menu

AmaKristina

AmaKristina
Cruisemaatschappij AmaWaterways
Bouwjaar 2017
Brutoton -
Lengte en breedte 135 meter
Passagiers 156
Bemanning 51
Plaats recensieBekijk recensies (3)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
78.7
Totale gemiddelde

78.7/100

Service ( 90 )
Eten ( 75 )
Hutten ( 86.7 )
Entertainment ( 70 )
Prijs/kwaliteit ( 71.7 )

Beschrijving

De AmaKristina is een luxe cruiseschip van AmaWaterways voor maximaal 156 gasten.

De zeer luxe riviercruiseschepen zijn speciaal ontworpen met veel ruimte. Ze omvatten een lounge, een restaurant, spa en een zonnedek met whirlpool. Gasten kunnen gebruik maken van wifi aan boord. De hutten zijn ruim en zeer goed ingericht. Meer dan 80% heeft een Frans balkon (schuifdeuren) of een balkon. Gasten worden culinair verwend in het restaurant waarbij ook de drankjes inclusief zijn. Daarnaast zijn er ’s middags hapjes en theetijd. Voor gasten staat er 24 uur per dag thee/koffie klaar.

De schepen bevatten veel innovaties. Zo is er een app voor gasten waarop de route meegekeken kan worden en het dagelijks programma te zien is. Op de tv is een infotainment systeem geïnstalleerd en biedt onder andere webcams van het schip aan, films, muziek en de mogelijkheid om de tv als computer te gebruiken.

AmaWaterways heeft aan boord een zeer uitgebreid wellnessprogramma met een wellnesstrainer die elke dag lessen verzorgd, zoals yoga en stretch. Er is veel ruimte voor actieve excursies, zoals lopen, actievere wandeltochten en fietsen.

Vraag een offerte voor de AmaKristina aan bij:

Captain Cruise

Nieuwsberichten

Miriam

Video's

AmaKristina

Recensies (3)

mr. h m slingerland van bemmelen
AmaKristina 82.4
82.4

Beoordeling arbitrair
1 daar gevaren met slechts 25 tot 40% normale bezetting;
2 corona maatregelen en
3 minder aanbod dan normaal bij AMA Waterways volgens bemanning. Bijvoorbeeld geen welkoms cocktail, captains- of afscheidsdiner, cultural enrichment.

- Interessante havens; jammer geen Antwerpen en pas uren tevoor schrappen Dordrecht; Rudesheim hoeft voor mij niet. Spiers Geheimtipp.

- Schip (2016 in Servie gebouwd) tot in de puntjes onderhouden; luxe, stijlvast en smaakvol ingericht.

- Hut bescheiden qua omvang in vergelijk zeeschip maar heel doelmatig ingericht. Frans balcon zegen; op binnenvaart heb je immers veel meer aan een balcon dan op zee.

- Airco werkt heel goed ook in hut.

- Uitstekende – beter dan thuis - gratis fietsen; Gazelle.

- Veel aandacht opmaak borden; smaak – veel sous vide bereiding – echter niet beter dan bv. HAL. M.i. teveel fratsen bijna alle soep schuimend en dat is weer uit de mode.

- Mooie wisselde gratis huiswijnen bij lunch en diner.

- Happy hour eerste drankje vrij rest 50% NB prijzen heel redelijk. Grote maat wijn.

- Personeel heel behulpzaam, attent en goed in uniform. Bemanningstafel in restaurant iets te rumoerig en te aanwezig.

- Opmerkelijk dat de oude dikke kaptein J. Tensen - als enige van de dekdienst zonder das! - zich de hele week niet verwaardigde ons te groeten laat staan een beleefd praatje te komen maken en dat met 40 later maximaal 50 passagiers. Heb anders meegemaakt van kapteins op schepen met 1400 pax. Ook de Duitse hoteldirectrice muntte niet uit door omgang met pax

- Hut 232 is totaal ongeschikt voor betalende passagiers; naast veel lawaai bij varen ver boven 60 decibel bij sommige snelheden gigantische trillingen die slaap verhinderen. Zeg dit met ca 45x zeecruise ervaring op schepen van 100 tot 2800 pax in allerlei klasse hutten; zo iets daar nimmer meegemaakt. Vooral verwonderd dat zo een hut wordt gegeven op bijna leeg schip.

- Entertainment: niet aan meegedaan op schip, rondlopen voor ons al top

NB de passage kostte 1800 euro pp zou beslist niet meer mogen zijn dan nl. geen goede prijskwaliteitsverhouding. Is nl. niet de echte luxe zoals bv. Seabourn (kaviaar Champagne) en kreeft (zelfs HAL). Evenmin wild en Hollandse garnalen.

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2020

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Hut: klein, maar ja binnenvaart maar heel goed ingericht NB 232 schadalige vibraties en lawaai vermijden dus achterdek
Negatieve punten
 • Eten: een 8, meer vanwege zorgvuldige opmaak dan smaak
Geplaatst op 11 augustus, 2020 15:01
HGM ter Linde
AmaKristina 96.0
96.0

REISJE LANGS DE RIJN, RIJN, RIJN...
Wij kregen eerst veel verbaasde reacties van vrienden over onze Rijnreisplannen. Daar druipt toch de oubolligheid van af! Nou, dat viel erg mee. Het schip de AmaKristina***** is van de Amerikaanse rederij AmaWaterways. Wij hadden er nog nooit van gehoord maar ze varen al vier jaar vanuit Nederland met uitsluitend Amerikaanse passagiers die worden ingevlogen. De luxe en verzorging maar ook de bijbehorende tarieven -zonder vliegen- zijn zeer hoog. Deze reis was het schip gecharterd door de Duitse maatschappij e-hoi ook eigenaar van o.a. de Nederlandse buro’s Zeetours, Cruise Travel en Cruisewinkel. Het was niet het full monty pakket met alle AmaWaterways features maar daar was de prijs ook aan aangepast. En er waren natuurlijk de bekende Corona beperkingen: 1.50 meter, mondkapjes, max 100 passagiers in plaats van de normale 150 en elke morgen werd bij het ontbijt je temperatuur opgenomen. Deze reis waren er zelfs slechts tussen de 40 en 60 passagiers en 42 bemanningsleden.
Wij zijn ervaren zeecruise liefhebbers met als favoriete maatschappijen Seabourn en Oceania. De AmaKristina kan zich meten met dat niveau. De hutten zien er zeer goed uit en in de categoriën Suites en A-cabines heb je niet alleen een ‘Frans balkon’ maar ook een echt balkon met twee stoelen. Dat is interessant omdat er op een riviercruise altijd op korte afstand wel iets te zien is. Leve de Freikörperkultur in Duitsland.
Hut en ruime badkamer worden voorbeeldig schoon gehouden. Belangrijk is wel de keuze van het dek. Altijd het hoogste nemen! Daaronder zit je bij hoge kademuren soms tegen de stenen aan te kijken. Het culinaire niveau -met voldoende keuze- is meestal heel goed maar iets te wisselvallig. Wij hebben er de beste coq-au-vin ever gegeten maar ook een veel te droge zalm. De bemanning is erg goed getraind en buitengewoon hoffelijk. Wij hebben volgend jaar mei een cruise geboekt met Celebrity Cruises rond de Britse Eilanden met vertrek en aankomst in A’dam omdat we voorlopig niet meer willen vliegen. Mocht dat niet doorgaan dan doen we weer een riviercruise. Wel met AmaWaterways.

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2020

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Luxe schip
 • Mogelijkheid balkon boeken
 • Perfecte verzorging
Negatieve punten
 • Geen
Geplaatst op 18 augustus, 2020 16:55
van Kleef
AmaKristina 57.6
57.6

In september 11dagen a’dam- a’dam. Wegens corona vertrokken we te vroeg uit a’dam want dat werd om 12 uur s’nachts rood verklaard. Geen probleem, we lagen toch al lekker te slapen.Zonder problemen straatsburg gehaald, en kregen daar te horen dat het schip niet naar nederland terug zou gaan. Men opperde dat we zaterdags in frankfurt , met een 2 e klasse treinkaartje op stap, op de trein naar nederland zouden stappen. Wij waren met 6 nederlanders op 97 duitsers. Gezien onze leeftijd, eind zeventigers met wandelstok, leek dit voor ons een niet te accepteren voorstel. Daarna kregen we de keuze uit dusseldorf en keulen, eveneens met de trein. Omdat we merkten dat de organisatie verknocht was aan de trein en niet verder kwam met voorstellen, hebben we de koe bij de hoorns gevat en zijn in keulen uitgestapt waar we zelf het vervolg per auto hebben geregeld. Het eten was niet bijzonder, en het bordje aan het ontbijt met 1 plakje kaas, 1 ham en 1 worst is niet spectaculair. Voertaal zou engels zijn, echter alles was in het duits. Gelukkig maakte het mooie weer veel goed, maar er zal niet snel een herhaling komen.

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2020

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • Goed onderhouden schip
 • aardige bemanning
Negatieve punten
 • kleine badkamer
 • maaltijden
 • grotendeels duitse wijnen
Geplaatst op 3 oktober, 2020 13:41

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen