menu

Wonder of the Seas

Wonder of the Seas
Cruisemaatschappij Royal Caribbean
Bouwjaar 2022
Brutoton 236.857
Lengte en breedte 362 meter lang, 47 meter breed
Passagiers 5.734 (maximaal 6.988)
Bemanning 2300
Plaats recensieBekijk recensies (1)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
93
Totale gemiddelde

93/100

Service ( 80 )
Eten ( 85 )
Hutten ( 100 )
Entertainment ( 100 )
Prijs/kwaliteit ( 100 )

Beschrijving

De Wonder of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld. Daarmee voegt ze zich in het rijtje van Symphony of the SeasHarmony of the Seas, Allure of the Seas en de Oasis of the Seas. Het cruiseschip is ingedeeld als een themapark met acht verschillende ‘buurten’ met elk een eigen charme.

Cruisereizigers kunnen van 8 verschillende buurten genieten, een primeur voor de Oasis-klasse, met geheel nieuwe voorzieningen.  Zoals de Suite Neighborhood, een zwembadbar genaamd The Vue en Wonder Playscape – een interactieve, openlucht kinderspeeltuin met uitzicht. Ook populaire faciliteiten zoals The Ultimate Abyss, de hoogste glijbaan op zee; Central Park, de buurt vol echte planten; en het levendige Caribisch geïnspireerde zwembaddek ontbreekt niet.

Wij cruisten mee met het schip vanaf Barcelona. Lees hier hoe dit was:

Vraag een offerte voor de Wonder of the Seas aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Captain Cruise TUI  

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Recensies (1)

Cees
Wonder of the Seas 93.0
93.0

Route: Barcelona - Palma de Mallorca - Marseille - La Spezia (Cinque Terre) - Civitavecchia (Rome) - Napels (Capri) - Barcelona.
Voorafgaand aan deze cruise zijn wij bij mijn zoon, die in Barcelona woont geweest. Mijn oudste dochter vertrok met de MSC Bellissima de volgende dag vanuit Tarragona. Reden genoeg om een auto te huren en even die kant op te gaan. Wat een rijkdom om met al mijn kinderen en kleinkinderen daar een hapje te eten.

Met een ervaring van inmiddels 13 cruises ken ik de meeste plaatsen wel aan de Middellandse zee. Het gaat mij dan ook meer om de cruise.
Maar wat een feest om wederom weer aan boord te zijn op één van de Oasis klasse schepen van Royal Caribbean.
Dit schip heeft capaciteit van 6988 passagiers en 2300 man personeel. Als je niet van cruise houdt maar wel van service, entertainment, goed eten etc. kan ik het sterk aanraden om aan boord te stappen van ’s-Wereld grootste schip. Met een gewicht van 236.857 ton en een lengte van 362 merk je totaal niet dat je op zee zit.
Iedere dag weer stonden we versteld van alle belevenissen. Shows met pracht en praal waar acteurs aan kabels naar beneden gaan of uit de podiumvloer omhoog komen, een watershow met een verstelbare bodem van 0 tot 4 meter waar vanaf 30 meter hoog naar beneden wordt gedoken en een ijs show waar Holiday on Ice niet aan kan tippen. Een Disney parade op het promenade deck, Central park waar bomen en planten groeien. Een glijbaan die je van deck 16 naar deck 6 brengt. Een flowrider waar je kan leren surfen, een klimwand en een zipline. Kortom, overweldigend!
Na zeven dagen (30 oktober) kwam deze reus ’s-morgens om 5.00 weer aan in Barcelona. Enkele uren later meerde de MSC Bellissima aan. Tegelijkertijd gingen we van boord en zijn we met een taxi naar mijn zoon in Barcelona gegaan.

Kortom, weer een onvergetelijke vakantie!

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2022

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 18 november, 2022 12:46

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen