menu

Monarch

Monarch
Cruisemaatschappij Pullmantur
Bouwjaar 1988
Brutoton 73.192
Lengte en breedte 268,32 meter lang, 32 meter breed
Passagiers 2733
Bemanning 803
Plaats recensieBekijk recensies (14)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
69.1
Totale gemiddelde

69.1/100

Service ( 74.2 )
Eten ( 68.9 )
Hutten ( 64.7 )
Entertainment ( 61.9 )
Prijs/kwaliteit ( 75.9 )

Beschrijving

De Monarch is het tweede cruiseschip in de Sovereign-klasse. Sinds 1 april 2013 vaart het schip voor het Spaanse Pullmantur. Daarvoor was het actief onder de naam Monarch of the Seas voor Royal Caribbean International. Toen de Monarch in 1991 werd opgeleverd behoorde het tot de grootste schepen ter wereld met een capaciteit van 2.733 passagiers. Het driesterren+ schip biedt een all-inclusive concept aan. Aan boord wordt voornamelijk Spaans gesproken. De hoofdmededelingen worden echter ook in het Engels gedaan.

Rederij Pullmantur is in juni 2020 failliet gegaan waardoor het schip gesloopt wordt.

Vraag een offerte aan bij:

 

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Monarch Monarch

Recensies (14)

A.Prevo
Monarch 58.4
58.4

De Monarch is een voor zijn leeftijd nog een mooi en fijn schip. Schoon en redelijk onderhouden. Alleen was onze buitenhut zeer klein en moet als je samen reist, 1 van de 2, over het bed kruipen om er in te kunnen slapen. Iets dat je toch niet verwacht als je gaat cruisen ? Het inschepen op Curacao is ronduit verschrikkelijk en wordt slecht begeleid door de bemanning van de Monarch, zo ook het van boord gaan dit was onze 16e cruise maar hebben dit nog nooit meegemaakt. Ook was het schip telkens ruim te laat in de volgende haven. Hierdoor werden de haven bezoeken natuurlijk korter ? Personeel is over het algemeen zeer vriendelijk maar erg gericht op de 99 % aanwezige Zuid-Amerikanen. Dit Schip wordt in de markt gezet als een product voor de landen. Hele families en gezinnen bevolken het schip en alles gaat in het Portugees of Spaans . Nauwelijks word er Engels gepraat . Niet door de Kapitein en in het Theater. Minmaal als er aankondigingen zijn. Wat erg goed is , is dat er een Nederlands Sprekende Host is, die op dit schip goud waard is. Eten Zuid_Amerikaans en eenvoudig van smaak en kwaliteit. Door het AllInn concept wordt er veel en vroeg (09.00 uur) gedronken ,ook door zeer jonge kinderen. De beide mooie zwembaden en hottobs zijn hele dag bevolkt met kinderen en drinkende oudere, zij hebben nog nooit zo iets gezien. de Monarch is eigen een Boemelschip, in elke haven gaan er vele gasten van en aan boord . Dit geeft elke dag weer een ongeorganiseerde herrie en bende
Alles bij elkaar, niet voor herhaling vatbaar

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • Een leuke en mooi onderhouden schip
 • Voldoende ruimte om er rustig te kunnen ziiten
 • All Inn concept, met ruime keuze
Negatieve punten
 • 99& Zuid-Amerikanen met veel kinderen
 • Eten en entertainment op doelgroep afgestemt
 • Hele dag door Bingo en luidschrewende Zuid-Amerikanen
Geplaatst op 21 september, 2014 13:28
j.h.
Monarch 82.0
82.0

Vorige jaar op reis geweest. Eerste cruises carribean met pullmantur.
Aanrader ook al is het schip redelijk oud ziet het er nog goed uit.
Allinnclusief zeer aangenaam en prima

Vertrekmaand

Augustus

Vertrekjaar

2013

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • Spaanse sfeer
 • Prachtige route en mooie excursies
 • Levendig en goed programma
Negatieve punten
 • Geen wat mij betreft
 • Tenzij je iets van de bingo kunt zeggen
Geplaatst op 22 september, 2014 22:53
Josien van Dalen
Monarch 58.0
58.0

Als het je eerste cruise zou zijn dan zou je het goed beoordelen indien je van de Zuid-Amerikaanse luidruchtige mede passagiers houdt. Inderdaad bij elke nieuwe plaats komen en gaan er passagiers wat elke keer weer een nieuw welkom met een hoop bombarie geeft. Kleine hutten, wel schoon. Kwaliteit/prijs van eten is goed maar als je het gaat vergelijken met de verzorging van de Carnival schepen, kunnen ze daar een voorbeeld aan nemen. Wat het aantrekkelijk maakt is het all-inclusive concept. Bij de andere maatschappijen moet je voor elke persoon een drankenpakket kopen ook als er van de drie er maar een gebruik van wilt maken, anders de drankjes los kopen maar een biertje kost al snel $ 7,50. Bij Pullmantur zijn alle dranken inclusief heerlijke verschillende koffie's inclusief.
In Curaçao is het met inschepen een drama, eerst langs de immigratie 5 min verderop met je hele zooitje en weer terug en bij ontschepen weer hetzelfde liedje.

Vertrekmaand

Maart

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • all inclusive
 • leuke route
 • prijs
Negatieve punten
 • kleine hutten
 • hoofdzakelijk Spaans georiënteerd
 • kwaliteit eten
Geplaatst op 27 september, 2014 07:00
A. Bax
Monarch 48.0
48.0

Als dit mijn eerste cruise was geweest , ging ik nooit meer cruisen . Gelukkig weet ik hoe fijn het kan zijn, helaas niet op de Monarch.
Wat een ramp het in checken in Curacoa, dan denk je dit kan niet meer gebeuren met het ontschepen , nou geloof het maar, het kan wel. Het schip is een erg leuke kleine cruiseschip met vriendelijk personeel. de maaltijden van zeer eenvoudig kwaliteit. Hutten erg klein maar dat was bekend. Over het algemeen is het schip schoon. Helaas komt het schip in elke haven te laat of veel te laat aan. Hierdoor vervallen er excursies en is de tijd in een land kort tot zeer kort. Tui beloofd een Pret boot met elke avond Tapas. Nu een Pret boot is het alleen voor de zeer vele , luidruchtige Zuid-Amerikaanse gasten en de Tapas is nooit gekomen. Als er een excursie uitgevoerd kon worden dan was dit prima in orde. Het AllInn concept is prima en heeft voldoende keus , alleen word het te vroeg al geserveerd en daar kan helaas niet iedereen mee omgaan. Shows waren goed zolang er maar niet , en soms heel lang in het Spaans gesproken werd. Verder zou de naam Bingo boot beter zijn dan Pret boot, want om het uur is er wel BIngo. Alles bij elkaar was dit voor mij een verloren vakantie en ga maar weer lekker met de wat betere maatschappijen.

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • All Inn Concept met voldoende keus
 • Leuk en schoon schip
 • 1 Nederlands sprekende Host
Negatieve punten
 • Heel veel drukke Zuid-Amerikanen
 • Het in en uitchecken
 • Alle activiteiten in het Spaans
Geplaatst op 22 oktober, 2014 08:18
M.M.
Monarch 77.0
77.0

Nu ik de recensies hierboven lees, en net 3 dagen terug ben van dezelfde cruise met de Monarch wil ik toch even reageren. Als mensen zo kritisch achteraf zijn, hadden ze dat beter vooraf kunnen zijn. Het is volkomen duidelijk dat dit een cruise is voor de zuid amerikaanse markt, met name dan panama, Venezuela en Colombia. Landen waarmee de gemiddelde nederlander niets heeft qua mentaliteit, taal etc. Inderdaad in elke haven stappen mensen in en uit. Nederlanders zijn mensen van precies op tijd en menen dat alle andere mensen in de wereld daar ook last van hebben. Niet dus. Allemaal dingen die je van te voren had kunnen bedenken. Zelf heeft het mij absoluut niet gestoord dat er elke keer mensen in en uit stappen. Ik heb de nodige cruises gemaakt, ook daar ging het niet altijd even vlot. Voor de rest: we hadden een buitenhut met balkon en daar was niets mis mee: lekker ruim. De all inclusief formule heeft als extra dat drank, ook cocktails en sterke dranken vrij zijn. Natuurlijk wordt er dan wat meer gedronken. E zijn best plekken op de boot waar je je aan het wat luidruchtigere publiek kunt onttrekken ( ontbijt en lunch in het restaurant bijv. ) en de Wave club waar je voor $ 8,5 per dag rustig kunt zitten met WiFi inclusief. Al met al leuke cruise gecombineerd met verblijf op Aruba of Curacao naar landen waar je normaal gesproken niet gauw komt. Het vertrekjaar hieronder gaat maar tot 2014. Wij vertrokken januari 2015.

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Zuid-Amerika

Positieve punten
 • all inclusieve
 • route
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 26 januari, 2015 08:37
Pp
Monarch 73.2
73.2

Prima prijs kwaliteit verhouding.
Inschepen is een ramp en duurt uren. Ontschepen iets beter. Op enkele Nederlanders na voornamelijk spaanstaligen uit zuid Amerika. Dit geeft een hele leuke sfeer. All inclusif geeft helaas veel bezopen gasten. Bemanning is daar maar druk mee, maar lossen evt overlast prima op. Wel gewoon A merken drank etc.
Helaas geen tafelkeuze bij diner. Dan zitten alle landen bij elkaar.

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • Weinig Hollanders
 • Excursies prima uitgevoerd en betaalbaar
 • Gericht op Spaanstalige landen
Negatieve punten
 • Inschepen!!
 • Dronken gasten
 • Erg druk met ontbijt en lunch
Geplaatst op 14 maart, 2015 11:41
Hans van't Hof
Monarch 81.0
81.0

Dit was onze eerste cruise. Prachtige reis, prima accommodatie. Iedereen even vriendelijk, van cabinepersoneel tot ober. Altijd wel een stille plek te vinden. Spaanstalige medepassagiers zijn nadrukkelijk aanwezig. Diner met ander nederlanders leuk. Excursies prima verzorgd. Gaan graag nog eens mee !!!!

Vertrekmaand

Maart

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • Zeer vriendelijk personeel
 • Prachtige reis
Negatieve punten
 • Spaanstalig theater
Geplaatst op 29 maart, 2015 00:06
Ireen heurman
Monarch 49.8
49.8

Ik vond het schip niet zo goed onderhouden als de hierboven beschreven commentaren. Ik heb vorig jaar op zusterschip Majesty gevaren en die was echt veel beter onderhouden. Kamer was wel schoon en personeel vriendelijk.
Spaanstalig wist je vantevoren.
In elke haven in- ontschepen is ons wel opgemerkt maar hebben we geen last van gehad. Misschien zelfs wel minder last toen we zelf aan- en van boord gingen. Normaal ga je met z'n 2/3 duizenden tegelijk, dan moet je langer wachten hoor.
Vergeleken bij Royal Caribbean (vorige 5 keren) is het eten minder uitgebreid en loopt er minder personeel rond om bijv tafels af te ruimen waardoor je vaak moest zoeken naar een tafel om te eten.
Drank en koffie zijn all-in. Dit is wat mij betreft het grootste pluspunt! Ik vind juist dat op de Amerikaanse schepen meer dronken mensen zijn...
Laatste punt: ik snap werkelijk waar niet waarom ze Bonaire er weer uit gehaald hebben en vervangen door Venezuela. Er wordt afgeraden op eigen houtje vh schip te gaan, maar er worden maar 2 excursies aangeboden. Hierdoor zit je dus van de 6 dagen, drie op het schip (2 vaardagen en Venezuela).
Vind ik toch een beetje zonde van het geld.

Ik zou dit zeker niet aanraden....

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • All in
 • Vriendelijk personeel
Negatieve punten
 • Venezuela
 • Eten
 • Oud schip
Geplaatst op 12 februari, 2016 20:33
Gert
Monarch 72.2
72.2

Het schip was echt luxe er waren mooi theater erin en er was 2 lekkere bubbelbaden en er waren 2 zwembaden waar je lekker in zeewater kon zwemmen en 2 buffet restaurants en het eten was verrukkelijk en in buffet restaurants draaide rust gevende mooie muziek en hutten waren mooi en comfortabel en de liften was mooi ingericht

Vertrekmaand

Februari

Vertrekjaar

2015

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • Veiligheid
 • gezellig
 • luxe
Negatieve punten
 • geen nederlands tv
Geplaatst op 9 juli, 2017 22:37
Teresa van den Brul-van Seumeren
Monarch 91.0
91.0

Heerlijke cruise gemaakt met de Monarch van Curacao naar Bonaire, Aruba, Colombia, Panama en terug naar Curacao. Alles perfect verzorgd. Personeel bijzonder aardig. Restaurant bediening was geweldig. Twee bijzonder aardige, attente obers Yony en Hassane. Leuke muziek. Lopend buffet uitgebreid zowel in de ochtend als in de middag. ;s Avonds a la carte. Het eten was aardig. Laatste avond Captains Dinner was heerlijk!!
Heerlijke bedden, goede airco. Buitenhut met patrijspoort. Alle comfort in de kamer. Tweepersoons bed was ruim. Elke avond theatervoorstellingen die erg leuk waren. Genoeg entertainment. Geen gebruik gemaakt van wellness en spa.

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2018

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • hut, lopend buffet, theater
 • all inclusive. Wijn best lekker. Veel aanbod van drankjes die gratis waren.
 • Geweldig aardig personeel op alle fronten.
Negatieve punten
 • het a la carte menu kon beter.
Geplaatst op 1 november, 2018 14:39
Henst
Monarch 38.6
38.6

Via Kras hele slechte binnen hutten. Abnormaal kleine patijspoorten (lijkt op eeen koker) en onzinnige instap in bed. Slechte ervaring met Kras deze reis

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2018

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • eten
 • organisatie
Negatieve punten
 • dansen
 • voorstellingen
Geplaatst op 18 november, 2018 18:02
Cor de bree
Monarch 81.4
81.4

Heerlijke cruise beleefd, schip prima op tijd iedere dat.Echt negatief punt is de mega herrie op de zee dagen bij het zwembad. Super de beweeglijkheid bij zuid Amerikanen maar dit leek wel een hel.

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Super vriendelijk personeel
 • Goed eten
 • Top bediening door Elder en vooral Anthony
Negatieve punten
 • Veel te veel herrie hele dag op zeedagen, wat een hel
 • Teveel colombianen
Geplaatst op 8 juli, 2019 16:54
Hennie
Monarch 88.0
88.0

Geweldige vakantie gehad,mooi schip, vriendelijk personeel,fijne hut met groot bed, lekker geslapen, eten voortreffelijk zoveel en zo lekker.. lekkere toetjes, gewoon fantastisch Curaçao Bonaire Aruba,Colombia Panama mag je allemaal beleven met deze geweldige cruises TOP!!!!

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • Entertainment
 • Eten
 • Cruises
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 20 oktober, 2019 06:08
RW
Monarch 69.2
69.2

vorig jaar met de Monarch op vakantie geweest, niet veel van verwacht maar de zuid Amerikaanse sfeer was echt geweldig, de prijs kwaliteit verhouding is zeer goed en veel contact met andere passagiers, het personeel is erg vriendelijk en niet te beroerd om je te helpen, de sfeer op het schip is heel relaxed. hut was wel gedateerd alleen ga ik niet op vakantie om op mijn hut te zitten.

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Caribbean

Positieve punten
 • gezellige en losse sfeer
 • zuid Amerikaanse gezelligheid
Negatieve punten
 • plastic borden in het buffet restaurant
 • gedateerd
Geplaatst op 17 mei, 2020 13:05

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen