menu

AIDAblu

AIDAblu
Cruisemaatschappij AIDA Cruises
Bouwjaar 2010
Brutoton 71304
Lengte en breedte 253,33 meter lang, 32,2 meter breed
Passagiers 2050
Bemanning 607
Plaats recensieBekijk recensies (3)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
74.1
Totale gemiddelde

74.1/100

Service ( 73 )
Eten ( 71.3 )
Hutten ( 77.3 )
Entertainment ( 71.3 )
Prijs/kwaliteit ( 77.7 )

Beschrijving

De AIDAblu **** (2010) is het zevende schip van de casual cruise maatschappij AIDA Cruises met als voertaal Duits. Ruim 2.000 mensen kunnen mee op dit kleurrijke schip (71.304 brutoton). Identieke zusterschepen zijn AIDAstellaAIDAsol en de AIDAmar. Net als de andere schepen van AIDA staat de sportiviteit en ontspannenheid centraal aan boord. Het bonzende hart van het schip is het Theatrium. Een prachtige drielaags atrium waar op een podium allerlei korte shows tentoon gespreid worden. De hutten zijn kleurrijk, zonder weinig poespas ingericht. AIDA heeft meer buffetrestaurants aan boord dan a la carte restaurants.

Er zijn maar liefst vier buffetrestaurants (Markt Restaurant, Bella Donna Restaurant, East Restaurant en California Grill). De a la carte restaurants (toeslag) zijn Buffalo Steak House, de Sushi Bar en Gourmet-restaurant Rossini. Bijzonder is de eigen bier-brouwerij waar ook op dito Duitse wijze, aan lange tafels, heerlijke gerechten geserveerd worden.

Meer informatie over deze rederij lees je op Cruisereiziger.nl.

Vraag een offerte voor AIDAblu aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise Stip TUI

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

AIDAblu AIDAblu AIDAblu

Recensies (3)

Lieuwe Ferwerda
AIDAblu 92.0
92.0

Eind juni 2013 hebben wij met de AIDAblu een rondreis gemaakt over de Westelijke Middellandse Zee vanaf Palma de Mallorca. Bestemmingen op de route waren o.a. Tunis, Palermo, Napels, Rome ( Civitavecchia), Livorno, Corsica en Barcelona. De cruise is direct bij AIDA geboekt inclusief vluchten vanaf Düsseldorf en transfers naar het schip. De auto kun je voordelig bij Düsseldorf Airport parkeren.

Het concept van AIDA bevalt ons uitstekend en voelen ons zeer thuis aan boord. Deze reis hadden we buitenhut met zeezicht. De restaurants zijn van uitstekende kwaliteit met een zeer gevarieerd aanbod en zeer vriendelijke bediening. Standaard staat er een karaf rode, en witte wijn en water op tafel maar kun je ook onbeperkt bier of frisdrank verkrijgen. Het Marktrestaurant is wat meer Duits gericht, onze favoriet was het Italiaanse Bella Donna. Dit restaurant heeft ook een groot buitendek waar het 's avond, maar ook bijvoorbeeld met het ontbijt, heerlijk toeven was. De gehele reis waren de temperaturen dan ook super. Een goed biertje drinken en eten kan natuurlijk in het bijzonder originele Brauhaus.

Het entertainment in het Theatrium is geweldig. Professionele shows afgewisseld met cabaret en andere optredens. Door het prachtige weer waren er ook 's middags en 's avonds vooral veel activiteiten op het Pooldeck. Een heerlijke ontspannen sfeer, met hele redelijke prijzen voor een drankje of zomers cocktail.
Het aanbod van excursies is zeer veelzijdig en uitgebreid, maar in veel bestemmingen kun je ook zelf iets ondernemen omdat je in het centrum van de stad ligt zoals in Palermo, Napels, Corsica en Barcelona.

Voor 2014 hebben we inmiddels de zelfde reis, weer met de blu, geboekt omdat we het gevoel hadden dat er nog zoveel te zien en te ontdekken is in de prachtige bestemmingen. Daarnaast hebben we het zo naar ons zin gehad aan boord dat we graag weer terugkomen. Dit wordt dan onze 4e reis met AIDA.
De marketing pakken ze bij AIDA goed aan. Het gehele jaar door wordt je als Clublid op de hoogte gehouden van alle nieuwe ontwikkelingen, zoals de introductie van de nieuwe AIDAprima. Maar ook een paar weken voor de cruise al een welkombrief te mogen ontvangen van de cruisedirector en de persoonlijk felicitaties op je verjaardag dragen bij aan een Feel Welcome gevoel!

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2013

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
  • All Inn concept
  • Ontspannen sfeer aan boord
  • Duitse kwaliteit
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 16 februari, 2014 18:37
Gert
AIDAblu 93.4
93.4

Ik sluit me geheel aan bij de vorige schrijver.

Super schip met veel Duits vermaak. Shows van goede kwaliteit en duitse humor wat erg gezellig is.

Reis gedaan van 7 naar de Canarische eilanden en Madeira. Mooi weer en gezellig.

Vertrekmaand

November

Vertrekjaar

2013

Bestemming

Afrika

Positieve punten
  • Eten erg goed en warm.
  • Gratis sauna.
  • Veel shows van verschillende klasse.
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 25 februari, 2014 21:38
Jakob
AIDAblu 37.0
37.0

AIDAblu is een middelgroot schip van AIDA cruises.
De cruise waarop ik deze review schrijf is een 24 daagse cruise van Antalya naar Mauritius.
Het schip is goed onderhouden maar begint zo hier en daar gebreken te vertonen.
De drie restaurants met zelfbediening daar moet je optijd zijn omdat er minimaal wordt na gevuld. De Kaas afd bij Markt & Bella Donna is zeker niet toereikend en meestal na een half uur compleet geplunderd. Weinig variatie in gerechten al is er elke dag een ander thema. De nagerechten incl fruit zijn ook niet top. Elke dag dezelfde soorten saai Ijs.
Best Burger @ Sea is helemaal slecht met zeer onvriendelijk personeel.
De zwembaden op het pooldeck zijn minimaal en niet echt schoon. Ligstoelen zijn doorgezakt net zo als de stoelen. De badhanddoekservice is een grote farce. Op de eerste dag al een stapel meenemen naar je hut zodat je in iedergeval een aantal op voorraad hebt. Na een paar dagen cruise wordt deze service zeer geminimaliseerd tot een paar keer zo'n 50 handdoeken per dag. En dat wordt je gewezen op dat je meerdere dagen met dezelfde handdoek moet doen i.v.m. het milieu, als je om het milieu geeft blijf dan thuis en ga op fietsvakantie.
De hutten zijn op zich oké al wordt er minimaal schoongemaakt 1 x per dag. Je moet smeken om nieuwe zeep/douche fris de dispensers wordt maar een beetje zeep bijgevuld. De douche ruikt naar urine.
Als je een iets ruimere hut wilt zoek dan een 4 persoons hut uit met 2 opklapbedden. Dan heb je meer vierkante meters en meer kast ruimte.
De AIDA stars van het avond entertainment zijn goed maar meer ook niet. Het animatieteam is zo slecht dat ze beter in Duitsland hadden kunnen blijven voor een gedegen opleidingen. De spellen zijn van zo laag niveau en zo schreeuwerige marnier gepresenteerd dat je ze stuk voor stuk deze kinderen over boord wild gooien.
De excursies zijn net als bij de meeste cruiseschepen ver overpriced.
Internet is redelijk snel en werkt makkelijk, over de prijs kun je twisten.
Drankenpakket is niet echt aan te raden vind ik omdat de keuze niet echt ruim is en het schip is niet echt gezellig ingericht om lekker los te gaan. En als de lunch en diner loopt kun je ongelimiteerd bier en wijn drinken.
Jammer dat er zoveel kleine schreeuwerige kinderen aan boord zijn. Het schip is in mijn ogen niet geschikt voor kleine kinderen. Er is wel een kids club maar die is maar een paar uur per dag open, niet zoals bij andere cruise maatschappijen die wel geschikt is voor kids maar de AIDAblu niet.
De personeel waar je mee te maken hebt is super aardig en behulpzaam. Daarin tegen hebben de officieren zo air en arrogantie over zich dat het bijna gênant is.
Wat ons ook tegen viel is dat er geen vervoer van de boot naar de luchthaven is geregeld.

Cijfer algeheel: 3

Vertrekmaand

November

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Transatlantisch

Positieve punten
  • Personeel in restaurants.
Negatieve punten
  • De arrogantie officieren.
  • Entertainment.
  • Eten.
Geplaatst op 27 november, 2023 09:32

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen