menu

Polarlys

Polarlys
Cruisemaatschappij Hurtigruten
Bouwjaar 1996
Brutoton 11.341
Lengte en breedte 123 meter lang, 19,5 meter breed
Passagiers 619
Bemanning -
Plaats recensieBekijk recensies (1)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
70
Totale gemiddelde

70/100

Service ( 70 )
Eten ( 90 )
Hutten ( 60 )
Entertainment ( 70 )
Prijs/kwaliteit ( 60 )

Beschrijving

Het MS Polarlys is een van de kleinere schepen van rederij Hurtigruten. Ze biedt alleen binnen- en buitenhutten. Het schip biedt 6 passagiersdekken. In 2016 is het schip zeer uitgebreid gerenoveerd. Het schip is gerenoveerd in 2016.

Op dek 7 zijn twee prachtige lounges te vinden. Het hoofdrestaurant heet Polarlyset, daarnaast zijn er een cafe, bar, bibliotheek, winkel, speelkamer voor kinderen en een aantal zalen voor bijeenkomsten.

Sportievelingen kunnen terecht in de fitness en sauna.

De Polarlys vaart de Noorse postroute die gaat van Bergen naar Kirkenes in 12 dagen waarbij 35 dorpen bezocht worden.

Dit schip vaart de Noorse postroute (meer info op Fjordencruises).

Vraag een offerte voor Polarlys aan bij:

Waterproof Expeditions

Nieuwsberichten

Miriam

Video's

Polarlys Polarlys

Recensies (1)

Jouke
Polarlys 70.0
70.0

Het eerste wat je je moet realiseren als je met Hurtigruten vaart langs de Noorse kust is dat die reizen geen cruises zijn. Hurtigruten begon ruim 100 jaar geleden als een vervoerder van goederen en personen langs de Noorse kust in een tijd dat de wegen en spoorlijnen nog niet goed waren. En ook nu nog zijn goederenvervoer en personenvervoer van de ene plaats aan de Noorse kust naar de andere de belangrijkste redenen van bestaan voor de klassieke routes van Hurtigruten langs de Noorse kust.

Passagiers meenemen die niet van A naar B hoeven maar die de schoonheid van de Noorse kust willen zien komt voor ons gevoel nog steeds op het derde plan. Er wordt weinig gedaan om het die passagiers naar de zin te maken behalve dan het uitstekende eten. De hutten zijn klein en ouderwets en hebben geen balkons, in de meeste van de 35 havens die je aandoet blijft het schip maar 20 minuten liggen, geen entertainment aan boord, een heel beperkte keuze in wat je wilt eten en wanneer je wilt eten en natuurlijk geen zwembad (wel 2 jacuzzi’s buiten in de kou).

Wat ook opvalt is het gebrek aan contact tussen de passagiers en met de bemanning. Een van de aantrekkelijke kanten van cruisen is dat je allerlei mensen ontmoet en daar ook gemakkelijk contact mee maakt, zodat je ervaringen kunt uitwisselen en samen kunt lachen. Misschien komt het door de Noorse mentaliteit. Op onze tocht waren de meeste passagiers Noren die ons links lieten liggen, ook al zaten we bijna 12 dagen aan de tafel naast hen.

Het eten was zonder meer erg goed, al heb je weinig keus: bij de lunch zijn er 2 voorgerechten en hoofdgerechten waar je uit kunt kiezen, meer niet. Bij het diner iets meer keus. Bovendien moet je op vastgestelde uren eten: kom niet te laat want na anderhalf uur is weer een andere groep aan de beurt.

Voor wie op een meer comfortabele manier de fjorden en de belangrijkste Noorse havensteden wil zien, raden wij aan om met Holland America Line of een vergelijkbare cruisemaatschappij te gaan. Goedkoper (want Hurtigruten is duur: een artic superior outside cabin, vergelijkbaar met een buitenhut op een cruiseschip zonder balkon, kostte € 300 per nacht per persoon), met veel meer comfort en een bemanning die jou als klant centraal stelt. Ga je toch met Hurtigruten omdat je dan zo’n beetje alle havens aan de Noorse kust te zien krijgt: neem dan alleen de zuid-noord route en niet de noord- zuid route want bij die laatste route moet je ’s nachts Tromso bezoeken en ’s morgens heel vroeg Trondheim.

Wees voorbereid op koud weer: in juli is het bij de Noordkaap gemiddeld 10 graden Celcius. En de meeste Noorse havens zijn niet erg interessant want er is weinig te zien en ze lijken veel op elkaar.

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2021

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 25 september, 2021 21:04

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen