menu

Costa NeoRomantica

Costa NeoRomantica
Cruisemaatschappij -
Bouwjaar 1993
Brutoton 56000
Lengte en breedte 221 meter lang, 31 meter breed
Passagiers 1356
Bemanning 600
Plaats recensieBekijk recensies (2)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
60
Totale gemiddelde

60/100

Service ( 62.5 )
Eten ( 65 )
Hutten ( 50 )
Entertainment ( 60 )
Prijs/kwaliteit ( 62.5 )

Beschrijving

De Costa NeoRomantica **** is gebouwd in 1993 als Costa Romantica. Het schip heeft in 2012 een volledig renovatie gekregen en werd het omgedoopt tot Costa NeoRomantica. Een naam die het schip eer aan doet, want mensen die de Costa Romantica kennen, zeggen het schip niet meer te herkennen.

Het schip kent vele sfeervolle plekken op het schip, lounges en barretjes. De enoteca Verona kent een zeer grote keuze aan wijnen en buitenlandse kazen.

Voor de spa-gasten is een speciaal Samsara restaurant met een gezonde menukaart. Luxe dineren kan in Club NeoRomantica (toeslag)

Er is geen groot theater. Daarentegen is er een zeer mooie spa met prachtig zwembad en fitnesszaal. Er zijn 2 buitenzwembaden.

Medio juli 2020 is bekend geworden dat het schip overgaat naar Celestyal Cruises en gaat varen onder Celestyal Experience.

Vraag een offerte aan bij:

 

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Costa NeoRomantica Costa NeoRomantica Costa NeoRomantica

Recensies (2)

Jan Hemels
Costa NeoRomantica 64.0
64.0

De Neoromantica is recentelijk ingrijpend verbouwd en dat laat zich zien!
Het theater is gesloopt en luxe suites ingebouwd. De kop van het schip is erg hoog en dit gaat ten koste van de stroomlijning. De stabilisatie is onvoldoende mee veranderd. Bij veel zijwind ligt het scheef op de golven en bij tegenwind loopt het tijdverlies op.Het interieur piept en kraakt bovenmatig.
Het amusement vindt plaats in 2 lounges met weinig comfort aan zitgelegenheid. De 1e is geheel gewijd aan ballroom dancing, De 2e functioneert als een gemankeerd theater, op de 5e rij zie je al niet veel meer. De kwaliteit van het gebodene was tijdens onze wereldcruise beneden gemiddeld.
Het management hanteert een dubieus rookbeleid ofwel laat het ze zelf maar uitzoeken. Dit geldt ook voor reglementen rond het zwembad. Ligbedden werden vanaf 5 uur collectief gereserveerd terwijl men pas rond 9 uur kwam opdagen!. Immigratieprocedures een ramp. .Ligplaats in havens 2e keus. Prijzen excursies en dranken extreem hoog.

Vertrekmaand

December

Vertrekjaar

2013

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • restaurant
  • receptie
  • prijs
Negatieve punten
  • comfort
  • entertainment
  • prijzen dranken
Geplaatst op 27 februari, 2014 10:42
klaas schuitemaker
Costa NeoRomantica 56.0
56.0

Wij zijn van 29 juli tot 7 augustus op de neo romantica naar de noorse fjorden geweest , en kregen hut nr 5002. Deze hut ligt op dek 5 helemaal vooraan het schip. De wasserij bevindt zich waarschijnlijk op dek 3 pal onder onze hut. Het aanslaan van de machines met centrufigeren was zeer goed te horen (ook s nachts). Ik heb om een andere hut gevraagd maar het schip zat helemaal vol. Het heeft ons het plezier van de cruise en onze nachtrust wel negatief beinvloed. Verder was het eten voor ons vegetariers aan het buffet ook niet best. Heb een paar keer koude aardappels en zo zitten eten. Het personeel was over het algemeen wel erg aardig. En de gestes van de costa zijnde een gratis diner in het samara restaurant 2x20 euro hut tegoed en champagne en fruit op de hut en het schip in het klein (30 euro). De animatie was erg leuk in het zogenaamde theatertje, elke dag een andere artiest. De vaste bands waren niet goed, (zongen regelmatig vals).

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
  • aardige bediening
Negatieve punten
  • hut 5002 (dichtspijkeren dat ding )
  • servicebalie had geen begrip voor de geluidsoverlast hut 5002 .
Geplaatst op 15 augustus, 2016 23:13

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen