menu

MSC Virtuosa

MSC Virtuosa
Cruisemaatschappij MSC Cruises
Bouwjaar 2020
Brutoton 181.541
Lengte en breedte 331 meter lang
Passagiers 6.300
Bemanning -
Plaats recensieBekijk recensies (1)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
74
Totale gemiddelde

74/100

Service ( 70 )
Eten ( 80 )
Hutten ( 100 )
Entertainment ( 50 )
Prijs/kwaliteit ( 70 )

Beschrijving

MSC Virtuosa is het tweede nieuwe cruiseschip in de Meraviglia-Plus klasse van MSC Cruises. Haar zusterschip is de MSC Grandiosa.

De Meraviglia-Plus schepen zijn de doorontwikkelde evolutie van het “Meraviglia” prototype  (MSC Meraviglia) met 2450 hutten.

De Meraviglia-Plus klasse brengt MSC Cruises naar het volgende niveau schepen voor alle seizoenen. Met een lengte van 331 meter en 200 extra hutten, heeft het schip een maximale capaciteit van 6.300 gasten.

De highlights op het schip zijn de lange promenade met LED dak waar op elk moment van de dag een ander beeld te zien is. Het atrium, de zwembaden en het waterpark bieden voor elk moment van de dag vermaak.

Tenslotte zal ook op dit “Meraviglia-Plus” schip, Cirque du Soleil haar unieke shows van wereldklasse uitvoeren in een speciaal gebouwde lounge van het schip (toeslag).

Vanaf 8 mei  2021 zal de gloednieuwe, ultramoderne MSC Virtuosa haar eerste zomerseizoen doorbrengen met cruises van 7 tot 14 nachten vanuit de Duitse havenstad Kiel, afwisselend tussen de fjorden en de Baltische hoofdsteden, waarbij inscheping in zowel Kiel als Kopenhagen mogelijk is.

Vraag een offerte aan bij:

MSC Cruises

Nieuwsberichten

Miriam

Recensies (1)

Bianca
MSC Virtuosa 74.0
74.0

Het schip, de hutten, de restaurants zijn allemaal uitstekend. Personeel in de restaurants (met name buffet en de bars) was wisselend. Veel mensen waren zeer vriendelijk en behulpzaam, maar er waren toch ook veel mensen die geen zin in hun job leken te hebben.
Het schip is enorm groot, daardoor veel faciliteiten maar daardoor ook overal druk en het duurt even voor je de weg kent. Of dat een voordeel is of een nadeel is persoonlijk. Voor mij mag het iets kleiner.
Dus al met al voor het schip een prima beoordeling.

Voor MSC is dat anders. Wij hadden een internet package geboekt en dat gaf steeds problemen. Het was nogal omslachtig om dat weer aan de praat te krijgen, waarvoor we steeds hulp moesten inroepen. Dat zou simpeler moeten kunnen.
Vanwege Corona was een excursie niet door gegaan, nu 5 maanden later hebben we ons geld nog niet terug en reageren ze niet meer op mails.
We hadden een drankenpakket zonder alcohol geboekt, maar konden aan de bars prima een drankje bestellen wat van de creditcard ging. Maar in het restaurant konden we geen glaasje wijn bij het eten bestellen.

Over all zal MSC niet mijn eerste keuze zijn als ik weer op cruise ga.

Vertrekmaand

Februari

Vertrekjaar

2022

Bestemming

Dubai en Emiraten

Positieve punten
  • de (balkon)hut
  • de mogelijkheden jezelf te vermaken
  • een deel van het personeel
Negatieve punten
  • internet
  • het andere deel van het personeel
Geplaatst op 24 april, 2022 09:35

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen