menu

MSC Opera

MSC Opera
Cruisemaatschappij MSC Cruises
Bouwjaar 2004
Brutoton 58058
Lengte en breedte 251 meter lang, 28,8 meter breed
Passagiers 1712
Bemanning 740
Plaats recensieBekijk recensies (12)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
58
Totale gemiddelde

58/100

Service ( 57.7 )
Eten ( 61.9 )
Hutten ( 60 )
Entertainment ( 54 )
Prijs/kwaliteit ( 56.3 )

Beschrijving

De MSC Opera ***+ (2004) behoort samen met zusterschepen MSC Armonia (2001), MSC Sinfonia (2002) en de MSC Lirica (2003) tot de Lirica klasse. Het schip is in 2015 verlengd met onder andere een aantal hutten. Verder heeft ze allerlei vernieuwingen ontvangen zodat ze weer bij de tijd is.

De MSC opera is een wat kleiner schip voor 2200 passagiers. De hoofdrestaurants heten La Caravella en L’Approdo, beide met een eerste en tweede zitting. Verder is er keuze uit het  buffetrestaurant Le Vele.

Over het schip zijn 8 verschillende bars te vinden.

Naast een buitenzwembad  is er verder ontspanning te vinden in de spa met sauna en stoombad. Een fitnesszaal met uitzicht hoort ook bij de spa. Op het buitendek bevindt zich minigolf en is er een golfsimulator. ´s Avonds is het gezellig in de discotheek of het theater.

Meer informatie over de rederij, lees je op Cruisereiziger.nl.

Vraag een offerte voor de MSC Opera aan bij:

MSC Cruises  

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

MSC Opera MSC Opera MSC Opera

Recensies (12)

Jo van der Linden
MSC Opera 96.0
96.0

Na de positieve ervaring met MSC DIVINA, besloten we twee reizen op de MSC OPERA te boeken.
Een iets kleinere boot, niet zo veel Swarovski, maar uiteindelijk veel gezelliger.
Het personeel was zeer behulpzaam en vriendelijk. Na enkele dagen werd je duidelijk herkend.
We hadden een hut op de boeg, konden dus prachtig de toekomst in kijken. De hutkwaliteit was uitstekend. In tegenstelling tot de DIVINA waren ook de hogere officieren normale mensen. Dat was goed te merken op de "Kapiteinsontvangst" Excursies waren prima verzorgd alleen cruise-eigen goed geprijsd. Dat is op alle cruises ook bij andere maatschappijen. Maar je kreeg waar voor je geld
We hebben een cruise gemaakt in de - verregende - zomer en de terugvaart naar Genua

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2013

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • hygiene, maaltijden restaurant
 • personeel
 • excursies
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 26 februari, 2014 21:35
Bas Romeijn
MSC Opera 86.0
86.0

Op 28 augustus was het dan zo ver.. We mochten eindelijk aan boord van de MSC Opera! We hadden eind oktober 2011 al geboekt. Het was dus erg lang wachten.

De dag van vertrek begon al goed. Het was prachtig weer maar later op de avond werd de wind iets meer.. Precies goed om het gevoel te krijgen dat je weet dat je op zee bent!

De volgende dag zouden we voor anker gaan voor Quernsey, maar er stond voor de tender `n iet wat hoge golf slag... dus dat ging niet door. Helaas dus, maar voor mij maakte het niet uit. Ik ben niet de standaard cruise passagier. Ik maak `n cruise om op zee te zitten op `n mooi groot schip. Dus ik genoot van deze 2 volle dagen op zee! Enne aan de bar was het erg gezellig :-)

La Caruna en Bilbao waren mooi, La Rochelle ben ik aan boord gebleven. Het was super mooi weer en aangezien het zondag was waren de winkeltjes toch dicht.

Op 1 September was ik jarig en heb ik van de receptie `n leuk kaartje gekregen, was wel erg leuk.

Southampton was het helemaal voor mij. Er lagen nog twee andere schepen. De stad stond vol met Titanic monumenten en ben in de Titanic museum geweest. Erg bijzonder om daar eindelijk geweest te zijn. Ik ben ook nog even `n biertje gaan drinken in het White Star cafe, het oude hoofd kantoor van de WSL.

De service aan boord was TOP! Al het personeel was super vriendelijk. Ik kon het ook erg goed vinden met Suzanne Jade, een zangeres in een van de lounges. Het eten aan boord was heerlijk! Iedere dag te veel keus. En de cocktails mmmmmmmm...lekker hoor!

Alles bij elkaar was het gewoon `n super cruise. Totaal niks wat minder was! Ik heb enorm genoten...het weer was top en volgende keer weer MSC voor mij!

Vertrekmaand

Augustus

Vertrekjaar

2012

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 1 maart, 2014 12:46
B. Lamers
MSC Opera 54.0
54.0

Eind augustus/begin september 2013 maakten mijn vrouw en ik een cruise met de ‘MSC Opera’. Vanuit IJmuiden voeren we naar Guernsey, Vigo, Lissabon, Bilbao, Le Havre, Southampton en weer terug naar IJmuiden. Het werd mijn slechtste cruise in 44 jaar.
Een korte samenvatting van onze slechte ervaringen.

Felison Cruise Terminal: Elf dagen parkeren bij de Felison Cruise Terminal kostte 11x15 euro=165 euro. Verder omslachtige en onplezierige afhandeling op de terminal.

Vaarschema: op papier goed, maar in de praktijk niet. Dat kwam deels door de korte tijd dat in een aantal havens werd afgemeerd en deels vanwege de grote afstand van havens naar het centrum van enkele steden.

Hut: Mijn vrouw en ik hadden een buitenhut met privébalkon geboekt in cat. 10 (de op één na hoogste categorie). De hut werd één grote teleurstelling; buitengewoon klein (ca. 4,5x3 meter excl. badkamer en gangetje), geen zitje en/of bank met tafeltje, harde matrassen, ouderwetse en volkomen versleten dekens (dus geen dekbedden), geen koffiezetapparaat, geen fruitmandje of bloemen ja zelfs geen welkomstkaartje. De hut was verder niet schoon; het douchegordijn was ronduit smerig, in de douchehoeken bevond zich schimmel, op de twee lampen van de nachtkastjes zat een laag stof en het privébalkon was vies. Was de hut klein, de badkamer en de doucheruimte waren nog kleiner. De badkamer had een oppervlakte van 1,5x1,35=2 m2. Binnen die beperkte ruimte bevond zich ook de doucheruimte van 75x75 cm.

Restaurant/diner: I.p.v. een tafel voor twee werden mijn vrouw en ik ingedeeld aan een tafel van 8 personen in het La Caravella restaurant. Met veel moeite kunnen regelen dat we een tafel kregen met 4 personen, maar onze Nederlandse tafelgenoten hadden totaal geen zin in om met ons te praten. Om die reden hebben mijn vrouw en ik dan ook een paar avonden gegeten in het buffetrestaurant. Het La Caravella restaurant was buitengewoon ongezellig en propvol ingedeeld. Het was hutje mutje en de waiters hadden nauwelijks speling/ruimte om zich te kunnen bewegen. De bediening was traag. Wat bij het diner onmiddellijk opviel waren de kleine en afmeten porties; één klein rolletje rundvlees, één eetlepel spinazie en één eetlepel puree. Patat of pasta moest worden nabesteld. Opmerkelijk genoeg moest voor het water worden betaald en koffie was niet beschikbaar.

Ontbijt/lunch: Ontbijten en lunchen in het Le Vele Cafetaria op dek 11 was iedere dag een straf. Iedere ochtend en middag – welke tijd dan ook – was het er druk met lange rijen voor de buffetten. Het vinden van een zitplaats was een mission impossible.

Open dek: Bijna onmogelijk om een ligstoel te bemachtigen.

Entertainment: Ronduit matig. We hadden de indruk dat er artiesten van het 2e of 3e garnituur waren ingehuurd. Bij de presentatie was het Italiaans de voertaal met af en toe een vleugje (gebrekkig) Spaans en Engels.

Enkele resterende opmerkingen: De drankjes waren niet goedkoop aan boord; voor een Heineken van 33cl moest 4,50 euro worden afgedragen. Daar kwam dan nog 15% bedieningsgeld bij. Italianen zijn en blijven luidruchtig. Russisch was één van de 6 officiële talen aan boord (Nederlands niet). Wifi (12 euro per uur) werkte in de praktijk niet. Voor een verjaardagstaart moet 29 euro worden betaald. Op de laatste dag aan boord moest de hut om 07.30 uur zijn ontruimd terwijl we pas om 10.30 uur in IJmuiden aankwamen. Tot slot verliep de ontscheping ronduit chaotisch en onprofessioneel.

Conclusie: Nooit meer MSC!

Vertrekmaand

Augustus

Vertrekjaar

2013

Bestemming

West-Europa

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 29 maart, 2014 15:41
Elsa
MSC Opera 74.0
74.0

Vanuit IJmuiden zijn we vertrokken voor onze eerste cruise. Inscheping en ging vlot. Onze buitenhut met balkon wat niet echt groot, maar het schoon. Niet echt alles ingericht voor lange mensen. De tafelindeling was een verrassing. Ik was alleen met mijn tienerzoon en werd ingedeeld bij een moeder met ook een tiener zoon. Zou daar toch over nagedacht zijn? De bediening aan tafel was super. Na een paar dagen wist de bediening onze voorkeuren en na zoveel dagen cruisen hadden we zelfs een band. Nadeel was dat niet alle personeelsleden goed Engels spraken (de Indonesische bediening wel). De Teenclub was ook groot een succes. Mijn zoon heb ik de zeedagen helemaal niet gezien en elke avond waren ze met een internationale groep jongeren in de discotheek te vinden. Zelf ben ik een paar keer naar het theater geweest. De kwaliteit van de shows viel tegen. De informele sfeer op het schip is fijn, zelfs op de gala-avonden deden ze niet moeilijk als je met een gewoon jurkje aan tafel kwam.

Vertrekmaand

Augustus

Vertrekjaar

2012

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Informeel
 • Teenclub
Negatieve punten
 • Theatershows vallen tegen
Geplaatst op 28 mei, 2014 17:34
Marco
MSC Opera 38.0
38.0

Wij hebben in juli 2011 een cruise gemaakt met de Opera. Van al onze cruises die we in 20 jaar hebben gemaakt, is dit by far de slechtste die we hebben gemaakt. Wellicht komt het dat wij normaal gesproken cruisen met de HAl of royal carribean en dat we het dus daar mee vergelijken. De service en eten was verschrikkelijk te noemen.

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2011

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • entertainment
Negatieve punten
 • service
 • eten
Geplaatst op 1 juni, 2014 09:11
Aad en Patrick
MSC Opera 92.0
92.0

De cruise ging van IJmuiden naar de Noordse Fjorden, een elf daagse trip. De aankomst op de Opera was verwarrend, je wist niet waar je heen moest. Links stonden mensen te wachten en rechts een lange rij, en geen mensen die je de weg wees waar je hut. Na de hut te hebben gevonden niets meer dan lof voor deze maatschappij. De bemanning deed erg zijn best, zowel in de bediening als in de hutten en het gehele schip. Wat mij opviel, ze doen erg veel aan Veiligheid! Voor we gingen varen hadden we sloepenrol, d.w.z. een ieder ging met het reddingsvest aan dek staan, de bemanning stond om de 10 meter aanwijzingen te geven welke kant men op moest. Ook tijdens de vaart werden er diverse oefeningen gedaan. Dat geeft een veilig gevoel! Ook bij de excursies werden we goed begeleid!

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • Veiligheid
 • Vriendelijkheid
Negatieve punten
 • Geen brochures in het Nederlands
 • Mededelingen niet in het Nederlands
Geplaatst op 6 juli, 2014 14:45
Peter Herweijer
MSC Opera 64.0
64.0

Van 10 t/m 14 juli 2014 maakten we sinds 2010 onze derde reis met de MSC Opera. Het betrof deze keer een halve cruise, vertrekkend uit IJmuiden via St. Peter Port en Vigo naar Lissabon. In deze laatste plaats stapten we af en na een extra dag aldaar vlogen we met een Transavia lijnvlucht terug naar Schiphol.
Bij aankomst in onze buitenhut met balcon waren de railing en de glazen balcontafel bedekt met een dikke zoutlaag. De ochtend na vertrek bleek de doucheafvoer volledig verstopt te zitten zodat een lokaal binnenmeer ontstond. Dit technisch euvel werd later die dag verholpen.
Het veiligheidsgevoel aan boord van dit schip staat op voldoende hoog niveau, ook dit jaar werd tijdens de eerste uren van de reis al sloepenrol gehouden.
Doordat de cruise zo goed als volgeboekt was, maakte het schip tijdens deze reis een erg overbevolkte indruk. Lege ligstoelen waren weinig beschikbaar.
De kwaliteit van het eten was nog even goed als bij onze eerste kennismaking, maar steeds meer mensen bleken zich niets aan te trekken van de aanbevolen kledingstijl.
Pas aan het eind van de reis bleek dat het ook bij MSC niet allemaal meer is zoals het vroeger was: over de ontschepingsprocedure werd vooraf geen enkele voorlichting verstrekt. Bij het doen van navraag bij de infobalie werd dit te luchtig weggewuifd en het was slechts dankzij een aantal medereizigers die net als wij ook eerder met de Opera hadden gereisd dat veel Nederlandse passagiers konden worden ingelicht over de gang van zaken bij de ontscheping. Achteraf vermoed ik, dat de MSC infobalie aan boord zich onvoldoende heeft gerealiseerd dat zo'n grote groep Nederlandse passagiers aan boord was en in Lissabon zou afstappen. Daarmee is dan waarschijnlijk ook verklaard, dat we elke avond een duitstalige editie van de scheepsmededelingen op de deurmat aantroffen. Met uitzondering van de laatste avond, toen er niets anders dan vier bagagelabels op de mat lagen.

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2014

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Kwaliteit eten en drinken
 • Vriendelijkheid bedienend personeel
Negatieve punten
 • Geen adekwate reactie bij signalering ontschepingsprobleem
Geplaatst op 22 juli, 2014 20:44
carlo
MSC Opera 30.4
30.4

op 30 juli vertrokken vanuit ijmuiden naar sint peters port dezelfde avond van vertrek diner aan boord dit was van zo'n slechte kwalitijd dat ik na de eerste hap ben opgestapt het was koud vet en beef stroganof zat vol vet en pezen.

aangekomen in sint petersport moesten we met tenders dit is leuk dachten wij maar nee hoor het personeel vertelde ons dat we een kaartje moesten halen bij de receptie dus dat hebben wij gedaan vertrek met de tender pas om 15.55 naar st peters port en voor 17.30 terug zijn niemand had dit ons verteld bij het terug gaan met de tenders zeker nog 1 uur in de rij gestaan

vertrokken naar vigo spanje het diner maar weer overgeslagen is toch hondenvoer op deze 2e rangs rondvaartboot aangekomen in vigo even een restaurant opgezocht om normaal te eten.
wij hadden gekozen voor een all inclusieve drankpakket maar de tijd tussen bestellen van een drankje en het krijgen van en drankje duurde ongeveer 20 tot 30 minuten.
de kamer was het beste gedeelte van het schip die was schoon en goed verzorgd dankzij de jongen die deze kamers onderhield een van de weinigen op deze boot die er plezier in had.

vertrokken naar lissabon mooie stad boot werd naar mijn idee door div irritatie's steeds slechter er lag 1 koekje bij de lift op dek 11 en die lag er al 5 dagen (elke dag een foto gemaakt) personeel nog steeds onvriendelijk op een uitzondering na in het buffet restaurant nog stede veel te lang wachten tot dat er iemand komt vragen of je iets wil drinken (loopt personeel ruim voldoende) al met al weer zo'n weggegooide dag.
mijn vriendin had om 16.30 een afspraak bij de kapsalon (ze was daar om 16.25 omdat wij er niet van houden om te laat te komen) om 17.12 nog niet aan de beurt waarop zij is weggegaan en heeft gezegd dat zij er niet langer op blijft wachten. het personeel van de kapsalon cq spa deelde de volgende dag flyers uit bij het zwembad en wat denk je ze liepen ons zonder enige blik spontaan voorbij (ze waren boos waarschijnlijk)

vertrokken naar bilbao het zelfde als de dagen ervoor eten slecht bediening traag enz enz
aangekomen in de haven lig je bij een container terminal niet in de cruise terminal lopen naar het centrum was al snel 1,5 uur busje van msc 26 euro voor 2 personen en een kind van 6 afmeren in een containerterminal is goedkoper dan een cruise terminal denk ik zo

vertrokken naar le havre

weer het zelfde verhaal koekje lag er ook nog.

vertrokken naar south hampton (gelukkig nog maar 2 dagen op dit containerschip)
aangekomen in south hampton comer er zoveel mensen aan boord dat het bijna onmogelijk is om van dit strontschip af te komen(sorry voor mijn taalgebruik maar heb hier geen andere woorden voor) p.s zelfs de muizen hoeven het koekje niet meer zal wel te oud zijn nu. na een flinke ruzie bij de receptie eindelijk iemand mee die ons van de boot af hebben geholpen.

op naar ijmuiden ja de vlag kan uit bijna thuis gelukkig weer aan het werk en alles weer normaal albert heijn dirk van der broek hoogvliet enz enz weer normaal eten en geen koekjes in de hoek enz enz

vorige cruises gemaakt met

celebrity en royal
dit zijn schepen van topklasse!

msc kan nog niet tippen aan een reddingsboot van deze 2 rederijen

voor ons nooit meer MSC Rondvaarten (Cruises)

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2014

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • de schoonmaak van de hut
Negatieve punten
 • het hele brok oud ijzer wat in het water ligt
Geplaatst op 16 augustus, 2014 06:06
S. andvink
MSC Opera 42.4
42.4

De bestemmingen waren vanuit Venetië naar Griekenland (Athene), Roemenië, Rusland, Turkije en dan weer 3 plaatsen Griekenland. We boekte voor elk land een excursie. Helaas was er na de ongeveer 4 uur durende exursie geen tijd meer om zelf op verkenning te gaan. Je moest namelijk al weer snel op de boot zijn voor vertrek. Alleen bij Mykonos had je meer tijd. Bij andere cruise (Norwegian Sun) had je meer tijd. Daarnaast wist je pas in de avond hoe laat de excursie de volgende dag ging. Dit was vervelend. Ook dit waren we niet gewend omdat bij andere cruises dit al ruim van te voren geregeld was. Bij het verlaten (en opgaan) van de boot was hoe erg moeilijk voor mensen met een buggy, rolstoel en moeilijk loopbare. De 'planken' hebben een soort trede erin om de zoveel centimeters. We hebben hier en daar zelf enkele mensen meegeholpen deze van de boot te krijgen.

De boot was ontzettend druk met mensen. De bubbelbaden waren altijd vol. De ligbedden op het dek lagen letterlijk zo dicht tegen elkaar dat je er geen voet tussen kon zetten. Je hebt een prachtige "plashpark" voor de kinderen. Erg leuk voor hen. Alleen snap ik niet dat er een zwembad voor de kinderen (50cm diep) naast de normale zwembad ligt (1.95cm) gescheiden door een kleine dunne wand. Vanaf ongeveer 08:30 begonnen ze met ochtendgymnastiek en spelletjes. Hierdoor was het niet echt rustig aan de zwembaden.

De bediening was er vriendelijk en behulpzaam. Ze spreken veelal engelsen/of duits. Behandel hen zoals je zelf behandeld wilt worden en ze doen veel voor je.

We hadden een hut (fantastico suite) met een raam dat uitzicht gaf op zee. De kamers zijn erg klein. Het bed is erg groot t.o.v. de kamer. Je kan je koffer alleen open maken door die op het bed te leggen en daarna weer te sluiten en rechtop naast het bed te zetten. De douche is erg klein. Zo klein dat het douchegordijn steeds aan je lijf plakt bij het douchen. Bij het zitten op het toilet zit je met een been tegen het wastafelkastje aan. Je kan dus ook niet recht zitten. Het wastafelkastje zelf is weer groot met alleen een kleine vuilnisbak erin en een extra W.C.-rol. Wel kregen we twee keer per dag zuivere droge handdoeken. Zo kon je s'morgens en s'avond je opfrissen en afdrogen met een droge handdoek.

Het eten bij het lopende buffet was best lekker. Alleen wordt het niet warm gehouden waardoor het al snel koud wordt. Dit gaat helaas ten koste van de smaak want anders was het erg lekker. Jammer dat veel mensen zich ook slecht gedragen in de rij bij het buffet. Ze willen voordringen of duwen een bord in je rug. Onvoorstelbaar.

Het restaurant konden we pas om 18:30 in maar na 18:45 wordt je niet meer binnengelaten. Je had dus maar een kwartier om binnen te komen. Dit was wederom erg vreemd voor ons. Je hebt een vaste tafel voor de hele cruise. Het eten was best goed. Alleen op de laatste dag kreeg ik vis dat al meteen bedorven was. Ik rook het al toen de ober get neerzette. Ook mijn tafelgenoten klaagde over deze stank. Ik heb aangegeven dat het onvoorstelbaar is dat de betreffende kok dit niet kon ruiken toen het op mijn bord werd geplaatst. Ook dat de ober zelf dit niet rook. Hier kon ik best boos over worden want na deze dag verbleef ik nog enkele dagen in Venetië en die wilde ik niet ziek doorbrengen.

Op de laatste dag was voordat we van de boot moesten was er ook beduidend minder bediening. Jammer. We moesten op de laatste dag om 08:00 uit de hut zijn en om 10:00 van de boot. Dit was niet goed geregeld. We moesten ons verzamelen in de voorstellingsruimte en daar zeiden ze dat we al moesten lopen. Echter bij de buitendeur werden we weer tegengehouden waardoor we met veel mensen ongemakkelijk bij elkaar stonden.

Het drankenpakket van €26,= per dag was prima. Voldoende keus was hierin gegeven. Heineken bier en vele cocktails, frisdranken en fruitsapjes naar keuze.

Ik heb me prima vermaakt op de cruise. Alleen de korte tijd aan land, minder warm eten, kleine kamer en slechte badkamer hebben we erg gevraagd om me aan te passen voor de cruisetrip.

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2015

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Vriendelijk personeel
 • 2x per dag schone handdoek
Negatieve punten
 • koud/lauw eten bij buffetrestaurant.
 • korte tijd om in restaurant te komen.
 • korte tijd aan land om te verkennen.
Geplaatst op 18 september, 2015 00:13
Wilfred en John
MSC Opera 45.0
45.0

Schip is teleurstellend de MSC is Opera is gerenoveerd maar verwacht hier niet te veel van.

Hut was zeer smerig vieze plekken in de vloerbedekking ,alles stoffig. De schoonmaak is slecht! schimmel in de badkamer, het douche putje vol met haren, vieze toiletborstel , onderkant brildeksel bruin van ontlasting van voorgangers vorige cruise. Alleen handdoeken worden vervangen en bedlinnen werd geen enkele keer vervangen op een cruise van 12 dagen.

Eten in buffet bij ontbijt en lunch eenzijdig en lauw en niet smakelijk eten ook is het buffet restaurant veel te klein voor het aantal mensen aan boord. Bij het diner is het iets beter maar verwacht geen hoogstandjes.

Animatie te kinderachtig voor woorden er word met volwassen mensen omgegaan op een K3 en Kabouter Plop niveau. Zeker in de bars is het in de avond saaiheid troef geen muziekbandjes maar alleen zang duo's waarvan de luiheid van afstraalt en waar vaak de ritmebox het werk doet en elke avond de zelfde muziek in dezelfde volgorde

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • de vaarroute was geweldig
Negatieve punten
 • bij een dag op zee kan het erg druk zijn bij het buffet
 • personeel (oost-europa) totaal niet vriendelijk en onbeschoft
 • live muziek echt slecht en de animatie isverschrikkelijk
Geplaatst op 4 februari, 2016 15:35
Sjoerd de Vries
MSC Opera 34.0
34.0

De cruise vanuit Cuba is onze 15e cruise. De MSC Opera is veruit het slechtste schip waar we tot nu toe mee gereisd hebben. De hutten zijn allemaal erg klein. Vanuit je bed loop je tegen het kaptafeltje aan. Geen zitje, en de badkamer is ook erg klein. De douche is zo klein dat je niet in staat bent om te bukken zonder in het douchegordijn verstrikt te raken. De bediening van de bars is superslecht en erg traag. Gemiddeld sta je een 15 minuten op een drankje te wachten. Op een aantal bemanningsleden na is de bemanning ongeinteresseerden soms gewoon onbeschoft. Het schip is een tijdje geleden verlengd. Door het ontbreken van een achterdek en een promenadedek waar je kan verblijven moeten alle passagiers willen zij buiten kunnen vertoeven op deck 11 zijn. Dit is een soort grote badkuip waar de zwembaden, de kinderhoek en de animatie plaatsvindt. Dus zeer druk. ‘’s morgens om 08.00 uur zijn alle bedjes in de schaduw al
bezet door handdoeken zonder dat hiertegen wordt opgetreden. Sommige bedjes werden de hele dag niet gebruikt.

Vertrekmaand

Februari

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • Leuke cruise route vanuit Havana
 • Veel winkeltjes
Negatieve punten
 • Zeer trage bediening
 • Matig eten zowel in restaurant als ook buffet
 • Zeer kleine hutten en badkamer
Geplaatst op 10 maart, 2019 17:56
Jaco Hoogendoorn
MSC Opera 40.0
40.0

Nooit meer MSC!

Onze eerste cruise ervaring en direct een slecht schip. Hutten zijn aan de kleine kant, geen zitje b.v. maar netjes al is de douche erg klein. Deur van de douche sloot niet en werd pas na 3 dagen en uitgebreid klagen gerepareerd.

Schip is overvol met ruim 2600 passagiers. Te weinig ruimte in de restaurants waardoor bij ontbijt en lunch al wachtrijen bij de ingang staan. De kelners in het restaurant wijzen allemaal naar elkaar maar communiceren niet met elkaar waardoor je soms 4 x moet vragen naar koffie of thee bij je ontbijt.

Management straalt geen interesse uit. Overal lampen kapot die niet vervangen worden. In het restaurant is het Weissenbier op terwijl er op een andere locatie nog gewoon Weissenbier geserveerd wordt. Maar niet denken dat er een kelner op pad gaat om een flesje te gaan halen.

Theater is ook te klein voor het aantal gasten waardoor er gasten blijven staan of op de trappen gaan zitten.

Bij het inschepen worden families met kinderen voor getrokken. Per kind een volwassene is akkoord maar niet 2 kinderen en 8 volwassenen. Gevolg; onenigheid in de wachtrij.

Receptie bemanning is onkundig en onvriendelijk. Als men je vraag niet direct kan beantwoorden wordt je afgescheept.

Het eten aan boord is goed maar kan beter en gevarieerder. Van het buffet restaurant hebben we geen gebruik gemaakt door de lange wachtrijen.

Theatervoorstellingen zij goed maar het entertainment overdag is matig. Handarbeid, bingo en dansles.

En zo kan ik nog wel even doorgaan!

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2020

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Vaarroute
Negatieve punten
 • Service in restaurants
 • Entertainment overdag
 • Overvol schip
Geplaatst op 20 januari, 2020 23:12

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen