menu

Symphony of the Seas

Symphony of the Seas
Cruisemaatschappij Royal Caribbean
Bouwjaar 2018
Brutoton 228.081
Lengte en breedte 362 meter lang, 47 meter breed
Passagiers 5.518 (maximaal 6.680)
Bemanning 2394
Plaats recensieBekijk recensies (2)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
96
Totale gemiddelde

96/100

Service ( 100 )
Eten ( 90 )
Hutten ( 100 )
Entertainment ( 95 )
Prijs/kwaliteit ( 95 )

Beschrijving

De Symphony of the Seas is in maart 2018 bij haar oplevering het grootste cruiseschip ter wereld geworden. Daarmee neemt ze het stokje over van zusterschip Harmony of the Seas. Andere zusterschepen zijn de Allure of the Seas en de Oasis of the Seas. Het cruiseschip is ingedeeld als een themapark met zeven verschillende ‘buurten’ met elk een eigen charme. Je kan genieten van een klassiek carrousel op de Boardwalk en acrobaten zien stunten in het AquaTheater. Na het succes op de Harmony of the Seas zullen talloze glijbanen hun opwachting maken op de Symphony of the Seas.

Ontspanning voor jong en oud is te vinden in de Youth Zone en de Pool & Sports Zone met FlowRider surfsimulatoren en een tokkelbaan. Er kan een wandeling worden gemaakt in Central Park, een tuin omringd met winkels en restaurants en men kan zich laten verwennen in Vitality Spa.

Wij cruisten mee met zusterschip Harmony of the Seas/ Lees hier hoe dit was:

Vraag een offerte voor de Symphony of the Seas aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Captain Cruise TUI  

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Symphony of the Seas

Recensies (2)

manon sipkes
Symphony of the Seas 100.0
100.0

Inauguratie vaart: elke dag een leuke attentie in de hut (oa foto schip, bril, flesje drank, beker, tas)
Vergelijk met 2 eerdere cruises van Royal Carribean een hele soepele inscheping (on-line) binnen 15 min. in de hut. Ontschepen mogelijkheid om zelf met je koffers van boord te gaan, binnen 10 min. buiten, perfect geregeld.
Buitenhut met balkon mooi en heel ruim.
WIFI was de hele reis top, 100 %.
Eten Windjammer van zeer goede kwaliteit & veel diversiteit. .
Entertainment (shows) grote klasse, vooral MO5AIC, AquaNaution & schaatsshow "1977".
Ondanks grote hoeveelheid passagiers geen moment als druk ervaren (minder druk dan op de kleinere schepen), alles was zodanig georganiseerd dat iedereen constant goed verspreid was over het schip.
Ruime diversiteit livemuziek: jazz, latin, piano, bigband, disco (nachtclub).
Meer verwacht vd specialiteitenrestaurants: Izumi Hibachi, "Teppanyaki" plaat/tafel (weinig "show" vd kok en ipv meerdere kleine gerechten snel afgerafeld met één bord vol) en Wonderland (ober praatte veel maar zei uiteindelijk weinig, raadde aan om voor de verrassing te gaan, gaven aan voorkeur vis, hij maakte ons lekker met oa lobster maar kregen uiteindelijk een soort stoofvlees en een kipfilet, beetje belazerd eindgevoel) Jammer.....
Ondanks eerste vaart een hele professionele en relaxte sfeer aan boord. Alleen naar het personeel van Johnny Rocket zou nog eens gekeken moeten worden, chaotisch en kunnen nog geen 2 tafeltjes aan. Eten Mexicaans restaurant buiten was top.

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2018

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • entertainment
  • windjammer
  • in/ontscheping
Negatieve punten
  • specialiteiten restaurants
Geplaatst op 18 april, 2018 18:21
Karin Klaver
Symphony of the Seas 92.0
92.0

Op 23 april 2023 maakten wij een cruise met de Symphony of the seas. Ik heb al vaker met Royal Caribbean gecruisd en wilde deze keer graag op een Oasis class ship. De Symphony is een prachtig schip.
Ontbijten deden we in het gezellige Solarium buffet restaurant, koffiedrinken aan de Royal Promenade , lekker sporten in het grote sportschool en daarna een vers sapje bij de Vitality bar. Diner in de Main dining room, waar we vlot en leuk werden bediend. Het eten was lekker, alleen de desserts vielen wat tegen. De shows op het schip zijn van grote klasse. Ik was enorm onder de indruk van de watershow. Ongelooflijk wat je daar te zien krijgt. Er zijn voor kinderen ook veel leuke dingen, maar wij waren met zijn tweeen. Er zijn grote glijbanen, eentje gaat 10 dekken naar beneden, er is zelfs een echte draaimolen aan boord en natuurlijk midgetgolf, klimwand en surf simulator. We hadden een standaard balkonhut, maar hij was ruim en had veel opbergruimte. Ook de badkamer was goed ingericht en had een nachtlampje. Ik kan niks negatiefs bedenken over het schip. Het voldeed totaal aan de verwachtingen. Goede liften, wifi met pakket deed het ook prima. Omdat het schip zo groot is, is het ook heel stabiel en merkte je amper dat je aan het varen was.

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • veel te zien en te doen
  • ruime hut
  • geweldige shows
Negatieve punten
  • drukte in het Windjammer restaurant
Geplaatst op 28 juni, 2023 10:19

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen