menu

Star Princess

Star Princess
Cruisemaatschappij Princess Cruises
Bouwjaar 2001
Brutoton 109.000
Lengte en breedte 290 meter lang, 36 meter breed
Passagiers 2590
Bemanning 1150
Plaats recensieBekijk recensies (2)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
84.5
Totale gemiddelde

84.5/100

Service ( 87.5 )
Eten ( 75 )
Hutten ( 90 )
Entertainment ( 87.5 )
Prijs/kwaliteit ( 82.5 )

Beschrijving

Cruiseschip Star Princess **** is een groot, maar toch overzichtelijk cruiseschip in de vloot van Princess Cruises geschikt voor de gehele familie. Zusterschepen zijn de Golden Princess en Grand Princess.

Het schip heeft een hoofdrestaurant met vaste zittingen, Amalfi. In de andere hoofdrestaurants, Capri en Portofino, kan elk moment voor het diner worden binnengelopen. Voor de twee specialiteitenrestaurants, Sabatini en Crown Grill moet bijbetaald worden. Ook voor de Chefs Table, een unieke dinerervaring voor slechts 10 personen, moet worden bijbetaald. Op het lidodek bevindt zich Prego Pizzeria voor een lichte snack. The Trident Grill bij de zwembaden biedt overdag hamburgers en hotdogs aan.  Het buffetrestaurant Horizon Court en het International Cafe bij het Atrium presenteren de gehele dag door gerechten.

Een drankje kan onder andere genomen worden in de pianobar Crooners bar of bijvoorbeeld in de wijnbar.

Op het schip bevindt zich ook een bibliotheek en een kapel. Er is wifi en een internetruimte.

Het schip heeft vijf zwembaden; het kleine kinderzwembad, een zwembad op het achterdek (Terrace Pool), twee op het middendek  (Calypso – met een schuifdak- en Netpune’s Reef) en een adult only zwembad (alleen voor volwassenen) die gelegen is bij de spa. Daarnaast zijn er op verschillende plekken bubbelbaden te vinden.De spa bevat een sauna, stoomruimtes, fitness en kapper. Bovendien is er de Sanctuary (met toeslag), een apart dek met zonnebedden om in alle rust te genieten.

Sportliefhebbers kunnen genieten van de putting green, tafeltennis, traditionele dekspelen zoals shuffleboard en schaak, en een sportveld voor tennis en andere sporten.

In de avond is er entertainment in het grote Princess theater, de Explorers Lounge of Vista Lounge, nachtclub, casino of het grote scherm bij een van de zwembaden.

Voor kinderen zijn er talloze speelruimtes en kinderclubs aan boord in verschillende leeftijdscategorieën als ook een avond/nacht opvang wanneer ouders uit willen gaan. Voor de kinderen is een apart kinderzwembad.

Eind 2021 neemt Princess Cruises afscheid van de Star Princess en zal ze voor P&O Cruises Australia gaan varen.

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Star Princess Star Princess Star Princess

Recensies (2)

Aad Prevo
Star Princess 95.0
95.0

De Star Princess was onze eerste kennismaking met de Princess Cruise Line . Wat een groot schip dachten wij maar door heel goed omgaan met deze grote en veel kleinere ruimtes te creeren is het net of je op een klein schip bent , in ieder geval binnen. Buiten heeft dat voordelen omdat er dan diverse zwembaden en bubbelbaden zijn en ook dat is prima. Het is een hele fijn schip. Wij maakte een reis met dit schip van Buenos Aires, Via Port Stanley ( Falklands) 6 dagen Antarctic Peninsula, Ushuaia, Punta Arenas, Chileense Fjorden en Montevideo (Uraguay. Het bijzondere en zeker fijn is dat er op de Star Princess een bar is op dek 17 met geweldig uitzicht , je gaat hier naar toe op een overdekte lopende band van dek 14. Zeker in Antarctica heeft deze uitzicht post zijn nut, want soms kan het aan dek heel koud zijn en dan heb je genoeg altenatieven. Het eten was geweldig, het personeel geweldig , het is een mooi schoon schip. Wij hadden hier een mini suite , ruimte genoeg en zeker in Antarctica heeft onze grote balkon zeker zijn dienst bewezen. Is zeker een schip om terug op te komen. Het was mede door het schip en personeel een bijzondere reis.

Vertrekmaand

Februari

Vertrekjaar

2010

Bestemming

Zuid-Amerika

Positieve punten
  • een heerlijk schip om lang op te verblijven
  • Goede ruimtes om op zee alles goed te zien
  • zeer snel met tanders van boord
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 22 oktober, 2014 13:13
Aad Prevo
Star Princess 74.0
74.0

Acht jaar na de eerste kennismaking met de Star Princess was ik terug op het schip , nu met een 7 daagse reis in Alaska van Anchorage naar Vancouver. het inchecken ging prima aan boord van een trein al reeds ingecheckt en gelijk je boord pas, omdat ik een platinum member ben, zat ik zo aan boord. Het schip ziet er nog prima uit . Maar als je al wat cruises gemaakt het op de nieuwe generatie schepen dan kan het zijn dat je toch een aantal zaken mist. Zeker in het buffetrestaurant daar is het aanbod zeer klein , het zelfde, eenvoudig en meestal niet warm genoeg. Hier was ik niet tevreden over. Eten wordt ook steeds meer aangepast aan onze oosterse medemensen die dan ook in zeer grote getalen het schip bevolken. Ook het eten in het Portofino restaurant was niet altijd cruise schip waardig en niet warm. Er was zeker geen gala diner of chocolade buffet. Het schip is schoon en goed onderhouden. Personeel is nog steeds goed en de shows prima in orde. Binnen zwembad was dagen niet gevuld zonder duidelijke reden. Ook het van boord gaan verliep gladjes. Het lijkt er steeds meer op dat je meer moet betalen en er steeds minder voor terug krijgt.

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2018

Bestemming

Alaska

Positieve punten
  • Goed en zeer vriendelijk personeel
  • Goede shows
  • genoeg ruimte ondanks het vele publiek
Negatieve punten
  • Eten niet altijd warm genoeg
  • beperkte keus eten
Geplaatst op 29 mei, 2018 15:28

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen