menu

AIDAluna

AIDAluna
Cruisemaatschappij AIDA Cruises
Bouwjaar 2009
Brutoton 69.203
Lengte en breedte 251,89 meter lang, 32,2 meter breed
Passagiers 2100
Bemanning 607
Plaats recensieBekijk recensies (3)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
93.7
Totale gemiddelde

93.7/100

Service ( 96.7 )
Eten ( 94.7 )
Hutten ( 88.7 )
Entertainment ( 93.3 )
Prijs/kwaliteit ( 95.3 )

Beschrijving

De AIDAluna **** is het zesde schip van de casual cruise maatschappij AIDA Cruises met als voertaal Duits. Ongeveer 2.100 mensen kunnen mee op dit kleurrijke schip (69.203 brutoton). Zusterschepen zijn de AIDAdiva en AIDAbella. Net als de andere schepen van AIDA staat de sportiviteit en ontspannenheid centraal aan boord. Het bonzende hart van het schip is het Theatrium. Een prachtige drielaags atrium waar op een podium allerlei korte shows tentoon gespreid worden. De hutten zijn kleurrijk, zonder weinig poespas ingericht.

AIDAluna heeft meer buffetrestaurants aan boord dan a la carte restaurants. Er zijn maar liefst vier buffetrestaurants (Markt Restaurant, Bella Vista Restaurant, Weite Welt Restaurant en Pizzeria Mare). De a la carte restaurants (toeslag) zijn Buffalo Steak House, de Sushi Bar en Gourmet-restaurant Rossini.

Meer informatie over deze rederij lees je op Cruisereiziger.nl.

Vraag een offerte voor AIDAluna aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise Stip TUI

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

AIDAluna AIDAluna AIDAluna

Recensies (3)

Lieuwe Ferwerda
AIDAluna 92.0
92.0

De 7 daagse Stedencruise van AIDA is bijzonder aan te bevelen. Eind april 2012 zijn we met de AIDAluna vanaf Hamburg naar Le Havre, Dover, Antwerpen, Amsterdam en weer retour naar Hamburg gevaren. Naar keus kan bijvoorbeeld ook in Amsterdam, of vanaf volgend jaar in Rotterdam met de nieuwe AIDAprima, worden ingescheept. Hamburg is een leuke stad waar veel te zien en te doen is. Het loont zeker om een dag extra voor de Elbestad uit te trekken en een extra hotelovernachting te boeken. De auto kun je via AIDA goed en veilig overdekt in de buurt van Altona Cruise Terminal parkeren.

De AIDAluna is een kleurrijk en modern schip met alle denkbare voorzieningen. Uitstekende buffetrestaurants met uitgebreide keuzemogelijkheden en specialiteiten restaurants, zoals Rossini, waar bijbetaald moet worden.
Helaas heeft de Luna (2009) nog geen Brauhaus aan boord, Vanaf de AIDAblu (2010) is dit wel standaard aan boord . Ook voor de kleine gasten op het schip wordt er veel georganiseerd, er is ook een Kids Club.
Het entertainment is erg goed. Grote shows met Abba, Phil Collins e.d. worden afgewisseld met cabaret en solo artiesten. Op weg naar Le Havre was er bijvoorbeeld Frans variété, naar Dover stond een geweldige show met alle succesnummers van de Beatles op het programma, en altijd in spectaculaire decors.
Overigens moet je wel enige affiniteit met het Duits hebben om hiervan te genieten. Alles is immers op een Duits publiek gericht.

Doordat het nog vroeg in het voorjaar was hadden we helaas minder goed weer, met veel regen, mist en soms redelijk veel wind. Dat is ook een zeker risico dat je op deze route loopt. Daardoor waren er ook vanzelfsprekend vrijwel geen buitenactiviteiten op het Pooldeck, behoudens de altijd spectaculaire Sail Away bij vertrek op de eerste dag met Lasershow en live muziek, en de laatste avond aan boord met de afscheidsparty.

De bestemmingen zijn stuk voor stuk zeer de moeite waard. Het is heel bijzonder om de ene dag in Parijs te wandelen en de volgende ochtend weer in London te zijn. Ook de dichtbij bestemmingen zijn prachtig, het 's morgens vroeg licht zien worden op de Westerschelde en vanaf de hoogte van het schip tot ver in het Zeeuwse en Vlaamse landschap te kunnen kijken is onvergetelijk. In dichte mist de sluis van IJmuiden binnenvaren en op het Noordzeekanaal het Noord Hollands landschap bewonderen en Amsterdam binnenvaren blijft heel bijzonder.

Samenvattend kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde reis met de AIDAluna, alles tot in de puntjes met Duitse perfectie geregeld. Vriendelijk en gastvrij personeel en een aardige, zeer informatieve kapitein (Dirk Albrecht), maar zoals gezegd is het een pre als je de Duitse taal goed beheerst. Tijdens de reis wordt door een camerateam een professionele DVD gemaakt. Leuke herinnering voor thuis. Volgend jaar gaan we zeker weer dit rondje maken met de nieuwe AIDAprima, alleen weet ik nog niet of dat we dan in Rotterdam inschepen of toch weer gewoon naar Hamburg gaan!

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2012

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
  • Casual en ontspannen sfeer
  • Veel keus in restaurants
  • Schip voor breed publiek, ook veel jongeren
Negatieve punten
  • Hoge parkeertarieven bij Altona Cruise Terminal
Geplaatst op 23 februari, 2014 18:35
Gert
AIDAluna 98.4
98.4

Caribbean en oversteek naar Europa gedaan met de AIDAluna.

Zoals eerder al beschreven en gemeld dat kennis van duitse taal echt een pre is om hier van te genieten. Het is een leuke gezellig ingericht schip met gezellig personeel. Vooral buffet restaurant personeel maakte er veel van , iedere keer fruit in figuren wat de boel op vrolijkte.
Leuke shows, zoals de show van het schip (ieder schip bij AIDA heeft een eigen exclusieve show die alleen voor het schip is), ook de Queen show was geweldig en het dak ging er af.
Tijdens deze lange reis ook leuke gast shows zoals: Harry Sher, Elke Winter en Megy B. gewoon allemaal goed geregeld, veel vermaak tijdens de zeedagen. (cursussen, lezingen, wokrshops, maar ook spelletjes en shows).

Excursies goed geregeld en voor een betaalbare prijs!

AIDA doet er veel aan om je een warm en thuis gevoel te geven en als je vertrekt wil je eigenlijk meteen weer terug, deze ervaring heb ik met AIDA.

In het kort:
- Fooien zijn inclusief.
- Tafelwijn, frisdrank en bier is bij de buffet maaltijden inclusief.
- Duitse is de voertaal !!!! (alleen berichten van de Brug voor de veiligheid van het schip zijn in het Engels).
- Geen smoking nodig. Lekker casual.
- Sportief en veel sportieve activiteiten.
- Geen service toeslag
- Hut wordt 1 x per dag schoongemaakt.
- Betaalbare drank (bier 2.90 / cola 2,10 / cocktail gemiddeld 7,20).

Vertrekmaand

Maart

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Transatlantisch

Positieve punten
  • Veel shows.
  • Spa oase aan te bevelen.
Negatieve punten
  • geen.
Geplaatst op 5 april, 2014 20:33
Siebren
AIDAluna 90.8
90.8

Afgelopen zomer hebben we de Aida cruise vanuit kiel naar noorwegen genomen (8 daags). Het was echt een magische cruise om nooit te vergeten. De sfeer was perfect, duitse gezelligheid. Personeel op de aida schepen zijn altijd aardig, en willen je altijd helpen. Buiten dat het personeel duits spreekt, kunnen ze ook engels wat ook een pluspunt is. Het is fijn dat je op elk moment van de dag kan eten en drinken. Kortom een cruise die echt is aan te raden!

Vertrekmaand

Augustus

Vertrekjaar

2018

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
  • gezellige duitsers
  • prijs kwaliteit
  • bier op de leeftijd van 16
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 16 mei, 2019 14:56

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen