menu

MSC Armonia

MSC Armonia
Cruisemaatschappij MSC Cruises
Bouwjaar 2001
Brutoton 65.000
Lengte en breedte 251 meter lang, 28,8 meter breed
Passagiers 2680
Bemanning 765
Plaats recensieBekijk recensies (11)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
59.5
Totale gemiddelde

59.5/100

Service ( 59.6 )
Eten ( 59.2 )
Hutten ( 57.3 )
Entertainment ( 60.5 )
Prijs/kwaliteit ( 60.9 )

Beschrijving

De MSC Armonia ***+ (2001) behoort samen met zusterschepen MSC Opera (2004), MSC Sinfonia (2002) en de MSC Lirica (2003) tot de Lirica klasse. Het schip heeft in 2014 een uitgebreide renovatie en verlenging ondergaan waardoor de MSC Armonia nu een middelgroot schip is voor 2680 passagiers.

Naast nieuwe hutten heeft de MSC Armonia tijdens haar renovatie ook nieuwe ruimtes voor de Baby Club (in samenwerking met Chicco), een nieuwe Mini Club en Young Club voor kinderen om te spelen en een Teens Club gekregen. Liefhebbers van lekker eten kunnen hun hart ophalen bij het nieuwe buffet dat 20 uur per dag geopend zal zijn en het uitgebreide restaurant. Tevens heeft het schip een nieuwe lounge, een bibliotheek, vernieuwingen aan de MSC Aurea Spa en een uitgebreid waterpark.

De hoofdrestaurants heten Marco Polo en La Pergola, beide met een eerste en tweede zitting. Verder is er keuze uit het  buffetrestaurant La Brasserie.

Naast een buitenzwembad  is er verder ontspanning te vinden in de spa met sauna en stoombad. Een fitnesszaal met uitzicht hoort ook bij de spa. Op het buitendek bevindt zich minigolf en is er een sportveld.  ´s Avonds is het gezellig in de discotheek.

Vraag een offerte voor de MSC Armonia aan bij:

MSC Cruises  

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

MSC Armonia MSC Armonia

Recensies (11)

Laurentius Koning
MSC Armonia 77.6
77.6

Schitterende cruise langs mooie steden op een wat gedateerd schip!

Vertrekmaand

Maart

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • veel mooie steden aangedaan
 • vriendelijk personeel
 • goede prijs-kwaliteit verhouding
Negatieve punten
 • schip wat gedateerd
Geplaatst op 19 april, 2014 09:35
Kevin
MSC Armonia 64.0
64.0

Prachtige Noordkaap cruise vanuit Amsterdam. Als je voor het eerst gaat cruisen is dit een perfect schip. Het schip is wat verouderd maar goed onderhouden. De service aan boord is in orde net zoals het eten. Enkel jammer dat het personeel te veel moet aandringen voor nieuw drankje te kopen. Het jammer was ook dat in sommige havens de tijd heel krap om op je zelf op verkenning te gaan. Hygiëne aan boord heel goed.

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2008

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • hutten
 • hygiene
Negatieve punten
 • korte tijd aan land
 • schip aan vernieuwing toe
 • overheersen de Italianen
Geplaatst op 21 april, 2014 09:44
Wilfred en John
MSC Armonia 39.6
39.6

Direct bij MSC geboekte cruise waarbij mij een tafeltje voor 2 pers werd beloofd.Bij aankomst schip bij het inchecken gevraagd of ik dit moest bevestigen.Was niet nodig,'s avonds in het restaurant,u raad het al, een tafel voor 8 pers.Gelijk naar de maitre die me zij dat ik alleen een tafelkeuze had als ik de Aurea suite had geboekt , en omdat ik bij een reisbureau had geboekt ik in een groep moest eten. Ik heb de maitre verteld dat ik rechtstreeks een cruise voor 2 personen bij MSC heb geboekt en helemaal bij een tracvelagent. Uiteindelijk na veel gezucht en gesteun van deze man toch een tafeltje voor 2. Wat schept mijn verbazing dat er wel eigen beveiligingspersoneel van MSC zit te eten daar ,met z n tween aan tafel. Hebben deze mensen geen eigen ruimtes?Er is een enorme werkdruk en dat straalt zich uit op het personeel.Vorig jaar bij andere rederij was dit een totaal andere ervaring. Het zelf halen bij de bar is ook vaak geen optie, hier staat ook weinig en onervaren personeel. Meerdere malen hierover geklaagd maar t interesseert ze helemaal niets

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • de vaarroute was geweldig
Negatieve punten
 • personeel (oost-europa) totaal niet vriendelijk en onbeschoft
 • live muziek echt slecht en de animatie is verschrikkelijk
 • bij een dag op zee kan het erg druk zijn bij het ontbijt buffet
Geplaatst op 4 februari, 2016 15:46
carla
MSC Armonia 82.4
82.4

Het schip is kleiner dan de meeste schepen bijgevolg voel je een storm ook wel vlugger.Maar het eten in de marco polo was zeer lekker en verzorgd al het personeel van de kamerman tot restaurantpersoneel en vooral het animatieteam zijn supervriendelijk en de avondschows echt prachtig.We hebben ons elke dag bijna kreupel gelachen met het animatie team op het bovendek aan de bar die mannen haalden de gekste streken uit.
De boot was overal zeer netjes enkel de douche in de nogal sobere cabine met douchegordijn die aan je lichaam plakte vond ik niet praktisch en niet netjes.we hadden Manueeeltje als reisleidster met lAUWERS ook een hele leuke meid.Enkel aan de receptie mochten ze soms wat vriendelijker zijn sommigen deden nogal uit de hoogte wnnr je niet perfect engels praat of iets niet direct begreep.

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • lekker en verzorgd eten in de marco polo
 • prachtige shows
 • heel leuke animatie en echt keitoffe gasten
Negatieve punten
 • te kleine douche en douchegordijn ipv douchedeurtje
 • sommigen receptionisten redelijk verwaand
 • buffetrestaurant mag netter en geen glazen en borden uit plastiek
Geplaatst op 1 juni, 2016 19:49
carla
MSC Armonia 81.0
81.0

keileuk animatieteam, mooie shows, supervriendelijk personeel en lekker eten voor herhaling vatbaar wel op groter schip

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • top animatie team
 • restaurant marco polo zeer lekker en verzorgd
 • prachtige shows
Negatieve punten
 • badkamer te klein vooral douche en met gordijn(plakt tegen je lichaam) ipv deurtje is onhygienisch
 • gids met uitstap naar sicilie zeer bazig echt een bulle bak
 • kleinere boot nogal zeer gevoelig voor storm
Geplaatst op 9 juni, 2016 13:53
Nicky
MSC Armonia 86.6
86.6

Kleinste en oudste schip in de vloot van MSC, waardoor hier en daar wel wat deining te voelen is. Doordat het schip veel kleiner is dan schepen als Splendida en Preziosa, is het wel opvallend rustiger aan boord, wat heel aangenaam is. Het schip heeft zeker zijn charmes.
De kamers zijn heel functioneel en degelijk ingericht en worden met zorg en liefde onderhouden.
Kwaliteit van de bedden is ongelooflijk goed!!!!
Ook alle publieke ruimtes waren net en verzorgd, ter uitzondering van de tafels aan het buffet, maar dat is volgens mij niet de fout van het personeel maar van de toeristen.
Personeel zeer vriendelijk, van receptionist tot animator tot onderhoudsmedewerker. Allemaal waren ze top!
Het eten vonden we in vergelijking met eerdere MSC schepen iets minder. Elke avond lekker gegeten, maar voornamelijk op de Splendida waren de maaltijden toch veel verfijnder. Personeel in restaurant Marco Polo ook zeer gedienstig en sympathiek.
Aan het buffet is het aanbod beperkter dan hierboven reeds vermelde schepen, wat ook logisch is: kleiner schip, minder personeel, kleiner aanbod. Ter vergelijking: Op Preziosa dagelijks 5 verschillende pizza's verkrijgbaar, op Armonia keuze uit 2.
Groot aanbod aan drank.
Leuk animatieteam. Danslessen zijn oké, maar niet super.
Het repertoire van de zangers en zangeressen in de verschillende bars zou uitgebreider mogen. Elke avond in de Marco Polo waren in de naastgelegen bar dezelfde liedjes te horen.

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Rustige sfeer
 • Goede bedden
 • Hygiëne
Negatieve punten
 • Deining
 • Beetje lawaai van passage op de gang
 • Prijs van cruise met oudere schepen zou lager mogen liggen
Geplaatst op 16 juli, 2016 22:54
M.
MSC Armonia 64.0
64.0

Geen aanrader, dit schip is waarschijnlijk het afvoerputje van de MSC waar vervelende bemanning wordt gedumpt. Sinds het schip is verlengd is de werkdruk hoog voor het personeel. Hetzelfde personeel moet ruim 300 meer gasten verzorgen. Het eten is niet de kwalitieit die wij gewend zijn van MSC. Weinig keuze in het buffetrestaurant en dringen geblazen en te weinig tafels voor iedereen. Personeel walst over je heen als je ze tegen komt als je niet rap opzij gaat. De laatste dag was ik dat zo zat dat ik niet opzij ging en er een paar obers plat op hun bek gingen met schalen en al, ik was het respectsloos gedrag van de bemanning behoorlijk zat in het buffetrestaurant... Volgens mij ga je als personeel netjes opzij voor gasten of je wijkt uit, maar op dit schip blijkbaar niet. De receptie is vriendelijk totdat je oplossingen wilt, dan slaan ze 180 graden om en gaan heftig de discussie met je aan dat het niet kan... In het dinerrestaurant niks dan lof, maar hier werken fijne Indonesisch mensen die het echt snappen hoe ze met gasten om moeten gaan en die hebben we ruim getipt op de laatste dag. Maak vooral geen foto van een foto die gemaakt is door het fototeam want dan kan je ze terstond wissen. Wij zagen het gebeuren en een kleine Italiaan van het fototeam ging compleet uit zijn dak tegen deze gast. Natuurlijk had het ventje gelijk, maar om zo tekeer te gaan onbegrijpelijk. Een hut in de Aurea classe is wel super met balkon en ruime kamer. Geen cruise meer op dit schip voor ons.... Beter boek je een cruise op de Preziosa, dan beleef je een echte cruise met alle comfort. Dit schip is klein en weinig luxe, geen atrium en geen kunst etc.... Eindcijfer een 6. Uiteindelijk hebben we wel een fijne vakantie gehad, maar het is op dit schip niet wat wij gewend zijn van MSC...

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2017

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • ruime hut in Aurea classe
 • welness
 • prive zonnedek voor Aurea/Spa gasten
Negatieve punten
 • kleine overbevolkte fitnessruimte
 • te weinig personeel
 • weinig keuze in buffetrestaurant/te weinig tafels
Geplaatst op 2 mei, 2017 22:28
esther
MSC Armonia 68.0
68.0

Niet al te groot schip maar groot genoeg, hutten voor 2 personen goed te doen voor 3 personen erg klein!Erg lang wachten bij de bar voor drinken, eten is goed vooral in Marco Polo! We hebben het prima naar ons zin gehad en enorm genoten van de steden die we bezocht hebben, het is wel aan te bevelen om drankpakket te nemen want een cocktail (6.95) of cola kost al gauw 2,80 bier(4,95)

Vertrekmaand

Augustus

Vertrekjaar

2017

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • vriendelijk personeel
 • eten is erg goed
 • mooie steden om te bezoeken
Negatieve punten
 • lang wachten bij de bar voor drinken
 • hutten voor 3 personen erg klein
 • weinig liften
Geplaatst op 18 augustus, 2017 18:26
b.pellegrom
MSC Armonia 59.0
59.0

zojuist teruggekeerd van een 11 daagse cruise met de MSC Armonia, een van de oudste schepen uit de MSC vloot. Doordat het schip in 2014 met 30 meter is verlengd was het niet erg stabiel. Daarbij is het schip relatief smal met 28.0 meter en heeft een geringe diepgang van rond de 6.80 meter. Bij de verlenging is alleen aan uitbreiding van de hutten gedacht zodat het erg druk aan boord was. De 2069 bedden waren allemaal bezet doordat MSC deze cruises aanbiedt voor afbraakprijzen om zo een volledige bezetting te verkrijgen. Het interieur is sterk verouderd en kan niet tippen aan de interieurs van de nieuwere schepen van MSC. In het lidorestaurant was plaats voor zo'n 400 mensen waardoor men s' ochtends en 's middags gebruik kon maken van het Marco Polo restaurant. Met name het bedienend personeel is niet gemotiveerd. Men had de keuze om of gebruik te maken van het buffet of via de kaart je maaltijd te bestellen. Het liefst keek de bediening weg en als men dan vroeg om de kaart werd men eerst op het buffet gewezen en na nogmaals vragen werd dan zuchtend de kaart gebracht. Tijdens de zeedag was het een chaos in het restaurant doordat men niet voldoende personeel had. De hoofdkelner beaamde dit en zei dat MSC grote problemen heeft met het aannemen van gekwalificeerd personeel voor keuken en bediening. Het eten was echter onverwacht goed, smakelijk en warm. De hut die wij geboekt hadden op dek 8 was 10 m2 met een badkamer van 2.2m2 . Dit is voor een 1 persoons hut prima maar voor 3 personen echt te klein met een oude badkamer met een vies douchegordijn. Hier was een steward verantwoordelijk voor 20 hutten. Het schip zelf in aan de buitenzijde in prima staat, schoon en goed onderhouden (weinig tot geen roest te herkennen). Binnen zijn de lounges niet aangepast (vergroot) na het uitbreiden van de capaciteit. De showlounge is zo klein dat er 3 voorstellingen gegeven werden per avond werden gegeven. Sommige ruimtes zoals de disco op dek 12 achterop werden niet gebruikt. Deze ruimte zo men via een trap moeten koppelen aan het lido restaurant.

Vertrekmaand

Augustus

Vertrekjaar

2017

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • het eten
 • de prijs
 • de route
Negatieve punten
 • overvolle restaurants en lounges
 • ongeinteresseerde bediening
Geplaatst op 30 september, 2017 10:48
Claudia van Embricqs
MSC Armonia 10.2
10.2

Wij hebben vaker gecruised en kunnen daarom ook vergelijken met andere maatschappijen, o.a. Norwegian, Carnival, Celebrity en Royal Carribean. MSC kan helaas niet tippen aan deze schepen. De service was echt slecht, te weinig personeel en niet echt goed werkend personeel. Ik neem het hun niet kwalijk. Ik weet dat de bediening van cruiseschepen veel uren maken, maar ik heb diverse medewerkers gesproken, deze mensen werken meer dan 15 per dag en krijgen geen dag vrij, tussendoor hebben ze 2 a 3 uur vrij. Ik kan me voorstellen dat je niet echt met veel plezier en met een big smile staat te werken. We hadden een drankenpakket aan boord genomen, je krijgt niet echt de gelegenheid om hier gebruik van te maken. We stonden vaak zelf aan de bar drankjes te bestellen en de wachttijden waren erg lang, ook 's avonds in de barretjes en koffieshop etc. nam je plaats en moest je erg lang wachten tot er iemand langs kwam om je bestelling op te nemen, ook hier haalde we zelf onze drankjes. Niet te vergelijken met andere schepen waar ze bijna tot vervelens aan toe naar je toe komen of je iets wil bestellen!

Het eten in het restaurant 's avonds was ook niet echt goed, soms koud en niet echt lekker. Het buffet restaurant was wel goed, daar maakte we gebruik van voor ontbijt en evt lunch. Wel jammer van de avond, ik vind het juist leuk om 's avonds gezellig aan tafel te zitten en echt te dineren. Wederom maar 1 ober op 4 tafels , hij was dus erg druk....

Entertainment aan boord ook geen succes. We zijn de eerste avond uit de show weggelopen, ook andere mensen stonden op en gingen weg. De show op de tweede avond, Dirty Dancing, was het dansen wel leuk maar de zanger zong E R G vals.We hebben de volgende dagen het maar niet meer geprobeerd. Ook in de barretjes waar 's avonds muziek was stonden geen goede muzikanten en zangers, het was het allemaal net niet. Niet te vergelijken met shows die we op andere schepen hebben gezien!

Helaas hebben we door weersomstandigheden een verandering in de route gehad. Dinsdag een extra dag op zee en helaas konden we niet naar Roatan. Dit is echter overmacht en dat begrijp ik echt. Wat wel jammer is dat ze op zo'n dag met heel slecht weer daar niet op in spelen. Noodweer en regen, maar wel 2 barren op het dek open en niet even extra andere ruimtes binnen open gooien om de mensen bezig te houden.

Het kinderbad is de hele cruise gesloten geweest, de vloer misten stukken en kon dus niet worden gebruikt. Niet echt leuk voor gasten met kleine kinderen.

Ook diverse mensen gesproken die niet blij waren met het schip.Wat ook erg kwalijk was is dat er diverse mensen ziek zijn geweest, ook mijn man heeft de eerste 2 dagen last van buikloop gehad. Niet gemeld, anders stoppen ze je in quaraintaine ( iemand anders wie we hadden ontmoet heeft dit wel gehad). Gelukkig niet al te veel last gehad. Wel was er een jongedame aan boord die werkt voor D-reizen in Tiel.Zij had een excursie geboekt aan boord naar Varadero met lunchbreak. Zij kwamen terecht in een erg slecht, vies hotel met erg vieze toiletten met de poep aan de muren etc etc . Zij heeft die dag een voedsel vergiftiging opgelopen en is 3 dagen goed ziek geweest. Zij heeft hier natuurlijk over geklaagd en gevraagd voor evt restitutie en kreeg op de laatste dag bij diner een fles proseco aangeboden voor compensatie, niet echt netjes.

We hebben gelukkig hele leuke mensen ontmoet aan boord, verschillende die voor de eerste keer een cruise maakte. We hebben het met z'n allen erg leuk gehad en het beste ervan gemaakt.Ook op de bestemming hebben we het super leuk gehad. Wel jammer dat deze mensen dan roepen dat ze nooit meer willen cruisen en het anders verwacht hadden. Ik heb natuurlijk verteld dat het niet zo hoort en dat ze zeker nog een keer andere schepen moeten proberen.
Kortom, NOOIT meer met MSC

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2018

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 17 oktober, 2018 14:17
stolk
MSC Armonia 22.0
22.0

Wat een vreselijke cruise zijn net terug. NOOIT meer met deze maatschappij en schip.
Vele cruises gedaan ,maar zo slecht nog nooit meegemaakt. Organisatie is bar en boos . vanaf Venetie vliegveld naar de boot heeft 5 uur geduurd,,kom je eindelijk kapot bij het schip aan en ben je te laat voor de oefening. IDIOTEN. entertaiment vreselijk en het eten is niet te eten.De bemanning vroeg ofdat wij een klacht in wilde dienen omdat het eten ook voor hun vreselijk was. Kotor kwamen we 2 uur te laat aan voordat we van boord konden was het 16.00 en moesten om 19.00 terug zijn ???? Prijzen drankjes zijn absurd hoog en er is alleen water en smerige koffie gratis Nooit meer deze maatschappij was een nachtmerrie ,deurdranger van buitendek kapot, kan je vertellen dat je dan geen aangrenzende hut moet hebben zoals ik Bemanning wist ervan maar het probleem werd niet opgelost.

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • geen
Negatieve punten
 • eten
 • organisatie
 • entertainment
Geplaatst op 14 oktober, 2023 21:23

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen