menu

AIDAcosma

AIDAcosma
Cruisemaatschappij AIDA Cruises
Bouwjaar 2021
Brutoton 183.900
Lengte en breedte 337 meter lang, 42 meter breed
Passagiers 5.200 (max. 6.600)
Bemanning 1682
Plaats recensieBekijk recensies (1)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
90
Totale gemiddelde

90/100

Service ( 100 )
Eten ( 80 )
Hutten ( 100 )
Entertainment ( 70 )
Prijs/kwaliteit ( 100 )

Beschrijving

AIDAcosma is het tweede nieuwe schip in de Helios-klasse. Het schip kan volledig varen op LNG (vloeibaar aardgas) met bijna geen uitstoot en is erg duurzaam. Zusterschip is AIDAnova.

Het schip lijkt veel op de AIDAnova. Op de nieuwe generatie AIDA-schepen zijn de succesvolle elementen van de huidige vloot verbeterd en uitgebreid zoals het Theatrium, de brouwerij, de Beach Club en Four Elements. Er zullen echter ook volledig nieuwe voorzieningen worden aangeboden, zoals een verbeterd zonnendek en een infinity pool.

Het nieuwe schip biedt 20 dekken met 2600 hutten. Nieuw zijn een Fun Park voor de kinderen met een kinderzwembad en glijbanen. Er is meer ruimte op het zwembaddek met bovendien een nieuw  infinity zwembad. Voor alle gasten zal er meer dekruimte in de zon zijn op één van de drie buitendekken. De AIDAcosma heeft 17 restaurants en 23 bars hebben. Het nieuwe The Beach House Restaurant biedt lichte gerechten aan terwijl het nieuwe Italiaans specialiteitenrestaurant Mamma Mia verse pasta en Italiaanse gerechten op de kaart heeft.

Routes

De AIDAcosma komt tot medio april 7 keer keer naar Cruise Port Rotterdam. Het schip wordt op 9 april gedoopt in Hamburg door atlete Kristina Vogel. Passagiers op de 14-daagse doopreis van 9 tot 23 april 2022 van Hamburg naar Palma kunnen dit bijzondere evenement aan boord meemaken. Deze en enkele andere cruises zijn ook boekbaar vanuit Rotterdam.

Van 23 april tot 15 oktober 2022 biedt AIDAcosma wekelijkse reizen aan vanuit Palma en Barcelona. Daarbij worden o.a. Florence, Rome en Corsica aangedaan. In het najaar zet ze koers naar haar zonnige winterverblijf in Dubai.

Vraag een offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

 

Nieuwsberichten

Miriam

Recensies (1)

Karin S.
AIDAcosma 90.0
90.0

Na een lange tijd van geen vakanties vertrokken wij in april 2022 vanuit Rotterdam met de nieuwe AIDAcosma die op dat moment net was gedoopt. De communicatie met Zeetours en AIDA was prima. Het was duidelijk wat er allemaal nodig was om aan boord te mogen, vaccinatiebewijs, 2 negatieve pcr-testen enz. Voor het inchecken stonden we even in de rij, maar dat was ook meteen de enige keer dat we in een rij stonden. De hele reis (14 dagen) was alles top geregeld. Ook tijdens bijvoorbeeld de verplichte paspoortcontrole in het Verenigd Koninkrijk of het vervoer met de shuttlebussen. Het schip is echt prachtig en van alle gemakken voorzien. Ook onze hut (verandakabine) was heel mooi met bijvoorbeeld een grote tv waarop zo ongeveer alles was op te zoeken, USB aansluitingen en een ruim balkon. We hebben meestal in een van de verschillende buffetrestaurant gegeten, en enkele keren in de specialiteitenrestaurants. Het eten was prima, niet super deluxe maar wel gewoon prima. Het entertainment is bij AIDA altijd ietsje minder in vergelijking met andere cruisemaatschappijen. Maar misschien zijn de verschillende quizzen (Weekendmiljonairs e.d) waar je op je smartphone aan mee kunt doen eigenlijk ook wel heel leuk. AIDA zorgt in ieder geval voor een heerlijk onbezorgde vakantie. Het personeel is aardig en behulpzaam, en spreekt meestal goed Engels voor als je geen Duits wilt spreken. Verder hou ik van het wegvaar moment met het "sail away" muziekje. Dat heb ik nog bij geen enkele andere maatschappij gehoord.

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2022

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • Prachtig nieuw schip
  • All inclusive concept
  • Veel restaurants om uit te kiezen.
Negatieve punten
  • Entertainment zoals zang en dans is minder
Geplaatst op 10 juni, 2022 15:50

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen