menu

Columbus

Columbus
Cruisemaatschappij Cruise & Maritime Voyages
Bouwjaar 1989
Brutoton 63.786
Lengte en breedte 245,6 meter lang, 32,23 meter breed
Passagiers 1400
Bemanning 600
Plaats recensieBekijk recensies (6)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
84.9
Totale gemiddelde

84.9/100

Service ( 89.3 )
Eten ( 79.2 )
Hutten ( 91 )
Entertainment ( 81 )
Prijs/kwaliteit ( 84.2 )

Beschrijving

Columbus is in 2017 in de vaart gekomen bij rederij Cruise & Maritime Voyages. Tot die tijd voer het schip onder de naam Pacific Pearl bij P&O Cruises Australia. Het schip heeft voornamelijk binnen- en buitenhutten. Er zijn 64 balkonhutten.

De rederij is helaas in 2020 failliet gegaan.

Vraag een offerte aan bij:

 

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Recensies (6)

Kees van Vliet
Columbus 81.0
81.0

Ik heb van9 juli tot 21 juli 2018 een cruise gemaakt met de Columbus vanaf Amsterdam rondom Engeland met Schotland Ierland Frankrijk Amsterdam als bestemming.Dit is ons erg goed bevallen.Hutten waren goed je kon je eigen koffie en thee zetten.Mooie Havens aangedaan voor deze prijs.Eten en entertainment waren goed niets op aan te merken.Hut werd goed schoongemaakt. Prijs van de drankjes was acceptabel.Al met al wij waren zeer tevreden over dit schip voor herhaling vatbaar.Ook de ontscheping met tenders verliep soepel heb wel anders meegemaakt.Goede cruise maatschappij.Als je van rust houd een aanrader meeste cruises oudere Engelse passagiers waren erg vriendelijk.Heb veel cruises gemaakt met verschillende maatschappijen en deze komt bij mij op de derde plaats.

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2018

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Prijs/kwaliteit
 • service
 • Bemanning vriendelijk en behulpzaam
Negatieve punten
 • Bij vertrek uit haven kwam er aanzienlijk veel rook en roet uit de schoorsteen op het dek en uiteindelijk op je kleren. het wassen van de kleding werd wel weer vergoed
Geplaatst op 23 juli, 2018 10:17
A.Verlaan
Columbus 91.0
91.0

Eind juli begin augustus 2018 cruise gemaakt van 15 dagen met de Columbus van Amsterdam via Gibraltar naar de Canarische eilanden, Madeira en tot slot Lissabon. Wat een prachtige ervaring prima eten geweldig entertainment zeer vriendelijk en behulpzaam personeel, ruime buitenhut het ontbrak aan niets. Vanwege de zomervakantie waren er ook 100 kinderen aan boord waar dit schip niet voor is ingericht, dit gaf bij sommige passagiers wat irritatie zwembaden werden na enkele dagen verdeeld voorzijde kinderen achter de volwassenen.
De crew ging hier goed mee om er is gewoon niets speciaal voor kinderen dat was het enige minpunt. We gaan zeker opnieuw met deze maatschappij mee, ik heb wel begrepen dat het vertrek en aankomst in Amsterdam geschrapt is vanwege de toeristen belasting die Amsterdam zo nodig moet heffen, jammer

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2018

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Prijs/kwaliteit
 • service
 • entertainment
Negatieve punten
 • niet geschikt voor kinderen
Geplaatst op 30 december, 2018 15:33
peter
Columbus 70.8
70.8

Van 06-05-2019 tot 16-05-2019 een cruise van 11 dagen rondom Engeland gemaakt met bezoek aan de Britse eilanden met de Columbus .
We hebben een prima reis gehad met oudere gasten op een wat ouder schip dat wel goed gerenoveerd is. Goede hutten met dito hut steward , een van de beste die we op al onze cruises (15 ) gehad hebben . Het eten was minder, iedere dag dezelfde rauwkost salades en warme groenten, boontjes en worteltjes, uit de diepvries , soepen die niet op smaak waren en het ergste vonden wij de smerige wijnglazen die wij kregen in de verschillende bars en restaurants en tot 5 keer terugstuurden . Daarna was er waarschijnlijk een briefing geweest , want ineens hadden we wel schone glazen overal .
Verder waren de drankenprijzen hetzelfde als bij de kroeg om de hoek en dat hebben we wel eens anders meegemaakt (Royal Caribbean ) en waren de fooien redelijk, 6 pond per dag als je voorruit betaalde
Verder hadden wij rechtstreeks bij de maatschappij geboekt wat zo'n 250 euro p.p voordeliger was als bij Kras .
Er moest 4 keer getenderd worden en dat ging over het algemeen goed , ondanks dat er wachttijden ontstonden omdat er toch mensen meegingen die zeer slecht ter been waren .
Entertainment was niks speciaals , eigen personeel dat wat danspasjes geleerd heeft en wat aankomende zangamateurs goed bedoeld en het kijkt. Bruce Thomson was leuk .

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2019

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • hutservice,
 • drank prijzen
 • fooien
Negatieve punten
 • veel dezelde maaltijdingredienten
 • vuile glazen
 • matig entertainment
Geplaatst op 23 juni, 2019 09:10
Bas van de Ven
Columbus 91.0
91.0

Een schip waar je je welkom voelt. Helaas reis voortijdig afgebroken ivm schade na afvaart in Amsterdam.
Jammer dat daardoor in Ijmuiden het schip gecontroleerd moest worden en uiteindelijk de cruise werdt beëindigd, Respect voor de maatschappij, over de afhandeling en schadeloosstelling, maar niet voor de Nederlandse hostess. Nadat rond middernacht de kapitein in het Engels vertelde dat wij terug moesten, werd dit binnen twee minuten vertaald door de Duitse hostess. De (slechte) Nederlandse vertaling volgde pas ruime tijd later (terwijl wij weer sliepen) nadat deze dame uit haar bed gehaald was op aandringen van enkele Nederlandse passagiers.

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • De voortijdige stop van de cruise is ruimschoots gecompenseerd, door volledige terugbetaling reissom en ruime korting op volgende cruise
Negatieve punten
 • helaas geen gewoon brood bij het zeer uitgebreide ontbijt
 • de Nederlandstalige hostes kan beter thuis blijven.
Geplaatst op 5 juli, 2019 16:42
yolanda van Dongen
Columbus 80.6
80.6

Wij, mijn man en ik hebben van 7-10-2019 tot 17-10-2019 Britse eilanden cruise gedaan.
Wij waren blij met de Nederlands sprekende hostess, Marleen, zij was duidelijk in haar verhaal na de kapitein, door de speaker. Moesten wel op de gang naar mededelingen luisteren, in de hut niet te verstaan.
Ook had zij een bureau naast de receptie waar je vragen kon stellen.
Zij vertaalde de scheepskrant en het menu in het Nederlands. Dit was onze tiende cruise, nooit eerder meegemaakt.
Ook een voordeel, in iedere haven zonder tender stonden shuttlebussen klaar. Vaak moet je het zelf maar uitzoeken, hoe je in de steden komt.
Heel netjes dat er last minute havens werden gezocht, zodat we geen verloren dagen hadden, hebben we vaak anders meegemaakt.
Het personeel over heel het schip was heel correct en de hut blinkend schoon. Buitenhut op dek 10.
Het eten 's avonds in het restaurant was prima.
Nadelen: In het buffet was bij het ontbijt en de lunch geen plekje te vinden, capaciteit veel te laag voor het aantal gasten, ook het eten uitzoeken was moeizaam, daar oudere mensen met rollators de weg versperden. Je kon ook niet met je bord op het dek zitten, daar de temperatuur daarvoor te laag was.
Waarschijnlijk is het zomers beter daar de passagiers dan ook aan dek kunnen zitten.
Wij lieten daardoor het ontbijt in de hut brengen en de lunch gebruikten we meestal aan de wal.
Het eten en de bediening 's avonds in het restaurant was prima.
Nog een nadeel waren de wachtrijen voor een tender ticket. de gemiddelde leeftijd van de passagiers was toch boven de 75 jaar, wij gelukkig nog niet! maar je hoorde een hoop gekreun en gesteun. Laat mensen gewoon naar de tenders gaan, of zorg dat de tickets in de hut liggen.
We hebben ook gevaarlijke situatie's meegemaakt, daar passagiers die slecht ter been waren toch aan land wilden met rollators en rolstoelen, terwijl dit door de kapitein ten strengste afgeraden werd, ook werd dit in het Nederlands en Duits vertaald, was dus heel duidelijk!!
Al met al, hebben wij het goed naar ons zin gehad, maar minpunten gaan toch irriteren.
Hierdoor twijfelen wij ook of wij nogmaals met dit schip ( rederij ) een cruise boeken.
Deze recensie heb ik ook rechtstreeks schriftelijk naar de rederij gestuurd.
De shows in het Theater waren doorgaans goed, wij houden zelf niet van goochelaars, maar ieder zijn smaak.

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • nederlands sprekende hostess
 • in ieder haven shuttlebussen
 • last minute havens, geen verloren dagen
Negatieve punten
 • buffet, te weinig capaciteit voor zoveel gasten. geen zitplaats te vinden.
 • lange wachtrijen voor tender tickets
 • gevaarlijke situatie doordat mensen slecht ter been, toch aan land willen ondanks dat het afgeraden wordt door de kapitein.
Geplaatst op 20 oktober, 2019 15:23
Ton & Thea
Columbus 95.2
95.2

van 6 jan- 6 mei 2019 wereldcruise gemaakt. In een woord geweldig. We hebben 24 uur per dag genoten.
Wij vinden dat mensen die over het eten durven te klagen zich moeten schamen. Er was voor iedereen iets anders, zeker in de restaurants. Wij hebben ook geen beter entertainment meegemaakt (na 10 cruises bij verschillende maatschappijen). Niet alleen 's avonds, ook overdag) Wij hebben ook geboft met hostess Marleen, een geweldige belgische dame die alles duidelijk vertaalde, ook de nederlandse krant elke dag en het dagprogramma en menukaart.
Dit ook anders meegemaakt met hetzelfde schip in 2018 naar de Canarische eilanden, daar was een zeer slechte nederlandse hostess. Ook zagen we de kapitein van de eerste 3 maanden dagelijks. Je kon ook met al je vragen meteen bij hem terecht. Deze reis is voor ons zeker voor herhaling vatbaar.

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Wereldcruise

Positieve punten
 • entertainment en Marleen
 • vriendelijke bemanning en kapitein
 • geen kinderen. Goede prijs/kwaliteit
Negatieve punten
 • behandeling dokter
Geplaatst op 31 december, 2019 10:17

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen