menu

Norwegian Star

Norwegian Star
Cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line
Bouwjaar 2001
Brutoton 91.740
Lengte en breedte 296 meter lang, 33 meter breed
Passagiers 2.346
Bemanning 1.060
Plaats recensieBekijk recensies (3)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
88.3
Totale gemiddelde

88.3/100

Service ( 87.3 )
Eten ( 90.3 )
Hutten ( 89.3 )
Entertainment ( 87.7 )
Prijs/kwaliteit ( 87 )

Beschrijving

De Norwegian Star ***+ van Norwegian Cruise Line is een middelgroot schip van Norwegian Cruise Line. Het schip bevat de allernieuwste freestyle restaurants en is volledig ingericht op het freestyle concept. Zusterschip is de Norwegian Dawn.

Het schip heeft 11 restaurants, waaronder Tex-Mex, Japans, Italiaans en Frans. De spa heeft een thermal room, een bubbelbad en apart zwembad om volledig te ontspannen. Op het middendek zijn twee glijbanen en een zwembad met veel ligruimte daaromheen. Ze biedt uitgebreide sportmogelijkheden.

Wil je meer weten over deze rederij? Lees dan verder op Cruisereiziger.nl

Vraag een offerte voor Norwegian Star aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Zeetours  

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Norwegian Star Norwegian Star

Recensies (3)

Gert
Norwegian Star 91.8
91.8

Norwegian Star, een van de oudere schepen van Norwegian en het zusje van de Norwegian Dawn die laatst een totale verandering heeft onder gaan voor het nieuwe concept van NCL. Hier is de Star een deel proef voor geweest, verleden jaar zijn er al diverse dingen aangepakt hier voor: Nieuwe foto shop, nieuwe bar namelijk de 5 o'clock bar gesponseerd door een drank merk, hier zijn ook veel activiteiten zoals: WII, Karaoke maar ook voetbal kijken en etc. Volgend jaar zomer 2017 zal ze een droogdok onderhoud beurt krijgen en dan wordt er ook nog het een en ander aangepast.

Ondanks dat het schip 15 jaar is wordt ze goed onderhouden en is dit ook echt wel te zien. Ze doen er van alles aan om de star een ster te doen zijn.

De hutten zijn ingericht na stijl van wat er 15 jaar geleden was, dit houd in de badkamer een scheidingswand voor wc en douche heeft, de kasten gelakt zijn en handgrepen dus echt wel duidelijk te zien is wat slijtage. TV systeem al wat ouder is. (geen interactieve TV). Verder een mooi verzorgd schip met veel restaurants die zowel inclusief de cruise prijs zijn als een kleine bijdrage vragen.
Is het druk in het restaurant en geen tafel vrij moet je even wachten, je krijgt een buzzer mee en een voucher voor een glas champagne in de dichtstbijzijnde bar, wat ook inhoud bij het oproepen dat je dichtbij bent.

Schip heeft achter op een speciaal kinder zwembad, hot tub en glijbanen maar ook op het grote pooldeck mogen de kinderen deels zijn en andere deel alleen voor volwassen net zoals voorop boven. Wat ook stilte zone is.

Verder doet het personeel alles aan om het naar je zin te maken, helaas wel veel UK aanwezig die erg van drinken hielden maar niet tot overlast waren.

Leuke en goede shows, ze hadden tijdens deze reis ook wat gast optredens van mensen. Erg leuk en veel humor.

Tevens was er tijdens deze reis veel personeel aanwezig, ook i.v.m. inwerken chinezen medewerkers voor de Norwegian Joy omdat dit schip een stop heeft in Hong Kong waar deze mensen weer van boord gaan om vakantie te genieten en dan naar Europa komen om de Joy op te halen, dit was wel eens vervelend hier en daar omdat niet alles 100 % goed ging maar ook deze mensen moeten het leren, ze krijgen goede hulp dus dat was aan de andere kant wel goed geregeld dat er goede back up was.

Daarbij iedere avond een SOLO travellers meeting om ook de alleen gaande reizigers te vermaken en ook met speciale events aan boord voorrang te geven of samen te eten aan 1 tafel. Dit wordt iedere avond ook begeleid voor een medewerker van NCL, erg leuk en gezellig.

Was een leuke cruise en leuk mooi schip.

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Sfeer en gezelligheid.
 • Goede service.
 • Eten, goed warm en kwaliteit.
Negatieve punten
 • Hutten wat oude inrichting.
Geplaatst op 24 oktober, 2016 21:12
tani geukens
Norwegian Star 87.6
87.6

De Star was alweer de vijfde Norwegian schip dat ik nam, na de Spirit, de Jade, de Breakaway en de Epic, vond de Star wel het meest saaie schip, wel heel aardig personeel zoals gewoonlijk, maar echt veel leuke dingen om te doen waren er minder als op de andere schepen, het eten was weer top met veel afwisseling, BBQ op de zeedagen op het dek, de Mediterrannee keuken was er ook regelmatig! Heerlijk. mijn volgende schip is de Getaway!

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2016

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • vriendelijke crew
 • goed eten
 • geen echte tegenslagen zoals wel eens anders is.
Negatieve punten
 • wat saai.
 • de shows waren wat eenzijdig en de cruise director die het presenteerde zeer ingenomen met zichzelf
 • vaak gezeur met paspoorten inleveren, lange rijen om terug te krijgen.
Geplaatst op 8 december, 2016 18:41
Gert
Norwegian Star 85.6
85.6

Terug op de Star voor een week cruise vanaf Venetië.

Laatste tijd was er volgens mij weinig gedaan aan onderhoud, veel roest en relingen op Veel plekken erg slecht. Schip heeft al het een en ander als tegenvaller gehad, het zou dit jaar ook voor een grote makeover gaan maar is uitgesteld tot april/mei 2018. Ook hier is het gerucht al over dat dit nog later wordt ivm dat de Sun nu eerst moet.

Verder shows waren goed en personeel ook top op de manager van de main dining na, waren teveel bezig met serveerster in de gaten houden hoe ze hun werk doen dan even handjes uit de mouwen steken als het druk was.

Eten goed alleen als je dan 1 zeedag heb en je thema voor de avond is ook grill terwijl je dat overdag ook overal kon krijgen vond ik zelf niet zo slimme zet van ze.

Schip kwam alle havens vaak net op tijd of vaak te laat aan terwijl het vaar tijd zat had (12 knoppen vaart) wat resultaat is dat excursies ingekort werden en passagiers het de 3e dag zat waren en dan de laatste dag om van boord te gaan op eens bijna 2 uur eerder er te zijn.....
Gemiste kans.

Veel UK aan boord die het drankpakket erg letterlijk nemen wat resulteert in vervelende mensen om 16 uur al aan boord. Nadeel van dit pakket is ook dat ze veel drankjes gemixt in tanks hebben staan op de bar maar bij veel mixen krijg je dat bepaalde stoffen naar beneden zakken waardoor je of een erg zoet drankje hebt of erg sterk met alcohol of juist niks.

Verder leuke cruise en leuke route.

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2017

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Gezellig leuk personeel.
 • Leuke nieuwe game shows.
 • Schone hut
Negatieve punten
 • Openbare wc's erg vies gehele dag door.
 • Prijzen internet en excursies erg duur en in korten excursies.
 • Is toe aan opknap beurt.
Geplaatst op 23 juli, 2017 10:29

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen