menu

Queen Victoria

Queen Victoria
Cruisemaatschappij Cunard
Bouwjaar 2007
Brutoton 90.000
Lengte en breedte 294 meter lang, 32 meter breed
Passagiers 2014
Bemanning 900
Officiële website Queen Victoria
Plaats recensieBekijk recensies (1)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
82
Totale gemiddelde

82/100

Service ( 95 )
Eten ( 55 )
Hutten ( 85 )
Entertainment ( 95 )
Prijs/kwaliteit ( 80 )

Beschrijving

Cruiseschip Queen Victoria****+ is het kleinste schip in Cunards huidige vloot. Cunard houdt van tradities en dito sfeer en dat is goed op het dit schip te zien.

Cunard maakt bij de indeling van de restaurants gebruik van de klasse/type hut dat je geboekt hebt. De Queens Grill is voor passagiers van de Queens Grill Suites. Restaurant Princess Grill is bestemd voor de P hutten. Restaurant Britannia is het grootste hoofdrestaurant, bestaande uit 2 dekken.  Todd English is het specialiteitenrestaurant waar een toeslag voor betaald moet worden.

The Courtyard biedt voor de Grill – categorie een mogelijkheid om buiten te dineren. Het Lido restaurant biedt de gehele dag in buffetvorm allerlei gerechten.

Het schip biedt vele bars en lounges, waaronder The Greenery, een serre met uitschuifbaar dak en planten. Bijzonder geschikt om te dansen of te high-tea-en is de Queens Room, een balzaal van weleer. Het theater is eveneens een plaatje om te zien met de mogelijkheid om vanaf een prive-balkon te genieten van de show.

Voor kinderen zijn er twee ruimtes beschikbaar waar activiteiten georganiseerd worden.

Vraag een offerte aan bij:

Boek nu een cruise op dit schip bij:

Miriam

Foto's

Video's

Queen Victoria Queen Victoria Queen Victoria Queen Victoria

Recensies (1)

HGM ter Linde
Queen Victoria 82.0
82.0

Wij cruisen regelmatig en hebben ervaring met Seabourn, Oceania, Celebrity en de Holland America Line. En dat is ook de volgorde van onze appreciatie. Wij zijn dol op transatlantische cruises vanuit Florida richting Europa en meestal in april. Maar Cunard en het Panamakanaal stond ook nog op ons lijstje en daarom boekten we “leg" 5 en 6 van de wereldcruise van de Queen Victoria respectievelijk van Los Angeles tot New York en van New York tot Southampton.
De Queen Victoria is een prachtig schip, klassiek ingericht met veel mahonie. Wij hadden een gewone veranda-hut geboekt die helaas niet al te groot was maar wel smaakvol ingericht. Vanaf dag één viel het op dat de crew goed getraind en vriendelijk was.
Wij houden van het klassieke cruisen en dan zit je goed bij Cunard, alleen 3 formal nights per week is teveel van het goede en verliest dan zijn feestelijke allure. De grote entertainment-producties in het Royal Theatre zijn van zeer hoog niveau, hier spat de ervaring, opgedaan in het Londense West End, van de cast af. Het beste entertainment dat we ooit op een cruiseschip hebben gezien. Onze route kende nogal grote temperatuurwisselingen. L.A. was een lekkere 25 graden, maar het Panamakanaal was 35 graden. Het verschil tussen buiten en binnen (airco) temperatuur was zó groot, dat we binnen 2 dagen snipverkouden waren en dat helaas 4 weken bleven.

De kwaliteit van de keuken op een cruiseschip vinden wij erg belangrijk, om niet te zeggen het belangrijkste. Nou, de keuken van de Queen Victoria is de slechtste die wij ooit op een cruiseschip hebben meegemaakt. Aan de menu’s ligt het niet, Sirloin steak, prime rib, kreeft, foie gras en tong, het staat allemaal op de kaart, maar het smaakt ook allemaal naar niks. Sufgesudderd en vettig. Jammer. Het specialiteitenrestaurant “Verandah” waar je $ 24,00 bijbetaalt, zelfde laken een pak. Wij hadden vooraf 4 reserveringen daarvoor gemaakt, waarvan we er na de eerste keer gelijk 3 geannuleerd hebben. Terugstorting moet overigens nog steeds gebeuren.
Normaal mogen wij na een cruise van 3 à 4 weken 3 kilo gewicht bijschrijven, maar op de Queen Victoria ging er één kilo af! Een wijnpakket van 12 flessen “Captain’s Choice” deed $ 39,50 per fles. Wij schatten een inkoop van € 5,00 à € 6,00, dus de wijn gaat 7 á 8 keer over de kop. Dat is buiten proportie. En als het echt de “Captains Choice” was, dan heeft-ie geen verstand van wijn.

We zijn eens met de Marina van Oceania van New York richting Europa gevaren via Madeira. Dan lig je 10 dagen in de zon je boek te lezen. Niet echter die Engelsen, they still think they rule the waves. Die nemen de noordelijke route, New Foundland, Groenland en zo. Dat waren dus 8 dagen regen en 5 graden. Tijdens dat traject trad er een motorstoring op en werden alle motoren stilgelegd. Dat valt heel erg op en een groot aantal mensen zijn dan plotsklaps van de leg. Maar de Commodore sprak de geruststellende woorden over de intercom dat “everybody completely safe” was en "by the way" dat we nog 37 miles waren verwijderd van de plaats waar de Titanic was vergaan. Cunard gaat niet op ons favorietenlijstje komen.

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2015

Bestemming

Wereldcruise

Positieve punten
  • Prachtig ingericht schip
  • Goedgetrainde crew
  • Top entertainment produkties
Negatieve punten
  • Zeer matige keuken
  • Dure wijn
  • Teveel formal nights
Geplaatst op 20 mei, 2015 16:56

Plaats jouw recensie

  • facebook instagram flickr youtube twitter

Vrij zoeken

Advertentie

Zoek op zeecruise-rederij

Zoek op cruiseschip

Zoek op riviercruise-rederij

Zoek op riviercruiseschip

Laatste nieuws Cruisereiziger.nl

Laatste recensies

Top cruiseschepen