menu

Mein Schiff 6

Mein Schiff 6
Cruisemaatschappij TUI Cruises
Bouwjaar 2017
Brutoton 99.500
Lengte en breedte 295 meter lang, 35,8 meter breed
Passagiers 2.534
Bemanning 1.000
Plaats recensieBekijk recensies (3)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
97.5
Totale gemiddelde

97.5/100

Service ( 98.3 )
Eten ( 98.3 )
Hutten ( 98.3 )
Entertainment ( 92.3 )
Prijs/kwaliteit ( 100 )

Beschrijving

Mein Schiff 6 is het vierde nieuwbouw schip voor het Duitse TUI Cruises. Aan de buitenkant wordt het cruiseschip identiek aan haar zusterschepen Mein Schiff 3Mein Schiff 4 en Mein Schiff 5. Het nieuwbouwschip van TUI Cruises bevat van binnen diverse innovaties, zoals een Escape Room en een Jazz Club.

Alle TUI Cruises schepen varen met een premium all-inclusive concept waarbij veel inclusief is zoals fooien, dranken (uitgezonderd champagne en enkele premium drankmerken), vrijwel alle restaurants, fitness & sauna en entertainment.

Lees zeker de reportage die Cruisereiziger Miriam maakte met een zusterschip van de Mein Schiff 6, de Mein Schiff 2:

Vraag een offerte voor Mein Schiff 6 aan bij:

TUI Nederland TUI Cruises Duitsland Cruisereizen Captain Cruise  

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Recensies (3)

Jan
Mein Schiff 6 96.0
96.0

Prachtige cruise gemaakt met Mein Schiff 6 door Westelijk Middelandse Zeegebied. Enige beperking,maar dat geldt ook voor Engelstalige schepen, alles gaat in het Duits. Als je de Duitse taal echter goed machtig bent dan is dit geen enkel probleem. In vergelijking met onze cruise van vorig jaar op de Celebtity Reflection hadden wij het hier veel beter naar ons zin. Sfeer veel gemoedelijker, gezelliger. Cruise gemaakt met 600 kinderen aan boord die de tijd van hun leven hadden. All inclusive is bij Tui ook voor 95% all inclusive, incl. drank, uitgezonderd enkele specialiteiten restaurants. Kwaliteit in de bedieningsrestaurants is uitstekend evenals in het zelfbedieningsrestaurant. Ook excursies liggen op een veel lager niveau als bv HAL - Princess en Celebrity. ca 60%.

Vertrek vanaf Dusseldorf naar vertrekhaven Palma de Mallorca is prima alternatief voor Schiphol
Voor ons zal een 2e cruise met TUI er zeker in zitten.

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • Alles uitstekende geregeld Duitse Grundlichkeit
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 24 september, 2018 21:45
Maria Rooijakkers
Mein Schiff 6 100.0
100.0

We hebben van 9 t/m 23 september cruise gemaakt Canarische eilanden met Madeira en Agadir Marokko.
Met de neue Mein Schiff 1 vanTui cruises.
Was een hele mooie cruise naar Madeira, La Palma, Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Marokko, Lanzarote, La Gomera.
Het schip was heel erg mooi en de balkonhut was zeer goed. Diverse restaurants en barretjes,
Anckelmannsplatz was zelbedieningsrestaurant, zeer uitgebreid met oa wokstation ,zeer goede Italiaans ijskar, saladebar, veel vis, na half 3 wordt het wokstation omgebouwd tot "high tea".
Fischmarkt , Atlantic en Atlantic Mediterran zijn restaurants die werken met menukaart, elke dag ander menu en ook vaste gerechten op de kaart. En nog meer restaurants , dus keuze genoeg. Je kan in 3 restaurants ontbijten, in Atlantic Mediterran kan je van de menukaart kiezen voor ontbijt.
Diverse gezellige barretjes zowel binnen als buiten. De binnen Tui bar en de buiten bar Außenalster zijn heel goed, heel veel keuze met merkdrankjes en cocktails. Totaal 13 barretjes en 11 restaurants waarvan 3 die niet inbegrepen zijn in de Premium all inclusieve.
Ook de fooien zijn inbegrepen.
Een klein minpuntje is dat in de 2 Atlantic restaurants en de Anckelmannsplatz, waar toch de meeste mensen dineren alleen de "Tui huiswijn" geschonken wordt, die is minder van smaak als de wijnen van de barretjes en Fischmarkt.
Paar keer naar show geweest, was ook professioneel.
Winkelgallerij en sportmogenlijkheden. Vriendelijk personeel, als je er met Duits niet uit komt, kan het ook in het Engels

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2018

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
  • Vriendelijk personeel
  • Ruime hut groot balkon
  • Alles zeer schoon
Negatieve punten
  • Mindere kwaliteit wijn in de 3 grote restaurants
Geplaatst op 2 oktober, 2018 21:19
Roland
Mein Schiff 6 96.4
96.4

Wij hebben in december 2022 tijdens de feestdagen een cruise gemaakt vanuit Dubai. Wij hadden wegens een boeking fout vanuit Tui NL alleen nog een binnenhut kunnen krijgen. Eenmaal op de boot hebben we kunnen upgraden naar een balkonhut. Schijnbaar waren via Tui Duitsland nog balkonhutten vrij geweest. Dus als tip boeken via DLD. Het was ook voor onze cruise specialist een leer moment. Vanuit de receptie aan boord hadden ze onze spullen willen verhuizen. Dat is nog eens service. Verder voelde het weer als thuiskomen. Het was onze eerste cruise sinds COVID 19. Er zijn wel wat wijzigingen gekomen sinds onze laatste keer. Zo krijg je geen excursie ticket meer op de hut. Ook is er geen verzamel punt meer maar kun je rechtstreeks naar de bus lopen en scannen ze je boord kaart. Eerst vonden we het een beetje verwarrend maar je raakt er snel aan gewend. En belangrijker is dat het een stuk rustiger is op deze manier. Het personeel is vriendelijk en het eten is van goede kwaliteit. Wij hadden wel iets meer kerst versiering verwacht voor een Duitse rederij. Maar misschien was onze verwachting te hoog. De hut inrichting en het schoonhouden ervan was zoals wij al eerder hadden ervaren bij Mein Schiff helemaal top. Voor wie een cruise wil maken zonder veel tam tam, harde muziek enz. is Mein Schiff een echte aanrader. In september gaan wij ook weer met de Mein Schiff 6 van Hamburg naar New York. Voor iedereen die dit leest en nog een cruise gaat maken “ Keep Calm And Keep Cruising” . ( niet zelf bedacht maar heb ik op de mok staan die ik gekocht heb via deze website).

Vertrekmaand

December

Vertrekjaar

2022

Bestemming

Dubai en Emiraten

Positieve punten
  • Goede service
  • Prijs kwaliteit
  • Perfect All-in concept
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 22 januari, 2023 11:52

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen