menu

MSC Fantasia

MSC Fantasia
Cruisemaatschappij MSC Cruises
Bouwjaar 2008
Brutoton 137.936
Lengte en breedte 333,3 meter lang, 37,9 meter breed
Passagiers 3900
Bemanning 1313
Plaats recensieBekijk recensies (8)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
49.7
Totale gemiddelde

49.7/100

Service ( 43.6 )
Eten ( 44.6 )
Hutten ( 65.6 )
Entertainment ( 37.4 )
Prijs/kwaliteit ( 57 )

Beschrijving

De MSC Fantasia**** behoort samen met zusterschepen MSC Splendida, MSC Divina en MSC Preziosa tot de grootste resortschepen van MSC Cruises. De Fantasia klasse schepen staan garant voor veel facilteiten voor veel gasten. Dineren kan er in twee zittingen in de restaurants Red Velvet en Il Cerchio d’Oro. Specialiteiten zijn verkrijgbaar in het El Sombrero restaurant, het a la carte restaurant L’Etoile en de wijnbar. Het buffetrestaurant (L’Africana en Zanzibar) zijn ruim en bieden allerlei keuzes.

Naast een buitenzwembad met groot scherm, is er een binnenzwembad voor de wat koudere dagen. Ontspanning is verder te vinden in het theater, winkeltjes, uitgebreide spa met fitness en squash, bowlingbaan, 4d bioscoop (tegen betaling) en een F1 simulator (ook tegen betaling).

De Yacht Club is een exclusief gedeelte met suites en lounge.

Vraag een offerte aan bij:

MSC Cruises

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

MSC Fantasia MSC Fantasia MSC Fantasia

Recensies (8)

Gert
MSC Fantasia 72.0
72.0

Dit was voor mij de eerste keer MSC Cruises en dan met de MSC Fantasia, dit schip heeft mij niet het WAUW gevoel bezorgd tijdens de cruise eerder neigend naar een teleurstelling. Dit had meerdere oorzaken, wat misschien nu toevallig hier het geval bij was, wat niet bij alle MSC schepen zal zijn, ik ga zeker nog een keer proberen maar dan wel met een kleinere.

MINPUNTEN simpel opgenoemd:
- Na een droogdok tijd, 2 dagen bijna geen Whirlpool / zwembad te gebruiken ivm vuil wat er in zit.
- Extreme lijm geur van het leggen van nieuw tapijt.
- Italiaanse personeel (officieren, managers, shop medewerkers) erg onvriendelijk.
- Receptie niet klant vriendelijk en behulpzaam, schuiven het maar af en verhaal kastje - muur effect.
- Inchecken was rommelig, lokale personeel in Genua weet geen raad met 4 bussen als die er tegelijk zijn.
- Sommige shows werd in geplaybackt en dit gebeuren nogal slecht en erg zichtbaar.

PLUSPUNTEN:
- Entertainment groep erg goed en houden mensen goed bezig, vragen ook mensen te dans.
- Bar en Restaurant personeel SUPER vriendelijk en houden van ook de gasten te vermaken met trucjes.
- Whirlpool goed op temperatuur, ook gedurende dag erg warm.
- Grote binnen hut.
- Eten is goed en veel assortiment en ook buffet is TOP.

Het is een mooie schip verder, goed onderhouden, ook al zou de matten rondom de whirlpools die zorgen voor de afwatering wel eens vervangen mogen worden of goed gereinigd, zijn deels zwart van de schimmel wat ik nog nooit eerder gezien heb.
Het is schip is mooi ingericht en netjes, de hutten zijn erg ruim, het schoonmaken van hut en douche is ook goed, zelfs met douche gordijn wat volgens mij niet helemaal meer van deze tijd is en ook in jaar van bouw.
Alleen leeft het schip niet, dek 7 waar alle bars zich zo goed als bevinden zijn het eilanden die ook niet altijd even goed zijn. Zit je in atrium bij koffiebar hoor je de muziek van dek 5 uit atrium en om de hoek van jouw de muziek uit de Manhattan bar, waar niet een sfeer hing tijdens de reis omdat hier mooie rock en pop nummer van een trio werden afgewisseld door een duo uit Duitsland met schlagers en etc. Was een groot verloop in deze bar en deze mensen gingen ook weg naar hun hut want verder zag je ze niet meer, wat dus in hield dat het schip om 0.00 uur uitgestorven was.
Disco was gezellig met 16 jarige en een stel dronken 18 jarige tot 1 uur en omdat andere bars allemaal dicht waren kwamen de mensen uit ellende maar naar de disco toe om wat te drinken omdat er verder niks meer te beleven was, laat staan te drinken, wel erg jammer voor z'n schip. Dit zal ook wel liggen aan de mensen die aan boord waren, het schip leefde niet in de avond.
Bar personeel doet veel extra's, staat hele goochelshows op te voeren achter de bar om de mensen maar te vermaken.

Je voelt omdat het een groot schip is toch de bewegingen en zeker de trillingen van de motor.

Gekeken naar de prijs voor de cruise en wat je er voor krijgt is dit wel in balans, daar is niks over te zeggen.

Vertrekmaand

December

Vertrekjaar

2015

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Eten goede kwaliteit.
 • Zwembad word goed in de gaten gehouden en rondom veel schoongemaakt.
 • Grote hutten.
Negatieve punten
 • Italiaans personeel moet eens meer gaan werken aan wat GAST betekent.
 • Variatie in entertainment is matig.
Geplaatst op 17 december, 2015 19:54
Bianca Trumpie
MSC Fantasia 82.0
82.0

Groot, mooi schip, Desondanks toch voldoende rustige plekken te vinden, ruime hutten, buffet restaurant kan erg druk zijn. Gangen bij avond diner worden erg snel achter elkaar geserveerd, wel herkenbaar bij Italiaanse rederijen. Kwaliteit v eten goed. Theatervoorstellingen zijn goed, wel wat kort .
De organisatie voor te tenderen kan beter, zeer lange wachttijden om v land op schip te komen, dat was jammer.
Binnen zwembad bij minder weer zeker met kids een aanrader.
Prijs kwaliteit is prima

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Ruime/ Schone hutten
 • Goede Entertainment
 • Binnen zwembad
Negatieve punten
 • Gangen v avond diner volgen snel achter elkaar
 • Lange wachtrij bij tenderen om weer aan boord te komen.
 • Buffet restaurant kan erg druk zijn
Geplaatst op 4 mei, 2016 19:20
Cee
MSC Fantasia 22.4
22.4

MSC is niet bepaald een aanrader. De hut was prima en werd goed schoon gehouden, maar daarmee is alles gezegd. Het eten was matig; zowel in het buffetrestaurant als in het 'echte' restaurant vaak lauw. Groot minpunt is de ruimte en het aantal stoelen / bedjes rondom het zwembad. Zeker op een zeedag bij lange na niet voldoende voor zoveel gasten. Het alternatief is dan meteen binnen zitten terwijl buiten de zon schijnt. Ook de excursies waren matig, boden niet wat ze beloofden en waren zeker daardoor veel te duur. Op (vriendelijke ) klachten hierover in de hoop volgende gasten hiermee van dienst te zijn, werd klantonvriendelijk gereageerd. Ronduit slecht is de financiële afhandeling. Bij het accorderen van de eindafrekening op de laatste avond, bleken er bedragen verwisseld te zijn. Dat kan gebeuren en is recht gezet, al moet je daarvoor 45 minuten in de rij staan. Thuis gekomen blijkt MSC zonder mijn toestemming een hoger bedrag van mijn creditcard te hebben geïnd. De moeite die het kost om dit rechtgezet te krijgen, is ronduit schandalig en riekt m.i. naar bewuste acties in de hoop dat klanten niet de moeite nemen het te laten corrigeren. Het kost ten eerste veel heen en weer gemail. Dan menen ze een handtekening nodig te hebben om het terug te storten (terwijl ze het wel zonder handtekening van je creditcard afhalen!) en hanteren ze 60 tot 90 dagen voor het terugbetalen. Kortom: voor klantvriendelijkheid moet je zeker niet bij MSC zijn en ik neig zelfs te denken dat MSC bewust teveel geld afschrijft.

Vertrekmaand

December

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Dubai en Emiraten

Positieve punten
 • Hutten
Negatieve punten
 • Zeer klantonvriendelijk, halen \'illegaal\' geld van je creditcard
 • Matig eten
 • Onvoldoende ruimte bij zwembad
Geplaatst op 5 januari, 2017 20:58
Rita
MSC Fantasia 46.2
46.2

Einde januari 2017 , 8 dagen MSC Fantasia. Ga nooit met MSC tenzij je een zonneklopper bent ! De ligbedden domineren alle plekken. Altijd en overal lawaai ! Vieze raamranden met etensresten in het buffetrestaurant , waar je moet slalommen om je plastic bord te vullen. Onlogische behandeling van reispassen : afgeven , terugkrijgen , weer afgeven. Afrekening account : niet automatisch van Visa ( alhoewel niets mis ) , apart betalen aan betaalterminal op het schip. Vriendelijkheid als t van pas komt. Toegang tot liften niet praktisch. Lay-out van het ganse schip bombastisch , kitcherig , smakeloos !
Na 3 fantastische genietreizen met Celebrity Solstice en Silhouette , was dit een enorme afknapper !
Nooit meer MSC !

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2017

Bestemming

Dubai en Emiraten

Positieve punten
 • de prijs
 • diner in hoofdrestaurant met wijnkeuze
 • onderhoud hut
Negatieve punten
 • te weinig onderhoud in buffetrestaurant
 • enorm lawaaierig
 • grote storende rokerszone aan zwembad
Geplaatst op 15 maart, 2017 13:16
Mathieu in 't Zand
MSC Fantasia 21.6
21.6

NIET AAN TE RADEN
Ik heb de cruise van Abu Dhabi naar Genua gemaakt van 26 maart tot 11 april 2017. Het was uitermate slecht aan boord, het begint met de transfer in Abu Dhabi die erg rommelig was, daarna de inscheping die dezelfde indruk maakte.
Onze suite 11001 had geen raam dat open kon noch een balkon. Ik ben afhankelijk van een rollator, de hut was erg ver van de liften en verzocht om een andere hut. Ik werd door een Duitse receptioniste afgesnauwd omdat er geen hut meer vrij was.
De dames van het touring office waren eveneens onvriendelijk, ik was met mijn rollator helemaal naar de voorkant van het theater gelopen en stond in de rij voor Duitse bussen. Ik mocht daar niet in omdat mijn voucher voor een Engelse bus was, hoe kon ik dat weten? Ik werd wederom afgesnauwd en moest in de rij voor de Engelse bus opnieuw aansluiten. Daarna vertelde dezelfde jongedame aan haar meerdere dat ze in 1 bus nog 6 plaatsen vrij waren en in de andere nog 2(?).....
In de bars werden tijdens het aperitief geen nootjes, zoutjes oid geserveerd. De Martini was niet meer beschikbaar op het hele schip (Italiaanse rederij).
Het diner heb ik enkele keren genuttigd in het restaurant doch er was nauwelijks genoeg personeel om ons de bedienen of de bestelling op te nemen.
Het eten was erg matig, de lamsracks waren doorbakken in plaats van medium, de kalfsragout was doorzaait van vette stukken vlees, de eendeborst was eveneens doorbakken en erg dik gesneden. Alternatief was het buffetrestaurant waar men iedere dag hetzelfde eten serveerde, geen afwisseling en op sommige tijden werd er helemaal geen eten geserveerd.
De animatie bij de pools was lawaaierig, er waren 8 animatie medewerkers bezig met 20 gasten, de muziek was iedere keer hetzelfde bandje en erg luid. De overige 200 gasten stoorden zich hieraan.
etc.
Ik heb mijn ervaring bij MSC neergelegd en MSC gaf geen passende reactie op mijn kritiek.

Vertrekmaand

Maart

Vertrekjaar

2017

Bestemming

Dubai en Emiraten

Positieve punten
 • ik zou het niet weten
Negatieve punten
 • onvriendelijk personeel in receptie en touring office
 • slecht eten, geen Martini, Aperol en soms geen Prosecco
 • suite mocht de naam suite niet hebben, ik ervoer deze als een binnenhut:
Geplaatst op 16 mei, 2017 13:08
Guy Wilms
MSC Fantasia 36.0
36.0

Niettegenstaande de omgeving, de bestemming adembenemend was, een zeer mooi schip is en prachtige kajuiten met geweldige mogelijkheden is de ervaring heel anders. Misschien hadden we een andere mening gehad als het om onze eerste cruise zou gaan, maar ondertussen kunnen we rederijen en schepen vergelijken en het gevoel bij het uitschepen stond op en laag pitje.
We proberen het even op een compacte manier weer te geven. Guest Relations onvriendelijk, onbekwaam en tegendraads. De desks op drukke momenten (embarkment day) onderbemand en de rest van de dagen ruim overbemand en met meer personeel dan bij het inschepen. En het belangrijkste niet vergeten, hun woord is wet, jouw mening of gelijk telt niet.
Shows van amper 30 à 35 min. die de naam show niet waardig zijn. Amateurisme ten top. Wij zijn fervente theaterbezoekers (+/- 30 tot 35 keer per jaar) en ze zijn er in geslaagd dat wij - voor de eerste keer in ons leven - een theaterzaal vroegtijdig hebben verlaten.
Het Red Velvet restaurant heeft veel potentieel en vriendelijk personeel maar er wordt maar een 3-gangenmenu geserveerd met mini porties en de kwaliteit van het eten liet ook te wensen over. Op het galadiner werd het menu van Sterrenchef Cracco geserveerd met 2 diepvrieskroketten!!! Koffie werd nooit aangeboden, ook geen digestif want om 19.30 u. werd te al buiten gekeken.
Het buffetrestaurant - kwalitatief al van hetzelfde slechte niveau. Geen enkele variatie (elke middag en avond quasi hetzelfde van hetzelfde) en te druk en te rumoerig.
Een bar die tot 1.00 u. open moest zijn sloot op een gegeven moment al om 22.00 u. Vanaf dag 3 konden we om 21.30 u. geen milkshake meer krijgen want de melk was op (??), .... zo kunnen we nog meerdere eigenaardigheden naar boven toveren.
MSC bezint en trek conclusies. De concurrentie is groot en na deze ervaring - ook van een veel hoger niveau.

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2017

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • Prachtig schip met heel veel mogelijkheden
 • De bestemming was hemels
Negatieve punten
 • Shows de naam show niet waardig (amataeurisme ten top)
 • Guest relations onvriendelijk, niet behulpzaam en hun wil is wet
 • Restaurant - eten van ondermaats niveau en te weinig + buffet saai - altijd hetzelfde, te druk
Geplaatst op 17 augustus, 2017 08:13
Marc
MSC Fantasia 32.4
32.4

Wij hebben deze cruise in September 2017 overleefd. Het is een mooi schip en aardige hutten, en daar blijft het bij. Je krijgt hier niet het wow gevoel, wat je met een cruise zou moeten krijgen.
Wij moeten ook eerlijk zijn, wij boekten deze cruis voor een uiterst voordelig tarief. Daarom dat wij de prijs / kwaliteit op oké hebben gezet.
Wij hebben ons enorm geërgerd aan de opdringerigheid van de verkopers op het schip. Of dit nu voor een massage, drankpakket of producten was, de medewerkers leken wel proppers van een fout mediterraans boulevardje. Erg opdringerig en je werd publiekelijk voor lul gezet als je niets wilde kopen. Mijn echtgenoot kreeg zelfs een product op zijn ledematen gesmeerd, wat een allergische reactie veroorzaakte. Heel overduidelijk werken deze mensen op provisiebasis. Vroeger had je de "gratis" busreizen, waar je dan een verkoopshow kreeg, dat is hier eigenlijk ook het geval, voor weinig weg en tijdens de cruise proberen te scoren.
Het eten is van redelijke kwaliteit, maar erg eentonig en inspiratieloos, en elke dag hetzelfde.
Het schip heeft wat onderhoudsproblemen, bijvoorbeeld roest en schimmel in de natte gedeeltes van de cabines en het meubilair is toch wel al versleten en flets, net zoals het linnen, handdoeken en tapijt.
Wij hebben redelijk wat cruise ervaring, en Royal Carribian, Celebrity en HAL, doen het gewoon veel beter, maar daar betaal je dan ook wat meer. Wij kiezen voor een volgende keer toch weer voor een degelijke cruise maatschappij.

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2017

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Mooi Schip
 • Leuke Prijs / Kwaliteit verhouding
 • Sorry, kan niets meer verzinnen.....
Negatieve punten
 • Opdringerige verkopers
 • Onderhoud laat te wensen over
 • Er is zoveel meer op te noemen, ik kan het hier niet op drie regels kwijt
Geplaatst op 30 september, 2017 13:49
Gerarda Wilhelmina van Laar
MSC Fantasia 84.6
84.6

Eind september cruise gemaakt met de MSC Fantasia dit schip beantwoord aan al mijn verwachtingen.!
We hadden een binnenhut geboekt maar balkonhut gekregen dit was pure luxe en ik vind de aankleding van het schip erg warm van kleur, als je binnenkomt op het schip in de lounge omarmt de rijke uitstraling je al gelijk.
Verder vriendelijk personeel, bij het diner vaste ober die zich voorstelt en de hele week voor je zorgt.dus pluspunt!
Het eten is goed te noemen en ook wel variabel als je er prijs op stelt kun je ook ontbijten in de dinerzaal dat is prettig als je geen groot buffetliefhebber bent.
De hele week erg genoten en was TOP.!
Het enigste minpuntje wat ik zou kunnen noemen is dat het lawaaierig is bij het buitenzwembad als er dansshows zijn.

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Groot schip met warme aankleding
 • Prima eten met voor elk wat wils
 • Fijn buitenzwembad maar ook binnenbad met heerlijke Whirlpools
Negatieve punten
 • Soms lawaaierig
Geplaatst op 9 januari, 2020 16:33

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen