menu

AIDAmar

AIDAmar
Cruisemaatschappij AIDA Cruises
Bouwjaar 2012
Brutoton 71.304
Lengte en breedte 253,22 meter lang, 32,2 meter breed
Passagiers 2174
Bemanning 609
Plaats recensieBekijk recensies (11)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
70.9
Totale gemiddelde

70.9/100

Service ( 72.6 )
Eten ( 68 )
Hutten ( 77.6 )
Entertainment ( 60.6 )
Prijs/kwaliteit ( 75.6 )

Beschrijving

De AIDAmar **** (2012) is het zevende schip van de casual cruise maatschappij AIDA Cruises met als voertaal Duits. Ruim 2.000 mensen kunnen mee op dit kleurrijke schip (71.304 brutoton). Identieke zusterschepen zijn AIDAstellaAIDAblu en de AIDAmar. Net als de andere schepen van AIDA staat de sportiviteit en ontspannenheid centraal aan boord. Het bonzende hart van het schip is het Theatrium. Een prachtige drielaags atrium waar op een podium allerlei korte shows tentoon gespreid worden. De hutten zijn kleurrijk ingericht.

AIDA heeft meer buffetrestaurants aan boord dan a la carte restaurants. Er zijn maar liefst vier buffetrestaurants (Markt Restaurant, Bella Donna Restaurant, East Restaurant en California Grill). De a la carte restaurants (toeslag) zijn Buffalo Steak House, de Sushi Bar en Gourmet-restaurant Rossini. Bijzonder is de eigen bier-brouwerij waar ook op dito Duitse wijze, aan lange tafels, heerlijke gerechten geserveerd worden.

Meer informatie over deze rederij lees je op Cruisereiziger.nl.

Vraag een offerte voor de AIDAmar aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Zeetours  

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

AIDAmar AIDAmar AIDAmar

Recensies (11)

Gert
AIDAmar 93.2
93.2

Eerste cruise met AIDA en daarna meteen verkocht aan deze rederij.
Tafelwijn, bier en frisdrank inclusief bij eten en de fooien, dus met reissom ben je bijna al geheel klaar.
Leuke shows en feesten op z'n Duits, schip waar ook de voertaal Duits is.

Lange reis gedaan van 15 dagen en dan krijg je ook leuke gast optredens.

Lekker casual kleding, geen verplichten kleding voorschriften alleen bij avond eten moet de man een lange broek aan hebben en dames niet te extreem bloot.

Leuke en gezellige spa oase met ook een mooi zonnen dek op de voorzijde van het schip.

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2012

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Fooien, tafeldrank inclusief.
 • Gratis sauna.
 • Veel shows van verschillende klasse.
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 25 februari, 2014 21:35
Gert
AIDAmar 97.0
97.0

Terug op de AIDAmar na 2 jaar. Eerste kennismaking met AIDA was op de AIDAmar en nu na ruim 2 jaar en 8 reizen verder weer terug op de AIDAmar.

Blijft een mooi warm ingericht schip, gezellig. Met aan boord de nieuwe show programma, 2 x dezelfde show van ruim 45 minuten met afwisseling van een Prime-Time gedaan door de manager aan boord, wat interactief is met publiek, kleine show optreden, (dans, zang) een spel /quiz en bijzondere gasten (zoals kapitein, managers en etc.).

Eten weer van goede kwaliteit en ook de kerst/advent zondagen worden bij AIDA veel aandacht aan besteed.
Schip moest wel op buiten dek op rot plekjes (waar ze slecht bij kunnen tijdens varen) even goed geverfd worden. Dat gebeurt nu rond deze tijd ook (januari 2015) ze ligt in het droogdok hiervoor.

Was weer top.

Vertrekmaand

December

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Leuke party thema's in ANY-TIME bar
 • Prime-Time erg leuk familie vermaak
 • Brauhaus echt de moeite waard om te eten of feestje
Negatieve punten
 • NIKS
Geplaatst op 14 januari, 2015 21:01
Karin
AIDAmar 92.0
92.0

Het boarden verliep soepel. Hoewel Aida geheel Duitstalig is sprak de baliemedewerker (en later ook de andere medewerkers) prima Engels. De AidaMar is echt een prachtig vrijwel nieuw schip en dit is goed te zien. De hutten zijn mooi en met warme tinten ingericht, zo ook de badkamer. We hadden een soort van hemel boven ons bed en een grote tv, wij voelden ons er meteen thuis. Een uur voor vertrek werd de muster drill secuur uitgevoerd en mét reddingsvest aan, dit laatste hadden we bij de andere rederijen nog niet eerder meegemaakt. Het wegvaren uit Palma de Mallorca werd sfeervol gevierd aan dek met het Sail Away muziekje, gratis champagne en een lasershow.
Je kunt kiezen uit drie grote buffetrestaurants die mooi en gezellig zijn ingericht. Het eten was prima en het drinken inclusief, ook bier en wijn. Ook is er nog een Biergarten waar je vooral friet en worst kunt krijgen en een soort van pizza/snackbar. Nadeel vonden wij dat de openingstijden van alle restaurants beperkt zijn en in het grootste restaurant zijn zelfs twee zittingen wat er in resulteert dat er flinke piektijden zijn en het personeel moeite heeft alle bakken en schalen bijgevuld te krijgen. Ook is er tussen lunch (tot 14.00 uur) en diner (vanaf 18.00) geen restaurant open en dat is echt jammer want na een dag aan land willen wij graag even snacken. Verder is er geen gratis koffie, thee en limonade als de restaurants gesloten zijn zoals bij andere rederijen wel is.
De shows zijn in het theatrium wat zich in het midden van het schip bevindt. Alle shows worden uitgevoerd door de Aidastars, zangers en dansers van een prima niveau maar toch jammer dat er dus geen andere acts zijn. Iedere avond tussen twee shows in is het primetime, dan kletst de cruisedirector een uur vol, in het Duits uiteraard, maar meestal goed te volgen en ook nog leuk.
We deden eerst Palermo aan, een mooie stad op Sicilië waar voldoende te zien was. Wel viel het ons op dat men er echt heel arm is. Ook de verschillende gebouwen konden wel een likje verf gebruiken. Daarna vaarden we naar Napels waar wij een georganiseerde excursie naar Pompeii hadden die ook zeer de moeite waard bleek. Vervolgens meerden we aan in Civitavecchia vanwaar wij de trein naar Rome namen. Dit werd voor ons het hoogtepunt van onze vakantie. Na een dag op zee was onze laatste haven Barcelona waar we de hop-on-hop-off bus hebben genomen. In alle havens lagen we van ’s ochtends vroeg tot meestal tegen de avond binnen zodat we steeds voldoende tijd hadden om de steden te bezichtigen.
Ook op de laatste avond was er een sfeervolle Farewell party, met gratis champagne en een lasershow. Wij hadden een heerlijke vakantie.

Vertrekmaand

November

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Mooi vrijwel nieuw schip
Negatieve punten
 • Restaurants hebben beperkte openingstijden
 • Geen gratis koffie/thee en limonade buiten openingstijden
Geplaatst op 2 februari, 2015 20:49
Familie K
AIDAmar 19.2
19.2

AIDA is een slechte maatschappij. Ze geven foutieve informatie omtrent excursies en brengen naderhand ongevraagd meer kosten in rekening. Alles is belust op geld bij AIDA. Reclameren is bij AIDA niet mogelijk!!
Het eten was iedere dag hetzelfde, ondanks de thema's die eraan gegeven waren.
De optredens in de avonden was een aanfluiting. Er waren nieuwe AIDA-stars, maar deze mensen moesten alles nog leren. Het Duitse personeel was erg onvriendelijk naar de buitenlandse medewerkers toe en af en toe was het shocking!

Wij gaan nooit meer met AIDA mee en raden dit ook iedereen af.

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2018

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • Vriendelijke buitenlandse medewerkers
Negatieve punten
 • Extra geld afboeken van rekening
 • Slechte avondvoorstellingen
 • IIedere dag hetzelfde eten
Geplaatst op 1 juni, 2018 15:43
wilco
AIDAmar 80.6
80.6

Voor de 5 keer met Aïda cruises na een mooie cruise vorig jaar met de Stella nu de Mar. De spfinx Vlaamse schepen zijn toch allemaal net effe anders. Wat een cruise op deze schepen toch leuk maar ook herkenbaar maakt.
TOV de Stella scoorde de Mar toch wat minder.

Bij buffet restaurant was een familietijd maar er zaten genoeg mensen zonder kinderen. Bij de ingang werd wel gecontroleerd maar men trekt zich er niks van aan.
Ook de prime time en shows duidelijk minder

Het weer tijdens de route op de Oostzee was uitstekend en daardoor veel van de mooie steden gezien. Vooral Tallinn echt een aanrader.

Vertrekmaand

Augustus

Vertrekjaar

2018

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • Prijs kwaliteit verhouding
 • Netjes onderhouden schip
 • Gevarieerd eten in buffetrestaurant
Negatieve punten
 • Entertainment minder TOV andere schepen Aida
 • Vriendelijke personeelsleden
Geplaatst op 20 augustus, 2018 15:00
Hendrik
AIDAmar 77.0
77.0

kan mij volledig aan de beoordeling van Wilco aansluiten.met een extra opmerking betreffende de bedden in een
binnenkabine op dek 6 - zeer grenswaardig ! elke dag enkele minuten s'nachts een hard geluid ,het leek wel een
pomp die even moest werken.

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2019

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • acceptabel entertainment
Negatieve punten
 • personeel restaurants en bar's niet altijd even vriendelijk
 • late aankomst bij inscheping
Geplaatst op 21 januari, 2019 15:06
Marja
AIDAmar 84.0
84.0

Wij hebben twee keer gevaren met de Prima en 1 keer met de Mar. Komend voorjaar gaan wij opnieuw een reis met de Mar maken langs de metropolen van West-Europa.
Aida is een prima maatschappij. De voertaal aan boord is inderdaad Duits maar ook met engels kwamen we weg.
Wij hebben nog nooit iets gemerkt van onvriendelijkheid van het Duitse personeel naar het buitenlandse personeel... De prijzen voor de dranken aan boord zijn redelijk; andere zaken zoals parfum, gifts, kleding, e.d. zijn duurder dan bij ons in de winkels.
Het eten in de buffetrestaurants is, in grote lijnen, hetzelfde: vlees (onder andere biefstuk, lam, stoofpotjes, mixedgrill, kip, kalkoen, varkenshaas, hamburgers, schnitzel, etc), vis (o.a. witvis, zalm, zure haring etc), vegetarisch en glutenvrij. Maar alles ís er, wat wil je dan nog meer kiezen?
Voor hen die nog op vakantie gaan hebben we nog de volgende tips: het is mogelijk om via “Excursies” een extra topper te bestellen voor je bed (gratis). Ook kan je daar aangeven of je misschien een XL badjas wilt.
Verder staat erin elke haven een shuttlebus klaar die je voor een paar euro naar het centrum van de stad brengt.
Het enige nadeel van de Mar, ten opzichte van de Prima, is dat een overdekt binnenzwembad ontbreekt (overigens schijnt er wél een zwembad te zijn in de spa).
In november hebben wij een bijzonder goede show gezien met nummers van Queen. Het entertainment staat of valt inderdaad met de kwaliteit van het team. Maar ook tijdens onze vorige reizen met de HAL en NCL hebben wij wel mindere shows gezien. Over het algemeen hebben wij hierover bij Aida geen klagen gehad.

Vertrekmaand

November

Vertrekjaar

2018

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Grote keuze in de buffetrestaurants. Goede kwaliteit
 • Modern, licht interieur
 • Grote sportschool
Negatieve punten
 • Geen overdekt zwembad (wel in wellness)
 • Auslaufsong niet altijd overal te horen. Jammer
Geplaatst op 20 februari, 2019 12:01
Mariska Woudenberg
AIDAmar 70.0
70.0

Mooi schip met over het algemeen goede service en heel vriendelijk personeel.

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • Goed verzorgd schip
 • Sushi was heerlijk
Negatieve punten
 • Alle entertainment en omroepen was alleen in Duits
 • Zwembaden waren erg koud. Maar één kleintje was verwarmd. Daar was het dan ook veel te druk.
 • Niet veel te doen voor tiener kinderen.
Geplaatst op 21 juli, 2019 18:40
Nobody 60
AIDAmar 72.0
72.0

+Typisch Duitse inrichting, +schoon, +specialiteiten restaurants erg smakelijk
-Duitse bemanning niet allemaal vriendelijk -zwembad niet overdekt

Vertrekmaand

November

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • schoon
 • goed eten
Negatieve punten
 • zwembad, klein en niet overdekt
 • geïrriteerd personeel als je niet vlekkeloos Duits spreekt
Geplaatst op 24 november, 2019 19:00
Jan
AIDAmar 27.2
27.2

Wat een schijt boot. Vol met shagerijninge duitsers.. Heel de dag zitten ze naar schijtscherm te kijken van excusies.. Alles duits.. Eten elke dag zelfde.. Geen zwembad. Niet boeken als je geen duitser bent..

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2020

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 12 februari, 2020 19:17
Robert
AIDAmar 67.8
67.8

Prijs en kwaliteit in balans.
Hutten goed ingericht.
Goede geluidsisolatie.
Prettig gemotiveerd personeel.
Helaas alle info in het Duits.
Ontbijt buffet fantastisch.
Lunch buffet ok.
Diner buffet kan beter.

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2022

Bestemming

Wereldcruise

Positieve punten
 • Ruim schip-volop dekruimte
 • Goede lay-out
 • Modern schip
Negatieve punten
 • Te luide muziek aan dek
 • Keiharde muziek tijdens shows
 • Duitsers reserveren dekstoelen/plaatsen in theatrium
Geplaatst op 5 maart, 2023 10:33

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen