menu

Harmony of the Seas

Harmony of the Seas
Cruisemaatschappij Royal Caribbean
Bouwjaar 2016
Brutoton 226.963
Lengte en breedte 362 meter lang, 47 meter breed
Passagiers 5.484 (maximaal 6.780)
Bemanning 2394
Plaats recensieBekijk recensies (3)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
90.5
Totale gemiddelde

90.5/100

Service ( 91.7 )
Eten ( 85.3 )
Hutten ( 93.7 )
Entertainment ( 96.3 )
Prijs/kwaliteit ( 85.3 )

Beschrijving

De Harmony of the Seas was in 2016 bij oplevering het grootste cruiseschip ter wereld, als derde in de rij van de Oasis klasse.

Het verschil met haar zussen de Allure of the Seas en de Oasis of the Seas is echter minimaal. Het schip is ingedeeld als een themapark met zeven verschillende ‘buurten’ met elk zijn eigen charme. Je kan genieten van een klassiek carrousel op de Boardwalk en acrobaten zien stunten in het AquaTheater. Nieuw is een groot aantal glijbanen op het derde Oasisklasse schip.

Ontspanning voor jong en oud is te vinden in de Youth Zone en de Pool & Sports Zone met FlowRider surfsimulatoren en een tokkelbaan. Er kan een wandeling worden gemaakt in Central Park, een tuin omringd met winkels en restaurants en men kan zich laten verwennen in Vitality Spa.

Wij cruisten mee met het schip van Rotterdam naar Southampton. Lees hier hoe dit was:

Vraag een offerte aan voor de Harmony of the Seas aan bij

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Captain Cruise TUI  

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Harmony of the Seas Harmony of the Seas Harmony of the Seas Harmony of the Seas

Recensies (3)

Stefhan
Harmony of the Seas 93.2
93.2

Het is een super boot alles is heel schoon en mooi eten is top en het personeel.
Ik vondt het echt een super weekje tijd vlieg voorbij.
Echt een aanrader.

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Super personeel
 • Heel heel schoon
Negatieve punten
 • Dingen op de boot kopen nb de fotos iss heel duur
Geplaatst op 18 september, 2016 09:38
Carola
Harmony of the Seas 90.0
90.0

Wij hebben in oktober 2016 een transatlantische overtocht gemaakt van Barcelona naar Fort Lauderdale. Het was een fantastische reis! We waren al eens op de Oasis geweest, maar deze was nog iets mooier en had nog meer leuke features.
Wij hadden een binnenhut met virtueel balkon. Voor een leuke prijs heb je dan toch nog een beetje contact met buiten. Leuk om 's ochtends te zien waar je ligt en 's avonds de zonsondergang te kunnen zien. Daarnaast is het gelijk een mooi lichtpunt in je kamer en hoef je niet persé de lampen aan.
Het entertainment was weer waanzinnig met shows in het aquatheater, op de ijsbaan en musicals in het theater. Verder waren er ook leuke gastoptredens en films te zien. De cruise director Abe Hughes zorgde ook voor veel leuke momenten.
Het eten was heel gevarieerd en meestal erg lekker. Wij hebben elke avond in de dinerzaal gegeten. Het buffet was ook goed, maar vonden wij iets minder dan op andere cruises.
Wij hadden my time dining, maar hebben bijna elke avond bij dezelfde obers gezeten. De service was echt fantastisch. We kregen zelfs iedere avond speciaal kaasbroodjes terwijl die eigenlijk niet meer in het assortiment zaten.
Kapitein Gus maakte de transatlantische oversteek ook nog extra speciaal door diverse presentaties te geven en hij kwam regelmatig met zijn segway door central park en de restaurants om gesprekken te voeren met passagiers. Nog nooit zo'n leuke en toegankelijke kapitein meegemaakt!
De reis werd afgesloten met een ontmoeting met de andere 2 zusterschepen Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Transatlantisch

Positieve punten
 • Entertainment
 • Glijbanen
 • Service
Negatieve punten
 • Geen bijzondere sauna's
 • Pizza's bij Sorrento vinden wij niet super
 • Prijs drankjes
Geplaatst op 8 januari, 2017 20:46
Nils
Harmony of the Seas 88.2
88.2

Begin februari de Oostelijke Caribbean gevaren met de Harmony.
We waren al een paar dagen van te voren in Fort Lauderdale en iedereen kende het schip wel.
Het inschepen duurde niet lang echter duurde het wel een poosje eer dat de bagage bij de hut was.
Ondanks haar grootte heeft het schip een makkelijke lay out. Heb zelf ooit 20 jaar geleden (als kind) op een veel kleiner schip een cruise gemaakt maar tot op de dag van vandaag is dat een labyrint in mijn herinnering. Je hebt het bovenste dek plus 3 dekken in het "middenpad" en dat is het eigenlijk wel.
Maar die dekken hebben van alles: van surfen tot aan schaatsen het kan allemaal.
Het eten in de "gratis" restaurants gaat wel, het zijn geen culinaire hoogstandjes maar van niveau Van der Valk. Prima qua smaak maar thats it. Overigens is er niks mis met Van der Valk. De betaalde restaurants is een andere koek en Wonderland is zeker een aanrader.
Ook is aan te raden een tafel in de main dining room te delen. Je kan snel aan tafel plus je zit vaak met vreemden aan tafel wat wel erg gezellig kan zijn. Zeker als de Amerikanen merken dat je Europeaan bent, hou je vast om onze gezondheidszorg 25x uit te leggen.
De shows zijn erg goed en spectaculair alleen zijn ze wel een paar keer gecanceld dus boek de Fine Line al vroeg in je reis zodat je deze niet mist als deze wordt uitgesteld. Dat gebeurt al snel ivm het weer en wind.
De wind is wel een ding. Het is een vrij snel schip dus waait het altijd wel zeker bij het solarium waarbij zelfs enkele windzeilen al stuk geslagen waren. Overigens levert dat daar een lekker briesje op.

We hadden van te voren onze excursies geboekt maar aan boord krijg je voldoende kansen.
Maar restaurants en excursies boeken vooraf is wel een aanrader als je niet mis wil grijpen. Wat voor een onervaren Royaler wel lastig kan zijn maar op internet is voldoende te vinden over de restaurants. Qua excursies hadden wij 2 weken voor vertrek ineens een veel uitgebreider schema dan dat eerder beschikbaar was. Je kan op ieder eiland wel met dolfijnen knuffelen of een eiland tour maken.

De zwembaden zijn erg druk en wat klein en helaas drijft er aan het eind van de dag behoorlijk wat zonnebrandcreme erin rond. De jacuzzi's zijn meer een aanrader, baantjes trekken lukt niet echt in de reguliere zwembaden.
De glijbanen zijn zeker interessant. Uiteraard wordt elke glijbaan bij de 8ste keer wat minder uitdagend maar ze bieden genoeg thrill.

De andere glijbaan "The abbyss" is wel een ding. Op een matje naar beneden: proberen met je blote benen en armen niet de wand van de glijbaan te raken om vellen te voorkomen. Maar de rit is echt super, wel korter dan je zou denken maar die seconden bovenaan met een glazenplaat als vloer biedt al genoeg angsten voor iemand met hoogtevrees.

Een tip is wel dat op de een na laatste dag kan je een rittenkaart kopen voor alcoholische dranken. Je moet laveloos zijn wil je het reguliere alcohol pakket eruit zuipen dus neem je dat niet dan is er de een na laatste dag een kans om toch van goedkope drankjes te genieten.
Ook bieden ze een wasservice aan zodat je eventueel kleding kan laten wassen alvorens ze in te pakken. Wij hadden nog reis na de cruise in Florida waardoor het zeker aan te raden is als je dat ook hebt.

Ik zou zeker weer voor Royal Caribbean kiezen. De service is prima ook van te voren bij vragen via Facebook als ook aan boord. Jammer dat oasis klasse schepen rond Florida blijven. Aangezien we dat nu gezien hebben.

Vertrekmaand

Februari

Vertrekjaar

2017

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • Voor jong en oud entertainment
 • Makkelijke lay out ondanks haar grootte
 • Extra restaurants bieden goede kwaliteit
Negatieve punten
 • Onvoldoende ligbedden als je wat later bent
 • Winderig door snelheid van het schip
 • Eten in standaard restaurants kan beter maar geen dealbreaker
Geplaatst op 15 juni, 2017 21:21

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen