menu

Enchanted Princess

Enchanted Princess
Cruisemaatschappij Princess Cruises
Bouwjaar 2020
Brutoton 143.700
Lengte en breedte 330 meter lang, 38 meter breed
Passagiers 3660
Bemanning -
Plaats recensieBekijk recensies (1)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
90.4
Totale gemiddelde

90.4/100

Service ( 100 )
Eten ( 100 )
Hutten ( 90 )
Entertainment ( 70 )
Prijs/kwaliteit ( 92 )

Beschrijving

De Enchanted Princess, zusterschip van de Royal Princess, Regal PrincessMajestic Princess en Sky Princess zou in juni 2020 haar debuut maken. Helaas is door de wereldwijde Coronapandemie een vertraging onstaan.

Het 3.660 passagiers tellende schip (143.700 brutoton) zal voortborduren op het succesvolle ontwerpplatform dat werd gebruikt voor de eerdere Royal-klasse schepen.

Hoogtepunten zijn o.a. een torenhoog centraal Atrium (piazza-stijl), de entertainmentlocatie Princess Live!, de ontspanningsruimte Sanctuary (alleen voor volwassenen), Camp Discovery voor kinderen, eetgelegenheden zoals Salty Dog Grill, Alfredo’s Pizzeria, Vines Wine Bar, Chef’s Table Lumiere en World Fresh Marketplace, met een nieuw decor en design over het gehele schip. De Enchanted Princess heeft  daarnaast ook het openlucht theater ‘Movies Under the Stars’ en 80% van alle hutten bevat een balkon. 

Hoe ziet het zusterschip Majestic Princess er van binnen uit? Lees verder:

Vraag een offerte voor Enchanted Princess aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise  

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Recensies (1)

raimond wigman
Enchanted Princess 90.4
90.4

Eerste cruise met Princess Cruises, na diverse andere maatschappijen. Om maar meteen duidelijk te zijn onze beste cruise tot nu toe.
Het schip is nog geen 3 jaar oud en dat laat ze ook helemaal zien, geweldig onderhouden en ze blinkt eigenlijk overal. Enchanted Princess was tijdens onze 7 daagse cruise vanuit Athene naar Barcelona (Athene, Santorini, Kotor, Messina, Napels en Barcelona) volledig bezet (3535 passagiers), maar daar merk je helemaal niets van. Het schip bied voor iedereen ruimte zonder dat je het gevoel krijgt dat het druk word, de liften zijn nog wel eens druk, maar dat is bij elk ander schip net zo het geval. We hebben nooit het gevoel gehad dat we bijvoorbeeld moesten zoeken naar een ligbed rondom het zwembad (tip absoluut naar the Retreat gaan, geen muziek, rustige omgeving en voorzien van bar, enkel volwassenen (er waren amper kinderen aan boord). Verder aan boord overal ruimte en plek om even te zitten, drankje te doen, praatje te maken.

In het buffet restaurant is het gezellig druk, maar er is altijd plek te vinden, voordeel is dat het restaurant open is van 06:30 tot 21:30, doorlopend van ontbijt, lunch naar avondeten). Dit systeem maakt dat je niet op de klok moet kijken of het wel open is of niet, heerlijk idee om ergens op de dag binnen te lopen. De 3 restaurants hebben een prettige tafelindeling, met de mediallion app kan je al je voorkeuren opgeven inclusief of je je eigen tafel wilt of wilt delen, zelfs de keuze voor het raam of niet is mogelijk.
De kwaliteit van het eten ligt er hoog, ontzettend veel variatie en de hoeveelheden zijn onbeschrijfelijk ruim. Princess heeft van de desserts een specialiteit gemaakt, de desserts zijn van een zeer hoog niveau en elke dag is er een wisseling van, maar als je een favoriet wil bestellen kan dat ook.

Er is ongeveer 1500 man aan crew en deze verdeling met het aantal passagiers is duidelijk merkbaar, er is overal en altijd personeel te vinden, wachttijden zijn er eigenlijk amper. De crew is zeer vriendelijk en hulpvaardig en alles kan door hun geregeld worden, als je er netjes om vraagt (wat niet voor alle cruisers op dit schip gold, ipv vriendelijk vragen was het eerder commanderen).

Deze cruise verliep compleet vlekkeloos, alles leek te kloppen. rond 11:00 ben je aan boord en om 13:00 is je kabine klaar en die is brandschoon, met een prettige roomstewerd die je welkom heet. Informatie voorziening werkt perfect met mediallion app en de mediallion die je draagt (je kan je partner heel makkelijk vinden op het schip). Bij het van het boord gaan verliep het eigenlijk allemaal zonder chaos, binnen 10 minuten van boord en je koffers in de hand.

Er valt zoveel meer te zeggen over deze cruise, lastig om het zo kort na de cruise onder woorden te brengen, maar een absolute positieve ervaring. Princess Cruises gaat ons zeker nog eens terug zien, wellicht al sneller dan we van plan waren.

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • geweldige hulpvaardige crew
  • eten op hoog niveau, specialiteit bij Princess zijn de desserts, bizar veel en heerlijke
  • bij het plus pakket worden allen alcoholische dranken geteld tot het maximum per dag van 15, alle andere non alcoholische onbeperkt verkrijgbaar
Negatieve punten
  • kleine dingen, bijvoorbeeld doucheschem in de badkamer en een lamp met een verklikker in de gang die in de nacht je gehele kabine verlicht
Geplaatst op 25 oktober, 2023 17:15

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen