menu

Voyager of the Seas

Voyager of the Seas
Cruisemaatschappij Royal Caribbean International
Bouwjaar 1999
Brutoton 138000
Lengte en breedte 311 meter lang, 39 meter breed
Passagiers 3114
Bemanning 1185
Plaats recensieBekijk recensies (5)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
64.1
Totale gemiddelde

64.1/100

Service ( 59.8 )
Eten ( 64.2 )
Hutten ( 79.6 )
Entertainment ( 61 )
Prijs/kwaliteit ( 56 )

Beschrijving

De Voyager of the Seas van Royal Caribbean International is gebouwd in 1999. Het is de naamgever en dus ook het eerste cruiseschip uit de Voyager-klasse. Andere schepen uit deze klasse zijn de Adventure of the Seas, Navigator of the Seas, Explorer of the Seas en Mariner of the Seas. Ten tijde van de bouw waren dit de grootste cruiseschepen ter wereld met een capaciteit van 3.138 passagiers.

Op het cruiseschip werden een aantal faciliteiten geïntroduceerd die uniek waren voor de cruise-industrie. Het was het eerste schip met een klimwand en een ijsbaan op zee. Ook nieuw was de Royal Promenade, een lange promenade/straat in het midden van het schip. Het is met name ’s avonds, tezamen met het 3 verdiepingen hoge La Scala Theater met Broadway-shows, het middelpunt.

Het schip bevat een groot hoofdrestaurant dat 3 verdiepingen (Carmen, La Boheme en Magic Flute) bestrijkt. Naast het buffetrestaurant Windjammer Cafe zijn er nog twee restaurants waarvoor je een toeslag betaalt: het Italiaanse Portofino en het Amerikaanse Johnny Rockets, met dansende obers. Bijzonder is verder het ontbijt voor kinderen met figuren uit populaire films (o.a. Shrek).

Cruisereiziger mocht in 2015 even binnenkijken op een zusterschip van de Voyager, de Explorer of the Seas:

Hoe ziet het schip eruit? >>

Vraag een offerte voor Voyager of the Seas aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Captain Cruise TUI  

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Voyager of the Seas Voyager of the Seas Voyager of the Seas Voyager of the Seas Voyager of the Seas

Recensies (5)

Miriam
Voyager of the Seas 81.0
81.0

In de zomer van 2007 hebben mijn man en ik een 8 daagse Middellandse Zee cruise geboekt op Voyager of the Seas vanuit Barcelona. Dit was onze eerste cruise, fantastisch op zo'n schip met zoveel mogelijkheden!

We hadden een best ruime binnenhut in groene en rose pastelkleuren. Ons kamermeisje zagen we elke dag wel een keer om te vragen hoe alles was. De hut was super schoon. Elke avond kregen we een towel animal. Erg leuk!
We hebben maar 1 x in het hoofdrestaurant gegeten, de andere avonden in het buffetrestaurant (wel druk) Wind -jammer of in Johnny Rockets. Dat is een belevenis, met dansende obers in de tent. We moesten wel wat bijbetalen om daar te mogen eten. Het buffetrestaurant had heel veel variatie in eten, een uitgebreide saladebar en dessertbar.
Er was 1 zwembad voor volwassenen (rustig) en twee zwembaden waar de kinderen mochten komen met veel ligbedden daar om heen. We hebben altijd wel plek kunnen vinden.
's Avonds was er overal iets te doen, van een gave ijsshow op de kleine ijsbaan (wel op tijd gratis tickets halen!), tot minigolf op het dek of het theater. De promenade is het gezellige middelpunt van het schip waar de kapitein zich voorstelt en parades zijn, die laatste hebben wij overigens compleet gemist.
Het personeel op het schip was altijd vriendelijk en altijd bereid ons te helpen als we als nieuwkomers-in-het-cruisen er even niet uit kwamen :-)

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2007

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Promenade met veel winkels en entertainment
 • Service van het personeel
 • Groot buitendek met genoeg ligbedden
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 1 februari, 2014 21:19
oelbers
Voyager of the Seas 71.6
71.6

Mooie reis van hongkong via sanya, vietnam, thailand naar singapore. Het schip was voor meer dan de helft geboekt door chinese gezelschappen. Dat betekent weinig intermenselijk contact . Normaal varen wij met veel amerikanen aan boord. Daaraan geven we de voorkeur, maar dat wisten we voorheen niet. Ook het eten was erg oosters, wel lekker als je daarvan houdt, maar verder europees gezien te weinig keus. Voor ons is dit een ervaring maar vaker zullen we geen behoefte hebben aan zo'n reis. Eigenlijk teleurstellend!!

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2015

Bestemming

Azie

Positieve punten
 • de route
Negatieve punten
 • eten
 • service
 • contact aan boord
Geplaatst op 31 oktober, 2015 10:47
Corrine land
Voyager of the Seas 53.8
53.8

Onze eerste ervaring op de Voyager of the zee. Was in het windjammer buffetrestaurant op de avond van vertrek vanuit Hongkong was erg slecht . Het was erg druk, het eten was niet goed van temperatuur en de tafels die vrij waren stonden waren vies.
Je hoop dat dit alles komt door dat het een kleine twee uur voor vertrek is. Maar helaas dit was niet het geval.
Het vertrek om 23:55 wat ik zelf er laat vondt. Omdat het schip die middag al in de haven lag. En deze dag we al wordt gerekend.
De binnen hut die wij haden was netjes en had genoeg kastruimten. Hellaas was het op bergen van de koffers was wat lastig ,doordat er weinig ruimte onder het bed was en in de kast de koffers tegen de kleding dat hing aan kwam.
De hut was voorzien van een minibar en bankje. Het bed was breed met als nadeel dat je deze niet kon verlaten via de zijkant van het bed. Dit hield in dat de geen die naast je in bed sneller wakker werdt als je tussentijds het bed verliet.
De badkamer was goed en netjes onderhouden .
De algemene indruk van dit schip is netjes en onderhouden.
Met voor elk wat wils aan entertainment .
Gezellige barretjes en restaurantjes.
En schaatsbaan, minigolfbaan ,sportveld en flowwater ride.
De main diner mooi klassiek ingericht.
Verdeeld over 3 dekken .
Wij een groep van 6 zaten aan een mooi gedekte ronde tafel en hadden een ober en en assistent. Deze hadden samen nog 3 tafels voor hun rekening. De service was goed. We werden netjes geholpen het menu werdt netjes uitgelicht wat en welke gerechten op de kaart stonden .
Helaas het verkrijgen van de drankjes ging niet erg snel misschien lag dit aan het veit dat wij een drankpakket hadden .
Omdat de tafels om ons heen wel hun wijn voor het voorgerecht hadden.
Het eten was vonden wij erg onder de maat.
Erg zout, vaak te koud en uitgedroogd aan de bovenkant.
Zo jammer als je 6 verschillend gerechten hebt en allen 6 niet goed waren van smaak en temperatuur.
Dit gelijk aan gegeven aan de hoofd waiter.
Deze erkende de klacht en deed er als aan om ons tegemoet te komen .
Helaas bleef de hele reis het eten onder de maat.
De route van de reis was erg mooi
Via Taiwan (een land dat in op komst is op het gebied van toerisme en erg veel aan doet het je zo goed mogelijk het naar je zin te maken) door naar de drie havens in Vietnam en als eindbestemming Singapore.
De drie haven van Vietnam hadden elk hun eigen uitstraling. Van aankomst in een tenderboot, een afgelegen haven met niks er omheen en een in een containerhaven in de voorstad van Ho Chi Minh-stad, Hồ Chí Minh, Vietnam
Overal een geweldig cruise route
Service aanboord oké
Het schip was net niet te groot
entertainment aan boord ijsshow mooi, theater een avond erg goed rest van de shows viel tegen. (wisseling van artiesten)
Eten echt niet tevreden.
Voordeel het drankpakket hoefde niet door iedereen te worden afgenomen . Dat hielt in dat de niet drinkers niet voor extra kosten te komen te staan

11 dgn Hongkong Tiawan Vietnam Singapore
Voyager of the seas 8 okt 23:55 to 18 okt 9:00

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2017

Bestemming

Azie

Positieve punten
 • Vaar route
 • Kosten drank pakket
 • Voorwaarde drankpakket
Negatieve punten
 • Eten
Geplaatst op 26 oktober, 2017 08:15
Frank
Voyager of the Seas 72.0
72.0

Heb afgelopen tijd vanaf 7 oktober een 11 daagse Cruise met de Voyager gemaakt. Ingescheept in Hong Kong, om van daaruit naar Taiwan, en daarna 3 havens in Vietnam aan te doen, met daarna aankomst in Singapore. Was hartstikke leuk, vooral aan boord. De Voyager of the Seas is een oud schip, en dat merk je. Achterstallig onderhoud, overal roest, maar wel erg gezellig, met prima entertainment, vooral in de pub Pig and Whistle op dek 5.
Ook het personeel rondom het zwembad op dek 11 was geweldig! Daarnaast waren de specialiteiten- restaurants, zoals Chopp's Grille en Izumi erg goed!
Samenstelling van de gasten was Australisch, maar ook veel Duitsers (of Oostenrijkers en Zwitsers) en veel Aziaten. Erg leuk en ik heb als alleenreizende heel veel mensen gesproken en leren kennen.
Mijn hut was bij aankomst niet schoon, met kapotte gordijnen, maar dat is na mijn klagen goed opgelost.
Resumerend: een leuk schip, een beetje oud en vermoeid, maar door de samenstelling van de andere gasten en het culinaire niveau heb ik toch en hele leuke Cruise gehad. Excursies waren tenslotte erg duur en niet erg diepgaand. Heb veel tempels en winkelcentra gezien. Die ken je onderhand wel.....

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2017

Bestemming

Azie

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 31 oktober, 2017 11:00
L. de Ruiter
Voyager of the Seas 42.2
42.2

Het schip biedt niet de mogelijkheid om aan dek met een drankje aan een tafeltje te zitten, behalve bij het zwembad, maar dan staan deze tafeltjes onder een afdak. Fijner is het om onder parasols te zitten zodat er toch het buitengevoel ontstaat en van de zon genoten kan worden. Daarbij is het aantal obers bij de zwembaden nihil, zodat elk drankje zelf aan de bar besteld moet worden, met als gevolg lange wachttijden bij de bars. Daarbij maakt het barpersoneel zich niet erg druk, en doet alles op een matig tempo waarbij het personeel onderling de tijd neemt om met elkaar te converseren. Bij het aangeven hiervan neemt het barpersoneel zeker een wat arrogante houding aan en wordt er wat lacherig over gedaan, zo in de trend van: Als het je niet aanstaat is dat heel jammer voor je. Discipline is dan ook ver te zoeken bij het barpersoneel, en van zich dienstbaar opstellen is al helemaal geen sprake. De indruk wordt geschapen dat er maar zo weinig mogelijk geschonken moet worden omdat het overgrote deel van de passagiers in het bezit is van een drankenkaart welke overigens wel volop gepromoot wordt. Nadat er uiteindelijk toch een drankje besteld is, duurt het registreren hiervan ook vele malen te lang, in sommige gevallen zelfs wel een minuut of twee. Bij dit alles komt ook nog de ontzettend harde muziek bij het zwembad wat het überhaupt geen pretje maakt om hier lang te vertoeven; oudere mensen worden om deze redenen hier dan ook nauwelijks aangetroffen. Zeer harde muziek wordt overigens ook in de avonduren in het centrum van het schip gemaakt. Uitzondering hierop is de Schoonenbergbar waar muziek op normaal niveau te beluisteren is, echter is de bediening hier van hetzelfde slag als hiervoor beschreven. Gelukkig hadden wij een hut met balkon op de achtersteven van het schip, zodat wij onze moeilijk verkrijgbare drankje hier vaak genuttigd hebben. Wel zaten wij klaarblijkelijk bij het ontspanningsverblijf van de bemanning; vanaf halverwege de avond tot middernacht was zeer harde muziek op onze kamer te horen waarbij de discodreunen tot in het bed te voelen waren. Als men nu denkt dat wij zeurpieten zijn, moet ook opgemerkt worden dat na gesprekken met andere passagiers blijkt dat het merendeel van de passagiers hier zo over denkt, waarschijnlijk met uitzondering van de tieners en twintigers die het muzikale waarschijnlijk helemaal geweldig vonden. Alles samenvattende was dit zeker niet de reis die wij voor ogen hadden. Wat een verschil met de HAL of Princess Cruises, en in mindere mate Norwegian en zelfs Costa is voor ons nog een betere optie.

Kortom voor ons NOOIT geen Royal Caribbean meer.

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Nette sportschool
 • Snelle incheck
Negatieve punten
 • Harde muziek van 10.00 tot middernacht
 • Geen zitmogelijkheid bij zwembad
 • Arrogant barpersoneel, slechte en trage bediening
Geplaatst op 14 augustus, 2018 08:51

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen