menu

MSC Grandiosa

MSC Grandiosa
Cruisemaatschappij MSC Cruises
Bouwjaar 2019
Brutoton 181.000
Lengte en breedte 331 meter lang, 43 meter breed
Passagiers 6.334
Bemanning 1704
Plaats recensieBekijk recensies (3)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
77.3
Totale gemiddelde

77.3/100

Service ( 86.7 )
Eten ( 79.7 )
Hutten ( 75 )
Entertainment ( 65 )
Prijs/kwaliteit ( 80 )

Beschrijving

MSC Grandiosa is het eerste nieuwe cruiseschip in de Meraviglia-Plus klasse van MSC Cruises en is in november 2019 in de vaart gekomen. Het schip is een doorwikkelde evolutie van de Meraviglia klasse en is vergroot met 15 meter lengte naar 331 meter.

De Meraviglia-Plus klasse brengt MSC Cruises naar het volgende niveau schepen voor alle seizoenen. Met een lengte van 331 meter en 200 extra hutten, heeft de MSC Grandiosa een maximale capaciteit van 6.300 gasten.

De highlights op het schip zijn de lange promenade met LED dak waar op elk moment van de dag een ander beeld te zien is. Het atrium, de zwembaden en het waterpark bieden voor elk moment van de dag vermaak.

Tenslotte zal ook op de twee “Meraviglia-Plus” schepen, Cirque du Soleil haar unieke shows van wereldklasse uitvoeren in een speciaal gebouwde lounge van het schip. Bovendien biedt de MSC Grandiosa een unieke culturele ervaring op zee met een “eerste-in-haar-soort” klassieke en hedendaags beeldende kunstmuseum in L’Atelier Bistrot

Lees alles over de MSC Grandiosa:

Vraag een offerte aan bij:

MSC Cruises

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

MSC Grandiosa MSC Grandiosa MSC Grandiosa MSC Grandiosa MSC Grandiosa MSC Grandiosa MSC Grandiosa

Recensies (3)

Aa
MSC Grandiosa 87.0
87.0

Terug van 8 dagen MSC GRANDIOSA , mooi schip, eten was goed, binnenhut was klein, weinig kastruimte,geen bankje, theater middelmatig, en het geluid zou wel wat decibels minder kunnen was zeer hard,ook was het op de promenade zeer luidruchtig.

Vertrekmaand

November

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • Goed eten
  • Vriendelijke bemanning
Negatieve punten
  • Zeer luidruchtig
  • Binnenhut niet groot
Geplaatst op 9 december, 2019 01:00
Mies van Laar
MSC Grandiosa 83.0
83.0

De maidenvoyage meegemaakt van Hamburg naar Genua. Het schip was mooier dan ik verwacht had. Onze buitenhut was prima voor elkaar. Heerlijk bed. Ook ben ik altijd blij als de douche een deur heeft ipv een gordijn.
Het buffetrestaurant is enorm verbeterd ten opzichte van de oudere MSC schepen. Het aanbod is goed verzorgd ook leuk dat er elke dag een klein deel is gewijd aan een land. De twee hoofd restaurants geven een ruim gevoel. De ruimte van ik slim ingedeeld. We hebben de chocolaterie uitgeprobeerd. Heerlijke chocolademelk: dik en vol van smaak. De bonbons vond ik tegenvallen: te duur voor de smaak. De dukte veel mee doordat het schip niet vol was. Ik vraag me af hoe dat is als het schip vol is. Ook in het sushi restaurant gegeten: goed, maar niets bijzonders. Het personeel in de restaurants en bars waren bijzonder aardig. Ook een fijne cabinsteward (bedankt voor de towel art).
De voorstellingen in het theater vond ik wisselend interessant. Het geluid was echter veel te hard. Jammer.
We hebben erg genoten van het Cirque du Soleil in het kleine theater. Goed bedacht dat ronde toneel.

In verband met een storm in de golf van Biskaye moesten we 2 dagen langer Southampton blijven. Helaas werd dat te laat geneld. De excursies van de 1e dag waren al weg. Voor een groot aantal mensen die een dag naar Londen waren was dit erg sneu. Zij hadden dan wellcht die dagen in Londen een hotel kunnen nemen en wat meer van de stad kunnen zien.
Toevallig hoorden wij het nieuws vroeg in de middag. De mensen die een dagexcursie hadden zagen het pas 's avonds in de nieuwsbrief. 3 dagen in Southampton vond ik veel te lang. Helaas moesten we meteen doorvaren en deden Lissabon niet aan. Ik had me daar op verheugd en ook een leuke excursie geboekt, die ik helaas moest afzeggen.
Ik vond de route op zich leuk en fijn dat je in elke stad ook een nacht zou blijven. We hadden geluk met het weer, behalve in Genua waar het zowat de hele dag regende.

Vertrekmaand

November

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • Het personeel in het restaurant en de bars en de cabin stuward
  • Mooi buffet restaurant
  • Plaatsing van de tafels in het hoofdrestaurant
Negatieve punten
  • Geluid in het theater
  • Informatie over langer verblijf in Southampton
Geplaatst op 22 december, 2019 15:54
Gerard
MSC Grandiosa 61.8
61.8

Prima schip 8dgn Noorwegen eten goed aardige mensen White party leuk opgezet mooie aankleding van het schip.in en uitklar e n prima geregeld.

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2022

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 26 juni, 2022 11:00

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen