menu

Brilliance of the Seas

Brilliance of the Seas
Cruisemaatschappij Royal Caribbean International
Bouwjaar 1998
Brutoton 90.090
Lengte en breedte -
Passagiers 2501
Bemanning 859
Plaats recensieBekijk recensies (2)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
93
Totale gemiddelde

93/100

Service ( 100 )
Eten ( 87.5 )
Hutten ( 90 )
Entertainment ( 92.5 )
Prijs/kwaliteit ( 95 )

Beschrijving

De Brilliance of the Seas van Royal Caribbean International is gebouwd in 2002. Het is één van de vier cruiseschepen uit de Radiance-klasse. Andere schepen uit deze klasse zijn de Jewel of the Seas, Radiance of the Seas en de Serenade of the Seas. Op deze cruiseschepen staat het uitzicht op zee centraal met uitgebreide zonnedekken, glazen liften, veel balkonhutten en een zwembad omgeven met tropische planten.

De Brilliance of the Seas bevat een groot hoofdrestaurant, Minstrel, dat 2 verdiepingen bestrijkt. Naast het buffetrestaurant Windjammer Cafe zijn er nog vier restaurants waarvoor een toeslag moet worden betaald, het Italiaanse Giovanni’s Table, het Steakhouse Chops Grille, het Mexicaanse Rita’s Cantina en het Aziatische Izumi. Voor ontspanning kan je terecht bij de Vitality Spa, het Casino, de klimwand, de op Broadway-gebaseerde shows en de 16 bars en lounges. Nieuw op het schip zijn o.a. een groot filmscherm bij het buitenzwembad, flatscreen televisies in elke hut, Wi-Fi over het gehele schip en digitale wegwijsschermen.

Zusterschip Jewel of the Seas vaart in het zomerseizoen 2024 vanuit Amsterdam: lees hier verder waar naar toe.

Vraag een offerte voor de Brilliance of the Seas aan bij

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Captain Cruise TUI  

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Brilliance of the Seas Brilliance of the Seas Brilliance of the Seas

Recensies (2)

Kevin
Brilliance of the Seas 92.0
92.0

Ondertussen 3 maal een cruise gemaakt met de Brilliance of the seas in Dubai, Middellandse zee, en Noordkaap cruise. De services aan boord was steeds van top kwaliteit net zoals het eten en de kamers aan boord. Heerlijk solarium ook aan boord. En gezellig sfeer aan boord je kan de zee bijna overal zien als je door het schip loopt. Het Entertainment is ook van top kwaliteit. Organisatie aan boord loopt ook zeer vlot. Al je vragen worden vriendelijk (niet geforceerd vriendelijk) door het personeel op gelost. Inschepen ging 3 maal zeer vlot niks aan op te merken ook.

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2012

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
  • Ruime kamers en ruim balkon
  • personeel
  • eten
Negatieve punten
  • Douche gordijn in badkamer
Geplaatst op 1 maart, 2014 10:41
Karin
Brilliance of the Seas 94.0
94.0

Onze tweede cruise was op de Brilliance of the Seas naar Noorwegen. We waren natuurlijk al wat gewend maar ook dit was een prachtig schip met uitstekende service. De Brilliance of the Seas is wat moderner ingericht en oogt daardoor lichter. Vooral de liften aan de zijkant vanwaar je over de zee kunt kijken vonden wij erg mooi. Het atrium is het centrale punt waar de gehele dag muziek speelt, vooral ‘s avonds was dit een gezellige plek. Er zijn twee zwembaden, een buiten en een overdekt zwembad en dat laatste is fijn omdat de temperatuur in het noorden niet altijd geschikt is om te zwemmen.
We vertrokken vanuit Amsterdam en daarom waren er behoorlijk wat Nederlanders aan boord. Vooral ouderen maar dit had natuurlijk ook te maken met het feit dat we buiten de vakanties gingen. Na een wiebelige dag op zee voeren we ‘s ochtends de Geirangerfjord binnen. We hebben buiten op het dek genoten van deze prachtige tocht. ‘s Middags hebben we met Royal Carribean een mooie excursie door de omgeving gemaakt. Vervolgens hebben we nog Alesund, Molde en Bergen aangedaan. Deze steden hebben we allemaal op eigen houtje bekeken wat goed te doen was. Vooral Alesund en Bergen zijn prachtige plaatsen.
Tijdens deze reis hadden we gedoe met onze toilet (het water bleef in de pot staan) en ondanks dat er verschillende monteurs hun best hadden gedaan om dit euvel te verhelpen werd het probleem niet opgelost. De volgende dag kregen we duizend maal excuses en mochten we verhuizen naar grotere hut en kregen we een gratis diner in een specialiteitenrestaurant. We hebben genoten van het schip en de reis door de prachtige natuur van Noorwegen. Gelukkig was ook het weer ons goed gezind.

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2012

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
  • Twee zwembaden waarvan één overdekt
  • Liften met prachtig uitzicht
  • Gezellig atrium
Negatieve punten
  • Te weinig liften
  • Muziek vanuit het atrium te horen in voorste hutten.
Geplaatst op 25 april, 2014 23:16

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen