menu

Zaandam

Zaandam
Cruisemaatschappij Holland America Line
Bouwjaar 2000
Brutoton 61396
Lengte en breedte 237 meter lang, 32,25 meter breed
Passagiers 1432
Bemanning 615
Plaats recensieBekijk recensies (3)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
94.1
Totale gemiddelde

94.1/100

Service ( 93.3 )
Eten ( 95.3 )
Hutten ( 94.7 )
Entertainment ( 93.3 )
Prijs/kwaliteit ( 94 )

Beschrijving

Het MS Zaandam ****+ hoort tot een van de kleinere schepen in de vloot van de Holland America Line en is een zusterschip van het MS Volendam. Het schip heeft als thema muziek dat tot uiting komt in de vele kunstobjecten.

Het statige schip heeft het tweelagige Rotterdam Main Dining Room, een Pinnacle Grill (toeslag) en het Italiaanse Canaletto restaurant (toeslag). Het achterdek bevat  een zwembad, als ook een zwembad op het middendek dat voorzien van een schuifdak. Verder is er een spa, een sportsdek, een kooktheater voor kooklessen en de bibliotheek met een Explorations Cafe.

Boek nu een cruise op de Zaandam bij:

Sunweb - Nieuw! Corendon - Nieuw! Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel - Nieuw! Cruisewinkel Stip TUI Zeetours - Nieuw!

 

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Zaandam Zaandam Zaandam

Recensies (3)

Jeroen
Zaandam 100.0
100.0

Zuid Amerika en Antarctica cruise Ms Zaandam 11 – 30 januari 2015.

Havens; Buenos Aires, Montevideo, Port Stanley, Antarctica, Ushuaia, Punta Arenas, Puerto Chacabuco, Puerto Montt, Valparaiso.

Fantastische reis, de mooiste die we tot nog toe gemaakt hebben en ook zonder meer het beste schip (8e), dat we ooit meegemaakt hebben.

Naast de natuurlijk overweldigende bestemming, heeft en het schip met haar bemanning deze reis onvergetelijk gemaakt.

Het schip, wat toch al niet meer de jongste is, ziet er nagenoeg onberispelijk uit en dat terwijl op deze bestemming het plegen van onderhoud aan de buitenkant, toch niet heel erg eenvoudig zal zijn.

De bemanning is hard werkend en aller hartelijkst en we hebben ons nog nooit zo gewaardeerd gevoeld als op dit schip.

Prachtige havens, waar we begonnen in het drukke Buenos Aires, waar we zelf een Nederlandstalige fiets excursie gemaakt hebben en in de avond via de HAL een tango uitvoering hebben bijgewoond. Hierna volgde Montevideo, wat na Buenos Aires een oase van rust leek. We hebben hier op eigen houtje de prachtige stad verkend.

Port Stanley op de Falklands had een van de hoogte punten moeten worden, maar helaas was het weer hier te slecht om met de tenders aan land te gaan. Deze hele reis had trouwens buiten de vertrek en aankomst haven, maar 1 andere haven waar niet getenderd hoefde te worden, iets waar je wel rekening mee moet houden, als je iets aan de wal wilt doen, anders dan een scheeps excursie!

Hierna volgden 3 schitterende dagen in het Antarctisch gebied. Langzaam gleed het schip overal langs en door, rondom allerhande walvissen, pinguïns en zeeleeuwen, alsmede vele soorten bijzondere vogels. Lange dagen aan dek gemaakt, vrijwel de gehele reis was de boeg open om al het schouwspel zo goed mogelijk te zien. Wat het geheel extra bijzonder maakte, was het professionele commentaar van leden van een speciaal team van Antarctica specialisten, die naast vele lezingen, vrijwel continue aanwezig waren om al wat te zien was, van deskundig commentaar te voorzien.

Na Antarctica nog bezoeken gebracht (met uitzonderlijk zeldzaam mooi weer) aan Ushuaia, waar we een scheeps kano excursie door een natuurpark gemaakt hebben, aan Punta Arenas, waar we zelf een excursie naar een pinguïn kolonie hebben gemaakt.

Al deze haven liggen aan of in de Chileense Fjorden, wat ook nog eens een schitterend gebied is oom door te cruisen. De volgende haven, Puerto Chacabuco, was helaas een grote teleurstelling. Als gevolg van een staking van personeel van een lokale visfabriek, was een toegangsweg naar de havenplaats geblokkeerd, waardoor er geen enkele excursie plaats kon vinden. Het dorpje zelf had vrijwel niets te bieden, dus dit was wel een dieptepunt van de cruise, al kon daar buiten de stakers, niemand wat aan doen.

In Puerto Montt een scheeps rafting excursie gemaakt, wat een schitterende ervaring was, in een prachtig stuk natuur, met grote vulkanen op de achtergrond.

In Valparaiso moesten we helaas dit fantastische schip weer verlaten. We hadden hier zelf een tour naar Santiago georganiseerd, waar we onderweg nog konden genieten van een aantal bezienswaardigheden, voordat we voor een hotel overnachting in Santiago werden afgezet.

Tijdens de gehele reis, stond het entertainment op een zeer hoog niveau, met name de zangers en danser voerden prima shows op, maar ook de extra entertainers waren zeer de moeite waard.

Naast dit entertainment, was er een scala aan lezingen en daarboven op nog diverse quizes en shows, iets wat we de laatste tijd niet veel meer op schepen gezien hebben.

De bemanning was de beste die we tot nog toe hebben gehad en ook het schip was dat. Prima onderhouden, bloemrijk aangekleed en alles tot de puntjes verzorgd.

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2015

Bestemming

Zuid-Amerika

Positieve punten
  • Bemanning was meer dan uitstekend.
  • Hoog niveau van het entertainment en Antarctisch team.
  • Aandacht voor detail door het hele schip, op alle vlakken.
Negatieve punten
  • Geen.
Geplaatst op 12 februari, 2015 15:18
Cees
Zaandam 91.0
91.0

Mooie reis, welke niet eindigde in Montreal, door een te hoge waterstand op de rivier . Om die reden kon het schip niet onder de bruggen door. Maar geen probleem bussen brachten ons in Montreal. Fijn schip met een mooi interieur. Druk programma, maar op 1 dag geen haven aangedaan. Alle bezochte havens vanaf Boston tot Montreal waren top. Het eten was perfect, ieder dag verse vis en schaal en schelpdieren aangeleverd door lokale vissers, TOP. Eigenlijk heb ik deze cruise te vroeg gedaan. Beter is om in Juli, Augustus of September te doen. De natuur heeft zich dan beter ontwikkeld. Prima cruise gemaakt.

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Noord-Amerika

Positieve punten
  • Eten , veel verse vis en schelpdieren
Negatieve punten
  • Badkamer kan beter
Geplaatst op 7 juli, 2019 10:41
Antoinette
Zaandam 91.4
91.4

Onze reis met de Zaandam begon in fort lauerdale. Mooi, goed onderhouden schip.
Vandaar naar Aruba en door het panamakanaal. Zeer indrukwekkend om te zien hoe het schip maar net door de sluisen kan. Echt de moeite waard om dit meegemaakt te hebben.
Daarna Panamastad, Equador,Peru en Chili.
Helaas alleen maar containerhavens, maar daar is niets aan te doen. Wel gratis shuttlebussen naar dorp of stad.
Het eten was in alle restaurants goed. De stewards altijd vriendelijk en deden hun uiterste best voor elke gast.
In Chili waren er demonstraties en rellen. Erg jammer, want daardoor alleen het vliegveld van Santiago gezien om weer terug naar huis te gaan.
Veiligheid voor alles.
Een heel mooie reis, zeker aan te raden. Ook het schip de Zaandam krijgt van ons alle lof. Het entertainment was erg goed, zeker in verhouding tot de rotterdam waar we in juni mee gevaren hebben.

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Zuid-Amerika

Positieve punten
  • Keurig schip
  • Heerlijk eten
  • Goede plaatsen aangedaan
Negatieve punten
  • Excursies duur
Geplaatst op 10 november, 2019 17:49

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen