menu

Norwegian Sun

Norwegian Sun
Cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line
Bouwjaar 2001
Brutoton 78309
Lengte en breedte 256 meter lang, 32 meter breed
Passagiers 2002
Bemanning 968
Plaats recensieBekijk recensies (5)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
53.4
Totale gemiddelde

53.4/100

Service ( 51 )
Eten ( 60 )
Hutten ( 64.6 )
Entertainment ( 42.2 )
Prijs/kwaliteit ( 49.2 )

Beschrijving

De Norwegian Sun ***+ is een middelgroot schip van Norwegian Cruise Line. Het schip bevat zoals alle andere Norwegian Cruise Line schepen een groot aantal freestyle restaurants. De Sun bevatte eerst minder Freestyle faciliteiten maar tijdens de renovatie is dit ingehaald. Desondanks heeft de Norwegian Sun een eerder klassiek karakter dan overal bonte kleuren waar sommige schepen van de reder om bekend staan.

Ze heeft in totaal 12 restaurants variërend van twee hoofdrestaurants, Teppanyaki, Mexicaans, Braziliaans, Italiaans, Sushi en Frans dineren. Daarnaast is er een pizzabar en buffetrestaurant. Sportief gezien biedt het schip een golfafslagplaats met net, gym en twee buitenzwembaden.

Zusterschip is de Norwegian Sky.

Wil je meer weten over deze rederij? Lees dan verder op Cruisereiziger.nl

Waarom cruisen op dit schip?

 • Klassieker schip dan andere NCL schepen
 • Meer dan genoeg keuze in freestyle restaurants
 • Geen verplichte gala-avonden
 • Een van de drie kleinste NCL schepen

Vraag een offerte voor Norwegian Sun aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Zeetours  

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Norwegian Sun Norwegian Sun

Recensies (5)

Miriam
Norwegian Sun 76.4
76.4

In juni 2011 heb ik op de Norwegian Sun gevaren in Oostzee vanaf Kopenhagen. De steden die we aandeden waren Warnemunde (Duitsland), een zeedag, Tallinn (Estland), St. Petersburg (2 dagen), Helsinki (Finland) en Stockholm (Zweden). De laatste dag was tevens een zeedag om te komen van Stockholm naar Kopenhagen. De steden waren prachtig en we waren onder de indruk van de schoonheid, letterlijk en figuurlijk, van alle steden.
De Norwegian Sun is een wat ouder schip (2001) in de vloot van Norwegian Cruise Line. Af en toe merk je dat het schip wat ouder is, maar verder goed onderhouden!
Wij verbleven in een balkonhut. De hut was best ruim, er was een bankje dat kon dienen als slaapbank (gezien de sporen had het vaak gefungeerd daarvoor). Het bureautje met koelkast had erg veel planken erboven waar je altijd genoeg ruimte had voor je spulletjes. Een informatiemap bevatte de deurhangers voor de ontbijtservice, het menu voor roomservice (pizza’s, broodjes) en zelfs nog briefpapier van NCL. De kleuren van de kamer waren fleurig, veel geel, groen en rood. Een koffie-apparaat is aanwezig met instant-koffie en kon er warm water gezet worden voor evt. thee. De garderobekast had een grote hanggedeelte en een aantal lades. Ze voldoen net voor 10 dagen. De badruimte is praktisch; een ronde douche met een douchegordijn, toilet en een wastafel in de volledige lengte van de badruimte. Veel toiletspulletjes waren er niet dan een standaard shampoo en badschuim-flacons in de doucheruimte.

Er zijn wel tien restaurants waar je ‘s avonds terecht kan. De gratis hoofdrestaurants zijn de Seven Seas Main Restaurant en de Pacific Heights. De Seven Seas is echt een restaurant voor een gezellig diner, een prachtige entree en veel tafels die aan of dichtbij ramen staan. De obers zijn erg hartelijk en je kent na een paar dagen, ondanks dat je telkens ergens anders zit, de gezichten. Verrassend was dat op sommige avonden we echt dezelfde obers hadden, ook al zaten we telkens ergens anders. Verder was het buffetrestaurant altijd een optie en op het buitendek Great Outdoors, waar ook softijs gehaald kon worden. In deze laatste buffetrestaurants waren de koffie en thee automaten, de ijsthee (zonder suiker!) en water tappunten waar de gehele dag door gebruik van gemaakt mocht worden.
Wil je wachten voor een restaurant, dan krijg je een buzzer mee. De wachttijden vallen overigens altijd erg mee. De maaltijden zijn goed verzorgd, geen super hoogstaande sterrendiners, maar aantrekkelijk eten, elke avond weer. Het chocoladebuffet vond op 1 avond plaats, in het Pacific Heights restaurant. Dit was in het begin van de avond erg druk.

Elke dag werden er veel activiteiten georganiseerd. Vooral op de twee zeedagen werd een vol programma gepland. Aardig was dat er wel wat aan themalessen werden gedaan; Russische les omdat St. Petersburg op het reisprogramma stond. Wel jammer was dat er niet meer achtergrondlezingen waren over bijvoorbeeld de invloed van bijv. Peter de Grote. Standaard is dit niet echt op NCL aanwezig, dus verwachtte ik het ook niet. De theatershows en ook een aantal dansgroepen waren wel afkomstig van de bestemmingen. Een Duitse goochelaar, een dansgroep uit St. Petersburg en bijzonder was een groep dames met de naam “Supreme Dreamgirls” die met hun Motown Show het hele theater voor zich hadden gewonnen.
Het zwembad is op zonnige dagen de plek om te zijn. Soms een zangeres maar vooral genieten van de zon. Whirlpools en plek voor iedereen.

De ontvangst was rustig te noemen, een vriendelijk woord van iedereen en een glimlach. Het personeel had voor iedereen een woordje of een gesprek over. Niet zo gehaast en rustig de tijd voor alles. De tien dagen op het schip waren echt voorbij gevlogen. Voor onze kamerjongen was niets teveel en de kamer zag er altijd onberispelijk uit. De bediening was erg persoonlijk te noemen, de obers herkenden je, ook als je niet bij hun aan tafel zat. De persoonlijke touch in het Italiaanse restaurant vonden wij heerlijk. Rustig de tijd voor wat praatjes over de dag. Wanneer we niet konden kiezen tussen de vele mogelijkheden, vroegen we zelfs een extra voorgerecht als je wilde in het hoofdrestaurant Seven Seas en het Italiaanse restaurant, super toch.

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2011

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • Goed formaat schip
 • Achterdek met zitjes
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 7 februari, 2014 22:41
Deesje65
Norwegian Sun 73.2
73.2

In oktober 2001 heb ik met dit schip diverse Europese steden bezocht. Helaas was ik een van de weinige jonge mensen aan boord wat deze cruise qua entertainment beroerd maakte. Iedereen lag om 22.00 uur in bed. Maar qua schip, personeel en eten was het goed.

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2001

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 18 februari, 2014 22:55
Barend van de ree
Norwegian Sun 22.4
22.4

Vandaag terug gekomen van een 12 daagse cruise vanaf malaga naar de canarische eilanden met de norwegian sun.
Nog nooit zo'n slechte cruise gehad. We hadden een drankpakket erbij geboekt maar nadat wij aan boord waren kregen we te horen dat er 10% tax betaald moest worden per besteld drankje! Het eten is van zeer magere kwaliteit en de variatie is 0. Alle entertainment is tijdens het diner. Na 10uur is er alleen nog een dj die iedere avond de zelfde cd draait. De grootse blunder kwam na de 7e dag van onze reis......de droge witte wijn aan boord was op!!! De maatschappij deed hier helemaal niks aan en het antwoordt wat werd gegeven was dat je ook vodka kon drinken. Nog nooit zoiets meegemaakt op een cruise. Niet 1 klacht werd serieus genomen. Voor ons nooit meer met norwegian.

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Canarische Eilanden

Positieve punten
 • Een aantal obers hebben echt hun best gedaan
Negatieve punten
 • Lees het bovenstaande maar
Geplaatst op 14 februari, 2023 11:55
John
Norwegian Sun 47.0
47.0

Nooit meer met de Norwegian Sun.
Geen enkele informatie dat wij een andere haven aan zouden doen. Het bleek door de captain dit in de middag had omgeroepen,maar ja toen waren wij aan wal. En geen enkele informatie op de hut.Bij alle havens de slechtste aanleg plaats, geen vervoer geregeld, 20 minuten lopen of een taxi nemen. Andere schepen lagen keurig voor de ingang van het stadje. Voor beelden Lansarote, Rosario ,Santa Cruz de Tenerife. Het eten op zich was van goede kwaliteit maar elke dag het zelfde op de zelfde plaats uitgestald, een zitplek was niet te krijgen bij het buffet, je moest wel naar een van de grote restaurants, komt ook doordat het achterdek door het weer niet beschikbaar was.

Vertrekmaand

Februari

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Canarische Eilanden

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten
 • Spaanse BTW moest worden betaald
 • Geen of nagenoeg geen plaats bij het buffet restaurant
 • Zeer slechte Wiffi vooral anroid
Geplaatst op 26 februari, 2023 11:19
Marius van der Vleuten
Norwegian Sun 48.0
48.0

Be careful !!!
NCL is only trying to get money…
They had 75% of the time (2/23) no dry wine.., only awful sweet Chardonnay! In the cabin was water available for 5,50 Dollar (without waterpacket)
The staff in cabins , restaurants and bars were excellent !!!
You have to pay a lot more for Starbucks Coffee (is not in the drinkpackage!!). There are no (entertainment) shows, only US-quizzes etc.). There are music performances in the bars. They had very bad information… No written info or a plan about the next destination ! Only they like to sell excursions…..!!!!
Check your bill, intermediate !!! Many errors !!!
Go the first day the servicedesk, to check your bookingarrangements….
We had a voucher for 2x a weddingcake, because a 50 years anniversary. But on the day (21/02) nothing happened….!! An other person ordered and paid a bottle of Champagne and chocolats, but it also this came not!…. Later (next day) we got excuses….
Prices of perfumes are double….!!, the price ashore !!
If you don’t have a beverage-packet , you pay huge drinkprices…. (for, in our view!) bad wines (is o.c. personal opinion)! How is it possible, that they offer , during the whole cruise: Pinot Grigio (P.G.), but in hardly 2/3 of the cruisetime, there was no dry wine…. and P.G.!!!
We booked among other destinations CADIZ, but without information (prior to) we went TWICE (!) to Gibraltar….(a place, which is only less than 1,5 drivehours, from our hometown)…. Cadiz we didn’t dock…(without reason!).
Of course the staff was very friendly, but the service and the management NOT ! (they take you from pillar to post…!!). Proving your rights cost us many hours of vacation-loss!!
The food is good! Our boat inside was sometimes overfilled with people, but also because the cold weather. We enjoyed the time, despite the negative expierences the, the destinations that we díd get, (with exception of Gibraltar, twice!).
MAIN COMPLAINT IS/WAS THE POOR INFORMATION.
Be careful, when you book a cruise of NCL

Vertrekmaand

Februari

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Staff , except management, good
 • Food okay
 • Luxery
Negatieve punten
 • Slechte service leading staff
 • Expensive, only profit is important…!!
 • Bad information, bad communication
Geplaatst op 27 maart, 2023 14:01

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen