menu

Oasis of the Seas

Oasis of the Seas
Cruisemaatschappij Royal Caribbean International
Bouwjaar 2007
Brutoton 225.282
Lengte en breedte 362 meter lang, 47 meter breed
Passagiers 5.484 (maximaal 6.780)
Bemanning 2394
Plaats recensieBekijk recensies (12)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
88
Totale gemiddelde

88/100

Service ( 87.8 )
Eten ( 86.8 )
Hutten ( 88 )
Entertainment ( 91.2 )
Prijs/kwaliteit ( 86.3 )

Beschrijving

De Oasis of the Seas is het op drie na grootste  cruiseschip ter wereld. Zusterschepen zijn de Allure of the Seas, Symphony of the Seas en Harmony of the Seas. In 2009 was ze het eerste cruiseschip in de Oasis-klasse. Het schip is ingedeeld als een themapark met zeven verschillende ‘buurten’ met elk zijn eigen charme. Je kan genieten van een klassiek carrousel op de Boardwalk en acrobaten zien stunten in het AquaTheater (het eerste amfitheater op zee).

Ontspanning voor jong en oud is te vinden in de Youth Zone en de Pool & Sports Zone met FlowRider surfsimulatoren en een tokkelbaan. Je kunt wandelen in Central Park, een tuin omringd met winkels en restaurants en men kan zich laten verwennen in Vitality Spa. De avond wordt afgesloten met de Broadwaymusical Hairspray of met de figuren van Dreamworks op de Royal Promenade.

Wij cruisten met het schip mee naar Southampton nadat het in 2014 een renovatie onderging: lees hier verder.

Vraag een offerte voor de Oasis of the Seas aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Captain Cruise TUI  

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Oasis of the Seas Oasis of the Seas Oasis of the Seas Oasis of the Seas Oasis of the Seas Oasis of the Seas

Recensies (12)

harrie van meurs
Oasis of the Seas 92.8
92.8

erg groot schip en toch valt het niet op als je aan het zwembad ligt. goed eten, erg goed entertainment. je kunt vooraf online de shows boeken.

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2010

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • veel te doen op schip
 • prachtige shows
 • central park, boardwalk
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 1 maart, 2014 09:04
Corina
Oasis of the Seas 97.0
97.0

Geweldig schip met veel activiteiten en goede service. Je weet niet wat je ziet. Dit is een ware beleving. Central Park met de balkons aan de binnenzijde (ook buiten!) van het schip is een bezichtiging op zich. Vooral 's avonds erg mooi en overdag leuk om 'buiten te zitten'. De service is goed, het personeel is vriendelijk en (ongevraagd) behulpzaam. Ook de adult-sectie aan de voorkant van het schip, het zon- en zwemgedeelte, was een van mijn favoriete locaties op het schip. De shows zijn van het hoogste niveau, het eten is goed en je kunt op diverse plekken dineren. Ik wil absoluut weer met dit schip varen. Geweldig!

Vertrekmaand

Augustus

Vertrekjaar

2013

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • het schip op zich
 • de activiteiten: hoge klimwanden, zipline, flowriders
 • het vriendelijke behulpzame personeel
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 17 maart, 2014 14:01
Gooitske Turfboer-Raats
Oasis of the Seas 100.0
100.0

Wij zijn met het zuster schip Allures of THE Seas mee geweest door de Caribische gebied. Wij m'n man en ik hebben er 14dagen gecruisd en het was in 1 woord fantastisch. Er was van alles shows kermis wandel laan met tuinen surfbaan sporten alles kan en het personeel is geweldig, je kan de drukte op zoeken maar er zijn even zoveel rust punten. Voor ons het cijfer 10 voor herhaling vatbaar.

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2011

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • Alles
Negatieve punten
 • Geen
Geplaatst op 27 juli, 2014 19:46
Corrie
Oasis of the Seas 100.0
100.0

Geweldig schip met veel activiteiten en goede service. Je weet niet wat je ziet. Dit is een ware beleving. Central Park met de balkons aan de binnenzijde van het schip Overal was er wel een kraam of restaurant aan boord waar je iets kon eten en Entertainment was geweldig prachtige shows en S.avonds bij het diner hadden ze in de zaal met walkie talkie contact met elkaar zodat ze precies wisten welke tafels er vrij waren je hoefde ook nooit lang te wachten

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 5 oktober, 2014 14:52
Anny en Berry
Oasis of the Seas 100.0
100.0

Een super mooi en spectaculair schip! Elk personeelslid was super vriendelijk en behulpzaam! Het heeft ond aan niets ontbroken!

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 5 oktober, 2014 16:06
Annelies Koppel
Oasis of the Seas 46.2
46.2

Toch nog wel een paar kanttekeningen. We boekten een buitenhut aan de binnenkant bij de boardwalk.
Vertrek Barcelona, Malaga, Vigo en dan Rotterdam.
We zijn gek met cruisen, bij voorkeur op de grotere schepen, ook bij verschillende maatschappijen. Dit schip wilden we dus ook eens ervaren. Inchecken ging bijzonder vlot evenals aan het eind, het verlaten.
Er waren echter maar 2 grote theaterproducties en een avond een goochelaar in het theater, die werd veelbelovend aangekondigd met wat hij allemaal wel niet kon. Dat bleef echter bij kaartspellen, wel knap hoor maar toch, we hadden mee verwacht. De ijsshow was prachtig, de Aquashows werden een paar keer afgelast, helaas geen vervangend iets. De 3Dfilms in het theater vielen tegen, 's avonds moet je toch geen Legotekenfilm of een ander kinderfilm draaien, veel mensen liepen weg. Het is dat we toevallig zagen dat er voor het theater gereserveerd moest worden anders hadden we de shows wellicht niet kunnen zien, zo groot is het theater nou ook weer niet. Had je niet kunnen reserveren dan kon je stand-by zijn, 10 minuten voor de aanvang.
Verder was het schip prachtig, het restaurant had 3 verdiepingen en was goed bezet. Hut prima, personeel zoals altijd bijzonder netjes en behulpzaam. Bij het zwembad druk, maar je kon ook wel ergens rustig op je ligbedje liggen, plaats genoeg. Drankenpakket was 35 of 19 dollar per dag, respectievelijk met en zonder alcohol. 7 dagen kost dan € 243,- of € 132,-. En los wijntje incl. tip € 7,-.

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten
Geplaatst op 6 oktober, 2014 14:52
Kevin
Oasis of the Seas 100.0
100.0

Van Rotterdam naar Southampton mee gevaren. Het was een korte kennis making met Oasis of the seas. En mijn eerste indruk was WOW. De kamer was zeer netjes en ruim voor een binnenhut. Enige min puntje aan deze kamer was dat er maar 1 stopcontact 220 volt was. Ondanks je op het grootste cruiseschip van de wereld zit heb je echt niet gevoel dat je met zoveel bent. De show was ook terug van hoog niveau veel lucht werk tijdens de show. Op het eten kon je ook niks opmerken alles stond netjes en was lekker. bemanning was ook terug top dat mag zeker vermeld worden want ten slotte maken zij het af voor je cruise.

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • Central Park
 • Shows
Negatieve punten
 • 1 stopcontact 220V
Geplaatst op 16 oktober, 2014 17:52
Gert
Oasis of the Seas 67.0
67.0

Het is een WOW schip van buiten en binnen, als je aan boord komt is het echt groot, groter.

Korte reis naar Southampton mee geweest om toch eens even het schip te ervaren, erg groot en erg Amerikaans vond ik het. Personeel is vooral toch Amerikaans en dat zegt overdreven gedag of niet, dat is bij de andere schepen waar vooral Aziaten op zitten toch anders.
Het schip is ook erg ingericht voor Caribbean, voor Europa iets minder geschikt, dat was op de avond te merken, wat slechter weer en dan met 2500 zwerf je over 2 dekken wat het gevolg was dat er weinig zit plaatsen waren, dit zal in Caribbean wel anders zijn.
Eten goed, alleen buffet vond ik veel Amerikaanse gerechten een beetje veel variatie was er niet, 24 uur koffie corner aanwezig waar je ook een broodje nog kan halen of een stukje gebak. (verschillend per tijd).

Jammer is dat je het theater moet reserveren van te voren, (was nu geen probleem) je kan niet 's avonds bepalen of je zin hebt in een show of iets anders, je bent een klein beetje verplicht tijden en dingen aan te houden en ik wil zelf kunnen bepalen wat ik wil die avond.
Show wel van goede kwaliteit, al mag de zang nog wel iets bij gespijkerd worden bij sommige mensen.

Hut was mooi, alleen wat krab langs het bed en de wand, verder alles netjes, veel opberg ruimte, alleen vond ik badkamer iets klein, tegenover andere schepen die ik gehad heb. (binnenhut)

Verder is het een geweldig schip, veel zwembaden, whirlpools en voldoende bars en eet tentjes vooral in het Central Parc. (je moet wel bij de meeste bij betalen).
Iedereen moet het schip zelf ervaren, ik zou niet snel een cruise boeken met dit schip omdat ik niet van het Amerikaans houd maar dat kan voor een ander heel anders zijn.

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • Ruime binnenhut (rondom bed iets te krab).
 • Veel TV zenders.
 • Veel whirlpools en zwembaden.
Negatieve punten
 • Veel reserveren van te voren.
 • Veel bij betalen in restaurants.
 • Uitchecken ging wat moeizaam.
Geplaatst op 17 oktober, 2014 18:31
arie.warmer
Oasis of the Seas 88.8
88.8

het was voor mij de eerste keer met een cruise.en voor mij was het geweldig om met dit schip me te mogen varen.
alles vond ik prachtig,de show de winkels de restaurants,het eten, heerlijk was het,de oasis heeft mij meer aangetrokken ,door die 1 dags cruise naar shouthamton dan 3 weken naar spanje.als ik terug kom op schiphol van spanje ,ben ik me vakantie alweer vergeten .maar deze trip van 1 dag dwaalt nog steeds elke dag door me hoofd ,geweldig was het

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2014

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • alles was prachtig
 • de show een topper
Negatieve punten
 • geen
Geplaatst op 15 november, 2014 21:58
Johnny
Oasis of the Seas 94.4
94.4

Onze eerste reis na 16 jaar huwelijk naar de caraïben. 3 eilanden bezocht, nassau, st-thomas en st-maarten. De uitstapjes aan land was een kleine teleurstelling. Je had soms te weinig tijd om iets rust te bekijken. Alles moest te snel gaan. Op het schip zelf heb ik niets af te keuren. Was zeer proper, zelfs de douche. Lekker eten, genoeg keus. Zeer vriendelijk en tof personeel, die je maar graag bedienen.

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • Zeer proper
 • Voor ieder wat wils.
Negatieve punten
 • Kan geen bedenken
Geplaatst op 1 juni, 2016 20:39
Carola
Oasis of the Seas 89.0
89.0

De Oasis vonden wij echt een belevenis! Heel bijzonder dat het middenstuk open is en je een park hebt met echte planten. Er zijn zoveel mogelijkheden qua entertainment en eten dat het soms moeilijk kiezen is. Het is wel aan te raden om de grote shows vooraf te reserveren. Het eten was erg goed. De specialiteitenrestaurants zijn wel erg duur en wat ons betreft overbodig omdat de gewone restaurants al een heel gevarieerd menu hebben. Ondanks dat het een groot schip is met duizenden passagiers voelden we ons geen nummer. Al leer je op een kleiner schip wel makkelijker medepassagiers en medewerkers kennen.

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Groot schip met vele mogelijkheden
 • Geweldige shows
Negatieve punten
 • Soms lastig om een plekje bij het zwembad te vinden
 • Specialiteitenrestaurants zijn te duur
Geplaatst op 12 juli, 2016 18:39
Caroline
Oasis of the Seas 80.6
80.6

Wij hebben een fantastische cruise gehad met de Oasis!
Voor jong en oud is er veel te doen.
Buffetrestaurant was zowel in de ochtend als in de avond druk.Vaak wachten op een tafel, maar dat vonden wij niet erg.Personeel in de restaurants heel vriendelijk.Het eten was fantastisch, niets op aan te merken.
Hut was zeer schoon.Personeel die de hutten schoonmaken waren ook zeer vriendelijk en behulpzaam.
Het schip werd goed schoongehouden; elke dag zagen we mensen de trappen zuigen, de trapleuningen ging meerdere malen per dag een doekje over, dweilen, zelfs verven.
Aan boord zijn drankjes best duur.
Excursies had ik achteraf beter niet kunnen doen.Te weinig tijd om rustig aan toe doen, te lang reizen en te duur.
Afgezien van de excursies zou ik zo weer met de Oasis gaan.

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Vriendelijk personeel
 • Zeer schoon
 • Veel aan boord te doen
Negatieve punten
 • Excursies
Geplaatst op 16 december, 2019 12:24

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen