menu

MSC Grandiosa

MSC Grandiosa
Cruisemaatschappij MSC Cruises
Bouwjaar 2019
Brutoton 181.000
Lengte en breedte 331 meter lang, 43 meter breed
Passagiers 6.334
Bemanning 1704
Plaats recensieBekijk recensies (5)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
72.8
Totale gemiddelde

72.8/100

Service ( 76 )
Eten ( 64.8 )
Hutten ( 75 )
Entertainment ( 73 )
Prijs/kwaliteit ( 75 )

Beschrijving

MSC Grandiosa is het eerste nieuwe cruiseschip in de Meraviglia-Plus klasse van MSC Cruises en is in november 2019 in de vaart gekomen. Het schip is een doorontwikkelde evolutie van de Meraviglia klasse en is vergroot met 15 meter lengte naar 331 meter. Ook de MSC Virtuosa en MSC Euribia zijn gelijkwaardig.

Deze klasse brengt MSC Cruises naar het volgende niveau schepen voor alle seizoenen. Met een lengte van 331 meter en 200 extra hutten, heeft de MSC Grandiosa een maximale capaciteit van 6.300 gasten.

De highlights op het schip zijn de lange promenade met LED dak waar op elk moment van de dag een ander beeld te zien is. Het atrium, de zwembaden en het waterpark bieden voor elk moment van de dag vermaak.

Tenslotte zullen ook op de twee “Meraviglia-Plus” schepen, unieke shows van wereldklasse uitvoeren in een speciaal gebouwde lounge van het schip. Bovendien biedt de MSC Grandiosa een unieke culturele ervaring op zee met een “eerste-in-haar-soort” klassieke en hedendaags beeldende kunstmuseum in L’Atelier Bistrot.

Lees alles over de cruise die we maakten:

Vraag een offerte voor de MSC Grandiosa aan bij:

MSC Cruises Cruise Online Sunweb

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

MSC Grandiosa MSC Grandiosa MSC Grandiosa MSC Grandiosa MSC Grandiosa MSC Grandiosa MSC Grandiosa

Recensies (5)

Aa
MSC Grandiosa 87.0
87.0

Terug van 8 dagen MSC GRANDIOSA , mooi schip, eten was goed, binnenhut was klein, weinig kastruimte,geen bankje, theater middelmatig, en het geluid zou wel wat decibels minder kunnen was zeer hard,ook was het op de promenade zeer luidruchtig.

Vertrekmaand

November

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Goed eten
 • Vriendelijke bemanning
Negatieve punten
 • Zeer luidruchtig
 • Binnenhut niet groot
Geplaatst op 9 december, 2019 01:00
Mies van Laar
MSC Grandiosa 83.0
83.0

De maidenvoyage meegemaakt van Hamburg naar Genua. Het schip was mooier dan ik verwacht had. Onze buitenhut was prima voor elkaar. Heerlijk bed. Ook ben ik altijd blij als de douche een deur heeft ipv een gordijn.
Het buffetrestaurant is enorm verbeterd ten opzichte van de oudere MSC schepen. Het aanbod is goed verzorgd ook leuk dat er elke dag een klein deel is gewijd aan een land. De twee hoofd restaurants geven een ruim gevoel. De ruimte van ik slim ingedeeld. We hebben de chocolaterie uitgeprobeerd. Heerlijke chocolademelk: dik en vol van smaak. De bonbons vond ik tegenvallen: te duur voor de smaak. De dukte veel mee doordat het schip niet vol was. Ik vraag me af hoe dat is als het schip vol is. Ook in het sushi restaurant gegeten: goed, maar niets bijzonders. Het personeel in de restaurants en bars waren bijzonder aardig. Ook een fijne cabinsteward (bedankt voor de towel art).
De voorstellingen in het theater vond ik wisselend interessant. Het geluid was echter veel te hard. Jammer.
We hebben erg genoten van het Cirque du Soleil in het kleine theater. Goed bedacht dat ronde toneel.

In verband met een storm in de golf van Biskaye moesten we 2 dagen langer Southampton blijven. Helaas werd dat te laat geneld. De excursies van de 1e dag waren al weg. Voor een groot aantal mensen die een dag naar Londen waren was dit erg sneu. Zij hadden dan wellcht die dagen in Londen een hotel kunnen nemen en wat meer van de stad kunnen zien.
Toevallig hoorden wij het nieuws vroeg in de middag. De mensen die een dagexcursie hadden zagen het pas 's avonds in de nieuwsbrief. 3 dagen in Southampton vond ik veel te lang. Helaas moesten we meteen doorvaren en deden Lissabon niet aan. Ik had me daar op verheugd en ook een leuke excursie geboekt, die ik helaas moest afzeggen.
Ik vond de route op zich leuk en fijn dat je in elke stad ook een nacht zou blijven. We hadden geluk met het weer, behalve in Genua waar het zowat de hele dag regende.

Vertrekmaand

November

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Het personeel in het restaurant en de bars en de cabin stuward
 • Mooi buffet restaurant
 • Plaatsing van de tafels in het hoofdrestaurant
Negatieve punten
 • Geluid in het theater
 • Informatie over langer verblijf in Southampton
Geplaatst op 22 december, 2019 15:54
Gerard
MSC Grandiosa 61.8
61.8

Prima schip 8dgn Noorwegen eten goed aardige mensen White party leuk opgezet mooie aankleding van het schip.in en uitklar e n prima geregeld.

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2022

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 26 juni, 2022 11:00
Jan W.
MSC Grandiosa 78.0
78.0

Na 3 jaar weer eens een cruise gemaakt. Voor de 10e keer en altijd met Costa of MSC. Deze keer met het grootste schip van MSC , de Grandiosa via Kiel naar noord Europa (Kopenhagen/Oslo/Kristansand en Flam).
Het is inderdaad een grandioos schip. Pas 3 jaar oud en alles ziet er keurig uit. Het 100 meter lange gebogen plafond in het middenstuk is uniek. Het is een groot beeldscherm met elke avond een indrukwekkende beelden presentatie. Op het schip kunnen ruim 6000 gasten maar dit keer waren het er maar 4500!. Omdat het schip is ingericht op meer gasten was er altijd voldoende ruimte op het dek (ligbedden) en in het buffetrestaurant.
Ook bij de ligplaatsen waren er geen rijen bij het verlaten en terugkomen naar het schip. Het inschepen met vastgestelde tijden ivm spreiding verliep soepel.. MSC heeft kinderkortingen en daardoor zijn er relatief veel kinderen aan boord. In de Middellandse zee heb je dan vaak italiaanse kinderen maar nu voornamelijk duitse kinderen en die zijn in het algemeen een stuk minder druk. Door de kinderen zijn er ook veel jonge ouders aan boord waardoor de gemiddelde leeftijd rond de 50 jaar zal hebben gelegen. Dit geeft wel een gezellige sfeer aan boord en met name tijdens de optredens van de DJ met bekende hits is het echt een feest. Excursies boeken via MSC doe ik zelden. je kunt vooraf via internet dezelfde bezienswaardigheden reserveren voor minimaal de helft van het excursiebedrag. De enige zorg is dan om op tijd terug te zijn bij het schip.
Een (easy) drankenpakket neem ik altijd en ook nu was dat weer met voldoende keuze. Op het schip zijn specialiteiten restaurants waar je tegen bijbetaling kunt gaan eten. Het is wel een beetje vreemd dat het drankenpakket daar niet van toepassing is. Deze restaurants en terrassen zijn dan ook vaak leeg omdat ook bij alleen maar drinken op het terras dit in rekening wordt gebracht. Ik denk dat de doelgroep van MSC niet veel gebruik maakt van deze restaurants. Het ijs in de ijssalon is heerlijk en ook de chocoladewinkel is prachtig.
Het eten in het buffetrestaurant was goed en afwisselend. Ook in het restaurant was het eten goed. Omdat er 3 dinerzittingen zijn op een avond gaat het serveren wel wat sneller. Bij eerder cruises was de gala- avond bijzonder maar dat is helaas niet meer. Het is een modern schip waar je met een app (gratis via wifi ) op je telefoon reserveringen kunt doen voor bv de avondshows. Deze shows waren goed met thema's zoals Abba, Italiaanse muziek en soul .
Omdat het schip niet vol was geboekt had ik voor een scherpe prijs een balkonhut aan de achterzijde van het schip. De hut is modern en ruim met een goede douche en de bedden slapen heerlijk. Dan is varen door een fjord en zitten op het balkon toch wel bijzonder. Het weer zat ook mee met elke dag minimaal 22 gaden en volop zon.
Wel bijzonder om mee te maken dat op beide zeedagen er een reddingshelikopter een ernstig zieke reiziger heeft geëvacueerd. Overigens wordt dit vooraf goed gecommuniceerd.
Vooraf had ik reviews gelezen over dit schip en ik verbaas me er altijd weer over dat mensen hier negatief over kunnen zijn. Het is mij daarbij vaak opgevallen dat mensen zich niet vooraf verdiepen in de voorwaarden en cultuur aan boord bij het cruisen. De prijs/kwaliteitverhouding bij MSC is m.i. gewoon goed.

Vertrekmaand

Augustus

Vertrekjaar

2022

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • indrukwekkend schip
 • bediening en schoonmaak
 • entertainment en reisroute
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 4 september, 2022 23:07
Johan
MSC Grandiosa 54.0
54.0

Onze 4e cruise was de eerste maal met msc. In het verleden hebben we 2x met Holland America en 1x met royal carribean gevaren. Onze reis was afgelopen week en vertrok in Marseille ging via Genua, civitavecchia, Palermo, valets en Barcelona terug naar Marseille. Eerst de positieve zaken: prachtig ingericht schip, Fantastische shows, niet te duur, propere kajuit, toffe winkeltjes en heel goede wijn in het easy drankenpakket. De mindere punten: veel te druk waardoor er zelden iets gedronken kon worden aan een bar. S avonds bestelde we onze drank en gingen dan maar naar onze kajuiten. De bediening was ook ongelofelijk traag. Minstens een half uur moest je wachten op je drank. Het schip is serieus onderbemand qua personeel wat de goedkope prijs gedeeltelijk verantwoord. Maar de grootste tegenvaller was het eten. De buffetten waren wel uitgebreid maar heel vaak hetzelfde en ofwel fast food ofwel zeer slechte kwaliteit van vlees bij de rotisserie. Het aanschuiven was een nachtmerrie, heel veel geïrriteerde reizigers die duwen, voorsteken,… het eten in de main dining room was iets beter, alhoewel de kwaliteit van de ingrediënten ook hier vaak rampzalig was. Bediening was hier wel vriendelijk.

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Shows
 • Goede wijn in easy drankenpakket
 • Mooi schip
Negatieve punten
 • Het eten
 • Drukte, geen plaats om te zitten
 • Wachttijd in de bars
Geplaatst op 9 april, 2023 21:45

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen