menu

Costa Firenze

Costa Firenze
Cruisemaatschappij Costa Cruises
Bouwjaar 2020
Brutoton 135225
Lengte en breedte 323 meter lang, 37 meter breed
Passagiers 4232/5260
Bemanning -
Plaats recensieBekijk recensies (4)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
65.5
Totale gemiddelde

65.5/100

Service ( 59.3 )
Eten ( 53.3 )
Hutten ( 76.5 )
Entertainment ( 66.3 )
Prijs/kwaliteit ( 72 )

Beschrijving

De Costa Firenze is het tweede schip van de Italiaanse cruisemaatschappij Costa Cruises dat speciaal is gebouwd en ontworpen voor de Chinese markt. Toch zal ze in haar eerste seizoen gaan varen voor de Europese markt in de Middellandse Zee. In de winter zal je haar terug vinden in het Midden-Oosten.

Het design van het schip staat speciaal in het teken van de stad Florence. Gasten  genieten van een reis met Italiaans eten, kunst, muziek en entertainment.

Het schip is in 2023 gaan varen als Carnival Firenze voor Carnival Cruise Line.

Vraag een offerte voor Costa Firenze aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Captain Cruise Corendon Stip TUI

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Recensies (4)

Gerard
Costa Firenze 53.6
53.6

Met de Firenze van Dubai naar Genua gevaren er waren ongeveer 1400gasten .Wij vonden dat het nu al druk was,er kunnen 5000 mensen op dat schip ik moet er niet aandenken al die mensen in een zwembad van 10bij 5meter ,er zijn denk ik 2000 ligstoelen maar erzijn denken we ongeveer100parasols heel slecht geregeld.Dit was onze eerste grote cruise 21dagen maar wat valt dat tegen veel vis vis en nogeens vis ontbijt veel het zelfde ,bediening kan ook beter,iedereen gooit het op Corona maar daar ben ik wel klaar mee met dat excuus.We hebben wel genoten van de reis opzich,entertaiment was goed,doortocht Suezkanaal Dubai zelf allemaal leuk maar op de boot zelf viel het onsen beetje tegen.

Vertrekmaand

Maart

Vertrekjaar

2022

Bestemming

Dubai en Emiraten

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 1 mei, 2022 09:15
Julia
Costa Firenze 35.8
35.8

Costa Firenze

Nooit meer Costa, na 10 Costa cruises is nu de maat vol.
We waren niet de enige, verschillende mensen horen zeggen: nooit meer Costa.

Wat een ontgoocheling:
- Inschepen: 6 uur in de hitte, geen informatie wat er gaande was, eindelijk aan de beurt, maar teruggestuurd voor verplichte Corona test (geen vermelding bij boeking of aan de ingang voor de check-in), opnieuw naar de balie en daarna nog met moeite door controle. Informatie / communicatie dik ondermaats.
- Geen verwelkoming op het schip of drankje, alles zo goedkoop mogelijk, nergens eens iets extra.
- Het meest ergerlijk: altijd lange wachtrijen in restaurant op deck-10 en bij terugkeren op het schip na een uitstap. Een koppel kon nooit samen eten, soms was het wel 30 minuten aanschuiven voor je je eten had. Geen zelfbediening, alle aanduiden wat je wou. Terugkeren op schip soms een half uur in de blakende zon, altijd moeilijke controle bij de scanner.
- Alles zo goedkoop mogelijk: ontwerp schip, veel te klein zwembad (zeker voor meer dan 5000 bezoekers). Geen fijn gevoel, al onmiddellijk bij het inchecken.
- Heel onvriendelijk personeel, behalve in het restaurant op deck-3.
- In het zelfbedieningsrestaurant slechte sturing door de opzichters, soms 3 keer langs wandelen zonder iets af te ruimen. Stonden blijkbaar altijd met tegenzin te werken. Sommige plekken onderbezet, ander dubbel bezet, dus weer maar eens slecht management.
- Theater voorstellingen ver beneden peil en duurden soms maar een half uurtje. Veel te klein, om plaats te hebben ruim 30 minuten van te voren komen.
- Slecht management en slechte communicatie en dienstverlening.
- We hadden geen hoge pet op van de kapitein. Bij de voorstelling in het theater van alle belangrijke mensen ( 11 stuks, allemaal Italianen), had de kapitein geen woord gesproken (geen welkom dus), vieze drankjes geserveerd (puur suiker water). De zoveelste ontgoocheling.
- Veel fouten in dagelijks infoblaadje, ook te weinig belangrijke informatie, ontbrak gewoon. Ook hier weer slechte communicatie / informatie.
- Busvervoer naar de luchthaven was 1 week voor ontscheping niet meer te boeken, ook niet na verschillende pogingen en gesprekken met het management, wel beloven maar resultaat was “0”. Onvoorstelbaar, in Savona hebben ze blijkbaar maar een paar bussen.
- Etiketten in restaurant: al afruimen terwijl tafelgenoten nog aan het eten waren, soms 2 gangen gelijktijdig geserveerd.
- Voor alles betalen: ijsjes, hamburgers, bepaalde attracties.
- Internet vaak slecht, bijna geen TV-zenders (vaak maar 1).
- Grootste van de cruise was wachten / aanschuiven, maar daar komen we niet voor.

Positief: liften, ondersteuning internet en kamers

In 2016 hebben ze al onze verworven Costa-punten afgenomen, zodat nu als nieuwkomers worden beschouwd. Ondanks dat we 3x met 8 personen hadden geboekt (familie en vrienden).
Company policy zoals ze het verkopen, maar als klant hebben ook onze policy, we stappen over naar Royal Caribbean en we blijven daar.
Wij raden aan om Costa en andere Italiaanse cruise maatschappijen te mijden, te veel negatieve reacties (ook MSC). Veel gehoord: nooit meer MSC, nooit meer Costa.

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Transatlantisch

Positieve punten
 • liften
 • personeel restaurant 3de verdiep
Negatieve punten
 • enorme wachttijden/ overal
 • slecht management
 • onvriendelijk personeel (kamerjongen zeer vriendelijk)
Geplaatst op 13 mei, 2023 13:10
Jo Ann Edelenbos
Costa Firenze 81.0
81.0

Diverse keren met de Costa Firenze gevaren, wij blijven het een van de fijnste schepen vinden. Mooi design achter op het schip een heerlijk bar waar je heel fijn kunt zitten met een muziekje in de open lucht. De inrichting van het schip heel mooi en modern. Maar met een Italiaanse twist. het menu en de vertaling van het Italiaans naar andere talen dit gebeurde wel slecht, je moest inderdaad maar hopen dat je het goede had besteld.

Dat de punten zijn afgenomen staat vermeld in de voorschriften, van de Costa Club, dan had je meer moeten cruisen om de punten te behouden.

Vervoer van en naar de vliegvelden kon je al ver van te voren regelen zelfs op het moment van Boeken.

Er staat ook in de voorwaarden dat Pizzeria en de hamburgers dat men daar voor moest betalen.
De waardering voor dit mooie schip is dan ook ver beneden peil en zeker onterechte kritiek.

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2021

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Mooi schip
 • Goed entertainment
 • Mooie hutten
Negatieve punten
 • Italiaanse drukte zeker in de middellandse zee
 • Soms te weinig stoelen waar je even lekker kon zitten.
Geplaatst op 21 mei, 2023 22:59
Ria Boesveld
Costa Firenze 91.4
91.4

Mijn man en ik zijn grote fan van de Costa rederij. De heerlijke Italiaanse sfeer, het Italiaanse eten en de vriendelijke bediening in op alle plaatsen op het schip. Wij varen al jaren met de Costa rederij.

Wij zijn net terug van een trans-Atlantische cruise van Brazilië naar Barcelona, met de Firenze, onze 3e cruise met dit schip. Het is een heel fijn en mooi schip, naar mijn idee het mooiste schip van de Costa. Het straalt een mooie Italiaanse sfeer uit, Renaissance stijl.

De bediening in de restaurants is prima! Als er iets "mis" is, meld het aan de maître, die het direct voor je kan oplossen. Als je het niet meldt, dan verbetert/verandert het ook niet.

Onze ervaring is een hele positieve, en ik ben het helemaal niet eens met de negatieve reactie, zoals het verlies van punten, (die worden niet "afgenomen") die worden volgens de regels van de Costa verminderd, elk kalenderjaar. Als je dan niet meer cruiset met de Costa en kiest voor andere rederijen, is er na een aantal jaren niets meer over. Zo zijn de regels!

De dagelijkse informatie, "Oggi a Bordo", die je ontvangt in het postvakje van je hut en in bijna alle talen kunt ontvangen, geeft veel informatie die je nodig hebt. De receptie is altijd telefonisch bereikbaar om vragen te beantwoorden.

Er is een aantal negatief beschreven punten, die ik zo zou kunnen weerleggen, maar het is voor iedereen een persoonlijke beleving.

In tegenstelling tot de negatieve reacties, wil ik graag positief eindigen:
De Costa Firenze is een prachtig schip, mooie sfeervolle hutten met fijne badkamers, veel mooie faciliteiten, vriendelijke bediening en mooie bestemmingen.

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Transatlantisch

Positieve punten
 • Bediening in restaurants
 • Veel verschillende soorten Live muziek
 • Prachtige restaurants en hutten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 4 juni, 2023 14:43

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen