menu

Norwegian Sun

Norwegian Sun
Cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line
Bouwjaar 2001
Brutoton 78309
Lengte en breedte 256 meter lang, 32 meter breed
Passagiers 2002
Bemanning 968
Plaats recensieBekijk recensies (2)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
74.8
Totale gemiddelde

74.8/100

Service ( 78.5 )
Eten ( 76 )
Hutten ( 74 )
Entertainment ( 66.5 )
Prijs/kwaliteit ( 79 )

Beschrijving

De Norwegian Sun***+ is een middelgroot schip van Norwegian Cruise Line. Het schip bevat zoals alle andere Norwegian Cruise Line schepen een groot aantal freestyle restaurants. De Sun bevatte eerst minder Freestyle faciliteiten maar tijdens de renovatie is dit ingehaald. Desondanks heeft de Norwegian Sun een eerder klassiek karakter dan overal bonte kleuren waar sommige schepen van de reder om bekend staan.

De Norwegian Sun heeft in totaal 12 restaurants variërend van twee hoofdrestaurants, Teppanyaki, Mexicaans, Braziliaans, Italiaans, Sushi en Frans dineren. Daarnaast is er een pizzabar en buffetrestaurant. Sportief gezien biedt het schip een golfafslagplaats met net, gym en twee buitenzwembaden.

Zusterschip is de Norwegian Sky.

Waarom cruisen op dit schip?

  • Klassieker schip dan andere NCL schepen
  • Meer dan genoeg keuze in freestyle restaurants
  • Geen verplichte gala-avonden
  • Een van de drie kleinste NCL schepen

Vraag een offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel - Nieuw! Cruisewinkel Stip TUI Zeetours - Nieuw!

 

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Norwegian Sun Norwegian Sun

Video's

Norwegian Sun Norwegian Sun

Recensies (2)

Miriam
Norwegian Sun 76.4
76.4

In juni 2011 heb ik op de Norwegian Sun gevaren in Oostzee vanaf Kopenhagen. De steden die we aandeden waren Warnemunde (Duitsland), een zeedag, Tallinn (Estland), St. Petersburg (2 dagen), Helsinki (Finland) en Stockholm (Zweden). De laatste dag was tevens een zeedag om te komen van Stockholm naar Kopenhagen. De steden waren prachtig en we waren onder de indruk van de schoonheid, letterlijk en figuurlijk, van alle steden.
De Norwegian Sun is een wat ouder schip (2001) in de vloot van Norwegian Cruise Line. Af en toe merk je dat het schip wat ouder is, maar verder goed onderhouden!
Wij verbleven in een balkonhut. De hut was best ruim, er was een bankje dat kon dienen als slaapbank (gezien de sporen had het vaak gefungeerd daarvoor). Het bureautje met koelkast had erg veel planken erboven waar je altijd genoeg ruimte had voor je spulletjes. Een informatiemap bevatte de deurhangers voor de ontbijtservice, het menu voor roomservice (pizza’s, broodjes) en zelfs nog briefpapier van NCL. De kleuren van de kamer waren fleurig, veel geel, groen en rood. Een koffie-apparaat is aanwezig met instant-koffie en kon er warm water gezet worden voor evt. thee. De garderobekast had een grote hanggedeelte en een aantal lades. Ze voldoen net voor 10 dagen. De badruimte is praktisch; een ronde douche met een douchegordijn, toilet en een wastafel in de volledige lengte van de badruimte. Veel toiletspulletjes waren er niet dan een standaard shampoo en badschuim-flacons in de doucheruimte.

Er zijn wel tien restaurants waar je ‘s avonds terecht kan. De gratis hoofdrestaurants zijn de Seven Seas Main Restaurant en de Pacific Heights. De Seven Seas is echt een restaurant voor een gezellig diner, een prachtige entree en veel tafels die aan of dichtbij ramen staan. De obers zijn erg hartelijk en je kent na een paar dagen, ondanks dat je telkens ergens anders zit, de gezichten. Verrassend was dat op sommige avonden we echt dezelfde obers hadden, ook al zaten we telkens ergens anders. Verder was het buffetrestaurant altijd een optie en op het buitendek Great Outdoors, waar ook softijs gehaald kon worden. In deze laatste buffetrestaurants waren de koffie en thee automaten, de ijsthee (zonder suiker!) en water tappunten waar de gehele dag door gebruik van gemaakt mocht worden.
Wil je wachten voor een restaurant, dan krijg je een buzzer mee. De wachttijden vallen overigens altijd erg mee. De maaltijden zijn goed verzorgd, geen super hoogstaande sterrendiners, maar aantrekkelijk eten, elke avond weer. Het chocoladebuffet vond op 1 avond plaats, in het Pacific Heights restaurant. Dit was in het begin van de avond erg druk.

Elke dag werden er veel activiteiten georganiseerd. Vooral op de twee zeedagen werd een vol programma gepland. Aardig was dat er wel wat aan themalessen werden gedaan; Russische les omdat St. Petersburg op het reisprogramma stond. Wel jammer was dat er niet meer achtergrondlezingen waren over bijvoorbeeld de invloed van bijv. Peter de Grote. Standaard is dit niet echt op NCL aanwezig, dus verwachtte ik het ook niet. De theatershows en ook een aantal dansgroepen waren wel afkomstig van de bestemmingen. Een Duitse goochelaar, een dansgroep uit St. Petersburg en bijzonder was een groep dames met de naam “Supreme Dreamgirls” die met hun Motown Show het hele theater voor zich hadden gewonnen.
Het zwembad is op zonnige dagen de plek om te zijn. Soms een zangeres maar vooral genieten van de zon. Whirlpools en plek voor iedereen.

De ontvangst was rustig te noemen, een vriendelijk woord van iedereen en een glimlach. Het personeel had voor iedereen een woordje of een gesprek over. Niet zo gehaast en rustig de tijd voor alles. De tien dagen op het schip waren echt voorbij gevlogen. Voor onze kamerjongen was niets teveel en de kamer zag er altijd onberispelijk uit. De bediening was erg persoonlijk te noemen, de obers herkenden je, ook als je niet bij hun aan tafel zat. De persoonlijke touch in het Italiaanse restaurant vonden wij heerlijk. Rustig de tijd voor wat praatjes over de dag. Wanneer we niet konden kiezen tussen de vele mogelijkheden, vroegen we zelfs een extra voorgerecht als je wilde in het hoofdrestaurant Seven Seas en het Italiaanse restaurant, super toch.

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2011

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
  • Goed formaat schip
  • Achterdek met zitjes
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 7 februari, 2014 22:41
Deesje65
Norwegian Sun 73.2
73.2

In oktober 2001 heb ik met dit schip diverse Europese steden bezocht. Helaas was ik een van de weinige jonge mensen aan boord wat deze cruise qua entertainment beroerd maakte. Iedereen lag om 22.00 uur in bed. Maar qua schip, personeel en eten was het goed.

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2001

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 18 februari, 2014 22:55

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen