menu

MSC Euribia

MSC Euribia
Cruisemaatschappij MSC Cruises
Bouwjaar 2023
Brutoton 184.011
Lengte en breedte 331 meter lang en 43 meter breed
Passagiers 6334 (maximaal)
Bemanning -
Plaats recensieBekijk recensies (5)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
69
Totale gemiddelde

69/100

Service ( 77.8 )
Eten ( 62.6 )
Hutten ( 75.4 )
Entertainment ( 68.4 )
Prijs/kwaliteit ( 60.6 )

Beschrijving

MSC Euribia is het derde nieuwe cruiseschip in de Meraviglia-Plus klasse van MSC Cruises. Haar zusterschepen zijn de MSC Grandiosa en MSC Virtuosa. Ze verschilt van de eerste twee doordat zij voortgestuwd wordt door het duurzamere LNG, vloeibaar aardgas.

De Meraviglia-Plus schepen zijn de doorontwikkelde evolutie van het “Meraviglia” prototype  (MSC Meraviglia) met 2450 hutten.

Met een lengte van 331 meter en 200 extra hutten, heeft het schip een maximale capaciteit van 6.300 gasten.

De highlights op het schip zijn de lange promenade met LED dak waar op elk moment van de dag een ander beeld te zien is. Het atrium, de zwembaden en het waterpark bieden voor elk moment van de dag vermaak.

Nieuw is de verdere ontwikkeling van de lounge aan de achterkant: het Carousel, dat nu als podium gaat dienen voor avond acts. De gehele dag door biedt deze plek een prachtig uitzicht naar buiten toe. Er zijn snacks en de bar is in de lounge zelf aanwezig.

Ook nieuw is voor kinderen het MSC Foundation Lab waar ze leren over duurzaamheid, de zee en het milieu om hen heen.

Miriam cruiste mee met de allereerste cruise van Amsterdam naar Kopenhagen, lees onder andere:

Vraag een offerte voor MSC Euribia aan bij:

MSC Cruises  

Nieuwsberichten

Miriam

Recensies (5)

Lieve
MSC Euribia 64.0
64.0

Het is een mooie nieuwe boot.
De shows zijn niet altijd van even goede kwaliteit, nogal amateuristisch op sommige dagen.
De kwaliteit van het eten is in het buffet is niet top. Het is wel vers, maar heel eenvoudig klaargemaakt en met weinig variatie. We zijn beter gewoon van de vorige cruises.
Het personeel in het buffet is ook niet gemotiveerd. Een tafel wordt sporadisch proper gemaakt, enkel afruimen wat de vorige gast liet staan, maar meer niet. Als je deca koffie vraagt, krijg je soms het antwoord dat er geen is. Enkele personeelsleden zorgden wel dat we de oploskoffie kregen.

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • mooie kajuit
Negatieve punten
 • weinig variatie in het eten en mindere kwaliteit
 • ongemotiveerd personeel (niet iedereen)
 • te dure drankenpakketten en excursies
Geplaatst op 14 januari, 2024 12:19
Michel Oranje
MSC Euribia 58.0
58.0

Ik vond het een mooi schip
Maar vond de winkelgalerij veel minder.
Ook het restaurant twee keer gegeten ver onder de maat msc wordt qua eten steeds slechter het buffet elke dag het zelfde beetje jammer
We waren ook nog bij hallo taco geweest hebben alles terug voelt zo tegen
Hopelijk gaat msc iets aan het eten doen ze worden elk jaar slechter
En heb een vraag waarom gaan ze altijd op zondag naar Hamburg dan is daar niks te doen.
De shows waren zeer slecht drie keer geweest en heb ze niet afgekeken
Beetje jammer
Hopelijk de volgende cruise beter

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2023

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • De cruise
Negatieve punten
 • Eten
 • Entertainment
Geplaatst op 28 januari, 2024 08:34
emmy
MSC Euribia 77.2
77.2

Het is een prachtige boot, goede hutten, prima eten en fijne bedoening, vooral in de hut zijn we in de watten gelegd. Fijn ook dat er koffie in de hut was want voor de rest moest je wel erg veel bijbetalen. De shows waren erg leuk en best professioneel.
Zonder dranken abonnement ben je wel een beetje verloren, want als je in zo'n bar of lounge gaat zitten zijn de drankjes ook erg duur en ook het eten in de extra restaurants. Verder was het erg massaal. Op een zeedag stonden de mensen in de rij bij die ene fitness en het binnenzwembad was veel te druk. Ook erg lange rij bij de paspoortcontrole in GB en in 6 dagen 2 x alarmbijeenkomst gehad. Maar alles bij elkaar een leuke ervaring, al leek het soms een Zonnebloemreis met al die rollators.

Vertrekmaand

December

Vertrekjaar

2023

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • goed bereikbaar in Rotterdam
 • in de aanleghavens ook prima te doen zonder de excursies
Negatieve punten
 • dure drankjes en eten
 • druk op zeedagen
Geplaatst op 28 januari, 2024 12:29
Petra
MSC Euribia 63.0
63.0

De Euribia is echt een prachtig schip met een mooie binnenpromenade waar je winkeltjes, restaurants en bars kunt vinden. Zwembadgedeelte is ook prima. Favoriete lounges waren de Top Lounge waarbij je mooi uitzicht hebt over het zwembadgedeelte en de zee en de Carrousel Lounge achter op het schip met geweldig uitzicht over de zee. In de avond is hier live muziek.

Het eten in de main dining vonden wij ok, maar weinig variatie en niet te vergelijken met bijvoorbeeld HAL, Celebrity of Royal Caribbean. Hetzelfde geldt voor het buffetrestaurant, elke dag hetzelfde, geen thema's.
En er waren 3 shifts in de main dining, 17.30, 19.30 en 21.30 uur. Wij kregen de 1e shift toegewezen (erg vroeg) en dan gingen om 19,00 uur de lampen fel branden ten teken dat je weg moest. Dus echt relaxed eten was er niet bij.

Specialiteitenrestaurants waren prima, maar ik blijf het apart vinden dat je drankenpakket daar niet geldt.

Personeel was ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Entertainment vonden wij prima, live muziek in Carrousel was leuk.

Maar waar wij en met ons vele anderen niet over te spreken waren was de hut. Wij hadden een balkonhut op de 12e verdieping en zodra het schip ging varen ging het plafond hard tikken en kraken. Dit hebben wij werkelijk nog nooit meegemaakt op een schip. Je werd er geregeld wakker van, dus aan nachtrust kwam je niet toe helaas. Uiteraard gemeld bij de receptie, waar werd aangegeven dat ze bekend waren met dit probleem, ze gaven aan dat alle hutten hier last van hadden (zelf Yacht Club) en dat ze hier niets aan konden doen. Kortom met een kluitje het riet in gestuurd, erg slecht.

Dus ondanks mooie schip en vriendelijke personeel voor ons geen MSC meer.

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2024

Bestemming

Canarische Eilanden

Positieve punten
 • vriendelijk personeel
 • mooi schip
 • leuk entertainment
Negatieve punten
 • krakende plafonds in de hut
 • 3 shifts in main dining
 • geen klantvriendelijke receptie
Geplaatst op 29 januari, 2024 09:29
Hans Verheijen
MSC Euribia 82.6
82.6

We hebben de cruise van 21 dagen gedaan vanaf Rotterdam. We hadden zoveel negatieve recensies gelezen dat we erg twijfelden of we er wel goed aan gedaan hadden om onze 10e cruise op de MSC EURIBIA te boeken.
10 januari vertrokken en 30 januari weer terug in Rotterdam.
Maar nu kunnen we alleen maar blij zijn dat we het wel gedaan hebben. Het waren 21 prachtige dagen op dit gloednieuwe mooie schip. We zijn zo verwend dat we niet begrijpen waar al die negativiteit vandaan komt. De prijs-kwaliteit verhouding is heel goed. Het personeel was zonder uitzondering zo goed en lief dat geen enkele moeite teveel was om het ons naar de zin te maken. Het eten in het main dining restaurant ( in ons geval The Green Orchid) was altijd warm en goed. Heel afwisselend en volop keuze ( zelfs voor vegetariërs). De bediening was geweldig en binnen 2 dagen wisten ze precies wie welke wijn wilde en welk brood we het liefst hadden, en dat we graag olijfolie en balsamicoazijn erbij wilde, dit ging allemaal vanzelf. Nooit kregen we iets verkeerds. Alles kon zelfs als we grotere porties wilden of een extra voorgerecht of 2 toetjes. Geen enkel probleem. Dus alleen maar chapeau.
Natuurlijk zit je niet alleen op het schip, maar met meer dan 6000 gasten. Maar nergens voel je de drukte. Nergens hoef je lang te wachten of lang in de rij te staan. Het geweldige lift systeem zorgt ervoor dat je bij de juiste lift gaat wachten die je naar jouw verdieping brengt. Daarbij komt nog dat je nergens goedkoper op vakantie kunt. Waar kun je dit doen waar alles inclusief is voor deze prijs. MSC is de enige in zijn klasse waar je 2 keer per dag a la carte kunt eten. Wij hebben het Marketplace buffet niet bezocht voor het diner dus daar kunnen we niet over oordelen. Natuurlijk zijn er wat min punten ( zie hieronder) maar die zijn van ondergeschikt belang.

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2024

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Service algemeen
 • A la carte eten voor lunch en diner
 • Fijne hutten
Negatieve punten
 • Weinig terrasjes waar je kan zitten aan de promenade
 • Teveel plaatsen waar easy drankenpakket niet geldig is en waar dan bijna ook niemand zit
 • Geluidsniveau in theater en carousel veel te hard, en stop met de 2 mannen in het theater die alles in 4 talen aankondigen en doen alsof we allemaal kinderen zijn
Geplaatst op 4 februari, 2024 16:06

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen