menu

MSC Euribia

MSC Euribia
Cruisemaatschappij MSC Cruises
Bouwjaar 2023
Brutoton 184.011
Lengte en breedte 331 meter lang en 43 meter breed
Passagiers 6334 (maximaal)
Bemanning -
Plaats recensieBekijk recensies (6)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
68.5
Totale gemiddelde

68.5/100

Service ( 74 )
Eten ( 62.2 )
Hutten ( 73.7 )
Entertainment ( 68.7 )
Prijs/kwaliteit ( 63.8 )

Beschrijving

MSC Euribia is het derde nieuwe cruiseschip in de Meraviglia-Plus klasse van MSC Cruises. Haar zusterschepen zijn de MSC Grandiosa en MSC Virtuosa. Ze verschilt van de eerste twee doordat zij voortgestuwd wordt door het duurzamere LNG, vloeibaar aardgas.

De Meraviglia-Plus schepen zijn de doorontwikkelde evolutie van het “Meraviglia” prototype  (MSC Meraviglia) met 2450 hutten.

Met een lengte van 331 meter en 200 extra hutten, heeft het schip een maximale capaciteit van 6.300 gasten.

De highlights op het schip zijn de lange promenade met LED dak waar op elk moment van de dag een ander beeld te zien is. Het atrium, de zwembaden en het waterpark bieden voor elk moment van de dag vermaak.

Nieuw is de verdere ontwikkeling van de lounge aan de achterkant: het Carousel, dat nu als podium gaat dienen voor avond acts. De gehele dag door biedt deze plek een prachtig uitzicht naar buiten toe. Er zijn snacks en de bar is in de lounge zelf aanwezig.

Ook nieuw is voor kinderen het MSC Foundation Lab waar ze leren over duurzaamheid, de zee en het milieu om hen heen.

Miriam cruiste mee met de allereerste cruise van Amsterdam naar Kopenhagen, lees onder andere:

Vraag een offerte voor MSC Euribia aan bij:

MSC Cruises Cruise Online Sunweb

Nieuwsberichten

Miriam

Recensies (6)

Lieve
MSC Euribia 64.0
64.0

Het is een mooie nieuwe boot.
De shows zijn niet altijd van even goede kwaliteit, nogal amateuristisch op sommige dagen.
De kwaliteit van het eten is in het buffet is niet top. Het is wel vers, maar heel eenvoudig klaargemaakt en met weinig variatie. We zijn beter gewoon van de vorige cruises.
Het personeel in het buffet is ook niet gemotiveerd. Een tafel wordt sporadisch proper gemaakt, enkel afruimen wat de vorige gast liet staan, maar meer niet. Als je deca koffie vraagt, krijg je soms het antwoord dat er geen is. Enkele personeelsleden zorgden wel dat we de oploskoffie kregen.

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • mooie kajuit
Negatieve punten
 • weinig variatie in het eten en mindere kwaliteit
 • ongemotiveerd personeel (niet iedereen)
 • te dure drankenpakketten en excursies
Geplaatst op 14 januari, 2024 12:19
Michel Oranje
MSC Euribia 58.0
58.0

Ik vond het een mooi schip
Maar vond de winkelgalerij veel minder.
Ook het restaurant twee keer gegeten ver onder de maat msc wordt qua eten steeds slechter het buffet elke dag het zelfde beetje jammer
We waren ook nog bij hallo taco geweest hebben alles terug voelt zo tegen
Hopelijk gaat msc iets aan het eten doen ze worden elk jaar slechter
En heb een vraag waarom gaan ze altijd op zondag naar Hamburg dan is daar niks te doen.
De shows waren zeer slecht drie keer geweest en heb ze niet afgekeken
Beetje jammer
Hopelijk de volgende cruise beter

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2023

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • De cruise
Negatieve punten
 • Eten
 • Entertainment
Geplaatst op 28 januari, 2024 08:34
emmy
MSC Euribia 77.2
77.2

Het is een prachtige boot, goede hutten, prima eten en fijne bedoening, vooral in de hut zijn we in de watten gelegd. Fijn ook dat er koffie in de hut was want voor de rest moest je wel erg veel bijbetalen. De shows waren erg leuk en best professioneel.
Zonder dranken abonnement ben je wel een beetje verloren, want als je in zo'n bar of lounge gaat zitten zijn de drankjes ook erg duur en ook het eten in de extra restaurants. Verder was het erg massaal. Op een zeedag stonden de mensen in de rij bij die ene fitness en het binnenzwembad was veel te druk. Ook erg lange rij bij de paspoortcontrole in GB en in 6 dagen 2 x alarmbijeenkomst gehad. Maar alles bij elkaar een leuke ervaring, al leek het soms een Zonnebloemreis met al die rollators.

Vertrekmaand

December

Vertrekjaar

2023

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • goed bereikbaar in Rotterdam
 • in de aanleghavens ook prima te doen zonder de excursies
Negatieve punten
 • dure drankjes en eten
 • druk op zeedagen
Geplaatst op 28 januari, 2024 12:29
Petra
MSC Euribia 63.0
63.0

De Euribia is echt een prachtig schip met een mooie binnenpromenade waar je winkeltjes, restaurants en bars kunt vinden. Zwembadgedeelte is ook prima. Favoriete lounges waren de Top Lounge waarbij je mooi uitzicht hebt over het zwembadgedeelte en de zee en de Carrousel Lounge achter op het schip met geweldig uitzicht over de zee. In de avond is hier live muziek.

Het eten in de main dining vonden wij ok, maar weinig variatie en niet te vergelijken met bijvoorbeeld HAL, Celebrity of Royal Caribbean. Hetzelfde geldt voor het buffetrestaurant, elke dag hetzelfde, geen thema's.
En er waren 3 shifts in de main dining, 17.30, 19.30 en 21.30 uur. Wij kregen de 1e shift toegewezen (erg vroeg) en dan gingen om 19,00 uur de lampen fel branden ten teken dat je weg moest. Dus echt relaxed eten was er niet bij.

Specialiteitenrestaurants waren prima, maar ik blijf het apart vinden dat je drankenpakket daar niet geldt.

Personeel was ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Entertainment vonden wij prima, live muziek in Carrousel was leuk.

Maar waar wij en met ons vele anderen niet over te spreken waren was de hut. Wij hadden een balkonhut op de 12e verdieping en zodra het schip ging varen ging het plafond hard tikken en kraken. Dit hebben wij werkelijk nog nooit meegemaakt op een schip. Je werd er geregeld wakker van, dus aan nachtrust kwam je niet toe helaas. Uiteraard gemeld bij de receptie, waar werd aangegeven dat ze bekend waren met dit probleem, ze gaven aan dat alle hutten hier last van hadden (zelf Yacht Club) en dat ze hier niets aan konden doen. Kortom met een kluitje het riet in gestuurd, erg slecht.

Dus ondanks mooie schip en vriendelijke personeel voor ons geen MSC meer.

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2024

Bestemming

Canarische Eilanden

Positieve punten
 • vriendelijk personeel
 • mooi schip
 • leuk entertainment
Negatieve punten
 • krakende plafonds in de hut
 • 3 shifts in main dining
 • geen klantvriendelijke receptie
Geplaatst op 29 januari, 2024 09:29
Hans Verheijen
MSC Euribia 82.6
82.6

We hebben de cruise van 21 dagen gedaan vanaf Rotterdam. We hadden zoveel negatieve recensies gelezen dat we erg twijfelden of we er wel goed aan gedaan hadden om onze 10e cruise op de MSC EURIBIA te boeken.
10 januari vertrokken en 30 januari weer terug in Rotterdam.
Maar nu kunnen we alleen maar blij zijn dat we het wel gedaan hebben. Het waren 21 prachtige dagen op dit gloednieuwe mooie schip. We zijn zo verwend dat we niet begrijpen waar al die negativiteit vandaan komt. De prijs-kwaliteit verhouding is heel goed. Het personeel was zonder uitzondering zo goed en lief dat geen enkele moeite teveel was om het ons naar de zin te maken. Het eten in het main dining restaurant ( in ons geval The Green Orchid) was altijd warm en goed. Heel afwisselend en volop keuze ( zelfs voor vegetariërs). De bediening was geweldig en binnen 2 dagen wisten ze precies wie welke wijn wilde en welk brood we het liefst hadden, en dat we graag olijfolie en balsamicoazijn erbij wilde, dit ging allemaal vanzelf. Nooit kregen we iets verkeerds. Alles kon zelfs als we grotere porties wilden of een extra voorgerecht of 2 toetjes. Geen enkel probleem. Dus alleen maar chapeau.
Natuurlijk zit je niet alleen op het schip, maar met meer dan 6000 gasten. Maar nergens voel je de drukte. Nergens hoef je lang te wachten of lang in de rij te staan. Het geweldige lift systeem zorgt ervoor dat je bij de juiste lift gaat wachten die je naar jouw verdieping brengt. Daarbij komt nog dat je nergens goedkoper op vakantie kunt. Waar kun je dit doen waar alles inclusief is voor deze prijs. MSC is de enige in zijn klasse waar je 2 keer per dag a la carte kunt eten. Wij hebben het Marketplace buffet niet bezocht voor het diner dus daar kunnen we niet over oordelen. Natuurlijk zijn er wat min punten ( zie hieronder) maar die zijn van ondergeschikt belang.

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2024

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Service algemeen
 • A la carte eten voor lunch en diner
 • Fijne hutten
Negatieve punten
 • Weinig terrasjes waar je kan zitten aan de promenade
 • Teveel plaatsen waar easy drankenpakket niet geldig is en waar dan bijna ook niemand zit
 • Geluidsniveau in theater en carousel veel te hard, en stop met de 2 mannen in het theater die alles in 4 talen aankondigen en doen alsof we allemaal kinderen zijn
Geplaatst op 4 februari, 2024 16:06
Gert
MSC Euribia 66.0
66.0

HET SCHIP:
Mooi nieuw schip zowel van buiten als binnen, hier en daarbinnen al wel wat schade waaraan je kunt merken snel gebouwd is en goedkoop, schroeven die uit de deuren vallen en o.a. Roest plekken bij indoor pool.
Openbare ruimtes zijn wel klein in verhouding tot aantal passagiers die mee kunnen op het schip.
Schip vaart erg stil en weinig geluid.

ETEN:
Restaurants (inclusief) zien er mooi uit, top en vriendelijk personeel. Het eten daarentegen een beetje flauw, je moet wel zelf het op smaak brengen met peper en zout. Net als het menu best wel wat minder keuze biedt. (Trend van meerdere cruise Lines in middels, hetzelfde menu iedere dag of minder leuze).
Buffet is okay keuze, warm het enige grote minpunt is de vieze tafels, wordt nauwelijks afgeruimd bij MSC en ook op dit schip. Wat resulteert in drukte wat niet helemaal waar is door de vele tafels waar alleen maar afval op staat, dit gebeurt de hele dag door, dus niet alleen bij ontbijt. Of dit komt door te weinig personeel of door sturing van managers.
Restaurants waar je voor moet betalen ziet er wel beter uit en menu ook, enige grote nadeel is de Sushi restaurant, als je daar zit te eten op dek 7 loopt iedereen daar voorbij of hijgt in je nek, ik vond niet erg prettig.
IJS salon erg lekker ijs en goed, vriendelijk personeel.

BAR:
Personeel achter de bar vaak wel minder vriendelijk, niet snel ook 20 minuten wachten op dat je een keer geholpen wordt is normaal plus als het 19.55 is en de bar (indoor pool) sluit om 20.00 zeggen ze gewoon dat ze je niet meer willen helpen, terwijl mijn ervaring is bij vele andere schepen en rederijen dat je dan wel te horen krijgt niet alles meer besteld kan worden maar niet meteen NEE.
Skylounge mooie plek, alleen in verhouding schip klein met wel een leuk jazz duo wat daar song, dit idem geld voor de Lounge en Studio.
De bar achter op wel erg weinig personeel ook op deze dagen met koud weer.
Infinity bar, leuke plek zo op dek 6, nadeel zoals eerder gezegd weinig zit plek.
Wat mij opviel is dat je weinig managers ziet voor de bars en dus weinig sturing is als het extreem druk bij een bar om iemand er extra bij te zetten maar ook personeel aan te spreken die veel staan te praten (eigen taal) weinig doen.

ENTERTAINMENT:
Theater om maar mee te beginnen, sluit die tent maar. Klein in verhouding tot schip, schepen van deze aantal passagiers moet gewoon groter, voordeel wel dat er 3 shows zijn maar dan nog te klein en vaak zonder reservering kan je er niet in. Daarbij de kwaliteit van de shows, ik vond dat ik naar talentenshows zat te kijken, net niet helemaal maar ook naar artiesten die zo even van straat getrokken waren, nee ik heb vele cruise gemaakt en betere shows gezien, niet was niet eens wat waardig. Akoestiek werkt daar ook niet in mee in het theater en afstelling van geluid ook niet en misschien hier ook keuze gemaakt voor goedkope spullen.

Carrousel lounge, geweldig met die big band, veel leuker en beter dan theater dus. Wij hadden eerste deel reis een engelse zangeres, die was gewoon goed, wat ze ook zong als thema het was mooi. 2e deel reis hadden we een duo en daar lag het wel een beetje aan het thema van die avond, het paste bij hun of niet en dat was soms te horen in de zang.
Skylounge bar en in atrium ook goede artiesten.
Feesten in de Galleria waren goed, wel anders dan bij Amerikanen maar met o.a. led scherm maakte het wel mooi af en dit was ook eerder op de avond met dingen die er gebeurde in de Galleria.

ZWEMBAD:
Fijn, zelfs de indoor pool (nadeel wat roest daar al) verder top. Kleine minpuntje is dat de bar daar enorm groot is maar niet volledig gebruikt wordt, wat gewoon mooier was geweest als daar meer zitjes konden zijn.
Water goed warm (soms in whirlpool wel erg warm)
TOP SUN dek heeft mooie plek wat ook meteen wel weer jammer maakt, dat is dat deze onder schoorsteen is en dus in mooi weer je schaduw biedt maar ook niet kunnen zonnen echt.

SPA:
Fijn, schoon en lief personeel.

SHOPS:
Leuke dingen te koop aan boord zeker in de logo shop.

HUT:
Mooie hut maar had ook wel wat nadelen, de badkamer echt wel kleiner dan op vele cruiseschepen, duidelijk meer ruimte creëren door ergens kleiner te maken, geldt ook voor ruimte om het bed heen in mijn balkon hut en balkon ook wel klein vond ik, al heb ik gezien dat er grotere zijn.
Kastruimte vond ik zelf erg klein, zeker als je er met 3 man in hut zit. (ik was alleen en had al meer dan 50% nodig en zoveel had ik niet mee).
TV in hut waardeloos systeem, zo vaak melding dat er geen signaal was en dit was ook op eigen kanalen van het schip, dus volgens mij kan het systeem het niet altijd allemaal aan.
Roomsteward vriendelijk maar merkte wel dat hij onder druk stond, veel hutten schoonmaken.

MSC:
Algemeen je krijgt waarvoor je betaalt, niks mis mee, wil je meer klasse ga dan naar rederijen als NCL/RCI of HAL, maar gezien de waar voor je geld is het een goede rederij.
Drankpakket top, gewoon flesje water voor te krijgen en vele soorten koffie wat bij sommigen gewoon niet kan, net als een blikje cola.

Vertrekmaand

Februari

Vertrekjaar

2024

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 2 maart, 2024 22:47

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen