menu

Queen Mary 2

Queen Mary 2
Cruisemaatschappij Cunard
Bouwjaar 2004
Brutoton 149.215
Lengte en breedte 345 meter lang, 41 meter breed
Passagiers 2691
Bemanning 1250
Plaats recensieBekijk recensies (3)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
85
Totale gemiddelde

85/100

Service ( 76.7 )
Eten ( 93.3 )
Hutten ( 86.7 )
Entertainment ( 90 )
Prijs/kwaliteit ( 78.3 )

Beschrijving

Oceanliner Queen Mary 2 ****+ is van Cunards huidige vloot de enige oceanliner. Het schip is gebouwd bij STX in Frankrijk en omvat bouwkenmerken waardoor het schip gemakkelijker de oceanen kan oversteken. Dat doet het schip dan ook regelmatig van Southampton naar New York en terug. Een oversteek duurt zes dagen.

Het schip heeft een indrukwekkende grootte en biedt dan ook vijftien restaurants en bars, vijf zwembaden, een casino, een ballroom zaal en het eerste planetarium op zee. Huisdieren mogen mee, mits ze in de kennel met dierverzorgers verblijven.

Cunard maakt bij de indeling van de restaurants gebruik van de klasse/type hut dat je geboekt hebt. De Queens Grill is voor passagiers van de Queens Grill Suites. Restaurant Princess Grill is bestemd voor de P hutten. Restaurant Britannia is het grootste hoofdrestaurant, bestaande uit 2 dekken.  Tot slot is er restaurant Britannia Club voor de AA categorie balkonhutten.

The Courtyard biedt voor de Grill – categorie een mogelijkheid om buiten te dineren. Het Lido restaurant biedt de gehele dag in buffetvorm allerlei gerechten. Kings Court is een plek waar ontbeten kan worden, maar dat ’s avonds verandert in een pizzeria, een Aziatisch restaurant, The Carvery en Chefs Gallery.

Het schip biedt vele bars en lounges, waaronder Samuels, waar Britse lekkernijen geserveerd worden in de middag en ’s avonds een wijntje. De Queens Room biedt ’s avonds de gelegenheid om te walsen. In het theater of in het planetarium zijn elke avond shows en of films.

Voor kinderen zijn er twee ruimtes beschikbaar waar activiteiten georganiseerd worden.

Vraag een offerte voor Queen Mary 2 aan bij:

Cruisereizen Sunweb Captain Cruise Stip  

Laatste nieuws:

Miriam

Foto's

Video's

 • Queen Mary 2
 • Queen Mary 2
 • Queen Mary 2
 • Queen Mary 2

Recensies (3)

Ewout Vanfleteren
Queen Mary 2 100.0
100.0

De Queen Mary 2, het mooiste schip ooit!

Wij hebben een prachtige reis met de Queen Mary 2 van Cunard achter de rug. We hebben gekozen voor de klassieke overtocht van New York naar Southampton - Hamburg. Wij verbleven eerst 4 dagen in New York om de stad te verkennen en maandag vertrokken wij met de QM2 terug naar Europa.

De QM2 is een prachtig schip, we verbleven normaal gezien op dek nummer 8, maar aangezien het schip niet volboekt was kregen we een upgrade naar dek 11, het was dezelfde kajuit maar dan zonder belemmerend zicht van de reddingssloepen. Dat was een grote verassing en we waren daar uiteraard heel blij mee!

Normaal doet de QM2 de oversteek in een week maar deze keer deed ze er een dag langer over, de reden wisten we niet... Maar geen probleem! We hebben ons geen ogenblik verveeld... Je zou denken een volledige week op zee, wat doe je allemaal in die 8 dagen, wel er waren genoeg activiteiten te doen. Elke dag (zoals op de meeste cruiseschepen) krijg je iedere avond in de kajuit het programma voor de komende dag. In dat programma stonden buiten alle openingsuren, speciale gebeurtenissen en alle informatie, het programma van de dag in. Ieder uur waren er tal van activiteiten te doen zoals gezelschapspelen, ping-pong competitie, shuffleboard competitie, bloemschikken, lessen voor leren met de Ipad te werken, wijnproeven, een toer achter de schermen, verschillende optredens en gastsprekers enz... Activiteiten genoeg dus!

Aan boord waren er 4 zwembaden en 6 jacuzzi's, aangezien het schip niet helemaal vol zat was er altijd plaats in de jacuzzi en in/aan het zwembad. Ook was er iedere dag rond het middaguur een leuk optreden van de Caribische band Xtasea! Ook was er iedere avond een show in het Royal Court Theater. De shows waren iedere avond verschillend, eens een dansoptreden, dan eens een pianiste en een comedian... Allemaal van uitstekende kwaliteit. Na de shows kon je genieten van een drankje of een cocktail in één van de vele bars en lounges, wij gingen meestal naar de Queens Room met live band tot in de vroege uurtjes...

Het eten was van uitstekende kwaliteit, dit kun je niet vergelijken met Costa of MSC waar wij al mee gevaren hebben... Het licht dicht bij Holland America Line. Wij aten iedere avond in het Britannia Restaurant op dek 2 & 3! WAUW! Wat een mooi restaurant, dit kun je niet geloven, de tafels mooi gedekt, aan de inkom van het restaurant zat een klein orkestje met een harp een violistes... Er was iedere keer keuze tussen 4 voor-, hoofdgerechten en desserts/kaasplankjes... Je krijgt zeker waar voor de prijs dat je betaald... Je kon er ook ontbijten en lunchen. 'S middags aten we altijd in het Kings Court op dek 7, hele mooie buffetten met lekkere dingen, ook een chocoladebuffet enzovoort. Je kon er gratis koffie, thee, ijsthee, limonade, water en vruchtensappen krijgen.

Aan boord was eer ook een prachtige bibliotheek met veel interessante boeken en een prachtig uitzicht! De fitness was ook groot genoeg met loopbanden, fietsen enz... De kajuiten waren prachtig, iedere dag 2 keer opgemaakt, zachte dekens, een goede televisie, een minibar en een mooie badkamer. Op een transatlantische oversteek is het natuurlijk leuk dat je een balkonkajuit hebt. Wij zaten iedere keer na het diner op ons balkon om het 'Today' (het krantje voor de volgende dag)te lezen, zalig was dat.

De Queen Mary 2 is een prachtig schip, van alle cruises die wij al gemaakt hebben was deze cruise toch bij de beste!

We kijken er al naar uit om terug met dit prachtige schip te reizen ofwel eens met de Queen Victoria of met de Queen Elizabeth te varen!

De Queen Mary 2 krijgt van mij een 100 op 100!

Ewout Vanfleteren

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Transatlantisch

Positieve punten
 • Service
 • Eten
 • Rust
Negatieve punten
 • /
 • /
 • /
Geplaatst op 18 augustus, 2014 17:25
Kevin
Queen Mary 2 67.0
67.0

Wij hebben een korte cruise gemaakt met Queen Mary 2 van Southampton naar Hamburg. Voor kennis te maken met Cunard. Wij hadden voor deze mini cruise een binnenhut geboekt op dek 6. De kamer was netjes op de bed overtrek na die was vuil (ingedroogde zonnecrème). Voor een binnenhut was deze kamer zeer ruim. Op de kamer was geen EU stopcontact voorzien er waren 2 stopcontacten UK&VS voorzien op de kamer. Hier door moesten we een adopter gaan kopen die fel over prijst verkocht werd op de verkoop prijs +20% handelingskosten en taksen... Die 20% was op alles van toepassing dat je kocht aan boord. Het eten aan boord is zeer lekker niks op aan te merken zowel in het buffet als in de dining room. In het buffet vonden wij enkel weinig keuze. Maar wat er lag was lekker! En dat is wel het belangrijkste... In de dining room werden we allemaal aan ons lot overgelaten er liepen veel mensen hun tafel te zoeken. En bij de menu kaart kreeg je geen woordje uitleg over de suggesties van de avond, drank werd niet zo goed opgevolgd. De zwembaden en jacuzzi's op het achterdek van QM2 zijn wel top het zwembad water was zelfs verwarmd wat toch aangenaam is in oktober. De Bars over het schip waren heel gezellig rustig sfeer. Bij aankomst in Hamburg verliep de ontscheping vlot. We wisten enkel niet hoe laat we van boord moesten we hadden bagage label ontvangen maar geen uitleg hoe laat je moest ontschepen. We zijn dan maar van boord gegaan zodra ze omriepen dat je kon ontschepen. En aangezien we redelijk ver van het centrum zijn aangemeerd waren er gratis shuttles voorzien naar het centrum.

kort samen gevat QM2 is een beleving (zeker niet slecht). Maar in deze prijsklasse van premium rederijen hebben wij al beter ervaringen gehad (Celebrity cruises).

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2015

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Eten
 • Rustige sfeer aanboord
 • Ruime binnenhut
Negatieve punten
 • Buffet weinig keuze
 • geen EU stopcontact op de kamer
Geplaatst op 1 november, 2015 10:07
Matthijs Noordermeer
Queen Mary 2 88.0
88.0

QM2 is geen cruise schip, maar een 'Ocean Liner'. Vaart een groot deel van het jaar een lijndienst : Southampton-New York v.v. Klassieke scheepsarchitectuur , met een voorname uitstraling. Perfect onderhouden. Door de robuuste bouw beweegt het schip amper. QM2 steekt 10 meter in plaats van de gebruikelijke 8 meter voor cruise schepen. Royaal van opzet met een BRT van 148.500 en zo'n 2500 passagiers en 1250 bemanningsleden, optimale service en is er overal plaats. Handdoekje leggen op het zonnedek is niet nodig.
Fraai klassiek teakhouten promenadedek met teakhouten dekstoelen met dikke donkerblauwe kussens. De stoelen staan hier tegen de reling, waardoor wandelaars achter langs lopen, geeft extra rust. Mooie bibliotheek, pal onder de brug, zelfde uitzicht met heerlijke fauteuils. Typisch Engels, in alle hutten koffie en thee selfservice.
Koffie en thee, water en frisdranken zijn gratis en makkelijk beschikbaar. Flesje drank meebrengen van de wal is geen probleem, alleen wel voor eigen gebruik in de hut. Onze reis van Dubai naar Southampton was een segment van de world cruise 2019. De buffet keuze van de lunch is eenzijdig. Het schip heeft een 2 klassen indeling en de gekozen hut categorie bepaalt het restaurant waar je eet. Britannia dining restaurant heeft 2 zittingen met een vaste tafelindeling. Luxere restaurants hebben vrije inloop. Het schip heeft een complexe lay-out, waardoor het dagen duurt voordat je de weg weet. Bijvoorbeeld 2 theaters en de Queens balloom zit weer verstopt achter het restaurant en daarachter weer de nachtclub.
Bemanning is gemêleerd, o.a. ook uit Oost-Europa en India. Passagiers komen vooral uit GB, dus je moet wel Engels kunnen verstaan en spreken. Fijne douche in de hut, douche kop is uitneembaar en royaal van afmetingen. Cunard is een aanrader, wanneer je van klassiek cruisen houdt, cruisen zoals het vroeger geweest moet zijn. Overal is levende, rustige muziek. Kortom, Cunard is een aanrader, alleen het vervoer naar en vanaf Southampton is voor Nederlanders complex. FlyBe is de enige oplossing met een directe vlucht op Amsterdam.

Vertrekmaand

Maart

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Wereldcruise

Positieve punten
 • Scheepsarchitectuur
 • Service
 • Klassiek cruisen
Negatieve punten
 • Lunchbuffet
 • Scheepslay-out
 • TV aanbod is beperkt
Geplaatst op 23 april, 2019 09:22

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen