menu

Midnatsol

Midnatsol
Cruisemaatschappij Hurtigruten
Bouwjaar 2003
Brutoton 16140
Lengte en breedte 135,75 meter lang, 21,5 meter breed
Passagiers 970 (636 bedden)
Bemanning -
Plaats recensieBekijk recensies (1)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
90
Totale gemiddelde

90/100

Service ( 100 )
Eten ( 90 )
Hutten ( 90 )
Entertainment ( 80 )
Prijs/kwaliteit ( 90 )

Beschrijving

De Midnatsol is een klein modern schip voor 970 (636) passagiers met vele binnen- en buitenhutten. Ze vaart voor Hurtigruten Expeditions (HX). Er zijn 23 suites waarvan enkele met balkon. Zusterschip is het MS Trollfjord. Het schip heeft twee eetgelegenheden, het Midnatsol restaurant en het Midtsommer Cafe (alle menu-items daar afrekenen per stuk). In het Midnatsol restaurant worden het ontbijt en lunch in buffetvorm gepresenteerd. Tijdens het diner zijn er obers.

De Panoramalounge op dek 8 is de mooiste plek van het schip om het landschap voorbij te zien glijden. Daarnaast zijn er drie bars.

Een kleine bibliotheek, Internet cafe & wifi, en een winkel zijn beschikbaar. Voor kinderen is er op dek 5 een kleine speelkamer. Sportievelingen kunnen gebruik maken van de fitness en sauna. Op het dek zijn twee bubbelbaden.

Het schip is intensief gerenoveerd en onder een andere naam expeditiecruises gaan varen: MS Maud.

Vraag een offerte voor de Midnatsol / Maud aan bij:

Waterproof Expeditions

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Midnatsol Midnatsol Midnatsol

Recensies (1)

fam. van der Linden - Leemreis
Midnatsol 90.0
90.0

In 2004 maakten we in Augustus/September onze eerste totale Hurtigruten op het leuke intieme kleine schip De Vesteralen. Toen kregen we inderdaad de idee dat de Hurtigruten de mooiste zeereis ter wereld is.
In 2012 hebben we dezelfde route gevaren van 16 december tot 27 december. Het doel was het Noorderlicht te zien en de langste nacht/midwinternacht te beleven.
Het werd een sfeervolle reis, met slechts 126 gasten. Maar omdat we met zo weinig mensen waren, werd de reis veel intensiever gevierd. Het waren vooral Noren die hun Kerst (JULE) wilden vieren op hun nationale trots. Het was een totaal andere belevenis vergeleken met onze zomertocht. Nu werden we door de kapitein persoonlijk uitgenodigd om met hem een stokvis te ontleden en te proeven, een rauwe zalm te verwerken en eventjes het Noorderlicht te zien. We hebben met alle gasten en officieren rond de kerstboom gedanst, en ik was de gelukkige die de "kerstboon"in zijn Kerstmaal had, en daarvoor een marsepeinen gelukszwijn kreeg. Bij de kerstviering aan boord las de kapitein het kerstverhaal, zat hij bij de gasten aan tafel, vertelde hij over het heerlijke maritieme eten.
In de plaatselijke kerk ( leekvel opl een katholieke kerkdienst ) werden we als Hurtigruten gasten hartelijk welkom geheten en zongen we JULE liederen. De reis viel alleen tegen wegens gebrek aan Noordelicht en sneeuw, maar dat kun je de Hurtigruten niet kwalijk nemen.

Vertrekmaand

December

Vertrekjaar

2012

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • sfeer
  • eten
  • contacten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 26 februari, 2014 23:23

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen