menu

AIDAcosma

AIDAcosma
Cruisemaatschappij AIDA Cruises
Bouwjaar 2021
Brutoton 183.900
Lengte en breedte 337 meter lang, 42 meter breed
Passagiers 5.200 (max. 6.600)
Bemanning 1682
Plaats recensieBekijk recensies (2)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
90
Totale gemiddelde

90/100

Service ( 95 )
Eten ( 85 )
Hutten ( 95 )
Entertainment ( 80 )
Prijs/kwaliteit ( 95 )

Beschrijving

AIDAcosma is het tweede nieuwe schip in de Helios-klasse. Het schip kan volledig varen op LNG (vloeibaar aardgas) met bijna geen uitstoot en is erg duurzaam. Zusterschip is AIDAnova.

Het schip lijkt veel op de AIDAnova. Op de nieuwe generatie AIDA-schepen zijn de succesvolle elementen van de huidige vloot verbeterd en uitgebreid zoals het Theatrium, de brouwerij, de Beach Club en Four Elements. Er zullen echter ook volledig nieuwe voorzieningen worden aangeboden, zoals een verbeterd zonnendek en een infinity pool.

Het nieuwe schip biedt 20 dekken met 2600 hutten. Nieuw zijn een Fun Park voor de kinderen met een kinderzwembad en glijbanen. Er is meer ruimte op het zwembaddek met bovendien een nieuw  infinity zwembad. Voor alle gasten zal er meer dekruimte in de zon zijn op één van de drie buitendekken. De AIDAcosma heeft 17 restaurants en 23 bars hebben. Het nieuwe The Beach House Restaurant biedt lichte gerechten aan terwijl het nieuwe Italiaans specialiteitenrestaurant Mamma Mia verse pasta en Italiaanse gerechten op de kaart heeft.

Routes

De AIDAcosma komt tot medio april 7 keer keer naar Cruise Port Rotterdam. Het schip wordt op 9 april gedoopt in Hamburg door atlete Kristina Vogel. Passagiers op de 14-daagse doopreis van 9 tot 23 april 2022 van Hamburg naar Palma kunnen dit bijzondere evenement aan boord meemaken. Deze en enkele andere cruises zijn ook boekbaar vanuit Rotterdam.

Van 23 april tot 15 oktober 2022 biedt AIDAcosma wekelijkse reizen aan vanuit Palma en Barcelona. Daarbij worden o.a. Florence, Rome en Corsica aangedaan. In het najaar zet ze koers naar haar zonnige winterverblijf in Dubai.

Vraag een offerte aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise Stip TUI

Nieuwsberichten

Miriam

Recensies (2)

Karin S.
AIDAcosma 90.0
90.0

Na een lange tijd van geen vakanties vertrokken wij in april 2022 vanuit Rotterdam met de nieuwe AIDAcosma die op dat moment net was gedoopt. De communicatie met Zeetours en AIDA was prima. Het was duidelijk wat er allemaal nodig was om aan boord te mogen, vaccinatiebewijs, 2 negatieve pcr-testen enz. Voor het inchecken stonden we even in de rij, maar dat was ook meteen de enige keer dat we in een rij stonden. De hele reis (14 dagen) was alles top geregeld. Ook tijdens bijvoorbeeld de verplichte paspoortcontrole in het Verenigd Koninkrijk of het vervoer met de shuttlebussen. Het schip is echt prachtig en van alle gemakken voorzien. Ook onze hut (verandakabine) was heel mooi met bijvoorbeeld een grote tv waarop zo ongeveer alles was op te zoeken, USB aansluitingen en een ruim balkon. We hebben meestal in een van de verschillende buffetrestaurant gegeten, en enkele keren in de specialiteitenrestaurants. Het eten was prima, niet super deluxe maar wel gewoon prima. Het entertainment is bij AIDA altijd ietsje minder in vergelijking met andere cruisemaatschappijen. Maar misschien zijn de verschillende quizzen (Weekendmiljonairs e.d) waar je op je smartphone aan mee kunt doen eigenlijk ook wel heel leuk. AIDA zorgt in ieder geval voor een heerlijk onbezorgde vakantie. Het personeel is aardig en behulpzaam, en spreekt meestal goed Engels voor als je geen Duits wilt spreken. Verder hou ik van het wegvaar moment met het "sail away" muziekje. Dat heb ik nog bij geen enkele andere maatschappij gehoord.

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2022

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • Prachtig nieuw schip
  • All inclusive concept
  • Veel restaurants om uit te kiezen.
Negatieve punten
  • Entertainment zoals zang en dans is minder
Geplaatst op 10 juni, 2022 15:50
Jan W.
AIDAcosma 90.0
90.0

Afgelopen week voor de 11e keer een cruise gemaakt. Deze keer ivm de route Canarische eilanden gekozen voor de Aida Cosma. De vorige cruises waren altijd met Costa of MSC. Vooraf de reviews gelezen en met name de drukte op het schip en de voertaal Duits waren vaak negatieve punten. Wat betreft het Duits viel het ons enorm mee en indien nodig spreken ze goed Engels .. De aankondigingen in alleen Duits is wel een voordeel want bij MSC gaat dit in 4 talen door de luidsprekers.
Ondanks het groot aantal gasten (bijna 6000) weinig last gehad van drukte.
90 % is Duits en de gemiddelde leeftijd zal tussen de 40 en 50 jaar zijn geweest. Het in-uitschepen is in verschillende havens en gaat daardoor erg soepel. Op de zeedagen kan het druk zijn tijdens het “zonnen” op de buitendekken maar op de rest van het schip zijn de gasten goed verdeeld. Ook tijdens het eten was er altijd voldoende plaats. Alleen bij de liften (24 stuks) was het soms even wachten.
Bij Aida is er in vergelijking met MSC geen vaste avondzitting in een restaurant. Bij de laatste cruise met MSC was de gezelligheid daar ook wel weg. De bediening van het eten ging snel , geen speciale avonden meer en je hebt weinig contact met andere tafelgasten.
Op de Cosma dus 5 buffetrestaurants of een restaurant (12) reserveren. Dat laatste is een uitdaging en met name de restaurants die onderdeel uitmaken van het al-inclusieve pakket zitten snel vol. De bij te betalen restaurants zijn vaak wel beschikbaar . Timemachine is aan te raden. Het eten in de buffetrestaurants met ieder een eigen thema was gevarieerd en lekker. Alle restaurants zijn stijlvol en modern ingericht.
Op de Cosma is er geen aparte theaterzaal maar in het midden een open theater over 3 verdiepingen. Wel beperkte zitplaatsen maar met een beweegbaar podium en veel contact met het publiek
Eerst was er een soort talkshow met gasten en daarna een optreden van een band met elke keer een ander muziekthema . Het schip is ongelooflijk groot met 330 meter lengte en 20 dekken.
(Geen dek 13) . De binnenhut is niet groot maar alles wat je nodig hebt is aanwezig. Met kinderen erbij gebruik je de uitklapbedden en dan zal het wel krapjes zijn. Fijn bed, praktisch ingericht, groot beeldscherm en een heerlijke douche. Het schip is schoon en eigenlijk nog nieuw. De route was mooi met Funchal en Santa Cruz (neem tram naar Laguna) op eigen gelegenheid. Voor de overige twee eilanden kun je beter een excursie regelen. Deze havenplaatsen zijn klein. Aida is ons op alle punten zeer goed bevallen.

Vertrekmaand

December

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Canarische Eilanden

Positieve punten
  • Aida concept
  • Uitstraling schip
  • Sfeer aan boord
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 25 december, 2023 10:26

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen