menu

Star Clipper

Star Clipper
Cruisemaatschappij Star Clippers
Bouwjaar 1992
Brutoton 2298
Lengte en breedte 111,57 meter lang, 15,14 meter breed
Passagiers 170
Bemanning 70
Plaats recensieBekijk recensies (1)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
81.6
Totale gemiddelde

81.6/100

Service ( 82 )
Eten ( 75 )
Hutten ( 76 )
Entertainment ( 75 )
Prijs/kwaliteit ( 100 )

Beschrijving

Star Clipper **** van Star Clippers is een van de drie authentieke zeilschepen met alle luxe van vandaag aan boord. Star Clipper werd gebouwd in 1992 in België. Met slechts 170 passagiers voelt het zeilschip aan als een eigen zeiljacht. Zeventig personeelsleden staan garant voor een ongedwongen service. Identiek zusterschip is Star Flyer.

De hutten variëren van binnenhut tot een buitenhut met een deur en raam naar het promenadedek. Elke hut heeft een eigen verzorgde badkamer. De andere buitenhutten hebben een of meerdere patrijspoorten.

Het schip heeft drie zwembaden, bars en een knusse sloepwinkel waar onder andere de kledinglijn van Star Clippers verkocht wordt. Een sfeervolle bibliotheek biedt ruimte voor de internetcomputers.

Er is een grote dinerzaal met in de ochtend en middag een buffet, ‘s avonds a la carte. Er is een open zitting waarbij je zelf kiest met wie je dineert.

Lees meer over cruisen met dit schip:

Vraag een offerte voor Star Clipper aan bij:

Cruisereizen Captain Cruise  

Boek nu een cruise op dit schip bij:

Miriam

Foto's

Video's

Star Clipper Star Clipper Star Clipper Star Clipper

Recensies (1)

Miriam
Star Clipper 81.6
81.6

In juni 2014 heb ik vier dagen meegevaren met de Star Clipper vanuit Piraeus. De reis ging daarna naar Mykonos en Hydra. Het mooiste van deze cruise is dat je als gast volledig wordt ondergedompeld in het zeilleven aan boord. Het personeel nodigt je uit om zoveel mogelijk van het schip te ontdekken en als je wilt, mee te helpen. Elke dag was het vertrek uit de haven echt een hoogtepunt met geweldige muziek en zomogelijk het heisen van een of meerdere zeilen. Ook het dagelijkse praatjes van de cruisedirector over het schip en de bestemming op het dek is een must-do. Probeer zeker in de mast te klimmen wanneer dit georganiseerd wordt!
Ontspannen kan in een van de twee zwembaden, er is altijd plek op een van de ligbedden. Ontbijt, lunch en diner zijn prima verzorgd. In de lounge kan je voor het diner bekijken welke gerechten er die avond op het menu staan. Handig! Gedurende de dag is er in de lounge thee en koffie verkrijgbaar.
Ga vooral in de vroege ochtend eens de zonsopgang bekijken. Je mag gedurende de hele dag op de 'brug' gaan kijken, zeker in de ochtend kan je dan even een praatje aanknopen met de officieren en/of kapitein.

De hutten zijn ook prima verzorgd. Afhankelijk van de categorie groter/kleiner. De badkamer vond ik best ruim. s Nachts voel je het water klotsen tegen de wanden van het schip.

In de avond is het overdekte gedeelte op het buitendek de plek om een drankje te drinken en te kijken naar het entertainment/muziek/bonte avond. Je maakt daar ook makkelijk contact met de andere passagiers.

De bestemmingen: waar mogelijk wordt altijd een strandje opgezocht waar iemand van het activiteitenteam klaar staat met watersport attributen (snorkelen, kajakken, paddleboard etc).
Bijzonder is dat de zeilen eenmaal per cruise gehesen worden voor een fotosessie. Gasten die dat willen kunnen dan in een van de tenders plaatsnemen met hun camera en varen vervolgens om het schip heen.

Al met al een 'cruise' met vele unieke zeilmomenten, een ervaring om nooit meer te vergeten.

Deze reis heeft Miriam van Cruisereiziger.nl op uitnodiging van Star Clippers gemaakt.

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • Zomogelijk wordt met de zeilen gevaren
  • Gemakkelijk contact met personeel
  • Uniek schip
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 26 april, 2015 21:43

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen