menu

Viking Sea

Viking Sea
Cruisemaatschappij Viking Ocean Cruises
Bouwjaar 2016
Brutoton 47.000
Lengte en breedte 227 meter lang, 28 meter breed
Passagiers 930
Bemanning 602
Plaats recensieBekijk recensies (2)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
92.5
Totale gemiddelde

92.5/100

Service ( 100 )
Eten ( 97.5 )
Hutten ( 92.5 )
Entertainment ( 82.5 )
Prijs/kwaliteit ( 90 )

Beschrijving

Viking Sea is het tweede zeecruiseschip voor Viking Ocean Cruises. Daarmee is het de tweede in een serie van drie cruiseschepen die Fincantieri bouwde voor de cruisemaatschappij.

Net als bij haar riviercruiseschepen richt Viking Ocean Cruises zich op het luxe segment in de markt met een all-inclusive concept. In de prijs van de cruise zijn o.a. de excursies, gebruik van Wi-Fi en wijn en bier bij lunch en diner inbegrepen.

In het oog springen verder de verandah-suites die 20% groter zijn dan gemiddeld en meer overnachtingen in havens. De Viking Sea beschikt over een groot zwembad met verschuifbaar dak en vuurkorf, een Scandinavische Spa, een promenadedek over het gehele schip, een Explorer’s Lounge en een hoofdrestaurant waarbij de ramen open kunnen.

Vraag een offerte aan bij:

 

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Viking Sea

Recensies (2)

Gert
Viking Sea 88.0
88.0

Nogmaals een recensie door mij geplaatst door middel van een Engels echtpaar van begin 70, die hier aan mee wouden werken. (zie ook Viking Star), dit was cruise 40. (tussen 38 en 40 zijn ze nog met Fred Olsen mee geweest).

De mensen hadden dezelfde ervaring als met de Viking Star, alleen hier waren tijdens deze reis wel wat mensen aan boord die ook rond de 50 jaar waren, terwijl dat de vorige keer niet was op de Viking Star.

Wat de mensen erg goed vinden aan Viking cruises is dat ze opgevangen worden bij aankomst op de luchthaven al meteen bij de bagage band, en helemaal begeleidt worden naar de bus en al en koffers voor hun vanaf bagage band al meegenomen worden. Daarbij voor terug weg ook het positieve dat koffers voor hun tot in de luchthaven word gebracht, dus vanuit de bus naar een punt in de vertrekhal worden gebracht en daar hun koffer pakken om door te gaan naar de incheck.

Service aan boord is gewoon erg goed, de mensen vergeleken het met Celebrity daar kon het aardig aan tippen vonden ze in hoe ze aan boord omgaan met alles.

Het schip is erg nieuw en dat was nog zelfs te ruiken tijdens de reis, mooie route gevaren vanaf Ventie naar Barcalona.

Zwembad erg goed op temperatuur en schoon, geen chloor lucht te ruiken, terwijl ze dat bij diverse schepen wel roken. Alles goed schoon en er wordt ook goed op toe gezien dat het schoon is, alleen vond men het entertainment wel erg lijken op dat van de Viking Star.

Ze gaan zeker nog met Viking mee omdat ze zich erg thuis voelde en eten, kamer alles is tip top in orde en mensen die duidelijk hun best er voor. Daarbij komt dat men echt verliefd is op de kleine knusheid die het schip heeft, net zoals de andere Viking schepen.

Alleen prijs vind men wel iets aan de hoge kant, daar tegen over is het bijna allemaal inclusief, zelfs excursies en als je die allemaal doet en drinkt veel dan valt de prijs mee, alleen zijn ze niet van zulke drinkers en altijd van de excursies en dan is de cruise een klein beetje aan de hoge kant vond men.

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • All in concept.
  • Eten, gevarieerd en goed warm.
  • Schoonheid schip.
Negatieve punten
  • Veel het zelfde entertainment als van het andere schip.
  • Dure prijs als je niet altijd excursies wil.
Geplaatst op 26 april, 2016 10:57
Margriet Soudant
Viking Sea 97.0
97.0

Onze eerste cruise op de nieuwe Viking Sea kwam iets meer dan 35 jaar na onze allereerste cruise op de Royal Viking Sea. Hoe de tijden zijn veranderd! We hebben ook op de HAL, Silversea en Regent gecruised, welke allemaal een stuk duurder uitkomen maar het kwaliteits verschil met Viking duidelijk niet te zien is, ik geef Viking de winnende stem!

The Viking Sea, met iets meer dan 900 passagiers, is een genot om op te cruisen. De publieke ruimtes zijn licht, luchtig en gastvrij, de weergave van de klassiek helder en ingetogen Noors design. Voeg daaraan toe dat het eten uitstekend is met daarbij zeer vriendelijk en attent personeel. Aan boord van de cruise voelde het alsof we in het Four Seasons Istanbul Sultanahmet verbleven. De shows zijn erg goed met getalenteerde entertainers op de Viking Sea en er geweldige sprekers zijn met focus op cultuur, geschiedenis. Excursies zijn inbegrepen maar voor een heel klein bedrag (gemiddeld 50 dollar) ken je ook optional excursies kopen, dit geeft je een kleinere groep en heeft dan ook iets meer aandacht wat ons zeer goed paste. Een dranken pakket kost net geen 20 dollar per dag en did is een koopje, heerlijke wijnen, cocktails tot 15 dollar inclusief dus, dit is als je van een borrel houdt. Bij alle maaltijden aan boord zijn wijn, bier en fris inbegrepen wat ook erg goed is. Het was een heel bijzondere cruise.

Van speciale opmerking, de Viking Sea vaart onder de Noorse vlag. De haven van registratie is Bergen, Noorwegen - een zeer belangrijk pluspunt.

Aanloophavens opgenomen Zadar, Kroatië (speciale excursie naar een prosciutto-maker op een boerderij), Dubrovnik, Athene (wees voorbereid op de gevolgen van de aanhoudende bezuinigingen) en Ephesus alvorens een heel bijzonder Santorini haven aan te doen. Als gevolg van verhoogde bezorgdheid over de veiligheid in Istanbul, heeft Viking dit heel verstandig vervangen met Santorini in plaats van een tweede nacht in Istanbul. We waren blij dat ze dat deden. We zeilden naar het eiland Santorini en bij zonsopgang, lagen wij side-by-side met de Viking Star haar zuster schip. Genoeg gezegd, zoals ze zeggen maar het is het proberen waard.

Vertrekmaand

Maart

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • Prijs qualiteits verhouding
  • Culinair
  • Prachtig comfortabel schip
Negatieve punten
  • 14 dollar gratuitiy per dag per persoon
Geplaatst op 10 oktober, 2016 22:34

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen