menu

Azamara Pursuit

Azamara Pursuit
Cruisemaatschappij Azamara
Bouwjaar 2001 (renov. 2018)
Brutoton 30277
Lengte en breedte 180 meter lang, 25 meter breed
Passagiers 702
Bemanning 400
Plaats recensieBekijk recensies (1)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
89
Totale gemiddelde

89/100

Service ( 92 )
Eten ( 90 )
Hutten ( 92 )
Entertainment ( 80 )
Prijs/kwaliteit ( 91 )

Beschrijving

Azamara Pursuit ***** is het derde cruiseschip van de rederij Azamara (lees verder op Cruisereiziger). Het kleine schip is destijds gebouwd voor Renaissance Cruises en heeft een aantrekkelijke grootte. Je vindt snel je weg op dit schip. Ze is identiek aan de drie andere schepen in de vloot: de Azamara Journey, Azamara Onward en Azamara Quest.

Het schip heeft een hoofdrestaurant, Discoveries, waar het diner in een open zitting geserveerd wordt. De twee specialiteitenrestaurants heten Aqualina (Italiaans) en Prime C (Grill). Het buffetrestaurant, Windows Cafe, biedt de gehele dag door gerechten aan. Er hoort een buitendek bij (verwarmd). De tafels in het buffetrestaurant zijn altijd opgedekt en ’s avonds met tafelkleed. Bij het zwembaddek kan genoten worden van de Patio, waar onder andere hamburgers worden aangeboden.

Een drankje neem je in The Living Room, aan de voorkant van het schip gelegen met prachtig interieur en uitzicht. In de Cabaret Lounge bevindt zich een dansvloer en geeft het showensemble ’s avonds shows.

Het schip heeft een prachtige bibliotheek, kleine fitness en spa met stoomruimtes. Buiten bij de spa is een thalassotherapy zwembad. Op het middendek is een zwembad met twee whirlpools.

Sportliefhebbers kunnen genieten van de joggingbaan, tafeltennis en traditionele dekspelen zoals shuffleboard.

Lees meer over de Azamara Pursuit:

Miriam van Cruisereiziger was aan boord van het schip toen het net in de vaart kwam:

Vraag een offerte aan bij:

Cruisereizen Captain Cruise  

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Recensies (1)

Jouke
Azamara Pursuit 89.0
89.0

Cruisen met Azamara is altijd fijn, als je houdt van kleine schepen (nog geen 700 passagiers), goed eten en persoonlijke aandacht. Zoals Azamara zelf zegt: we zijn familie. En dat klopt ook: wie vaker met Azamara reist, ziet medepassagiers uit eerdere cruises terug.
Wij vonden het weer een feest om aan boord te zijn van een Azamara schip. De Pursuit gaat in maart 2024 in droogdok maar alles zag er nog prima uit vonden wij.
Een groot compliment aan Azamara voor het verbeteren van de mogelijkheden voor passagiers die glutenvrij moeten eten. De mogelijkheden zijn verruimd en in het buffetrestaurant staat nu ook door middel van kaartjes op de counters aangegeven of iets glutenvrij is of niet. Hetzelfde geldt voor het Mosaic-café.
Een minpunt waar Azamara niet zoveel aan kon doen was dat er gastro-enteritis oftewel buikgriep rondging op het schip. Uit de media begrijpen wij dat dit eigenlijk voor alle cruiseschepen in de regio gold. In de zuidelijke staten van Afrika gaat dit flink rond. Dat geldt ook voor cholera. Het schijn dat de Pursuit daar al heel wat weken last van had. het schijnt dat passagiers het oppikken op land. Tijdens één excursie kwam daar nog bij dat de lunch aan land niet goed was: 20 personen raakten behoorlijk ziek van bedorven vlees. Tip van ervaren Afrikagangers: eet alleen aan boord. Na dat incident kregen wij op een volgende excursie de manager van het shore excursions department mee die blijkbaar wilde nagaan of zich dit probleem (op een andere locatie) niet opnieuw zou voordoen. Wij hoorden dat sommige cruisemaatschappijen geen risico nemen en op excursies in "verdachte" landen een buffet met eten van het schip aan land opzetten.

Vertrekmaand

Februari

Vertrekjaar

2024

Bestemming

Afrika

Positieve punten
  • \
  • glutenvrij eten duidelijk verbeterd
  • alle voordelen van een klein schip
Negatieve punten
  • gastro-enteritis aan boord
  • badkamer klein maar dat weet je
Geplaatst op 7 maart, 2024 12:38

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen