menu

Regal Princess

Regal Princess
Cruisemaatschappij Princess Cruises
Bouwjaar 2014
Brutoton 141.000
Lengte en breedte 330 meter lang, 38 meter breed
Passagiers 3600
Bemanning 1346
Plaats recensieBekijk recensies (6)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
94.2
Totale gemiddelde

94.2/100

Service ( 95.7 )
Eten ( 95.7 )
Hutten ( 94.5 )
Entertainment ( 95.7 )
Prijs/kwaliteit ( 89.7 )

Beschrijving

De Regal Princess is opgeleverd in mei 2014. Het is het 13e cruiseschip van Princess Cruises dat in Italië is gebouwd. Het is geen onbekende naam voor de rederij. Eerder had het al een schip uit 1991 met deze naam in de vloot tot 2007.

Hoogtepunten op het schip zijn net als de Royal Princess het indrukwekkende Atrium, een glazen loopbrug “SeaWalk”, een televisiestudio Princess Live en buitenhutten die allemaal een balkon hebben.

De rederij biedt vaste zittingen en het Anytime Dining aan.  Voor de specialiteitenrestaurants, steakhouse Crown Grill en Italiaanse Sabatini’s, wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Hoe ziet het schip er van binnen uit? Lees snel verder.

Vraag een offerte voor Regal Princess aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise  

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Regal Princess

Recensies (6)

Jan
Regal Princess 98.0
98.0

Op 25 juli zijn wij ingescheept in Barcelona op de Regal Princess. Het betrof een 13 daagse reis in de Middelandse Zee met als aanlegplaatsen: Barcelona - Toulon - Livorno - Rome - Napels - Mykonos - Istanbul - Kusadasi - Athene - Venetie.

Na een voorspoedige vlucht met KLM waren wij om ca. 11.00 uur bij de D-terminal in Barcelona. Bij de ingang konden we direct onze bagage afgeven en naar binnen voor de incheck. Aangezien het nog niet heel erg druk was, duurde de incheck ongeveer 10 minuten incl. wachttijd. De officiële incheck / aan boord gaan, zou vanaf 13.00 plaatsvinden, doch vanwege de verwachte drukte was dit al eerder mogelijk. Vanaf 11.45 uur mochten de eerste passagiers aan boord.

Schip:
De Regal Princess is een groot schip, ca. 3600 passagiers. Tijdens onze reis waren er ongeveer 4000 passagiers aan boord. Echter door de grootte van het schip en de vele openbare
dekken / ruimtes hebben wij de gehele reis niet het gevoel gehad met zoveel mensen aan boord te zitten. Het atrium over 3 dekken verspreid is zoals diverse sites al aangeven een
geweldig mooie locatie. Ondanks de grootte van het schip zijn er toch ook diverse locaties
te vinden waar je een knus zitje hebt. Wat dat betreft is er voor ieder wat wils. Het bovendek
met de fontein show en “Movies under the Stars” is een echte eyecatcher.
Aangezien het schip pas sinds mei 2014 in de vaart is zag alles er fris en schoon uit. Toch werd er nu reeds preventief onderhoud gepleegd om de invloed van het zeewater tegen te gaan.
De gehele entourage van het schip sprak ons geweldig aan. Zoals altijd heeft men toch wat
te zeuren en dat zijn 2 punten. Het helaas ontbreken van een echt promenadedek zodat men een wandeling over het dek van het gehele schip kan maken en het missen van een trappengalerij in het midden van het schip. Als tip voor dit laatste punt probeer een hut
te zoeken aan de voor of achterzijde mocht dit voor u problematisch zijn.

Hut / Kabine:
Wij hadden een balkonhut op het 10e dek. In vergelijking met b.v. Holland America
(Rotterdam en Eurodam) zijn de hutten iets kleiner. Het balkon is van voldoende ruimte om
met 2 personen goed op te kunnen zitten ( geen ligbed ). De hutten worden iedere dag keurig
2 keer schoongemaakt. Bedden zijn van uitstekende kwaliteit. Badkamer is goed en handig ingedeeld, in ons geval met douche. Dit is voor de meeste hutten het geval. Voor de dames is de semi “walk-in closet” natuurlijk ideaal.

Personeel:
Op alle locaties was de inzet van het personeel ruim voldoende. Lege tafels werden direct
afgeruimd voor de volgende gasten. Veel personeel aan boord is afkomstig uit voormalig
Joegoslavië / Oekraine en Azië. Een ieder is echter uitermate beleefd en is bereid u te helpen. Koffie / thee / water wordt bij het ontbijt / lunch in het zelfbedieningsrestaurant verzorgd.

Bestemmingen:
De door ons aangedane bestemmingen bieden voor ieder wat wils. Wij zijn in alle gevallen op eigen gelegenheid op onderzoek uitgegaan. De tijden dat er op de diverse bestemmingen werd
aangelegd maakte het prima mogelijk om op eigen gelegenheid iets te gaan ondernemen zonder in de stress te zitten om op tijd terug te zijn op het schip. Veelal ca. 9-11 uur op een bestemming. Op veel locaties hebben wij gebruik gemaakt van de bekende “Hop on - Hop off” bussen. Ook door vooraf wat informatie op te zoeken op internet wat betreft het openbaar vervoer maakt dat je op eigen gelegenheid veel kan zien van je bestemming. Wil je deze reis echt veel bezienswaardigheden bekijken dan is de ideale periode naar ons idee eind mei / begin juni of half september, e.e.a. gezien de temperaturen.
Wil je echter compleet verzorgt worden dan kun je natuurlijk altijd nog kiezen voor de door de maatschappij georganiseerde excursies.

Eten:
Na 2 eerdere reizen met de HAL was dit onze eerste kennismaking met Princess. Bij de HAL
vonden wij het eten in de restaurants van prima kwaliteit. Dit is evenzo het geval bij Princess.
Wat betreft het eten in het zelfbedieningsrestaurant steekt Princess hier zelfs nog verder bovenuit. Enorm veel keus en prima smaken. Door de vele keuzes was het raadzaam om eerst
eens goed een rondje te lopen om te zien wat er iedere dag weer werd aangeboden alvorens
een definitieve keuze te maken.
Enig minpuntje vonden wij het gebruik van plastic bekers in de zelfbedieningsrestaurants en
op de diverse buiten dekken voor frisdrank en bier.
Wij hebben gebruik gemaakt van de keuze in de restaurants van Anytime dining. Hiervoor was één van de drie restaurants gereserveerd. Wachttijden hebben wij hier niet meegemaakt.

Entertainment:
Het entertainment was van een bijzonder hoog niveau. De shows duurden gemiddeld zo rond de vijftig minuten en werden 2 keer per avond gegeven. Iedere avond was er een verschillende show. Van zang en dans tot een coverband van de Beatles en van commedian
tot illusionist. Ook de optredens van de vaste bands in o.a. het Atrium / Lido dek en overige zalen waren van een prima tot uitstekend nivo en voor ieder wat wils.

Passagiers:
Het aantal Nederlanders aan boord is bij Princess naar ons idee niet erg groot. Op deze reis beperkte zich dat tot ca. 50-100 personen. Naast uiteraard veel Amerikanen waren er ook
veel Canadezen en Mexicanen. Vanwege het vertrek uit Barcelona waren ook de Spanjaarden
goed vertegenwoordigd. Daarnaast ook veel Aziatische passagiers en Australiers. Het is wel
te merken dat Princess een Amerikaanse maatschappij is. In tegenstelling tot b.v. de HAL
treft je er geen Nederlandse menu’s aan of de dagkrant in het Nederlands.

In- en ontscheping:
Zowel de inscheping ( zie hiervoor ) als de ontscheping verliep vlekkeloos. Voor de ontscheping kon men zijn voorkeur opgeven hoe laat met van boord wilde gaan. De dag voor ontscheping ontving men de hiervoor bestemde labels met kleurcode en nummer voor de bagage en een bijbehorend overzicht met de ontschepingstijden en locaties. Zowel in- als
ontschepen was binnen een tijdsbestek van 15 min. geregeld.

Helaas was het na 13 dagen voorbij en moesten wij de Regal Princess gedag zeggen.
Voor ons een schip om zeker nog eens naar terug te keren.

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Mooi nieuw schip met geweldige entourage
 • Prima maaltijden - uitstekend zelfbedieningsrestaurant
 • Geweldig entertainment
Negatieve punten
 • Geen promenade dek
 • Geen trappengalerij in het middenschip
Geplaatst op 19 augustus, 2014 21:45
cor en eviet
Regal Princess 97.0
97.0

ik was jarig aan boord ben zo verwend. erg vriendelijk personeel een kookles heel leuk. alleen jammer we mochten niet op de brug kijken. wij waren in mei aan boord toen was regal eigenlijk nog niet echt in de vaart.
het was dan toch nog wel te koud om op het balkon te zitten. maar beter dan 40 graden. wij kwamen zeer uitgerust weer terug thuis.
wij hebben alleen de vraag kan het drinkpakket niet in de prijs verwerkt worden?
verder hygienne en veiligheid hoog in het vaandel. wij gingen maandag in venetie van boord en zouden eigenlijk een week later wel weer meewillen.
wij hadden ober dan wat een heerlijke knul een knuf toen wij van boord gingen echt een lieverd.
we sparen en gaan zeker nog een keer. geweldig eten veel keus voor iedereen wat. ik lust niet veel maar wewrd gewoon aangepast. hou niet van gebakjes maar met mijn verjaardag toch 1 genomen wat een keus geweldig. princess is top. bij de champagne torewn was leuk rechts zag een vrouw te breien en links kwam een japans de trap af in traditionele kleding geweldig wat een verschil alles kan zo leuk

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • kookles van de master
 • prima service
 • hygienne en veiligheid
Negatieve punten
 • geen bezoek aan de brug
Geplaatst op 25 augustus, 2014 14:06
Patricia Korf-Oorbals
Regal Princess 88.6
88.6

We hebben een geweldige reis gehad op de Regal Princess in April 2014
Alles was spik en span, vriendelijk personeel, heel behulpzaam.
De hut met balkon super mooi, alleen jammer dat je er niet mag roken.
1 nadeel : als rokers moet je wel veel lopen om je sigaret te kunnen roken, nl op het achterdek boven, en in de casino, rokerskamer op dek 6?.

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Vriendelijk
 • Behulpzaam
Negatieve punten
 • Rook ruimtes te kort
 • Veiligheid in winkel tegen sluitingstijd, overal dozen , ik hen er overheen gevallen, en maanden last van mijn knie gehad.
Geplaatst op 7 september, 2014 22:23
eviet
Regal Princess 91.0
91.0

geweldig schip. wij waren eind ei begin juni aan boord. ik was jarig en ben erg verwend. iedereen is even vriendelijk maakt niet uit wlk tijdstip van de dag.
er zat een stukje glas in mijn garnalencocktail gelijk de hoogste van het restaurant erbij met een berg verontschuldigingen en een verrassing in de hut. erg leuk aarbeien met chocola helaas lust ik geen chocola maar mijn man heeft ervan genoten.de bediening holt niet voor je nee die vliegt voor je. het eten was perfect en als er iets bij was wat je niet lust nou dan krijg je gewoon iets anders. en wat een keus alles heerlijk vers.
goede informatie vanaf de brug hoe of wat. is ook wat waard.
volgende keer ,als het kan weer regal, we zijn er verliefd op geworden. een behouden vaart regal.

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • alles
Negatieve punten
 • niets
Geplaatst op 9 november, 2014 16:17
Jan
Regal Princess 96.4
96.4

In juli 2015 opnieuw een cruise gemaakt met dit uitstekende schip. Na onze 1e ervaring met een Middelandse Zee cruise hebben wij nu vanuit Kopenhagen een tocht gemaakt langs de Baltische staten. We hadden dit keer een garantie balkonhut geboekt. Bij het inchecken kwamen we tot de ontdekking dat we een upgrade hadden ontvangen naar een mini-suite. Dit heeft onze reis zeker bijzonder aangenaam gemaakt. De aanleghavens op onze reis waren: Oslo - Aarhus - Rostock/Warnemunde - Tallin - 2 dagen St. Petersburg - Helsinki - Stockholm (Nynasham) - Kopenhagen. De enige bestemming welke ons het minste kon bekoren was Aarhus. Deze bestemming is in 2016 gecancelled.
Alle bestemmingen hebben wij met de bekende Hop-on / Hop-off bussen bezocht wat ons uitstekend is bevallen. Voor St. Petersburg hebben wij ervoor gekozen om 2 excursies met Princess Cruises te doen, mede ook vanwege het automatische boordvisum wat hierbij is inbegrepen. Deze excursies waren prima geregeld.

De verzorging aan boord was wederom uitstekend. We hebben voor het diner diverse keren gebruik gemaakt
van het bedieningsrestaurant waar de keuze uit de diverse gerechten ruim voldoende is en de kwaliteit zeer goed. Ook het zelfbedieningsrestaurant heeft een enorme keuze en zeer goede kwaliteit.

Ondanks de grootte van het schip ( 3600-4000 ) passagiers hebben wij dit niet als overweldigend beschouwd. Regelmatig hebben wij ons afgevraagd waar al onze medepassagiers waren. Op het achterdek je ontbijt nuttigen was bijvoorbeeld geen enkel probleem net als het vinden van een tafeltje in het zelfbedieningsrestaurant.

De shows en het entertainment waren deze reis ook weer prima geregeld met ruime afwisseling van het aanbod. Van shows tot zang - goochelacts - en stand-up comedian voor ieder wat wils.

Een reis naar de Oostzee is echter weersafhankelijk, waarbij wij het geluk hebben gehad de gehele reis droog weer te mogen hebben. Ook is een cruise met Princess geen cruise waarbij veel Nederlanders aan boord zijn.

Mocht dit je echter niet weerhouden dan is Princess en met name de Regal een geweldig schip om mee te varen.

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • Uitstekende kwaliteit eten
Negatieve punten
 • Geen promenade dek rond het schip
Geplaatst op 11 mei, 2016 21:58
Rita
Regal Princess 94.4
94.4

Wij gingen dit jaar op een mini cruise om het cruisen te proberen. 4 dagen met de Regal Princess. We scheepten in in Rotterdam en voeren naar Aarhus en Kopenhagen . Dat was onze eindbestemming . Meteen bij het binnenkomen van het schip hadden we al iets van WOW, wat mooi allemaal. We hadden een balkonhut op de 15e verdieping , deze was groot genoeg , heerlijke bedden en prima douche. S avonds wilden we eten maar we wisten niet waar we heen moesten, welk restaurant bij de prijs inzat. We werden namelijk niet opgevangen bij het binnen komen, er was niemand meer. Bij het binnenkomen schip kregen we een hanger en werd verteld daar is de lift en verder zoek het maar uit blijkbaar.wel dat er om 6 uur ofzo een meeting was met uitleg reddingsactie.
Dus op goed geluk vonden we het ala carte restaurant. En heerlijk gegeten. Wel steeds iets moeten tekenen voor het drinken, is ook normaal , gaat via de credit card. Achteraf bleek er teveel in rekening te zijn gebracht . Dat is een minpuntje waar we de volgende keer beter op gaan letten.Het blijkt, hoorden we ook achteraf, dat je met je hanger op de tv je kosten kunt controleren en als het niet klopt, kunt je het meteen melden.
Met de hanger ging ook automatisch de deur van de hut open, heel handig.

De volgende morgen vonden we bij toeval het lopend buffet op het bovenste dek. Dat was zeer uitgebreid , voor ontbijt, lunch en diner. Prima eten. Ook de service van het personeel was top.
Elke avond was er animatie in het theater, mocht je gratis heen en was heel leuk. Daarna deden we altijd nog een drankje in een bar. Heel gezellig.
Er waren winkeltjes, restaurants, wellness, casino etc. Alles prima in orde en personeel heel aardig.

Op het bovenste dek was een zwembad en bioscoop. En je kon een uitgebreid sporten. Dus voor ieder wat wils.

Het 60+ gehalte was hoog, Maar heb dat zelf niet als storend ondervonden.

Ik was vooraf bang om zeeziek te worden, maar de zee was redelijk kalm en ik merkte niet dat ik op een schip zat. Dat was fijn. Het is ons zeer goed bevallen en we gaan zeker nog eens cruisen.

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • Vriendelijk personeel
 • Veel te doen
 • Mooie hut, prima eten
Negatieve punten
 • Ontvangst was er voor ons niet
 • Teveel op de creditcard bijzonder afgeschreven
Geplaatst op 28 juli, 2019 09:37

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen