menu

Celebrity Apex

Celebrity Apex
Cruisemaatschappij Celebrity Cruises
Bouwjaar 2020
Brutoton 129.000
Lengte en breedte 306 meter lang, 38 meter breed
Passagiers 2.918
Bemanning -
Plaats recensieBekijk recensies (2)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
90.2
Totale gemiddelde

90.2/100

Service ( 100 )
Eten ( 77 )
Hutten ( 90 )
Entertainment ( 99 )
Prijs/kwaliteit ( 85 )

Beschrijving

De Celebrity Apex***** is opgeleverd in 2020. Haar eerste cruise zal ze pas maken in 2021. Ze is een zusterschip van de Celebrity Edge.  Het schip, dat plaats gaat bieden aan 2.918 passagiers, zal enkele noviteiten bevatten waaronder een bewegend platform genaamd Magic Carpet aan de zijkant van het schip, en bijzondere suites in een modern, luxe design.

Nieuwe revolutionaire hutten zorgen voor het wegvallen van grenzen tussen de hut en het balkon. De nieuwe Edge hutten met een Infinite Veranda introduceren een drempelloze ruimte van het moment van binnenkomen tot aan de rand van het water. Door middel van één knopje krijg je direct ruime toegang tot de zee. Een andere knop zorgt ervoor dat je het licht en temperatuur zelf kunt regelen. Het nieuwe design voegt 23% meer oppervlakte toe en 10% grotere badkamers dan de Celebrity Solstice klasse.

‘Eden’ is de naam van een drie dekshoge lounge met 7000m2 glas zodat gasten zich verbonden voelen met buiten. Drie ontwerpers hebben de handen ineen geslagen voor deze unieke nieuwe ruimte die in de morgen, middag en avond iedere maal een andere beleving biedt aan de gasten.  ’s Morgens kunnen gasten hier rustig wakker worden met yoga en een kop koffie met een croissantje. In de middag wordt de ruimte gebruikt voor lezingen en proeverijen, zoals cocktails en wijn. ’s Avonds verandert de ruimte in een podium voor muzikanten en andere optredens. Bovendien worden smaakzintuigen geprikkeld in het Eden Restaurant

De ultieme plek om rust te vinden, zal “The Retreat” gaan heten. Een privé zwembad, een The Retreat Lounge met een persoonlijke butler en een exclusief Suite Class Restaurant “Luminae @ The Retreat” zorgen voor een nieuwe ervaring. Het aantal suites wordt verdubbeld met bovendien twee spectaculaire nieuwe Iconic Suites die boven de scheepsbrug gesitueerd zijn. De Iconic Suites omvatten twee slaapkamers, twee badkamers, eetkamer, woonkamer en een 270 graden balkon. De andere nieuwe klasse zijn de Edge Villas met een privé zwembad en directe toegang tot The Retreat Sundeck.

Vraag een offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Travelstore

 

Nieuwsberichten

Miriam

Recensies (2)

Miriam (Eigenaar Cruisereiziger)
Celebrity Apex 88.4
88.4

Op uitnodiging maakte ik, Miriam, namens Cruisereiziger een cruise van een week op de Celebrity Apex. Met een verblijf in een Sky Suite met écht balkon mocht ik me zeer gelukkig prijzen. Het schip blinkt uit in prachtige grootse ruimtes waaronder de lounge + restaurant Eden, dat gelegen is aan de achterkant van het schip. Bovendien is het buffetrestaurant mooi hoog qua plafond. Ook het atrium is indrukwekkend met de Martinibar, waar de gehele dag door activiteiten georganiseerd worden.

Ontspanning
Het schip biedt een resort-style zwembad, loungebanken en bijzondere bubbelbaden. Voor kinderen zijn er kinderclubs, maar geen apart zwembad en/of spectaculaire glijbanen!
Het theater biedt prachtige shows met een enorm LED scherm, dat de shows werkelijk afmaakt.

Restaurants
Voor vrijwel alle specialiteitenrestaurants betaal je bij aan boord. Een aanrader qua entertainment, is Le Petit Chef, waarbij je een interactieve show op je bord beleeft. 4 hoofdrestaurants zijn wel inclusief in de prijs. Ook het all-inclusive pakket dat tegenwoordig bij de prijs is inbegrepen is een toegevoegde waarde: met name voor de drankjes en de koffie/thee specialiteiten in de koffiebar aan boord.

Hutten
De meerderheid van hutten heeft een infinity balkon, oftewel een inpandig soort serre. Je raam kan tot halverwege naar beneden geschoven worden. Wil je een echt balkon, dan kom je in de hogere hut categorieën uit. De Celebrity Apex heeft bovendien een schip-in-een-schip concept dat The Retreat heet, met eigen lounge, restaurant en zonnedek met zwembad en bubbelbad.

Lees meer over de reportage:
https://www.cruisereiziger.nl/2021/08/08/reportage-inscheping-op-celebrity-apex-in-piraeus/

Vertrekmaand

Augustus

Vertrekjaar

2021

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • Stijlvol schip
  • Sprookjesachtige Eden lounge
  • Fijn personeel
Negatieve punten
  • Als je een echt balkon wilt, kies zorgvuldig de hut
Geplaatst op 21 september, 2021 22:26
Jouke
Celebrity Apex 92.0
92.0

Miriam heeft de Celebrity Apex al uitgebreid beschreven toen zij onlangs een aantal dagen mee mocht varen. Haar oordeel onderschrijven wij maar wij hebben nog wat aanvullende punten. En bovendien zaten wij “maar” in een “gewone” balkonhut” (met infinite balkon, dus een soort inpandige serre). En wij hebben alleen maar gegeten in de main dining rooms (daar zijn er 4 van en niet 1 supergrote zoals bij de vorige generaties schepen) en het buffetrestaurant ocean view café.

Wij hebben zelden zo’n mooi schip gezien. Het is werkelijk geweldig: vanaf het 15e dek met zijn prachtige rooftop garden tot aan dek 2 met de heel ruime “Destination gateway” (de in- en uitgang) waar je bovendien kunt in- en uitstappen via het innovatieve “magic carpet” is het één groot feest. Alles is mooi, ook de rustgevende kleuren die zijn gebruikt. Ook voor high sensitive persons erg geschikt.

Enkele bijzonderheden naast alles wat Miriam al heeft opgeschreven: het buitenzwembad is groter dan wij op alle andere schepen hebben gezien (tussen de 20 en 25 meter). Je kunt er heel goed baantjes trekken, zeker als je ’s morgens vroeg komt. Ook bijzonder is het wandel- en jogging parcours dat zich van dek 15 naar dek 16 begeeft en dan weer terug. Voor een deel loop je op grote hoogte. En je komt twee keer langs een jacuzzi die op een soort grote bloemsteel in de ruimte hangen. Zeer bijzonder. Ander interessant punt: door de nieuwe vormgeving van de boeg en de romp verbruikt het schip 30% minder brandstof. Bijkomend voordeel: minder kans om zeeziek te worden.

Wij hadden geluk: er waren maar 400 passagiers op een schip dat er 3500 kan herbergen. De 600 bemanningsleden die er op deze reis waren (niet het voltallig personeel) hadden alle tijd voor ons. Het was alsof we op een privé-cruise waren. We konden uitvoerig praten met alle bemanningsleden zoals de Franse hotelmanager wiens Engelse vrouw performer/zangeres is en die een fenomenale show gaf. Ze wonen overigens in Amsterdam. En met de Servische “pastry chef” die gaat over de desserts en taarten op alle Celebrity schepen. Hij zorgt ervoor dat de desserts en taarten e.d. de lekkerste zijn die wij op een cruiseschip hebben gegeten.

Het eten in de 4 main dining rooms vonden wij van tijd tot tijd matig. Iets beter op evening chic dagen. Wel waren de desserts zoals eerder gezegd prima. En tot slot een extra pluim voor het glutenvrije eten: dat was prima in orde. In het buffet restaurant moesten ze wel even wennen aan de vraag naar glutenvrije pancakes maar na een paar dagen hadden ze dat ook helemaal onder de knie.

Wij vonden het inpandig bad dat vroeger thalasso heette en nu solarium minder dan op de oudere schepen. Daar had je allerlei jetstreams en bubbelmogelijkheden in het bad maar dat heeft men nu vervangen door een vrij saai bad zonder extra’s. Gelukkig zijn er nog wel twee jacuzzi’s gebleven.

De shows in het grote theater vonden wij in het algemeen heel geslaagd. Opvallend is hoe de singers en dancers het enorme lcd scherm goed weten in te passen in hun show. Het schijnt een van de grootste schermen ter wereld te zijn. Nog een speciale aanbeveling: de obers in de martini bar doen elke avond een eigen show. Heel leuk.

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2021

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 21 september, 2021 22:31

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste nieuws Cruisereiziger.nl

Laatste recensies

Top cruiseschepen