menu

Queen Elizabeth

Queen Elizabeth
Cruisemaatschappij Cunard
Bouwjaar 2010
Brutoton 90.900
Lengte en breedte 294 meter lang, 32,3 meter breed
Passagiers 2092
Bemanning 997
Plaats recensieBekijk recensies (1)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
91
Totale gemiddelde

91/100

Service ( 100 )
Eten ( 80 )
Hutten ( 90 )
Entertainment ( 100 )
Prijs/kwaliteit ( 85 )

Beschrijving

Cruiseschip Queen Elizabeth ****+ is van Cunards huidige vloot de jongste. Het schip is gebouwd bij Fincantieri. Cunard houdt van tradities en dito sfeer. Queen Elizabeth had een aantal nieuwigheden zoals voor het eerst in de historie van de maatschappij een a la carte – restaurant, de Verandah Grill.

Cunard maakt bij de indeling van de restaurants gebruik van de klasse/type hut dat je geboekt hebt. De Queens Grill is voor passagiers van de Queens Grill Suites. Restaurant Princess Grill is bestemd voor de P hutten. Restaurant Britannia is het grootste hoofdrestaurant, bestaande uit 2 dekken.  Tot slot is er restaurant Britannia Club voor de AA categorie balkonhutten. The Courtyard biedt voor de Grill – categorie een mogelijkheid om buiten te dineren. Het Lido restaurant biedt de gehele dag in buffetvorm allerlei gerechten.

Het schip biedt vele bars en lounges, waaronder The Garden, een prachtige serre waar ook soms diner aangeboden wordt met een dansavond.  Bijzonder geschikt om te dansen is de Queens Room, een balzaal van weleer. Het theater is eveneens een plaatje om te zien met de mogelijkheid om vanaf een prive-balkon te genieten van de show.

Deze Queen biedt een twee dekhoge bibliotheek, internetruimte, een kunst gallerij en een kleine tentoonstelling over Cunard in Cunard Place. Ontspanning is er in de spa met een hydropool. Er zijn daarnaast twee zwembaden.

Voor kinderen zijn er twee ruimtes beschikbaar waar activiteiten georganiseerd worden.

Cruisereiziger Miriam bezocht een ander schip van Cunard, de Queen Elizabeth, waardoor je een goede indruk krijgt hoe het cruisen is met Cunard:

Vraag een offerte voor Queen Elizabeth aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Zeetours  

Nieuwsberichten:

Miriam

Foto's

Video's

Queen Elizabeth Queen Elizabeth Queen Elizabeth Queen Elizabeth

Recensies (1)

Matthijs Noordermeer
Queen Elizabeth 91.0
91.0

Recent met ms. Queen Elizabeth vanaf Rotterdam naar de Middellandse zee geweest. Het is een Vista klasse schip, dus vergelijkbaar met ms. Eurodam en ms. Nieuw Amsterdam van de HAL. Grotendeels zelfde indeling en grootte. De inrichting is 'Art Deco' achtig. Fraai uitgevoerd. Het publiek is voornamelijk Engels en daardoor 'very sophisticated'. Ook 's-avonds is het schip zeer levendig. De Queens Room Ballroom en de Golden Lion Pub worden druk bezocht. Overal is levende muziek te horen en overdag zachte beschaafde achtergrond muziek. De bibliotheek is met twee etages een lust voor het oog. Met 2081 passagiers en 1005 crew members is de service optimaal. Op het Lido dek is altijd volop plaats en voor je het weet is je tafel alweer opgeruimd. Het schip heeft alleen 'fixed seating' in the Britannia Dining Room. De prijzen voor de drankjes zijn hoog en de douchecel is te klein. De Kapitein is een vrouw, dus heel bijzonder, ook voor sommige loodsen. Wil je ouderwets klassiek cruisen met iedere avond na 18.00 uur fraai gekleed publiek, dan moet je bij de Cunard line zijn.

Vertrekmaand

Augustus

Vertrekjaar

2018

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • very sophisticated
  • levendig schip, ook 's-avonds
  • fraaie inrichting
Negatieve punten
  • hoge prijzen voor de drankjes
  • douchecel te klein, vooral als je 1,90 cm. bent
  • alleen fixed seating
Geplaatst op 26 september, 2018 13:16

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen