menu

Maasdam

Maasdam
Cruisemaatschappij -
Bouwjaar 1993
Brutoton 55575
Lengte en breedte 219,21 meter lang, 30,83 meter breed
Passagiers 1258
Bemanning 580
Plaats recensieBekijk recensies (4)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
88.2
Totale gemiddelde

88.2/100

Service ( 92.5 )
Eten ( 91.3 )
Hutten ( 86.8 )
Entertainment ( 81.3 )
Prijs/kwaliteit ( 89.3 )

Beschrijving

Het MS Maasdam****+ behoorde tot een van de kleinere schepen in de vloot van de Holland America Line en was vrijwel gelijk aan het MS Zaandam. Het MS Maasdam is medio juli 2020 verkocht aan Seajets.

Het schip heeft het tweelagige Rotterdam Main Dining Room, een Pinnacle Grill (toeslag) en het Italiaanse Canaletto restaurant (toeslag). Het achterdek bevat een zwembad, naast het zwembad op het middendek dat is voorzien van een schuifdak. Verder is er een spa, een sportdek, een kooktheater voor kooklessen en een bibliotheek met een Explorations Cafe.

Vraag een offerte aan bij:

 

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Maasdam Maasdam Maasdam

Recensies (4)

Jan Linssen
Maasdam 95.0
95.0

Mooie en interessante route, Fort Lauderdale met eindpunt Montreal.

Let wel op of er een zeer strenge winter geweest is in het noorden van de USA en Canada omdat dan een vertrekdatum in mei niet het natuurbeeld geeft dat je mag verwachten. Wij hadden alleen het groen van de naaldbomen en niet van de loofbomen, de lente moetst in die gebieden nog beginnen.

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Noord-Amerika

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 15 juni, 2014 17:24
Jeroen
Maasdam 90.0
90.0

Cruise Ms Maasdam 22 Februari – 9 maart 2017

In februari met de ms Maasdam de 15 Day Incan Empires van San Diego naar Lima gemaakt. Dit was de helft van de 30 dagen Incan Empires, na Lima ging het schip weer terug naar San Diego.

De Maasdam is na de Prinsendam het oudste schip van de HAL. Als alle (oudere) schepen van de HAL, heeft het schip nog het oude maritieme gevoel, met name door de inrichting. Ondanks de leeftijd, is het schip nog steeds goed onderhouden en de service prima in orde.

Doordat het schip nog niet heel veel aanpassingen heeft ondergaan, is een van de unieke features, het open dek boven op de brug zonder glazen randen, nog behouden gebleven, evenals een volwaardig zwembad achterop.

Eten, bediening en entertainment waren prima in orde en ook onze hut was goed onderhouden en schoon, net als het schip, duidelijk wat ouder, maar nog steeds prima onderhouden.

De passagiers bestonden voor een groot deel uit reizigers uit de omgeving van de Californië, voor wie dit een ideale cruise was, uit en thuis vanuit dezelfde haven.

Havens in dit eerste deel waren Cabo San Lucas, Huatulco en Puerto Chiapas (Mexico), Fuerte Amador (Panama), Manta (Equador), Salaverry en Lima (Peru).

Zowel door het scheepsteam, maar ook met behulp van gastsprekers, werd aan boord zeer veel aandacht besteed aan de te bezoeken havens, met name uitgebreide informatie over de Mocce en Inca cultuur in Peru, was een zeer welkome bron van inspiratie en achtergronden bij deze bezoeken.

Helaas werden tijdens deze eerste helft van de cruise dingen zoals viering passage evenaar tot de terugweg bewaard, wat we een groot gemis vonden.

Vertrekmaand

Februari

Vertrekjaar

2017

Bestemming

Zuid-Amerika

Positieve punten
 • Service bemanning
 • Rustige en vriendelijke uitstraling
 • Gevarieerde aanbod havens en ondersteuning van zowel vaste als gastsprekers over de te bezoeken plaatsen en culturen.
Negatieve punten
 • Als gevolg van aangescherpte Amerikaanse overheidseisen, zijn de afwisselende buffet evenementen aan dek helaas verleden tijd.
 • Rommelige ontscheping in Lima Peru.
Geplaatst op 18 oktober, 2017 11:00
Jeroen
Maasdam 92.8
92.8

Maasdam EXC In-Depth™ Voyages naar Nieuw Zeeland.

Cruise van Auckland naar SYdney, in het relatief nieuwe EXC In-Depth™ Voyages concept. Het schip wijkt hier in af van de andere schepen, door meer de nadruk op de bestemming met minder gangbare havens, meer aandacht voor cultuur van de betreffende locaties, die ook aan boord gebracht worden door optredens, sprekers, culinaire demonstraties en aandacht voor lokale cultuur in het algemeen. Wat ten opzichte van de andere schepen van de Holland Amerika Lijn ontbreekt, zijn een kinderprogramma en de gebruikelijke cast van zangers en dansers.

Verder stond het gebruikelijke service niveau op een hoog niveau, het schip zag er na de recente onderhoud periode prima uit en net nieuwe EXC In-Depth™ Voyages concept, is een prettige manier om verder verdieping te verkrijgen in de bestemmingen.

Vertrekmaand

December

Vertrekjaar

2018

Bestemming

Oceanie

Positieve punten
 • Geweldige service
 • Niet te groot schip
 • Meer unieke bestemmingen en programma
Negatieve punten
 • Geen
Geplaatst op 22 januari, 2019 10:41
Sjoerd
Maasdam 75.0
75.0

Van 23 december 2019 tot 20 januari 2020 met de Maasdam een cruise gemaakt in Australie, Oceanie en Nieuw Zeeland. De Maasdam behoort tot de oudste schepen (1993) van de vloot van de HAL. Aan de buitenzijde is dat goed te zien. Het interieur is evenwel in prima staat en ziet er keurig uit. Doordat dit schip weinig passagiers herbergt (1250) is de sfeer uitermate rustig aan boord. Zelfs zo rustig dat ‘s avonds na een uur of 11 je alleen waant aan boord. Het eten aan boord zowel in het Lido als het restaurant is prima. Entertainment is echter wel wat beperkt. Dit komt mede door het kleine podium in het theater. Hierdoor zij er geen shows wat op andere schepen wel gebruikelijk is. Wat dit cruiseschip wel uniek maakt is dat ze een 5 tal Zodiacs herbergt waarmee mooie excursies gemaakt kunnen worden. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam.

Vertrekmaand

December

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Oceanie

Positieve punten
 • Klein schip
 • Prima eten
 • Explorar programma
Negatieve punten
 • Entertainment beperkt
 • Drank is duur
Geplaatst op 2 februari, 2020 16:11

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen