menu

Majesty of the Seas

Majesty of the Seas
Cruisemaatschappij Royal Caribbean International
Bouwjaar 1992
Brutoton 74.000
Lengte en breedte 268,32 meter lang, 32 meter breed
Passagiers 2350
Bemanning 912
Plaats recensieBekijk recensies (1)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
57
Totale gemiddelde

57/100

Service ( 50 )
Eten ( 40 )
Hutten ( 65 )
Entertainment ( 55 )
Prijs/kwaliteit ( 75 )

Beschrijving

De Majesty of the Seas is het oudste cruiseschip in de vloot van Royal Caribbean International. Het schip is gebouwd in Saint-Nazaire (Frankrijk) en kwam in 1992 in de vaart. Het schip heeft voornamelijk buitenhutten (733) en 63 balkonhutten.

Het behoort, net als de Sovereign en de Monarch (inmiddels Pullmantur) tot de Sovereign-klasse. Het schip maakt voornamelijk korte cruises (3 a 4 nachten) vanuit thuishaven Miami naar de Caribbean.

Dit cruiseschip bevat 12 dekken met vermaak voor jong en oud. In de korte periode aan boord kan er worden genoten van een uitgebreide From the Vitality Spa, een fitness-ruimte, een klimwand, whirlpools en 2 zwembaden. Tevens zijn er kinderprogramma’s voor diverse leeftijden. ’s Avonds is er vertier in het theater, het casino en de 9 bars en lounges.

Update: In 2020 heeft het schip de vloot verlaten en vaart ze niet meer voor Royal Caribbean.

Vraag een offerte voor de Majesty of the Seas aan bij:

 

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Majesty of the Seas Majesty of the Seas Majesty of the Seas

Recensies (1)

Christian
Majesty of the Seas 57.0
57.0

Voor een 5-daagse cruise in de Caribbean gekozen voor de Majesty of the Seas van Royal Caribbean. Het schip biedt plaats aan 2700 gasten en dat is gezien de afmetingen van het schip wat aan de hoge kant. Het vinden van een zitplaats in het Windjammer cafe is dan ook niet gemakkelijk met zoveel mensen. Wij hadden een buitenhut op dek 2 en de hutten zijn wat gedateerd maar wel netjes. Personeel is vriendelijk maar van veel verschillende nationaliteiten. Dit zorgt ervoor dat ze niet altijd even goed op elkaar zijn ingespeeld, vooral in de dining room was dit goed te merken. Mijn grootste kritiek heeft vooral te maken met de sfeer in de dining room. In vergelijking met andere cruiseschepen doet dit vooral aan als een kantine en de kwaliteit van het eten is niet zo hoogstaand zoals bijvoorbeeld de HAL. Entertainment aan boord is vooral gericht op jongeren en de (Latijns) Amerikaanse gasten, dus flauwe spelletjes (sexiest man competition, battle of the sexes) waar vooral de Amerikanen van smullen. Verder moet voor bijna alles worden bijbetaald. Je boekt een snorkel+kajak combi op het privé eiland van RCCL, moet je vervolgens ook nog USD 10,- voor een kluisje neertellen. Ook de Johnny Rockets hamburgertent aan boord kost USD 7,- extra en als je dan een milkshake wil, moet je nog eens USD 5,- betalen. Ook hier kwaliteit zeer teleurstellend. Al met al wel een leuke cruise met iedere dag een bestemming (Nassau, Coco Cay en Key West) en dat voor maar EUR 325,-

Vertrekmaand

November

Vertrekjaar

2015

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Iedere dag een leuke bestemming
  • Vriendelijk personeel
Negatieve punten
  • Voor alles moet bijbetaald worden
  • Matige kwaliteit van het eten in alle restaurants
  • Personeel van verschillende nationaliteiten niet goed op elkaar ingespeeld.
Geplaatst op 11 november, 2015 15:36

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen