menu

AIDAblu

AIDAblu
Cruisemaatschappij AIDA Cruises
Bouwjaar 2010
Brutoton 71304
Lengte en breedte 253,33 meter lang, 32,2 meter breed
Passagiers 2050
Bemanning 607
Plaats recensieBekijk recensies (2)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
92.7
Totale gemiddelde

92.7/100

Service ( 92 )
Eten ( 97 )
Hutten ( 91 )
Entertainment ( 92 )
Prijs/kwaliteit ( 91.5 )

Beschrijving

De AIDAblu **** (2010) is het zevende schip van de casual cruise maatschappij AIDA Cruises met als voertaal Duits. Ruim 2.000 mensen kunnen mee op dit kleurrijke schip (71.304 brutoton). Identieke zusterschepen zijn AIDAstellaAIDAsol en de AIDAmar. Net als de andere schepen van AIDA staat de sportiviteit en ontspannenheid centraal aan boord. Het bonzende hart van het schip is het Theatrium. Een prachtige drielaags atrium waar op een podium allerlei korte shows tentoon gespreid worden. De hutten zijn kleurrijk, zonder weinig poespas ingericht. AIDA heeft meer buffetrestaurants aan boord dan a la carte restaurants.

Er zijn maar liefst vier buffetrestaurants (Markt Restaurant, Bella Donna Restaurant, East Restaurant en California Grill). De a la carte restaurants (toeslag) zijn Buffalo Steak House, de Sushi Bar en Gourmet-restaurant Rossini. Bijzonder is de eigen bier-brouwerij waar ook op dito Duitse wijze, aan lange tafels, heerlijke gerechten geserveerd worden.

Vraag een offerte voor AIDAblu aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel - Nieuw! Cruisewinkel TUI Zeetours - Nieuw!

 

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

AIDAblu AIDAblu AIDAblu

Recensies (2)

Lieuwe Ferwerda
AIDAblu 92.0
92.0

Eind juni 2013 hebben wij met de AIDAblu een rondreis gemaakt over de Westelijke Middellandse Zee vanaf Palma de Mallorca. Bestemmingen op de route waren o.a. Tunis, Palermo, Napels, Rome ( Civitavecchia), Livorno, Corsica en Barcelona. De cruise is direct bij AIDA geboekt inclusief vluchten vanaf Düsseldorf en transfers naar het schip. De auto kun je voordelig bij Düsseldorf Airport parkeren.

Het concept van AIDA bevalt ons uitstekend en voelen ons zeer thuis aan boord. Deze reis hadden we buitenhut met zeezicht. De restaurants zijn van uitstekende kwaliteit met een zeer gevarieerd aanbod en zeer vriendelijke bediening. Standaard staat er een karaf rode, en witte wijn en water op tafel maar kun je ook onbeperkt bier of frisdrank verkrijgen. Het Marktrestaurant is wat meer Duits gericht, onze favoriet was het Italiaanse Bella Donna. Dit restaurant heeft ook een groot buitendek waar het 's avond, maar ook bijvoorbeeld met het ontbijt, heerlijk toeven was. De gehele reis waren de temperaturen dan ook super. Een goed biertje drinken en eten kan natuurlijk in het bijzonder originele Brauhaus.

Het entertainment in het Theatrium is geweldig. Professionele shows afgewisseld met cabaret en andere optredens. Door het prachtige weer waren er ook 's middags en 's avonds vooral veel activiteiten op het Pooldeck. Een heerlijke ontspannen sfeer, met hele redelijke prijzen voor een drankje of zomers cocktail.
Het aanbod van excursies is zeer veelzijdig en uitgebreid, maar in veel bestemmingen kun je ook zelf iets ondernemen omdat je in het centrum van de stad ligt zoals in Palermo, Napels, Corsica en Barcelona.

Voor 2014 hebben we inmiddels de zelfde reis, weer met de blu, geboekt omdat we het gevoel hadden dat er nog zoveel te zien en te ontdekken is in de prachtige bestemmingen. Daarnaast hebben we het zo naar ons zin gehad aan boord dat we graag weer terugkomen. Dit wordt dan onze 4e reis met AIDA.
De marketing pakken ze bij AIDA goed aan. Het gehele jaar door wordt je als Clublid op de hoogte gehouden van alle nieuwe ontwikkelingen, zoals de introductie van de nieuwe AIDAprima. Maar ook een paar weken voor de cruise al een welkombrief te mogen ontvangen van de cruisedirector en de persoonlijk felicitaties op je verjaardag dragen bij aan een Feel Welcome gevoel!

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2013

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
  • All Inn concept
  • Ontspannen sfeer aan boord
  • Duitse kwaliteit
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 16 februari, 2014 18:37
Gert
AIDAblu 93.4
93.4

Ik sluit me geheel aan bij de vorige schrijver.

Super schip met veel Duits vermaak. Shows van goede kwaliteit en duitse humor wat erg gezellig is.

Reis gedaan van 7 naar de Canarische eilanden en Madeira. Mooi weer en gezellig.

Vertrekmaand

November

Vertrekjaar

2013

Bestemming

Afrika

Positieve punten
  • Eten erg goed en warm.
  • Gratis sauna.
  • Veel shows van verschillende klasse.
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 25 februari, 2014 21:38

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen