menu

MSC Orchestra

MSC Orchestra
Cruisemaatschappij MSC Cruises
Bouwjaar 2007
Brutoton 92.409
Lengte en breedte 293,8 meter lang, 32,2 meter breed
Passagiers 2.550
Bemanning 987
Plaats recensieBekijk recensies (4)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
68.3
Totale gemiddelde

68.3/100

Service ( 79.3 )
Eten ( 54.5 )
Hutten ( 74.5 )
Entertainment ( 66.3 )
Prijs/kwaliteit ( 67 )

Beschrijving

De MSC Orchestra **** behoort samen met zusterschepen MSC Poesia, MSC Musica en de MSC Magnifica tot de Musica klasse. Ze is een overzichtelijk schip voor 2550 passagiers.

De hoofdrestaurants heten L’Ibiscus en Villa Borghese. Verder is er keuze uit het  buffetrestaurant La Piazzetta en de a la carte restaurants 4 Seasons (Italiaans) en Shanghai (Aziatisch). Het theater en de Savannah Bar zijn zeker een van de prachtigste ruimtes voor ontspanning.

Naast de twee buitenzwembaden, Cala Blanca en Acapulco,  is er verder ontspanning te vinden in de spa, fitness, minigolf en sportveld op het dek en de disco.

Meer informatie over de rederij, lees je op Cruisereiziger.nl.

Vraag een offerte voor de MSC Orchestra aan bij:

MSC Cruises Cruise Online Sunweb

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

MSC Orchestra MSC Orchestra MSC Orchestra

Recensies (4)

Ewout Vanfleteren
MSC Orchestra 81.0
81.0

Afgelopen week heb ik een cruise gemaakt aan boord van de MSC Orchestra.

Wij maakten een cruise in de Oostzee (Baltische Staten) en deden de volgende steden aan -> 1: Kiel - 2: Zeedag - 3: Stockholm - 4: Tallinn - 5: St. Petersburg - 6: Helsinki - 7: Zeedag - 8: Kiel

De inscheping in Kiel verliep zeer vlot. Het schip lag aangemeerd niet zoals de meeste schepen aan de Ostseekai maar aan de Ostuferhafen Cruise Terminal. Het is een grote hal die men omgebouwd heeft naar een moderne cruise terminal. De inscheping begon normaal gezien om 14u00 maar we waren om 13u00 al aan boord. Wij gingen met de auto naar Kiel en boekten bij MSC Cruises het Park & Cruise pakket. Onze auto stond geparkeerd op een bewaakte parking naast de terminal. De prijs viel goed mee.

De MSC Orchestra is een cruiseschip dat behoort tot de MUSICA klasse van de vloot. Het schip werd gebouwd nabij St. Nazaire in Frankrijk waar ook de Queen Mary 2 is gebouwd. Het thema van het schip is "Orkest". Alle namen van de dekken zijn genaamd naar een muziekinstrument. Het schip zag het levenslicht in 2007 en werd gedoopt in Civitavecchia door Sophia Loren. Tijdens de doopceremonie speelde een groot orkest onder leiding van Enio Morricone. De Orchestra is 294 meter lang, 32 meter breed en bied plaats aan 3200 gasten.

Eens aan boord vonden we direct de weg naar onze kajuit. Wij hadden een kajuit geboekt met beperkt zeezicht. Wij hadden gelukkig een kajuit dat gesitueerd was tussen 2 reddingssloepen en daardoor hadden we mooi uitzicht op de zee. Het was een mooie, moderne kajuit met flatscreen televisie, minibar, safe en een queen size bed. De badkamer was niet overdreven groot maar er was voldoende kastruimte. Ook in de kamer was er voldoende kastruimte.

Aan boord zijn er 2 hoofdrestaurants waaronder Villa Borghese (dek 5) en l'Ibiscus (dek 6). Wij aten in Villa Borghese. We hadden een tafel met vier personen gevraagd en kregen die ook. Het eten was van goede kwaliteit. Het eten was voldoende warm. Bij MSC serveren ze uitzonderlijk lekkere pasta's en risottos. De desserts waren ook heel goed. De porties zijn niet groot maar het is leuk om verschillende gerechten te kiezen van de kaart. Bij MSC is er altijd wel een Italiaanse avond -> heel leuk. Bij een cruise die gemiddeld 8 dagen duurt zijn er 2 gala avonden.

Op dek 13 bevindt zich het zelfbedieningsrestaurant "La Piazzetta en 4 Seasons". Het restaurant is voldoende groot en bied plaats aan ongeveer 600 personen. Tijdens het ontbijt is het er wel zeer druk en moet je soms zoeken achter een plek om te eten. Het eten was zeer lekker, er was voldoende variatie. De Daily Specials zijn zeker aan te raden alsook de Mediterranean Corner.

Aan boord zijn er meer dan 10 bars. De bars waar er het meest entertainment was waren de "Savannah Lounge" en de "Shaker Lounge". Er waren leuke activiteiten zoals een danswedstrijd of raad het lied... Voor wie wat meer van rust houd is de "Amber Bar" een aanrader. Een drankenpakket is een aanrader, er is voldoende keuze.

Ook is er een theater aan boord dat plaats heeft voor meer dan 1000 gasten. Het "Covent Garden Theater". De shows waren werkelijk uitstekend. Bij MSC zijn de shows heel spectaculair. Veel beter dan bij HAL, Cunard en Costa. Iedere avond was er een andere show en er was voldoende variatie. Bijvoorbeeld: opera, dans, musical...

Er was ook een Chinees Restaurant, een casino, een disco en een winkelparadijs.

Omdat het zomervakantie was, was het schip volboekt. Wij hebben daar echter geen last van gehad, er was altijd voldoende plaats en er waren genoeg ligzetels. Aan boord zijn er 2 grote zwembaden en 5 jaccuzzi's.

De crew aan boord was zeer vriendelijk en stond altijd paraat om te helpen. Wij hadden een hele goede ober en ook de cruise director was fantastisch. Het entertainment team was heel grappig en het was leuk om met hen een praatje te maken.

De steden waren erg mooi, het was een prachtige cruise. Het schip meerde altijd aan dicht bij de stad zodat het centrum altijd op wandelafstand bereikbaar was. Wij deden 1 excursie in St. Petersburg die een hele dag duurde. In de voormiddag bezochten we het Catharina Paleis en in de namiddag het Hermitage Museum en de Saint Isaacs kathedraal. Ook deden we een rivier cruise op de Neva rivier. We hadden een hele goede gids.

De MSC Orchestra vaart in de herfst 2015 vanuit Genua naar Lissabon en Casablanca. In de winter naar de Caraïben vanuit Pointe-A-Pitre en Fort-De-France.

Kortom -> De MSC Orchestra is een prachtig schip, niet te groot, geschikt voor alle leeftijden.

Ewout Vanfleteren

Vertrekmaand

Augustus

Vertrekjaar

2015

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • Hutten
 • Service
 • Eten
Negatieve punten
 • n.v.t.
 • n.v.t.
 • n.v.t.
Geplaatst op 29 augustus, 2015 12:02
Laurent Neels
MSC Orchestra 92.0
92.0

Op cruise met de MSC Orchestra voor de derde keer al. Ongelooflijk : iedereen zou zo'n cruise eens moeten doen en zich in de watten laten leggen.....We wensen de hele staff te bedanken voor de goede service maar in het bijzonder Alfredo Holguin en zijn team van de L'Incontro bar. We hebben daar heel leuke momenten meegemaakt met talrijke andere tevreden passagiers. Wie zeker ook een pluim verdienen zijn Munu Bhat en Yunarta van Villa Borghese die ons zeer lief en vriendelijk hebben bediend., niets was te veel voor hen....CHAPEAU....

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2019

Bestemming

West-Europa

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 8 oktober, 2019 18:40
Godelieve Roels
MSC Orchestra 58.0
58.0

De cruise op zich is heel goed meegevallen.
We kennen het wel allemaal, het was onze 17de keer met MSC.
Maar als ik er over nadenk, moet ik zeggen dat de kwaliteit van het eten sinds Covid hard achteruit is gegaan.

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • personeel heeft aandacht voor de passagiers
 • steeds klaar om ons te helpen
Negatieve punten
 • hutten zijn niet altijd goed gekuist
 • eten in het buffet laat te wensen over
 • altijd hetzelfde eten, soms met een ander sausje
Geplaatst op 14 januari, 2024 11:26
Pim ter Linde
MSC Orchestra 42.2
42.2

VOOR DE EERSTE KEER OP EEN ITALIAANS CRUISESCHIP…
Wij hebben al heel veel gecruised, we zijn er dol op. Onze favorieten zijn Seabourn, Oceania, Celebrity en de HAL. Die volgorde is ook de mate van appreciatie. Maar die companies varen niet in januari op de Middellandse Zee en daar hadden we na al dat slechte weer in Nederland zin in. De enige was MSC met de Orchestra. Aan boord in Valencia en via Cagliari, Civitavecchia, Livorno, Marseille en Palma de Mallorca na een weekje daar weer naar terug. Het is een groot schip met 3200 passagiers en die blijken in al die havens te kunnen aan- en afmonsteren. Dat maakte het erg onrustig met constant wisselende passagiers die ook vaak kleine kinderen bij zich hadden in de niet schoolgaande leeftijd en die ook nog niet hadden geleerd dat door merg en been gaand gekrijs niet door iedereen tijdens het diner op prijs wordt gesteld.
Wij hadden begrepen dat MSC stond voor Mediterranean Shipping Company. Maar daar hebben we inmiddels een heel andere mening over. Werkelijk over alles wat je wilt op dit schip moet extra betaald worden. Een shuttle naar een dichtbijgelegen havenstadje dat is dan €17, een dure Wi-Fi en dat gaat de hele dag op allerlei manieren door. Wij hebben er van gemaakt dat MSC hoort te staan voor Maffioso Shipping Company. Het is een Italiaanse Maatschappij, we hebben ons snel aangepast. Het diner. We zijn nu gelijk bij ons grootste probleem op dit schip. Het eten, of het nou lunch of diner was, het was verschrikkelijk. We hadden nog nooit zoiets meegemaakt. We hebben er op een gegeven ogenblik maar een spelletje van gemaakt. Dan haalde een van ons iets van het buffet en dan moest de ander met dichte ogen proeven wat het was. We hebben het beiden niet één keer geraden. Ik ben voor het eerst na een cruise afgevallen… Was er dan niks goed? Jawel! Het was prachtig weer! En daar ging het ons om. We hadden een beverage package waarbij alleen huiswijnen bleken te kunnen worden gekozen en die waren behoorlijk goed. Onze balcony cabin was niet groot maar wel heel goed ingericht. Nou, wat wil een mens nog meer? Nou…

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2024

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Inrichting cabin
 • Goede huiswijn
Negatieve punten
 • Maaltijden
 • Voor bijna alles extra betalen
Geplaatst op 30 januari, 2024 11:38

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen