menu

Radiance of the Seas

Radiance of the Seas
Cruisemaatschappij Royal Caribbean International
Bouwjaar 2001
Brutoton 90.090
Lengte en breedte 293 meter lang, 32 meter breed
Passagiers 2501
Bemanning 859
Plaats recensieBekijk recensies (4)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
96.7
Totale gemiddelde

96.7/100

Service ( 97.5 )
Eten ( 98.3 )
Hutten ( 94 )
Entertainment ( 97.3 )
Prijs/kwaliteit ( 96.3 )

Beschrijving

De Radiance of the Seas van Royal Caribbean International is gebouwd in 2001. Het is één van de vier cruiseschepen uit de Radiance-klasse. Andere schepen uit deze klasse zijn de Jewel of the Seas, Brilliance of the Seas en de Serenade of the Seas. Op deze cruiseschepen staat het uitzicht op zee centraal met uitgebreide zonnedekken, glazen liften, veel balkonhutten en een zwembad omgeven met tropische planten.

Het schip bevat een groot hoofdrestaurant, Cascades, dat 2 verdiepingen bestrijkt. Naast het buffetrestaurant Windjammer Cafe zijn er nog vijf restaurants waarvoor een toeslag moet worden betaald, het Italiaanse Giovanni’s Table, het Steakhouse Chops Grille, het Mexicaanse Rita’s Cantina, het Aziatische Izumi en het Braziliaanse Samba Grill. Voor ontspanning kan je terecht bij de Vitality Spa, het Casino, de klimwand, de mini-golfbaan, de op Broadway-gebaseerde shows en de 16 bars en lounges. Nieuw op het schip is o.a. een groot filmscherm bij het buitenzwembad.

Zusterschip Jewel of the Seas vaart in het zomerseizoen 2024 vanuit Amsterdam: lees hier verder waar naar toe.

Vraag een offerte voor de Radiance of the Seas aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Captain Cruise TUI  

Nieuwsberichten

Miriam

Video's

Radiance of the Seas Radiance of the Seas Radiance of the Seas

Recensies (4)

Aad Prevo
Radiance of the Seas 96.0
96.0

In Maart 2012 maakt wij een cruise met de Radiance naar Australie, Tasmanie en Nieuw- Zeeland en in september 2012 een cruise van Vancouver naar Hawaii. Voor ons was het een weerzien want in 2002 maakten wij onze eerste cruise op de Briliance ,het zusterschip van de Radiance. De Radiance is een zeer prettige mooi middenklasse schip met een schitterende Atrium met glazen balkons en glazen liften. In het Main restaurant is achter de statige trap een grote waterval, je zou vergeten dat je op een schip bent. Er zijn diverse zwembaden maar het smaakvolle binnenbad was wel onze favoriet. Er zijn ruime hutten met ruime balkons. Het personeel is zeer kundig en service gericht. Toen wij na 3 maanden weer aan boord stapte heeft het nog geen 5 minuten geduurd of wij werden herkend en begroet door diverse bemanningsleden. Zelfs de Maitre de Hotel kwam aan tafel en wist nog te vertellen dat hij met de obers gezongen had voor de 60 jarige verjaardag van mijn reispartner, is dit niet geweldig. De Radiance was net gerenoveerd wat op sommige plekken te zien was zo was er het restaurant Ciovanni's Table , Rita Cantina en het Brazialian Churracaria Steakhouse, Samba. Wanneer je in Samba gaat dineren dan krijg je een avond van cullinair entertaiment,, hier lopen de obers rond als Braziliaanse Cowboys en lopen de tafels langs met grote zwaanden met de heerlijkste vlees gerechten, dit is een uniek concept en een geweldige ervaring. Voor deze restaurants geld een kleine toeslag. Het eten in de Main restaurants is van zeer goede kwaliteit . Op 1 naavond kregen wij een zeer uitgebreid en grandioos Sweet Temptations Buffet. Op st. Patrics day werden wij verrast met mooi buffet en een mega taart van St. Patric. Op dit schip is het heerlijk verblijven en niet voor niets behoord de Royal Caribbean International Cruise Line tot onze top 4. Het blijft echter allemaal Amerikaans georienteerd wat zeker ook te merken is in het restaurant. Behalve op de reis in Australie enz. hier kwamen ook zeer goede artiesten uit die regio.

Vertrekmaand

Maart

Vertrekjaar

2012

Bestemming

Oceanie

Positieve punten
  • Mooi gerenoveerd
  • Voldoende aktiviteiten
  • Prettig en kundig personeel
Negatieve punten
  • eten en shows erg Amerikaans
Geplaatst op 24 oktober, 2014 08:00
Kevin
Radiance of the Seas 94.2
94.2

In Mei 2010 met dit schip een 15 daagse cruise gedaan van San Diego naar Vancouver. Prachtig schip met heel vriendelijke crew en aangename sfeer aan boord. Ruim en open schip de zee is vanop veel plaatsen te zien en de geweldige glazen lift die uitkijkt over het water. Entertainment aan boord is van een geweldig niveau. De hutten zijn ruim genoeg en netjes. ik had balkon hut 8008 zicht was iets beperkt (maar nog voldoende) maar je had ruimer balkon. Deze klasse van schepen zijn ook perfect voor in iets kouder weer te varen en niet zo op kinderen gericht.

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2010

Bestemming

Alaska

Positieve punten
  • Hutten
  • Personeel
  • aangename sfeer
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 21 januari, 2017 09:30
wilna de vos
Radiance of the Seas 98.4
98.4

een erg mooi schip, goede service en een geweldige entertainment

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2008

Bestemming

Alaska

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 17 augustus, 2017 07:11
Kevin
Radiance of the Seas 98.0
98.0

Prachtige cruise gemaakt van 10 dagen in de zuid Pacific. Aangenaam schip met veel open ruimtes en een geweldige crew, voldoende afwisselingen in de maaltijden. Hutten op Radiance waren iets verouderd aan het worden maar goed onderhouden. Entertainment aan boord was terug top zoals je altijd kan verwachten bij Royal Caribbean. Radiance of the seas is top schip als je geen fan bent van de mega schepen.

Vertrekmaand

December

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Oceanië

Positieve punten
  • Crew
  • Sfeer aan boord
  • eten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 28 juni, 2020 12:45

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen