menu

Costa Favolosa

Costa Favolosa
Cruisemaatschappij Costa Cruises
Bouwjaar 2011
Brutoton 114.500
Lengte en breedte 290 meter lang, 35 meter breed
Passagiers 3780
Bemanning 1100
Plaats recensieBekijk recensies (2)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
57.1
Totale gemiddelde

57.1/100

Service ( 65.5 )
Eten ( 22.5 )
Hutten ( 70 )
Entertainment ( 67 )
Prijs/kwaliteit ( 60.5 )

Beschrijving

Costa Favolosa**** is een groot schip dat gebouwd is in 2011. Zusterschepen zijn Costa SerenaCosta PacificaCosta Fascinosa.

Het schip heeft twee hoofdrestaurants, Duca d’Orleans en Duca di Borgogna.  Andere restaurants zijn het Ca’ d’Oro buffetrestaurant  en het specialiteitenrestaurant Club Favolosa (toeslag) waar ongebruikelijke ingrediënten op het menu staan die je niet snel bij elkaar op een bord zult vinden. De gasten in een spa hut, dineren in het Samsara restaurant (voor niet-spagasten een toeslag). Er zijn talloze bars door het gehele schip zoals de pianobar Camelot.

Ontspannen kan in de Samsara spa  (6000 m2) met fitnesszaal, thalassozwembad en sauna’s. Zwemmen kan in een van de vier zwembaden waarvan er twee een schuifdak hebben. Een heeft een grote glijbaan. Sporten kan op het joggingtrack of op het sportveld. Het schip heeft onder andere een Grand Prix simulator (toeslag), en golfsimular (toeslag).

Vraag een offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel - Nieuw! Cruisewinkel Stip Zeetours - Nieuw!

 

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

 • Costa Favolosa
 • Costa Favolosa

Recensies (2)

Wilfred en John
Costa Favolosa 71.2
71.2

Vanuit Guadeloupe via Barbados ,Grenada ,St Lucia ,Tenerife .Gibraltar naar Marseille in 2 weken de trans-Atlantische oversteek gemaakt.
Een geweldige cruise met heerlijk weer leuke bestemmingen en op een prachtig schip.
Vlotte Check in en we waren om 14.00 op de hut (Balkonhut premium) deze was prima en in orde en de fles prosseco en het fruitschaaltje stonden al weer klaar en de koffers waren rond 15.00 op de hut.
De Favolosa is en typisch Costa schip dus met de nodige bling bling al is het niet echt overdadig. Het is allemaal zeer schoon keurig onderhouden.
Schip was voor ongeveer 80% vol dus niet echt druk en ook heerlijk was het dat er bijna geen kinderen aanwezig zijn op een trans-Atlantische oversteek.
Dus echt lekker rustig en plaats genoeg bij het ontbijt en lunch buffet en ook genoeg vrije bedjes en dat ook bij de zeedagen.
Diverse gezellige bars met verschillende thema's en muziek en ook vooral een atrium wat echt leeft tot de late uurtjes met de geweldige band Sweet Sound Trio.
Super vriendelijk bedienend en bar personeel (kent na enkele dagen je naam en favoriete drankje).
Alleen is zoals wel bekend het meeste Italiaans personeel arrogant en spreekt geen tot slecht Engels
Eten aan boord was niet echt geweldig in het buffet vaak veel van hetzelfde en niets bijzonders ook vaak flauw van smaak en lauw.
In het a la cart restaurant was het eten vooral de eerste week dramatisch en ronduit slecht,de maître de hotel schaamde zich zelfs voor de menu,s en de kwaliteit van het eten en kwam excuses hiervoor aanbieden.
Op de eerste gala avond regende het klachten en sommige mensen verlieten zelfs woedend de zaal.
De tweede week was wat eten wat beter maar geweldig was het allemaal niet, jammer dit hadden wij bij Costa nog nooit meegemaakt.
Jammer van het eten en wat andere puntjes waarmee Costa aan het bezuinigen is zoals het water niet meer in flesjes en frisdranken niet meer in blikjes te serveren, de softijs machines zijn weg en het dranken pakket is uitgekleed.
Maar al met al hebben we weer een geweldige en gezellige cruise gehad.

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Transatlantisch

Positieve punten
 • de vaarroute was geweldig
 • Geweldige band in het atrium
 • Barservice uitmuntend
Negatieve punten
 • Eten in buffet smaakloos en lauw
 • Gala Dinner verschrikkelijk slecht
Geplaatst op 24 april, 2016 14:39
van Rooijen
Costa Favolosa 43.0
43.0

Mooi schip was enigszins instabiel, continu schudden en elke golf voelde je. Ze hebben het fooien systeem afgeschaft en daarvoor in de plaats kon je tegen betaling een ander menu bestellen, dit is ons van te voren niet medegedeeld. Het gewone menu bestond over het algemeen uit pasta,s. Nu vind ik een keer pasta niet erg maar niet elke dag. Alles werd in het Italiaans gedaan, de shows het menu en de animaties. In het theater werden mooie shows gegeven maar ook veel in het Italiaans. De bediening en de hut boys waren vriendelijk, maar de officieren waren op het onbeschofte en arrogante af. Wij wisten niet dat wij voor Engeland naar de immigratie officier moesten, daar werden we dan ook op grove wijze terecht gewezen. Ook bij de ontscheping waren er op sommige plaatsen problemen, zoals een trap in plaats van een loopplank. Erg lastig met een rolstoel of rollator.

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2018

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Vriendelijk personeel
 • Leuke plaatsen bezocht
Negatieve punten
 • Informatiedesk erg onvriendelijk
 • sommige officieren onbeschoft
 • Het eten was slecht en alles op italianen gericht
Geplaatst op 20 september, 2018 15:54

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen