menu

Costa Serena

Costa Serena
Cruisemaatschappij Costa Cruises
Bouwjaar 2007
Brutoton 114.500
Lengte en breedte 290 meter lang, 36 meter breed
Passagiers 3700
Bemanning 1100
Plaats recensieBekijk recensies (3)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
59.5
Totale gemiddelde

59.5/100

Service ( 60.3 )
Eten ( 61 )
Hutten ( 74.3 )
Entertainment ( 40.3 )
Prijs/kwaliteit ( 61.7 )

Beschrijving

Costa Serena**** is een groot schip dat gebouwd is in 2007. Zusterschepen zijn Costa Pacifica, Costa Favolosa, Costa Fascinosa.

Het schip heeft twee hoofdrestaurants, Ceres en Vesta.  Ristorante Taurus. Andere restaurants zijn het buffetrestaurant Buffet Promotea en het specialiteitenrestaurant Club Bacco (toeslag) waar ongebruikelijke ingrediënten op het menu staan die je niet snel bij elkaar op een bord zult vinden. De gasten in een spa hut, dineren in het Samsara restaurant (voor niet-spagasten een toeslag). Er zijn talloze bars door het gehele schip zoals een sportsbar Victoria.

Ontspannen kan in de Samsara spa  (6000 m2) met fitnesszaal, thalassozwembad en sauna’s. Zwemmen kan in een van de vier zwembaden waarvan er twee een schuifdak hebben. Een heeft een grote glijbaan. Sporten kan op het joggingtrack of op het sportveld. Het schip heeft onder andere een Grand Prix simulator (toeslag) en een grote nachtclub.

Vraag een offerte aan bij:

CruiseOnly - Nieuw! Stip TUI Zeetours - Nieuw!

 

Nieuwsberichten

Miriam

Video's

Costa Serena Costa Serena Costa Serena

Recensies (3)

a.warmer
Costa Serena 92.0
92.0

geweldig deze cruise met de serena.tijdens het dinner een groot feest,en savons overal vermaak en intertainment,het eten was heerlijk,en een goede service van het personeel.ik heb me 9 dagen goed vermaat op de costa serena.

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2015

Bestemming

Dubai en Emiraten

Positieve punten
  • de services
  • entertainment
  • het eten
Negatieve punten
  • geen
Geplaatst op 14 maart, 2015 10:05
J. van de Wiel
Costa Serena 43.0
43.0

Schip werd verbouwd tijdens de cruise om klaar te zijn voor de vermogende Aziaten. Kwaliteit eten is redelijke goed maar je zult weten dat het een Italiaans schip is. Na 21 dagen ben je dit wel beu. Het niet Italiaans personeel is vriendelijk en gedienstig. De italianen moeten ze snel vervangen. Ook entertainment is gericht op de Italianen en niet op de rest van de wereld. Dus geen Italiaan, weg blijven van de Costa's. Excursies zijn goed geregeld. Organisatie om met de juiste papieren aan land te komen is slecht geregeld.

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2015

Bestemming

Azie

Positieve punten
  • excursies goed geregeld
  • Ruime schone hutten
  • niet Italiaans personeel vriendelijk
Negatieve punten
  • keuze in niet Italiaans eten
  • Variatie Entertainment (alleen voor de Italianen)
  • Niet klantvriendelijk in geval van problemen
Geplaatst op 27 april, 2015 07:01
YvanDissel
Costa Serena 43.6
43.6

Gehele reis verbouwing op Dek 4 en 5 midships Veroorzaak veel overlast tijdens de zeedagen. ( Metaalslijpen, met kangoo werken boren en lassen (elektrisch). Hierdoor zijn grote bar (Appollo) en met dansvloer niet te gebruiken. Werkzaamheden gingen door tot +/- 24.00 uur. Stof en las-dampen waren ons deel. Hinderlijk geloop met materialen door de openbare ruimtes door het werkpersoneel. Veel overlast.
Door Costa onderkent, is compensatie aangeboden, maar je cruisebeleving in vergelijking met alle vorige cruises is na de knopen. Water -ijs machines waren bijna allemaal kapot. Ijsblokjes in koelboxen als alternatief. Enige van deze machines waren in november- december 2014 al "out of order". Softijs machines waren gewoon niet meer aanwezig, dus niet zichtbaar dat deze kapot waren. Na 2 dagen was het tapbier op waarna in loop van de tijd ook andere alcoholische dranken niet meer voorradig bleken te zijn. Terwijl deze wel in het extra pakket zaten. Werd niet geleverd wat wij gekocht hadden á 25€ p.p.

Costa neemt geen acht op zijn klanten. Protest ontstaan door groepen Duitser, Franzen, Belgen en Italianen en Nederlanders. Petities opgemaakt en per cabine ondertekend en overhandig aan de Kapitein welke de moeite heeft genomen om deze petities in ontvangst te nemen en toegezegd deze naar Costa Genua door te sturen. Wachten op antwoord. Verwacht geen reactie gezien de arrogante houding van Costa tijdens het protest

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2015

Bestemming

Azie

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 29 april, 2015 11:01

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen