menu

Liberty of the Seas

Liberty of the Seas
Cruisemaatschappij Royal Caribbean International
Bouwjaar 2007
Brutoton 154407
Lengte en breedte 339 meter lang, 56 meter breed
Passagiers 4600
Bemanning 1300
Plaats recensieBekijk recensies (1)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
78
Totale gemiddelde

78/100

Service ( 75 )
Eten ( 80 )
Hutten ( 70 )
Entertainment ( 100 )
Prijs/kwaliteit ( 65 )

Beschrijving

De Liberty of the Seas is het tweede cruiseschip van Royal Caribbean International in de Freedom-klasse. Zusterschepen in de vloot zijn de Freedom of the Seas en de Independence of the Seas. Tot aan de cruiseschepen uit de Oasis-klasse waren dit de grootste passagiersschepen ter wereld. De Liberty of the Seas is in 2011 tijdens een droogdokperiode uitgebreid gerenoveerd dat heeft o.a. geleid tot nog meer eetgelegenheden en ontspanningsmogelijkheden.

Op dit grote familie hoef je je nooit te vervelen. Het schip bevat bijvoorbeeld een surfsimulator, een ijsbaan, een klimwand en een mini golfbaan. Waterpret is er in het uitgebreide H2O Zone waterpark en in de whirlpools aan de zijkant van het schip met uitzicht op zee. Naast diverse (specialiteiten) restaurants is er ook een Promenade, een ‘straat’ met verschillende winkels, cafe’s en wijnbars. Nieuw is o.a. een groot filmscherm bij het buitenzwembad, een 3D-theater, de Broadway-musical Saturday Night Fever en The DreamWorks Experience (ontmoet bijv. Shrek).

Wij bezochten het zusterschip Independence of the Seas in Rotterdam. Lees verder hoe dat was:

Vraag een offerte voor Liberty of the Seas aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Captain Cruise TUI  

Nieuwsberichten

Miriam

Video's

Liberty of the Seas Liberty of the Seas

Recensies (1)

F. de Visser
Liberty of the Seas 78.0
78.0

Van 20 t/m 27 Mei 2013 hebben wij een 8 daagse reis gemaakt met de Liberty of the Seas . Bij aankomst in de Terminal in Barcelona verliep alles soepel, en konden wij rond 10.45 aan boord van de Liberty of the Seas. Wij waren direct gefascineerd door de grote van het schip en de Royal Promenade. Deze promenade van winkels en bars loopt van het trappenhuis aan de voorzijde van het schip, tot het trappenhuis aan de achterzijde van het schip. Onze hut, gelegen aan de voorzijde van het schip, was voorzien van alle moderne gemakken zoals een flatscreen televisie, redelijk ruime douchecel en voldoende kastruimte. Wij hebben bijna alle avonden heerlijk gegeten in de Main Dining Room aan de achterzijde van het schip. Wij hadden een vaste serveerster, welke na 2 dagen, precies wist wat wij lekker vonden. Daarom hebben wij de bediening als zeer prettig ervaren! Wij hebben één avond gegeten in het specialiteitenrestaurant "Chops Grill", voortreffelijke steaks en goede bediening, alleen dit restaurant mist wat sfeer!

Bijna elke avond zijn wij naar een Show geweest in het "Platinum Theater". De kwaliteit van de shows zijn ongekend goed, daar kunnen sommige rederijen waaronder Holland Amerika Lijn nog wat van leren. Aanboord van ons schip werd de Muscial Saturday Night Fever gespeeld. Deze musical werd 2 keer in de week gespeeld en moet alleen wel van te voren gereserveerd worden. Dat is op zich geen probleem, want reserveren kan kostenloos online voordat u op cruise gaat maar ook op het schip. Op diverse plekken aan boord van het schip hangen televisie schermen waarmee u shows kunt reserveren .

De Royal Promenade geeft een bepaalde Wow Factoor, indien u dit voor het eerst ziet! Wij vonden het leuk om 's avonds even over de promenade te lopen maar deze promenade heeft ook zijn nadelen. 's avonds was het vaak erg druk en het doet benauwd aan omdat alle mensen zich op één dek concentreren. Bij andere grote schepen heeft u veel minder last van het hoge aantal passagiers omdat daar de mensen zich meer verspreiden over de passagiers dekken.

De buitendekken en zwembaden waren goed onderhouden, bieden voldoende ruimte!

Na verschillende cruises te hebben gemaakt, vinden wij dit schip niet zo fijn als de schepen van Norwegian Cruise Line, die qua service, grootte, en eten zeer vergelijkbaar zijn. Het schip begon op diverse plekken tekenen van intensief verbruik te tonen waaronder de tapijten, ligbedden op de buitendekken en stoelen in de lounges/bars. Deze waren nodig aan vervanging toe. Verder vonden wij het buffetrestaurant, aan de kleine kant voor 3600/tot max 4300 passagiers.

Tot slot, vinden wij dit schip voor gezinnen een ideaal schip daar de kinderfaciliteiten en activiteiten zeer uitgebreid zijn!

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2013

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • Het entertainment, vooral de Musical Saturday Night Fever
  • Voldoende dekruimte
  • Het Eten
Negatieve punten
  • Het buffetrestaurant te klein voor het aantal passagiers
  • Het gebrek aan een rustige lounge(s)
Geplaatst op 17 maart, 2014 11:59

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen