menu

Mein Schiff 1

Mein Schiff 1
Cruisemaatschappij TUI Cruises
Bouwjaar 2018
Brutoton 111.500
Lengte en breedte 315 meter lang, 35 meter breed
Passagiers 2894
Bemanning ca. 1.000
Plaats recensieBekijk recensies (4)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
86.6
Totale gemiddelde

86.6/100

Service ( 88.8 )
Eten ( 89.8 )
Hutten ( 90 )
Entertainment ( 73.3 )
Prijs/kwaliteit ( 91.3 )

Beschrijving

Mein Schiff 1 is het vijfde nieuwbouw schip voor het Duitse TUI Cruises. Aan de buitenkant is het cruiseschip identiek aan haar zusterschepen Mein Schiff 3Mein Schiff 4Mein Schiff 5 en Mein Schiff 6. Het nieuwbouwschip van TUI Cruises heeft van binnen meer keuzes en is meer een sport en wellness-schip. Er zijn bovendien meer keuzes aan hutten en suites op de 16 dekken. Het schip is eind april 2018 in de vaart gekomen.

Alle TUI Cruises schepen varen met een premium all-inclusive concept waarbij veel inclusief is zoals fooien, dranken (uitgezonderd champagne en enkele premium drankmerken), vrijwel alle restaurants, fitness & sauna en enterntainment.

Lees zeker de reportage die Cruisereiziger Miriam maakte met een zusterschip, de Mein Schiff 2:

Vraag een offerte voor Mein Schiff 1 aan bij:

TUI Nederland TUI Cruises Duitsland Cruisereizen Captain Cruise  

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Recensies (4)

A.vanRossum
Mein Schiff 1 98.0
98.0

Prima prijs kwaliteit.
alles tot in de puntjes verzorgd
personeel heel behulpzaam
je kan ook heel goed met engels terecht
wij hebben altijd met Americaans/Engelse schepen/bemanning gevaren (46)
en waren niet zeker of een Duitse Rederij wat voor ons zou zijn, ja dus, alles inclusief en super food en service.
zijn beslist van plan volgend jaar winter weer met deze rederij mee te gaan.

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2019

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • koffie machine in de hut
 • alles inclusief
 • betaalbare excursies
Negatieve punten
 • misschien ook een keer Engels talige show
Geplaatst op 27 januari, 2019 16:04
N.Rijntjes
Mein Schiff 1 69.0
69.0

Mijn vrouw en ik hebben met de Mein Schiff 1 een 15 daagse kerstcruise mogen genieten. Een recensie te schrijven valt mij niet mee omdat wij beiden deze cruise met "mixed emotions" hebben ondergaan. Laten we beginnen met de positieve zaken:
Inclusief, is dat ook werkelijk, geen gedoe met fooien, geklooi met dranken pakketten of wat dan ook (met uitzondering van exclusieve dranken zoals bijzondere champagne, cognac of single malts). Het eten is van een (zeer) goed niveau en zeker voor elk wat wils. Er wordt zelfs rekening gehouden met dieet wensen, allergieën etc. (daar wordt bij check in reeds naar gevraagd) .
Voor de mensen die sportief zijn ingesteld, die komen aan boord zeker aan hun trekken omdat het dagelijkse programma veel sport momenten bevat.
Op dek 14 is een grote sporthal (met klimwand) aanwezig, voor tafeltennis, badminton, volleybal, basketbal en voetbal. Tevens worden hier dagelijks "spin classes" gegeven (wel tegen betaling).

Voor ons was dit de eerste cruise met een Duitse maatschappij en wanneer ik zeg Duits dan bedoel ik ook dat alles maar dan ook alles in het Duits gaat, met uitzondering van de "safety drill" die werd ook in het Engels gevoerd. Als je in het restaurant komt zijn er geen Engelse menukaarten, het dagelijkse programma wordt eveneens alleen in het Duits gevoerd. De zogenaamde cruisedirector, spreekt slechts een taal, u raad het al.
Als je dit aankaart bij een van de receptie medewerker krijg je te horen "maar we zijn toch een Duitse maatschappij".
Ik heb daar niets op tegen maar het gaf ons het gevoel dat wij eigenlijk maar "indringers" waren en niet zo moeilijk moesten doen. Wij hebben reeds meerdere cruises gemaakt met verschillende maatschappijen (NCL, HAL en MSC) maar hebben dit nog nooit eerder mee mogen maken. Met name MSC, daar sprak de cruisedirector elke dag zijn verhaal in minstens 4 verschillende talen.
Door de Duitse taal was er ook weinig interactie tussen het personeel (m.u.v. de officieren) en de passagiers omdat omdat zij slecht de Duitse taal beheersen, alleen het hoogst noodzakelijke.

Voor iedereen die bovenstaand niet bezwaarlijk vind, moet zeker een cruise met Tui overwegen, omdat de prijskwaliteit verhouding meer dan prima is maar persoonlijk zie ik ons niet meer zo snel met hun een cruise maken.
Wie weet als dingen veranderen in de toekomst?

Vertrekmaand

December

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
 • alles inclusief
 • goede excursies
Negatieve punten
 • ondermaatse entertainment
 • norse, hautaine receptie medewerkers
 • Zeer op Duitstaligen gericht
Geplaatst op 30 december, 2019 10:50
Joke Teeuw
Mein Schiff 1 79.4
79.4

Een hele mooie cruise gemaakt. Jammer dat alles alleen in de Duitse Taal is. Je zou verwachten dat er minstens Engels gesproken werd. Ook de excursies zijn Duits. Veel te doen aan boord. Van de paar Nederlanders die aan boord waren horde ik dat zei net als wij buik klachten hadden. Ik ben benieuwd of er meerdere mensen deze klachten hebben gehad of nog hebben zoals wij.
De bemanning super aardig, alles netjes en schoon verder

Vertrekmaand

Februari

Vertrekjaar

2020

Bestemming

Caribbean

Positieve punten
 • mooie cruise en een mooi schip
 • vriendelijke bemanning
Negatieve punten
 • veel mensen ziek met buik klachten
 • alleen duitse taal
Geplaatst op 18 maart, 2020 22:35
Nicl
Mein Schiff 1 100.0
100.0

Na het lezen van bepaalde recensies stel ik mij de vraag of het niet beter is voor sommigen dat ze met een Engelse/Amerikaanse maatschappij op cruise gaan.
Zelf gaan we eerstdaags voor de 6 maal op cruise met MeinSchiff...geen enkele keer hebben wij enige negativiteit ervaren. Ja, we spreken Duits.
Zelf hebben wij het personeel al Frans, Engels enz. horen praten....
En ja, als je op vakantie gaat naar Spanje of Italië is het toch ook leuk als je een woordje Spaans of Italiaans kunt spreken. Je moet geen polyglot zijn. De plaatselijke bevolking zal het zeker waarderen dat je een heel klein beetje hun taal spreekt.
Dus met deze gezegd...als dit jullie uw enigste probleem is.....dan heb ik hiervoor geen begrip.
Oh ja, nog dit...zijn ook al met Engelse en Amerikaanse rederijen op cruise geweest, maar daar hadden wij wel de ervaring dat velen....euh.....vaak te luidruchtig waren (alsof het net kinderen uit de kleuterklas die voor de eerste maal op school uitstap gingen) of die een hoop van het buffet namen, met alles erop en eraan...en...blijkbaar toch niet zoveel honger hadden...of dat "men" 's avonds in sportbroekje durfden het restaurant wilden betreden...maar goddank werd hierop gewezen. Mijn conclusie : geef ons maar de Duitse Gründlichkeit und Höflichkeit.

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Dubai en Emiraten

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 28 juli, 2023 17:48

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen