menu

Celebrity Edge

Celebrity Edge
Cruisemaatschappij Celebrity Cruises
Bouwjaar 2018
Brutoton 129.000
Lengte en breedte 306 meter lang, 38 meter breed
Passagiers 2.918
Bemanning -
Plaats recensieBekijk recensies (1)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
73.2
Totale gemiddelde

73.2/100

Service ( 95 )
Eten ( 59 )
Hutten ( 96 )
Entertainment ( 61 )
Prijs/kwaliteit ( 55 )

Beschrijving

De Celebrity Edge ***** maakte op 16 december 2018 haar eerste cruise naar Fort Lauderdale. Het cruiseschip is de eerste in een nieuwe klasse schepen van de Amerikaanse premium cruisemaatschappij. Het schip, dat plaats biedt aan 2.918 passagiers, bevat enkele noviteiten waaronder een bewegend platform genaamd Magic Carpet aan de zijkant van het schip, en bijzondere suites in een modern, luxe design.

Hutten

Nieuwe revolutionaire hutten zorgen voor het wegvallen van grenzen tussen de hut en het balkon. De nieuwe Edge hutten met een Infinite Veranda introduceren een drempelloze ruimte van het moment van binnenkomen tot aan de rand van het water. Door middel van één knopje krijg je direct ruime toegang tot de zee. Een andere knop zorgt ervoor dat je het licht en temperatuur zelf kunt regelen. Het nieuwe design voegt 23% meer oppervlakte toe en 10% grotere badkamers dan de Celebrity Solstice klasse.

Eden

‘Eden’ is de naam van een drie dekshoge lounge met 7000m2 glas zodat gasten zich verbonden voelen met buiten. Drie ontwerpers hebben de handen ineen geslagen voor deze unieke nieuwe ruimte die in de morgen, middag en avond iedere maal een andere beleving biedt aan de gasten.  ’s Morgens kunnen gasten hier rustig wakker worden met yoga en een kop koffie met een croissantje. In de middag wordt de ruimte gebruikt voor lezingen en proeverijen, zoals cocktails en wijn. ’s Avonds verandert de ruimte in een podium voor muzikanten en andere optredens. Bovendien kan je dineren in de avond in het Eden Restaurant

The Retreat

De ultieme plek om rust te vinden, heet toepasselijk “The Retreat”. Een privé zwembad, een The Retreat Lounge met een persoonlijke butler en een exclusief Suite Class Restaurant “Luminae @ The Retreat” zorgen voor een nieuwe ervaring. Het aantal suites wordt verdubbeld met bovendien twee spectaculaire nieuwe Iconic Suites die boven de scheepsbrug gesitueerd zijn. De Iconic Suites omvatten twee slaapkamers, twee badkamers, eetkamer, woonkamer en een 270 graden balkon. De andere nieuwe klasse zijn de Edge Villas met een privé zwembad en directe toegang tot The Retreat Sundeck.

Miriam van Cruisereiziger cruiste als een van de eersten mee op dit revolutionaire schip:

Vraag een offerte voor Celebrity Edge aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Captain Cruise  

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Celebrity Edge Celebrity Edge Celebrity Edge

Recensies (1)

Jouke Schat
Celebrity Edge 73.2
73.2

De Celebrity Edge is een prachtig schip. Heel goed ontworpen met tal van leuke plekjes en innovatieve kanten zoals het Magic Carpet en hutten met een infinite balkon. Wij vonden de hutten heel goed: een groot en zeer comfortabel bed, heel veel handige opbergmogelijkheden en een heel praktische badkamer. Je hebt geen buitenbalkon maar een binnenbalkon met een groot raam dat voor de helft naar beneden kan. Prachtig groot zwembad (wij hadden nog nooit zo'n groot zwembad gezien op een cruiseschip). En de allermooiste tenders die we ooit hebben gezien (luxe stoelen, beeldschermen met allerlei informatie e.d.). Instappen vanaf het Magic Carpet is een fluitje van een cent.
Wij hadden een prachtige route langs diverse plaatsen waar we nog nooit waren geweest (Ajaccio, Ibiza, Valencia). Het schip heeft prima stabilisatoren want wij voelden niets van het varen over de baren.
Zijn er dan ook nog verbeterpunten? Jazeker. Wij vonden het eten 's avonds in een van de vier main dining rooms redelijk maar niet top. Misschien wis het Normandie restaurant nog het beste. De menu's veranderen ook maar weinig. Holland America doet dat beter. 's Morgens in het Ocean Café was het OK en 's middags in het Ocean Café ook OK maar zeker niet top. Voor een diner in een van de specialty restaurants betaal je zeker USD 60.
Eén van ons moet glutenvrij eten. In het Ocean Café staat bij elk gerecht keurig aangegeven welke allergenen erin zitten. Prima! Maar ze hebben niet altijd wat je vraagt. Voorbeeld: glutenvrije pancakes waren er niet (de chef prutste wat met rijstdeeg maar dat smaakte waardeloos). Wij hebben toen op Ibiza zelf glutenvrij pannenkoekmeel gekocht dat vervolgens netjes werd bereid in de keuken. De Food & Beverage manager vertelde ons dat als ze als ze in Europa varen, soms niet alle ingrediënten krijgen die ze nodig hebben (dat gold ook voor het pannenkoekmail).
Amusement: top amusement vonden wij de shows die de obers van de martinibar een paar keer per avond opvoerden. De shows in het grote theater waren wel professioneel maar sterk gericht op het Engelstalig publiek. De muziek vonden wij minder goed dan de music walk op de Holland America schepen. Wat ook viel onder het hoofdstukje amusement, waren de praatjes van de kapitein. Maar die zwaait binnenkort af om samen met zijn broer kapitein te worden op de nieuwe Celebrity Ascent.
Al met al prachtig schip en prachtige hut maar eten redelijk (niet echt goed) en amusement niet echt "to our liking".

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • het schip zelf en de hutten
  • groot zwembad
  • luxe tenders
Negatieve punten
  • te weinig opties voor glutenvrij ontbijten
  • matig amusement (kwestie van smaak)
Geplaatst op 25 juni, 2023 10:10

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen