menu

AIDAaura

AIDAaura
Cruisemaatschappij AIDA Cruises
Bouwjaar 2003
Brutoton 42289
Lengte en breedte 202,85 meter lang, 28,1 meter breed
Passagiers 1300
Bemanning 418
Plaats recensieBekijk recensies (2)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
95.8
Totale gemiddelde

95.8/100

Service ( 95 )
Eten ( 95 )
Hutten ( 96.5 )
Entertainment ( 95 )
Prijs/kwaliteit ( 97.5 )

Beschrijving

De AIDAaura ***+/**** was een kleiner schip van de casual cruise maatschappij AIDA Cruises met als voertaal Duits. Ongeveer 1.300 mensen kunnen mee op dit kleurrijke schip (42.289 brutoton). Zusterschip is de AIDAvita.

De AIDAaura is gebouwd in 2003 bij de Duitse werf Aker MTW in Wismar. De doopmoeder van het schip is het Duitse model Heidi Klum. Net als de andere schepen van AIDA staat de sportiviteit en ontspannenheid centraal aan boord. In tegenstelling tot veel andere schepen van AIDA heeft de AIDAaura nog een ’traditioneel’ theater waar allerlei korte shows tentoon gespreid worden. De hutten zijn kleurrijk ingericht. AIDA heeft meer buffetrestaurants aan boord dan a la carte restaurants. Er zijn drie buffetrestaurants (Markt Restaurant, Calypso Restaurant en Pool Grill). Het enige a la carte restaurant (toeslag) is Gourmet-restaurant Rossini.

De AIDAaura maakt in 2023 haar laatste cruises voor AIDA Cruises. Onder de nieuwe naam Celestyal Discovery zal het schip voor Celestyal Cruises gaan varen.

Vraag een offerte van AIDAaura aan bij:

 

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

AIDAaura AIDAaura AIDAaura

Recensies (2)

Gert
AIDAaura 99.6
99.6

2 x 1 WEEK cruise gedaan (combi-reis) met de AIDAaura, een van de kleinere schepen van AIDA vloot. Gelijk aan zijn zuster schip de AIDAvita.
Heerlijk schip wat op het pooldeck echt de sfeer heeft van een tropische pooldeck. Met een leuke inrichting, een zwembad, en 2 whirlpools en diverse lig en zit plekjes op het dek. Bar en een Poolgrill bar die van 12 tot 18 uur open is met echt heerlijke hamburgers, een heerlijke plek, en tijdens zeedagen met een speciale brunch en Frei bier, gratis bier. (totdat vat leeg is).
Met ook nog voorop een aparte whirlpool en een groot terras achter op bij de Any Time bar, wat ook de disco is 's avonds en op een lager dek de Ocean bar met heerlijk rustige muziek en ook een enorm mooi uitzicht.

Dit schip is net als zijn zus en de AIDAcara uit gerust met nog een apart theater voorin het schip met 's avonds erg leuke show er in. ( 007, Go West, Volltreffer tv show en ook nog veel meer leuke show voor jong en oud).

Eten zijn 2 buffet restaurants buiten om de Pool grill met iedere avond een eigen thema, en het wel bekende Rossini restaurant voor al a cart. Tevens kan je tot 0.00 uur nog pizza eten in een van de restaurants.
Ook hier weer tafelwijn, bier en frisdrank in begrepen bij de prijs en ook de fooi !

Met op de eerste avond en laatste avond een gave lasershow op pooldeck en met een glas sekt, en diverse echte Duitse avonden, zoals AlpenGluh en Schlager party.

Met Duits als boord spraak ! een erg leuk knus schip het was mijn 11 en 12 reis met AIDA en het verveelt mij nog steeds niet en de volgende staan alweer geboekt en deze boek ik vaak aan boord bij AIDA, met alles via AIDA, ideaal als er wat is met de vlucht of transfer.
Voor mij niks anders meer, ik voel me thuis bij hun, geen verplichten kleding voorschriften op alleen na dat mannen bij avond eten een lange broek aan moeten, verder is alles vrij. Ook de excursies via AIDA zijn erg leuk, VIP tours of erg actieve tours, fietsen, golfen, duiken, en etc.

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2015

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • Leuke Ocean Bar op dek 7.
  • Fooi en drink geld inclusief, net zoals tafelwijn, bier en frisdrank.
  • Kleine knus gezellig schip.
Negatieve punten
  • Geen.
Geplaatst op 19 mei, 2015 19:17
Gert
AIDAaura 92.0
92.0

Na 7 jaar terug op de AIDAaura, schip is goed onderhouden zeker gezien zijn leeftijd. Heeft ook wel wat veranderingen onder gaan, o.a. pool dek is opgeknapt en er zijn leuke beelden geplaatst, zitjes gecreëerd, lounge ruimte uit de wind en in de rust maar ook leuke hang stoelen.

Schip doet bijzondere routes onder de naam: AIDA SLECETION, erg gaaf deze route met varen over de Seine naar Rouen, een van de steden die voor Parijs liggen, Tilbury in Engeland en over de Schelde varen naar Antwerpen met overnight maar de highlight was toch Saint Malo, tender haven maar vooral bekend om het extreme hoog-laag water verschil. Dat kan dus met de AIDAaura i.v.m. klein schip is.

Eten is in buffet vorm, warm en erg lekker en keuze zat, leuke thema avonden bij eten.

Shows waren erg leuk, natuurlijk duits gericht, maar niet storend. Thema avonden als poolparty of in de disco (Any time bar). door de route wel een wat stiller schip na 22 a 23 uur maar prima schip.

Leukste plek is de Ocean Bar, achter op het schip op dek 7, leuke bar in de avond uren zowel als je vaart of als je in de haven ligt, erg gezellig en knus.

Hutten mooi en schoon, net als eerder gezegd, ze zien er goed onderhouden uit, hier en daar wel wat vlekken in het tapijt maar ja, gekeken naar leeftijd is dat eigenlijk nog netjes.
Voldoende tv zenders, natuurlijk wel veel duitse zenders maar het is goed, dat weet je.

Alles dus duits gericht en duits is voertaal, houd daar wel rekening mee.

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2022

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
  • Schip in goede conditie/onderhoud.
  • Leuke gezellige ocean bar.
  • Eten goed warm voor buffet.
Negatieve punten
  • Openbare WC in verhouding weinig en niet altijd op ideale plekken.
Geplaatst op 11 oktober, 2022 19:43

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen